Skip to main content

Νέα Υόρκη με επεκτάσεις στις ΗΠΑ Καλοκαίρι - Νοέμβριος 2017 από 1440,00

Διάρκεια: 10,11 ΗΜΕΡΕΣ
Αναχωρήσεις
29/6, 20/7, 29/7, 7/8, 9/8, 12/8, 26/8, 16/9, 23/10, 4/11

Highlights

  • Ανεβείτε στον ουρανοξύστη One World Trade Centre και θαυμάστε τη Νέα Υόρκη από ψηλά.
  • Περπατήστε στην Times Square με τους φωταγωγημένους ουρανοξύστες και τις τεράστιες, πολύχρωμες, φωτεινές διαφημίσεις.
  • Παρακολουθήστε κάποια από τις εκπληκτικές μουσικοχορευτικές παραστάσεις στο Broadway.
  • Απολαύστε 2ωρη κρουαζιέρα γύρω από το Νησί του Μανχάταν και το ?γαλμα της Ελευθερίας.
  • Πετάξτε με ελικόπτερο πάνω από το Μανχάταν, για να έχετε μία από τις εντυπωσιακότερες εμπειρίες της ζωής σας, που θα τη διηγείστε για πάντα.

Βασικό Πρόγραμμα

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ - ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ (ΠΤΗΣΗ)
Πτήση μέσω Αθηνών για την πόλη - ίνδαλμα των Ηνωμένων Πολιτειών, τη Νέα Υόρκη. Το «Big Apple», «το Μεγάλο Μήλο» όπως αποκαλείται από τους Αμερικανούς, είναι το οικονομικό, ασφαλιστικό, εμπορικό, πολιτιστικό και τουριστικό κέντρο της χώρας. Είναι η πολυπληθέστερη πόλη της Αμερικής, η πόλη που έχει τους περισσότερους ουρανοξύστες, η πόλη με το μεγαλύτερο λιμάνι του κόσμου, η πόλη με το μεγαλύτερο μουσείο του δυτικού ημισφαιρίου, η πόλη με τη μεγαλύτερη αίθουσα θεάτρου στον κόσμο, η πόλη με τη μεγαλύτερη νεογοτθικού ρυθμού εκκλησία στον κόσμο, η πόλη με το μεγαλύτερο εμπορικό κατάστημα στον κόσμο, η πόλη με την πιο μοντέρνα λυρική σκηνή στον κόσμο. Η μητρόπολη του κόσμου. Μέσα της χωρούν όλοι οι λαοί και όλες οι φυλές. Γιάπηδες και φρικιά, γυαλιστερές λιμουζίνες και άστεγοι, χρώματα σε όλες τις παραλλαγές, συνεχής κίνηση. Μια πόλη που δεν κοιμάται ποτέ. Μια ζούγκλα που σε προκαλεί να την εξερευνήσεις. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση σε κεντρικό ξενοδοχείο στο Μανχάταν, το νησί όπου χτυπάει η καρδιά της πόλης. Διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ: ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ (1η ξενάγηση)
Πρωινή αναχώρηση για την πλούσια περιήγησή μας στο Lower Manhattan. Θα περάσουμε από το Empire State Building, το κτήριο της Flatiron, το Village, το Soho, τη "Μικρή Ιταλία", την Chinatown, τη Γέφυρα του Μπρούκλιν, το κτήριο του Woolworth, το "Σημείο Μηδέν" - "Ground zero" & Freedom Tower, τη Wall Street και τέλος την αποβάθρα στο Battery Park για τις απαραίτητες φωτογραφίες με φόντο το Άγαλμα της Ελευθερίας. Η βραδινή βόλτα με τον αρχηγό μας στη γειτονιά του ξενοδοχείου και τον Κεντρικό Σιδηροδρομικό Σταθμό (Central Station) θα σας δώσει μια πρώτη γεύση από αυτήν την ανεπανάληπτη μεγαλούπολη, που παρά το μέγεθός της είναι πάντα μία πόλη ζεστή, φιλόξενη και συναρπαστική. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ (2η ξενάγηση + 2ώρη κρουαζιέρα στον ποταμό Χάντσον)
Κατά τη σημερινή 2η πρωινή ξενάγησή μας στην πόλη θα συνδυάσουμε τις επισκέψεις μας με πούλμαν και με τα πόδια. Ξεκινάμε με το άγαλμα του Χριστόφορου Κολόμβου, το Lincoln Center και το Conservatory Garden στο Central Park. Συνεχίζουμε με το Αμερικάνικο Μουσείο Φυσικής ιστορίας, το μεγαλύτερο στον κόσμο (εξωτερικά), το κτήριο Ντακότα (John Lennon), τον Άγιο Ιωάννη (St. John the Divine), το Πανεπιστήμιο Κολούμπια, τον Καθεδρικό στο Riverside, τον τάφο του Στρατηγού Γκραντ, τη λεωφόρο του Dr Martin Luther King, το Apollo Theater και την πλατεία Ellington. Στη συνέχεια, πεζοί, θα δούμε εξωτερικά το Ωδείο, το Μουσείο του Γκουγκενχάιμ, το Metropolitan Museum και το ξενοδοχείο Πλάζα. Πάλι στην 5η Λεωφόρο για να δούμε το Grand Central, το κτήριο της Chrysler, το Tudor City και τα Ηνωμένα Έθνη. Στο τέλος της ξενάγησής μας το πούλμαν θα σας μεταφέρει στην αποβάθρα, για να επιβιβαστείτε στο πλοιάριο για μια 2ωρη βόλτα-κρουαζιέρα στον ποταμό Χάντσον. Μια όμορφη κρουαζιέρα-εμπειρία, που θα σας δώσει τη δυνατότητα να γνωρίσετε το Μανχάταν με τους ουρανοξύστες του από την πλωτή πλευρά. Φανταστικό θέαμα! Επιστροφή στο ξενοδοχείο με τον αρχηγό σας και με τοπικό μεταφορικό μέσο*. Υπόλοιπο ημέρας ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

*Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας μπορείτε να αποσπασθείτε και να εξειδικεύσετε την επίσκεψή σας σε κάποιο μουσείο ή μνημείο που σας ενδιαφέρει και να επιστρέψετε μόνοι σας στο ξενοδοχείο όποτε επιθυμείτε. Ο αρχηγός μας θα σας έχει πλήρως κατατοπίσει στο πώς να κυκλοφορείτε στην πόλη και να κάνετε χρήση των ΜΜΜ. Εξ’ άλλου και το ταξί είναι πολύ προσιτό.

4η - 5η ΗΜΕΡΑ: ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ (Ημέρες ελεύθερες)
Ημέρες στη διάθεσή σας για να χορτάσετε τη Νέα Υόρκη. Περπατήστε στο κέντρο του Μανχάταν και χαθείτε στα κομψά καταστήματα της 5ης Λεωφόρου, τα πολυκαταστήματα, αλλά και τα μικρά του κέντρου. Κάντε μια βόλτα με άμαξα μπροστά από το ξενοδοχείο Πλάζα, σήμα κατατεθέν της πόλης. Απολαύστε μια διαδρομή στο Σέντραλ Παρκ, περπατήσετε στη γέφυρα του Brooklyn, χαθείτε στα δρομάκια της Chinatown, πετάξετε με ελικόπτερο πάνω από το Μανχάταν - μία εμπειρία που θα σας μείνει πραγματικά αξέχαστη. Επισκεφθείτε με τον αρχηγό μας - όσοι επιθυμείτε - το Μητροπολιτικό Μουσείο ή το παράρτημά του στο βόρειο Harlem, The Cloisters, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, το Μουσείο Guggenheim, το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης (ΜΟΜΑ) ή το παράρτημά του στο Queens PS2. Απευθυνθείτε επίσης στον αρχηγό σας για να σας ενημερώσει πως μπορείτε να επισκεφθείτε προαιρετικά την Φιλαδέλφεια και το Ατλάντικ Σίτι ή στα πολυκαταστήματα στο Woodbury Commons με τις μεγαλύτερες μάρκες ειδών ένδυσης και υπόδησης σε μόνιμα χαμηλές τιμές. Προτάσεις για το βράδυ είναι να επισκεφθείτε το Ροκφέλερ Σέντερ ή το δημοφιλές JAZZ CLUB ΒΒ Kings της Νέας Υόρκης ή να παρακολουθήσετε μία παράσταση στο Μπρόντγουεϊ. Εισιτήρια για τις παραστάσεις μπορείτε να αναζητήσετε έγκαιρα, πριν ακόμη από την αναχώρησή σας από την Αθήνα, μέσω Internet. Επίσης, συνιστούμε ανεπιφύλακτα την προαιρετική βραδινή βόλτα με τον αρχηγό-συνοδό μας, για να θαυμάσετε το φαντασμαγορικό θέαμα της Νέας Υόρκης φωτισμένης τη νύχτα, καθώς και το διάσημο φωταγωγημένο σπίτι στην Ελληνική συνοικία της Αστόρια.

6η-8η ΗΜΕΡΑ: ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ (Ημέρες ελεύθερες εκπτωτικό κέντρο Woodbury Commons Premium Outlet ή/και ολοήμερη εκδρομή στην Φιλαδέλφεια και το Ατλάντικ Σίτι)
