Skip to main content

Wild West Πάρκα των Δυτικών Η.Π.Α. Καλιφόρνια Ιούνιος - Σεπτέμβριος 2018 από 4495,00

EARLY BOOKING!!!
17 ημέρες

Ένα μοναδικό πρόγραμμα, με το οποίο επισκεπτόμαστε τα 12 σημαντικότερα Εθνικά Πάρκα των Δυτικών ΗΠΑ (Γκραν Κάνυον, Εθνικό Πάρκο Ζάιον, Μπράις Κάνυον, Φαράγγι Αντιλόπης, Μόνιουμεντ Βάλεϊ, Κάνυονλαντς, Άρτσες, Φλέιμινγκ Γκορτζ, Γκραν Τετόν, Γέλοουστοουν, Muir Woods, Γιοσέμιτι), ιστορικούς τόπους αυτοχθόνων-μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της Άγριας Δύσης (Ταός, Μέσα Βέρντε), πόλεις ειδικού ενδιαφέροντος (Σολτ Λέικ Σίτι), μαζί με την υπέροχη Καλιφόρνια (Σαν Φρανσίσκο, Μοντερέι, Καρμέλ, 17-Mile Drive, Αυτοκινητόδρομος Νο1)
Με μία τιμή-έκπληξη και με όλες τις εισόδους των πάρκων να περιλαμβάνονται!!!
Το καλύτερο πρόγραμμα της ελληνικής αγοράς, με την εμπειρία και τη φροντίδα του Γραφείου μας!!!

Ντένβερ, Πουέμπλο, Ταός, Μέσα Βέρντε, Κορτέζ, Γκραν Κάνυον, Horseshoe Bend, Πέιτζ/Λίμνη Πάουελ, Φαράγγι Μπράις, Εθνικό Πάρκο Ζάιον, Φαράγγι Αντιλόπης, Μόνιουμεντ Βάλεϊ, Εθνικό Πάρκο Άρτσες, Κάνυονλαντς, Μόαμπ, Φλέιμινγκ Γκόρτζ, Ροκ Σπρινγκς, Τζάκσον Χολ, Γκραν Τετόν, Γέλοουστοουν, Σολτ Λέικ Σίτι, Γιοσέμιτι, Καρμέλ, Μοντερέι, Σαν Φρανσίσκο (Σοσαλίτο, Muir Woods, πανεπιστημιούπολη Μπέρκλεϊ)

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ - ΝΤΕΝΒΕΡ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την πρωτεύουσα της πολιτείας Κολοράντο, το Ντένβερ, μια ιστορική πόλη της Δύσης, που κτίστηκε το 1858 σε υψόμετρο 1.600 μέτρων - εξ ου και το προσωνύμιο "The Mile High City".

2η ΗΜΕΡΑ: ΝΤΕΝΒΕΡ - ΠΟΥΕΜΠΛΟ - ΤΑΟΣ
Πρωινή ξενάγηση στην πόλη και αναχώρηση για το Πουέμπλο. Επίσκεψη στον πιο πρώιμο οικισμό του Κολοράντο, το Φορτ Πουέμπλο - έναν εμπορικό σταθμό στις όχθες του ποταμού Αρκάνσας - και συνεχίζουμε για την γραφική μικρή Ινδιάνικη πόλη Ταός, που θεωρείται "η ψυχή των Νοτιοδυτικών ΗΠΑ".

3η ΗΜΕΡΑ: ΤΑΟΣ - TAOS PUEBLO - ΜΕΣΑ ΒΕΡΝΤΕ - ΚΟΡΤΕΖ
Σήμερα το πρωί θα επισκεφθούμε το Taos Pueblo, ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα pueblos (χωριά), που κατοικείται συνεχώς εδώ και 1.000 χρόνια και έχει ανακηρυχθεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO. Πρόκειται για πολυεπίπεδα σπίτια σε σχήμα κύβου, φτιαγμένα από λάσπη, στα οποία ζουν 1.500 μέλη της ινδιάνικης φυλής Τiwa (ή Tigua). Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τον Εθνικό Δρυμό Μέσα Βέρντε (Mesa Verde), εντός του οποίου διατηρούνται οι πιο όμορφοι και επιβλητικοί οικισμοί των Ινδιάνων Ανασάζι. Τα πολυώροφα πλίνθινα σπίτια τους, τα οποία σκάλισαν μέσα στον βράχο για να προστατεύονται από τις μεταβαλλόμενες κλιματικές συνθήκες, έχουν επίσης ανακηρυχθεί από την UNESCO Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Συνεχίζουμε για το Κορτέζ.

