Skip to main content

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2012 ΣΤΙΣ Η.Π.Α. 9 ΜΕΡΕΣ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ – (ΑΤΛΑΝΤΙΚ ΣΙΤΥ) – ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ – ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ

 

23 – 31 Δεκεμβρίου 2012

Διανυκτερεύσεις: Νέα Υόρκη (4), Ουάσινγκτον (3).

Στην Νέα Υόρκη βρίσκεται η καρδιά του οικονομικού κέντρου του κόσμου. Η πολιτιστική της κίνηση αποτυπώνεται σε ποικίλες καθημερινές δραστηριότητες της πόλης. Η καλλιτεχνική κίνηση απογειώνεται στα σημαντικά Μουσεία και Θέατρα, τα οποία κατακλύζονται από πλήθος κόσμου. Τα καταστήματά της μοναδικά στον κόσμο με πλήθος από ευκαιρίες για καλές και προσιτές αγορές. Στην Ουάσιγκτον βρίσκεται η καρδιά του πολιτικού κέντρου του κόσμου. Τα αυτοκρατορικά κτίρια και τα υπέροχα μνημεία της Ομοσπονδιακής πρωτεύουσας καθηλώνουν τον επισκέπτη. Η Φιλαδέλφεια που αποτέλεσε την πρώτη πρωτεύουσα του κράτους το 1774 είναι γεμάτη από ιστορία που αποτυπώνεται στα μνημεία της, ενώ ταυτόχρονα σήμερα θεωρείται μία από τις πιο δημοφιλείς πόλεις των Η.Π.Α. Τέλος το Ατλάντικ Σίτυ προσπαθεί να παίξει το ρόλο του Λας Βέγκας στο Ανατολικό τμήμα των Η.Π.Α. και για το λόγο αυτό τα πολύ καλά οργανωμένα ξενοδοχεία-καζίνα της πόλης προσελκύουν εκατομμύρια επισκέπτες για να δοκιμάσουν την τύχη τους και να διασκεδάσουν ταυτόχρονα.

 

 

 

 

Τιμοκατάλογος και αναχωρήσεις εδώ!

 

Ημέρα 1 - 23/12/2012 (Κυριακή): Αθήνα - Νέα Υόρκη. Αναχώρηση για την Νέα Υόρκη, που θεωρείται η οικονομική μητρόπολη του κόσμου. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Ο βραδινός μας περίπατος στο φωτισμένο Μανχάταν και μάλιστα στη φημισμένη Times Square που γύρω της βρίσκεται η παγκόσμια γνωστή Θεατρική Συνοικία του Μπρόντγουεϊ αποτελεί την ιδανική πρώτη επαφή με την κοσμοπολίτικη Νέα Υόρκη και είναι βέβαιον πως θα σας καθηλώσει.