Ημέρες ελεύθερες για όσους παραμείνουν στο "νησί" για να χορτάσουν "το Μεγάλο Μήλο". Επισκεφθείτε τα κομψά καταστήματα της 5ης Λεωφόρου, τα πολυκαταστήματα, αλλά και τα μικρά του κέντρου, κάντε μια βόλτα με άμαξα μπροστά από το ξενοδοχείο Πλάζα, σήμα κατατεθέν της πόλης, απολαύστε μια διαδρομή στο Σέντραλ Παρκ, περπατήσετε στη γέφυρα του Brooklyn, χαθείτε στα δρομάκια της Chinatown, πετάξετε με ελικόπτερο πάνω από το Μανχάταν - μία εμπειρία που θα σας μείνει πραγματικά αξέχαστη. Επισκεφθείτε - όσοι επιθυμείτε - το Μητροπολιτικό Μουσείο ή το παράρτημά του στο βόρειο Harlem, The Cloisters, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, το Μουσείο Guggenheim, το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης (ΜΟΜΑ) ή το παράρτημά του στο Queens PS2. Απευθυνθείτε επίσης στον αρχηγό σας για να σας ενημερώσει πως μπορείτε να επισκεφθείτε προαιρετικά την Φιλαδέλφεια και το Ατλάντικ Σίτι. Προτάσεις για το βράδυ είναι να επισκεφθείτε το Ροκφέλερ Σέντερ ή το δημοφιλές JAZZ CLUB ΒΒ Kings της Νέας Υόρκης ή να παρακολουθήσετε μία παράσταση στο Μπρόντγουεϊ.
Σας προτείνουμε επίσης να παρακολουθήσετε μία παράσταση στο Μπρόντγουεϊ. Εισιτήρια για τις παραστάσεις μπορείτε να αναζητήσετε έγκαιρα, πριν ακόμη από την αναχώρησή σας από την Αθήνα, μέσω Internet. Επίσης, συνιστούμε ανεπιφύλακτα την βραδινή βόλτα, για να θαυμάσετε το φαντασμαγορικό θέαμα της Νέας Υόρκης φωτισμένης τη νύχτα καθώς και το διάσημο φωταγωγημένο σπίτι στην Ελληνική συνοικία της Αστόρια.
Για όσους το επιθυμούν, μπορεί να κανονίσει τη μετάβαση (προαιρετικά) στο εκπτωτικό κέντρο Woodbury Commons Premium Outlet το πρωί και την επιστροφή σας στην πόλη αργά το απόγευμα. Οι μεγαλύτερες μάρκες ειδών ένδυσης και υπόδησης σε μόνιμα χαμηλές τιμές βρίσκονται συγκεντρωμένες κυριολεκτικά στα πόδια σας και δεν υπάρχει περίπτωση να σας αφήσουν αδιάφορους.
Η προαιρετική εκδρομή στη Φιλαδέλφεια και στο περίφημο Ατλάντικ Σίτι είναι μια όμορφη διαδρομή 200 km, που περνά από την ιστορική πόλη της Φιλαδέλφειας, την πρώτη πρωτεύουσα των Ηνωμένων Πολιτειών, την πόλη όπου ανακηρύχθηκε η ανεξαρτησία της χώρας στις 4/7/1776. Θα δούμε τον λόφο με το Μουσείο Τεχνών, το παλιό υδραγωγείο και το πάρκο Fairmount πάνω στον ποταμό Schuylkill, το παλιό κεντρικό τμήμα της πόλης που σχεδιάστηκε από τον ιδρυτή της William Penn με το Δημαρχείο, την πλατεία και τη Liberty Bell, τη Φιλοσοφική Εταιρεία με ιδρυτή τον Benjamin Franklin και τα παλιά σπίτια της περιοχής Society Hill. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε στο χαριτωμένο θέρετρο του Ατλάντικ Σίτι, με την εντυπωσιακή νυχτερινή ζωή όλο το χρόνο. Φωτισμένα καζίνο, club, εστιατόρια και το εντυπωσιακό παραλιακό Boardwalk (τίτλος της ομώνυμης κινηματογραφικής σειράς), συνθέτουν ένα θέαμα που θα σας μείνει αξέχαστο. Η επιστροφή στη Νέα Υόρκη είναι αργά το απόγευμα.