4η ΗΜΕΡΑ: ΚΟΡΤΕΖ - ΓΚΡΑΝ ΚΑΝΥΟΝ - HORSESHOE BENT - ΛΙΜΝΗ ΠΑΟΥΕΛ/ΠΕΪΤΖ
Πρωινή αναχώρηση για την Αριζόνα με προορισμό το νότιο χείλος του Γκραν Κάνυον, ένα από τα πρώτα εθνικά πάρκα των ΗΠΑ και Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Το Γκραν Κάνυον είναι ένα μακρύ φαράγγι που σμιλεύτηκε από τον ποταμό Κολοράντο και αποτελεί ένα από τα πιο εντυπωσιακά φυσικά θαύματα του πλανήτη. Έχοντας απολαύσει από διαφορετικά σημεία την καθηλωτική θέα στο "Μεγάλο Φαράγγι", θα συνεχίσουμε με επιλεγμένες φωτογραφικές στάσεις, όπως στο περίφημο Horseshoe Bend - έναν γιγάντιο βράχο στη βάση του οποίου σχηματίζεται μία στροφή του ποταμού Κολοράντο σε σχήμα πετάλου - για το Πέιτζ, που βρίσκεται στις όχθες της λίμνης Πάουελ.

5η ΗΜΕΡΑ: ΠΕΪΤΖ - ΜΠΡΑΪΣ ΚΑΝΥΟΝ - ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΖΑΪΟΝ - ΦΑΡΑΓΓΙ ΑΝΤΙΛΟΠΗΣ - ΠΕΪΤΖ
Η σημερινή ημέρα μας επιφυλάσσει πολλαπλές εκπλήξεις! Αρχικά θα επισκεφθούμε το εντυπωσιακό φαράγγι Μπράις με τα περίφημα "χούντους", τους εκατοντάδες μυτερούς πέτρινους βράχους με υπέροχους χρωματισμούς, που δημιουργούν ένα πραγματικό εξώκοσμο τοπίο. Συνεχίζουμε για το Εθνικό Πάρκο Ζάιον, με τις απόκρημνες πλαγιές του ομώνυμου φαραγγιού των 24 χιλιομέτρων να φθάνουν σε ύψος 800 μέτρων. Ένα τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα του κόσμου μας περιμένει στη συνέχεια: το σπάνιας ομορφιάς "Φαράγγι της Αντιλόπης" με τους εκπληκτικούς σχηματισμούς των σμιλεμένων βράχων του! Επιστροφή στο Πέιτζ.

6η ΗΜΕΡΑ: ΠΕΪΤΖ - ΜΟΝΙΟΥΜΕΝΤ ΒΑΛΛΕΪ - ΚΑΝΥΟΝΛΑΝΤΣ - ΜΟΑΜΠ
Οι συναρπαστικές εικόνες της Άγριας Δύσης θα μας ακολουθήσουν στη σημερινή μας διαδρομή εντός της ιερής γης των Ινδιάνων Ναβάχο, στην πολιτεία της Γιούτα. Η εμβληματική θέα της περίφημης Μόνιουμεντ Βάλλεϊ με τους κοκκινόχρωμους βράχους πραγματικά θα μας καθηλώσει! Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Εθνικό Πάρκο Κάνυονλαντς και θα καταλήξουμε στην Μόαμπ.

7η ΗΜΕΡΑ: ΜΟΑΜΠ - ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΑΡΤΣΕΣ - ΦΑΡΑΓΓΙ ΦΛΕΪΜΙΝΓΚ ΓΚΟΡΤΖ - ΡΟΚ ΣΠΡΙΝΓΚΣ
Πρωινή αναχώρηση για το Εθνικό Πάρκο Άρτσες, το "Πάρκο των Αψίδων", με τις περισσότερες από 2.000 γιγάντιες πέτρινες αψίδες να διαμορφώνουν ένα εξωπραγματικό σκηνικό. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Εθνικό Πάρκο Φλέιμινγκ Γκορτζ ("Φλεγόμενο Φαράγγι") και θα φθάσουμε στην πόλη Ροκ Σπρινγκς.

8η ΗΜΕΡΑ: ΡΟΚ ΣΠΡΙΝΓΚΣ - ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΓΚΡΑΝ ΤΕΤΟΝ - ΤΖΑΚΣΟΝ ΧΟΛ
Αλλάζουμε κλίμα και ατμόσφαιρα σήμερα, καθώς θα βρεθούμε σε ένα πιο "αλπικό" τοπίο, στην πανέμορφη κοιλάδα Τζάκσον Χολ, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα της πολιτείας Γουαϊόμινγκ με την πολιτεία Αϊντάχο. Εκεί θα επισκεφθούμε το Εθνικό Πάρκο Γκραν Τετόν, όπου κρυστάλλινες λίμνες, πανύψηλα βουνά και υπέροχη βλάστηση δημιουργούν ένα υπέροχο σκηνικό.