Ημέρα 2 - 24/12/2012 (Δευτέρα): Νέα Υόρκη. Σήμερα θα ξεκινήσουμε τη γνωριμία μας με τη Νέα Υόρκη ξεκινώντας από το φημισμένο Πανεπιστήμιο Κολούμπια και τον πιο μεγάλο Καθεδρικό Ναό του Κόσμου, του Άγιου Ιωάννη του Καθαγιασμένου. Ήδη βρισκόμαστε δίπλα από την παγκόσμια γνωστή συνοικία του Χάρλεμ με το παγκοσμίου φήμης Θέατρο Απόλλων στο οποίο κάποτε κυριαρχούσαν οι Jackson 5. Διασχίζουμε ένα σημαντικό τμήμα του Χάρλεμ, πριν συνεχίσουμε με την 5η Λεωφόρο για να διαπιστώσουμε τις μεγάλες αντιθέσεις του πλούσιου Μανχάταν. Αμέσως μετά αρχίζει η γοητεία της 5ης Λεωφόρου με το Σέντραλ Παρκ, τα παγκοσμίου φήμης Μουσεία της πόλης, το Ξενοδοχείο Πλάζα, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Πατρικίου, το Κέντρο Ροκφέλερ που το όλο συγκρότημα θεωρείται . Συνεχίζουμε τη μεγάλη περιήγησή μας με τα καταστήματα-μπουτίκ φημισμένων οίκων μόδας, με τη μεγάλη Δημόσια επιβλητική Βιβλιοθήκη, το Empire State Building (πραγματική σφραγίδα της πόλης). Ήδη βρισκόμαστε κοντά στις φημισμένες μποέμ συνοικίες του Γκρίνουιτς Βίλλατζ, Σόχο και Τράι Μπέκα, όπως επίσης και στο Τσαϊνατάουν. Η άλλη φημισμένη οδός του Μανχάταν η Μπρόντγουεϊ θα μας οδηγήσει στην περιοχή με το κορυφαίο Χρηματιστήριο του κόσμου της Wall Street. Ήρθε η στιγμή να βρεθούμε δίπλα στην περιοχή που άλλοτε κυριαρχούσαν οι Δίδυμοι Πύργοι με τη θέση τους να παίρνει σήμερα ένα Μνημείο για τους νεκρούς της 11ης του Σεπτέμβρη του 2001. Αμέσως μετά καταλήγουμε στο Μπάτερι Παρκ απ’ όπου θα απολαύσουμε τη θέα προς το σύμβολο της Πόλης, το περίφημο Άγαλμα της Ελευθερίας. Στην επιστροφή για το ξενοδοχείο μας θα περάσουμε έξω από το συγκρότημα κτιρίων του Ο.Η.Ε. και τον μεγάλο και επιβλητικό κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης, ολοκληρώνοντας έτσι την πανοραμική ξενάγηση του Μανχάταν. Εάν είστε φίλοι του Θεάτρου καλό θα είναι από σήμερα να αναζητήστε εισιτήριο (υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το κάνετε) για μια από τις πολλές παραστάσεις που λαμβάνουν χώρα στα πολλά και αξιόλογα Θέατρα της πόλης, ανεξάρτητα ποια μέρα σκοπεύετε να παρακολουθήσετε την παράσταση της επιθυμίας σας. Μην ξεχνάτε ότι βρίσκεστε στην πόλη που φημίζεται για τις Θεατρικές παραστάσεις Μιούζικαλ, που όπως λένε οι υπεύθυνοι των Θεάτρων της Νέας Υόρκης «μόνο εμείς ξέρουμε πως να παρουσιάσουμε το είδος αυτό των Θεατρικών Παραστάσεων για να το παρακολουθούν με άνεση και ευχαρίστηση πολίτες από οποιοδήποτε σημείο της Γης». Για το βράδυ σας προτείνουμε να επισκεφθείτε την Προβλήτα 17 ή το Greenwich Village όπου σίγουρα θα βρείτε κάποιον χώρο που ικανοποιεί τα ενδιαφέροντά σας.

Ημέρα 3 - 25/12/2012 (Τρίτη): Νέα Υόρκη (Ατλάντικ Σίτυ). Μέρα ελεύθερη. Σήμερα μέρα των Χριστουγέννων σας προτείνουμε να συμμετάσχετε σε προαιρετική εκδρομή στο φημισμένο Ατλάντικ Σίτυ, που θεωρείται ότι παίζει το ρόλο του Λας Βέγκας στο Ανατολικό τμήμα των Η.Π.Α. Απολαύστε τη παραμονή σας στην οργανωμένη αυτή πόλη αρχικά με ένα περίπατο στο φημισμένο Boardwalk, που κατασκευάστηκε το 1874 κατά μήκος της παραλίας. Ακολούθως επισκεφθείτε μερικά από τα φημισμένα ξενοδοχεία – καζίνα που καταλαμβάνουν προνομιακή θέση μπροστά στην παραλία και τα οποία έχουν καταπληκτική διακόσμηση και πλήθος από διασκεδαστικές δραστηριότητες. Δοκιμάστε την τύχη σας σε κάποιο από τα καζίνο των ξενοδοχείων και γευθείτε το Χριστουγεννιάτικο γεύμα σας σε ένα από τα πολλά και καλά εστιατόρια των ξενοδοχείων ή της γύρω διασκεδαστικής περιοχής. Επιστροφή στη Νέα Υόρκη.

Ημέρα 4 - 26/12/2012 (Τετάρτη): Νέα Υόρκη. Μέρα ελεύθερη. Το πρωί σας προτείνουμε να οργανώσετε την επίσκεψή σας σε κάποιο ή κάποια από τα παγκοσμίου φήμης Μουσεία Μητροπολιτικό, Γκούγκενχαϊμ και Μοντέρνας Τέχνης ΜΟΜΑ (ανάλογα με τα ενδιαφέροντά σας). Αμέσως μετά υπενθυμίζουμε για τους φίλους των αγορών ότι η Νέα Υόρκη είναι η πόλη που εκτός των άλλων προσφέρεται για καταπληκτικές αγορές στα οργανωμένα διαφορετικού είδους καταστήματά της. Εμείς απλώς θα σας επισημάνουμε τις κύριες επιλογές που μπορεί να έχετε στον πλούτο των αγορών της Νέας Υόρκης και ανάλογα με τις επιθυμίες σας και τα ενδιαφέροντά σας μπορείτε να επιλέξετε: Τα παγκοσμίως γνωστά πολυκαταστήματα του Μανχάταν SAKS, MACY’S & BLOOMINGDALE’S και το εμπορικό εκπτωτικό κέντρο του Μανχάταν CENTURY 21. Επίσης οι μπουτίκ των επώνυμων οίκων μόδας της 5ης Λεωφόρου είναι μια καλή επιλογή για να πάρει κάποιος μια εικόνα της μόδας που κυριαρχεί ή πρόκειται να κυριαρχήσει τη συγκεκριμένη εποχή στα διάφορα σημεία της γης, όπως επίσης για να δει κάποιος τον πλούτο των καταστημάτων αυτών τόσο σε διακόσμηση όσο και σε περιεχόμενο προϊόντων. Τέλος εάν ενδιαφέρεστε για πραγματικές ευκαιρίες φημισμένων οίκων μόδας θα πρέπει να ταξιδέψετε 45 περίπου λεπτά μακριά από το Μανχάταν (για την μετάβασή σας θα σας ενημερώσει σχετικά ο αρχηγός σας) για να βρεθείτε στο WOODBURY COMMONS OUTLETS, σε ένα παράδεισο ειδών και προσιτών τιμών. Για την τελευταία βραδιά σας στην πόλη σας προτείνουμε να δειπνήσετε σεκάποιο από τα πολλά, καλά και διαφορετικών ειδών εστιατόρια για τα οποία φημίζεται η πόλη.