9η ΗΜΕΡΑ: ΤΖΑΚΣΟΝ ΧΟΛ - ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΓΕΛΟΟΥΣΤΟΟΥΝ
Πρωινή αναχώρηση για το παλαιότερο και πιο διάσημο Εθνικό Πάρκο των ΗΠΑ, το Γέλοουστοουν, που εκτείνεται σε μία περιοχή 9.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων και περιλαμβάνει βουνά, λίμνες, ποτάμια, λιβάδια, φαράγγια, δάση, καταρράκτες, θερμές πηγές και εντυπωσιακούς θερμοπίδακες, με την Grand Prismatic Spring και τον Old Faithful να "κλέβουν τις παραστάσεις".

10η ΗΜΕΡΑ: ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΓΕΛΟΟΥΣΤΟΟΥΝ - ΣΟΛΤ ΛΕΪΚ ΣΙΤΙ
Θα ολοκληρώσουμε σήμερα την περιήγησή μας στο Εθνικό Πάρκο Γέλοουστοουν και θα αναχωρήσουμε για την πρωτεύουσα της πολιτείας Γιούτα, το Σολτ Λέικ Σίτι. Χτισμένη στις όχθες της ομώνυμης "Αλμυρής Λίμνης", η πόλη αποτελεί το σπουδαιότερο θρησκευτικό κέντρο των Μορμόνων.

11η ΗΜΕΡΑ: ΣΟΛΤ ΛΕΪΚ ΣΙΤΙ
Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας στην πόλη θα επισκεφθούμε την κεντρική πλατεία του τεμένους, την περίφημη Temple Square, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τις βασικές αρχές της ιδιότυπης αυτής χριστιανικής σέκτας. Θα επισκεφθούμε επίσης το κυβερνείο της πολιτείας, καθώς και το μνημείο των Μορμόνων.

12η ΗΜΕΡΑ: ΣΟΛΤ ΛΕΪΚ ΣΙΤΙ - ΣΑΝ ΦΡΑΝΣΙΣΚΟ - ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΓΙΟΣΕΜΙΤΙ
Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Σαν Φρανσίσκο, την πανέμορφη και πιο φιλελεύθερη πόλη των ΗΠΑ, που είναι αμφιθεατρικά κτισμένη σε 40 λόφους. Άφιξη και άμεση αναχώρηση για ένα ακόμα διάσημο Εθνικό Πάρκο των ΗΠΑ, το Γιοσέμιτι.

13η ΗΜΕΡΑ: ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΓΙΟΣΕΜΙΤΙ - ΣΑΝ ΦΡΑΝΣΙΣΚΟ
Το Εθνικό πάρκο Γιοσέμιτι είναι παγκοσμίως γνωστό για τη φυσική ομορφιά του, τις εντυπωσιακές γρανιτένιες βουνοπλαγιές του, τους καταρράκτες, τα ποτάμια, τους χειμάρρους, καθώς και τη βιοποικιλότητά του. Το 1984 ανακηρύχθηκε από την UNESCO Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Ο ύψους 900 μέτρων κάθετος μονολιθικός σχηματισμός Ελ Καπιτάν θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για τους αναρριχητές όλου του κόσμου. Επίσκεψη στο πάρκο και επιστροφή στο Σαν Φρανσίσκο. Για το βράδυ σας συνιστούμε να δειπνήστε σε εστιατόριο της Φίσερμανς Γουόρφ (Fisherman΄s Warf, προβλήτα των ψαράδων).

14η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΝ ΦΡΑΝΣΙΣΚΟ (Ξενάγηση, Σοσαλίτο, Muir Woods, Πανεπιστημιούπολη Μπέρκλεϊ)
Ολοήμερη ξενάγηση στη πόλη και στα περίχωρά της. Θα δούμε μεταξύ άλλων το Δημαρχείο, τη Γιούνιον Σκουέρ, την Όπερα, τη Δημοτική Βιβλιοθήκη, την Τσάινα Τάουν, τις Δίδυμες Κορυφές, τις γειτονιές Άλαμο και Haight-Ashbury, το πάρκο Golden Gate κ.ά. Στη συνέχεια θα διασχίσουμε την εμβληματική Χρυσή Γέφυρα - σύμβολο της πόλης και θα σταματήσουμε στο γραφικό παραθαλάσσιο Σοσαλίτο. Αφού επισκεφθούμε το Εθνικό Πάρκο Muir Woods με τα περίφημα Redwood Trees, θα συνεχίσουμε για την πανεπιστημιούπολη του Μπέρκλεϊ και αφού περάσουμε την 3η κρεμαστή γέφυρα στον κόλπο του Σαν Φρανσίσκο, θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας.