Ημέρα 5 - 27/12/2012 (Πέμπτη): Νέα Υόρκη – Φιλαδέλφεια - Ουάσινγκτον.

Πρωινή οδική αναχώρηση για να διασχίσουμε τμήμα της πολιτείας του Νιού Τζέρσεϊ να εισέλθουμε στην πολιτεία της Πενσυλβάνιας με προορισμό τη Φιλαδέλφεια όπου και θα βρισκόμαστε μετά από δύο ώρες περίπου. Η δημοφιλής αυτή πόλη αποτέλεσε την πρώτη πρωτεύουσα του κράτους το 1774 και είναι γεμάτη από ιστορία που αποτυπώνεται στα κτίριά της, τα κυριότερα των οποίων βρίσκονται γύρω και κοντά από το Independence National Historical Park. Παραμονή στην ιστορική αυτή περιοχή για αναμνηστικές φωτογραφίες των κυριότερων Κτιρίων (σήμερα Μουσείων) που έπαιξαν ρόλο στον αγώνα για ανεξαρτησία της χώρας, από τα οποία βέβαια δεν μπορούμε να παραλείψουμε το Κτίριο-Μουσείο που στεγάζεται η ιστορική Καμπάνα της Ελευθερίας. Αναχώρηση για την Ομοσπονδιακή Πρωτεύουσα των Η.Π.Α. την πανέμορφη και επιβλητική Ουάσινγκτον. Εγκατάσταση στο ξενοδοχείο.

Ημέρα 6 - 28/12/2012 (Παρασκευή): Ουάσινγκτον. Σήμερα θα γνωρίσουμε την Ουάσιγκτον με τα μεγαλοπρεπή μνημεία της και τα αρχοντικά της κτίρια. Περνώντας με το πούλμαν την Arlington Memorial Bridge πάνω από τον ποταμό Ποτόμακ, θα καταλήξουμε στο πιο σημαντικό Νεκροταφείο των ΗΠΑ, το Arlington, στο οποίο βρίσκονται οι τάφοι σημαντικών προσώπων του Αμερικάνικου Έθνους, όπου θα και επισκεφτούμε τους τάφους των Κέννεντυ. Συνεχίζουμε με την επίσκεψη των επιβλητικών υπαίθριων μνημείων της πρωτεύουσας, Λίνκολν και Βιετνάμ. Ήδη βρισκόμαστε στο ένα άκρο του πανέμορφου National Mall ενώ στο απέναντι άλλο άκρο του κυριαρχεί το Καπιτώλιο, στο οποίο έχει έδρα η Βουλή των Αντιπροσώπων και η Γερουσία των Η.Π.Α. Συνεχίζουμε τη γνωριμία μας με την πρωτεύουσα, με το μνημείο Ουάσιγκτον ύψους 170μ να είναι ορατό από πολλές περιοχές της πόλης όπως επίσης ορατό να είναι και το χαρακτηριστικό σε μορφή Ροτόντας μνημείο του Τζέφερσον. Ο Λευκός Οίκος, το Κτίριο της Αντιπροεδρίας, Υπουργεία, Μνημειακά Κτίρια και άλλα επιβλητικά Δημόσια κτίρια θα προσελκύουν την προσοχή μας κατά τη σημερινή μας περιήγηση. Κατευθυνόμενοι προς το Καπιτώλιο θα βρεθούμε κοντά στο Ταχυδρομείο, το Υπουργείο Δικαιοσύνης, το κτίριο της F.B.I, το κτίριο που στεγάζονται τα σημαντικά Αρχεία του Κράτους και στον επιβλητικό σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης. Φθάνοντας στην περιοχή του Καπιτωλίου με το επιβλητικό κτίριο της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων θα διασχίσουμε την περιοχή των Μουσείων Σμιθ Σόνιαν, όπου και βρίσκονται τα περισσότερα Μουσεία της πρωτεύουσας το ένα δίπλα από το άλλο. Τέλος θα καταλήξουμε κοντά στο Λευκό Οίκο για να βγάλουμε αναμνηστικές φωτογραφίες από το επιτρεπόμενο τμήμα του της σημερινής μέρας. Τόσο το απόγευμα όσο και το βράδυ σας προτείνουμε να επισκεφθείτε την όμορφη διασκεδαστική περιοχή Τζορτζτάουν, όπου κυριαρχείται από ωραία καταστήματα, επίλεκτα bas, καφέ και εστιατόρια, ενώ ταυτόχρονα προσφέρεται και ένας απογευματινός περίπατος σε ένα τμήμα της προκυμαίας του ποταμού Ποτόμακ.

Ημέρα 7 - 29/12/2012 (Σάββατο): Ουάσινγκτον. Μέρα ελεύθερη. Σας προτείνουμε την περιοχή Μουσείων Σμιθ Σόνιαν για να επισκεφθείτε κάποια από τα Μουσεία της, ανάλογα με τα ενδιαφέροντά σας. Εμείς απλώς θα σας επισημάνουμε ότι οι επισκέπτες της πρωτεύουσας τόσο από τις Η.Π.Α. όσο και εκτός αυτής έχουν σαν προτεραιότητα τα Μουσεία, Διαστήματος, Αμερικάνικης Ιστορίας, Φυσικής Ιστορίας και τις δύο συνεχόμενες Πινακοθήκες. Όλα τα ανωτέρω σε μια περιοχή που ήδη καλά γνωρίζετε από την προηγούμενη μέρα ξενάγησης της Ουάσινγκτον. Επίσης θα σας προτείνουμε να επισκεφθείτε το συγκρότημα Θεάτρων στο οποίο λαμβάνουν χώρα οι σημαντικότερες καλλιτεχνικές δραστηριότητες της πρωτεύουσας, το JOHNF. KENNEDYCENTERFORTHEPERFORMINGARTS, όπου εκτός από τους καταπληκτικούς χώρους με την εκπληκτική διακόσμηση που θα δείτε, από την οροφή του συγκροτήματος θα μπορέσετε να έχετε και μια πανοραμική εικόνα ενός μεγάλου τμήματος της πρωτεύουσας. Πιθανώς να υπάρχει και κάποια παράσταση σε ένα από τα πέντε Θέατρα του συγκροτήματος όπου εάν είναι του ενδιαφέροντός σας θα μπορέσετε και να βγάλετε εισιτήριο για να την παρακολουθήσετε την τελευταία βραδιά σας στην Ουάσινγκτον.

Ημέρα 8 - 30/12/2012 (Σάββατο): Ουάσινγκτον – Νέα Υόρκη – Αθήνα. Αναχώρηση για το αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης και πτήση για Αθήνα.

Ημέρα 9 - 31/12/2012 (Κυριακή): Αθήνα. Άφιξη στην Αθήνα.

 

 

Τιμοκατάλογος και αναχωρήσεις εδώ!

 

Σας προσφέρει: 

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με Lufthansa 
  • Διαμονήσεκεντρικά ξενοδοχεία 4*.
  • Μεταφορές εκδρομές ξεναγήσεις όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα
  • Αρχηγό/Συνοδό του γραφείου μας
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες

 

Πτήσεις

LUFTHANSA 

23 ΔΕΚ LH1279 ΑΘΗΝΑ – ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ            14.10 – 16.20

23 ΔΕΚ LH404     ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ – ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ   17.25 – 20.30

30 ΔΕΚ LH405  ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ - ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ      22.20 – 12.10+1

31 ΔΕΚ LH1282 ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ – ΑΘΗΝΑ             13.15 – 17.00

 

 

Ταξιδιωτικά Έγγραφα:

  • Απαραίτητο το διαβατήριο.
  • Οι κάτοχοι ελληνικών διαβατηρίων που ταξιδεύουν στις Η.Π.Α δεν χρειάζονται Βίζα αλλά την ειδική άδεια εισόδου ESTA, η οποία χορηγείται ηλεκτρονικά. Απαραίτητη η φωτοτυπία του διαβατηρίου 10 μέρες πριν την αναχώρηση.

 

Σημείωση:

  • Η ροή των ημερησίων προγραμμάτων ενδέχεται να τροποποιηθεί χωρίς να παραλείπεται τίποτα.