15η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΝ ΦΡΑΝΣΙΣΚΟ - ΜΟΝΤΕΡΕΪ - ΚΑΡΜΕΛ - ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ Νο1 - ΣΑΝ ΦΡΑΝΣΙΣΚΟ
Μια ολοήμερη εκδρομή στις ακτές του Ειρηνικού και στα πανέμορφα τοπία της Καλιφόρνιας μας περιμένει σήμερα. Διασχίζοντας τον περίφημο Αυτοκινητόδρομο Νο1 που προσφέρει πανοραμική θέα στον ωκεανό και θεωρείται από τις ωραιότερες οδικές διαδρομές του πλανήτη, θα φθάσουμε στην ιστορική πόλη Μοντερέι, με το διάσημο Ενυδρείο, και την περίφημη Canning Row, την παλιά περιοχή με τις κονσερβοποιίες που σήμερα είναι γεμάτη από μικρά καταστήματα με σουβενίρ, καφέ και εστιατόρια. Στην περιοχή Monterey Fairgrounds έλαβε χώρα το "Μοντερέι Ποπ Φέστιβαλ", το πρώτο μεγάλο υπαίθριο φεστιβάλ στην ιστορία της ροκ μουσικής (16-18/06/1967), που αποτέλεσε το πρότυπο για το περίφημο Φεστιβάλ του Γούντστοκ δύο χρόνια αργότερα (Τζίμι Χέντριξ, Τζάνις Τζόπλιν, Άνιμαλς κλπ.). Στη συνέχεια, μέσω της υπέροχης διαδρομής των 17 Μιλίων (17-Mile Drive), θα φθάσουμε στο γραφικό Καρμέλ. Χρόνος ελεύθερος και επιστροφή αργά το απόγευμα στο Σαν Φρανσίσκο.

16η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΝ ΦΡΑΝΣΙΣΚΟ - ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ
Πρωινό ελεύθερο για να περπατήσετε στην καρδιά της πόλης και να επιβιβαστείτε στο περίφημο Τραμ για μια μοναδικής εμπειρίας διαδρομή μέχρι το Φίσερμανς Γουόρφ. Επίσης, προτείνουμε να κάνετε μια κρουαζιέρα στον κόλπο του Σαν Φρανσίσκο φωτογραφίζοντας την πόλη, τις γέφυρες και το βραχώδες νησί Αλκατράζ, που φιλοξενούσε στο διάστημα 1933-1963 τις ομώνυμες φυλακές με τους γνωστούς γκάνγκστερ της εποχής. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

17η ΗΜΕΡΑ: ΑΦΙΞΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  •      Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
  •     Διαμονή σε επιλεγμένα κεντρικά ξενοδοχεία 4*, 4*sup. στις πόλεις και σε lodges 3*sup., 4* στην περιοχή των πάρκων
  •     Πρωινό καθημερινά
  •     Μετακινήσεις, με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν ή Mini Van (ανάλογα με τον αριθμό   συμμετεχόντων)
  •     Είσοδοι, ξεναγήσεις και επισκέψεις στα πάρκα που αναγράφονται στο πρόγραμμα
  •     Έμπειροι τοπικοί ξεναγοί στις προβλεπόμενες ξεναγήσεις
  •     Έμπειρος αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας με εξειδίκευση στις Η.Π.Α.
  •     Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  •      Τοπικοί φόροι στα ξενοδοχεία

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  •     Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι. Πρόγραμμα απαλλαγής από βίζα (ESTA) και έξοδα αίτησης. Ειδική ατομική ταξιδιωτική ασφάλιση  (€ 690 )
  •     Φιλοδωρήματα - αχθοφορικά υποχρεωτικά $ 200 πληρωτέα με την άφιξη κατά την πρώτη μέρα

*Οι τιμές είναι με Έκπτωση 350 € το άτομο για  EARLY BOOKING για τις Πρώτες 7 θέσεις .

 

Ημερομηνία

Ημέρες

Αεροπορική

2-Κλίνο

3 -Kλίνο

4 -Kλίνο

Παιδί

2-12

Διαφορά

1-Κλίνου

Φόροι/
Επίναυλοι

ESTA/
Ασφάλιση

Φιλοδωρήματα

Αχθοφορικά

 

Ιούνιος

22

17

British /
KLM

€ 4690

€ 4500

€ 4450

€ 4450

1590

€ 690

$200

Ιούλιος

20

17

British /
KLM

€ 4495

€ 4300

€ 4225

€ 4225

1550

€ 690

$200

Αύγουστος

10

17

British /
KLM

€ 4580

€ 4300

€ 4225

€ 4225

1595

€ 690

$200

Σεπτέμβριος

14

17

British /
KLM

€ 4690

€ 4400

€ 4350

€ 4350

1590

€ 690

$200