9η - 10η ΗΜΕΡΑ: ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ - ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ | ΑΦΙΞΗ ΣΕ ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ
9η ΗΜΕΡΑ: ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ - ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Πρωινό ελεύθερο και αφού παραδώσουμε τα δωμάτιά μας μέχρι τις 11:00, θα έχουμε την ευκαιρία να αφιερώσουμε μερικές ακόμη ώρες σε αυτήν την ανεπανάληπτη μεγαλούπολη, που δεν κοιμάται ποτέ. Αργότερα θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

10η ΗΜΕΡΑ: ΑΦΙΞΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ
Ύστερα από 4 ή 6 διανυκτερεύσεις στη Νέα Υόρκη έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε μία από τις παρακάτω προτεινόμενες επεκτάσεις των 4 ή 5 ημερών σε διάφορες πόλεις των ΗΠΑ.
Όλα τα προγράμματα είναι συνολικής διάρκειας 10/12 ημερών

1η επέκταση: Νέα Υόρκη με Σικάγο
1η - 5η ΗΜΕΡΑ: Όπως αναγράφεται στο Βασικό Πρόγραμμα της Νέας Υόρκης

5η ΗΜΕΡΑ: ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ - ΣΙΚΑΓΟ
Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Σικάγο, τη μεγαλύτερη πόλη της Μεσοδυτικής (Midwest) πολιτείας Ιλινόις και την 3η μεγαλύτερη από άποψη πληθυσμού στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά τη Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες. Το Σικάγο είναι χτισμένο στη ΝΔ όχθη της λίμνης Μίσιγκαν και στις εκβολές των μικρών ποταμών Σικάγο και Κάλιουμετ. Μία πόλη πολυ-κινηματογραφημένη, που θα σας εντυπωσιάσει και θα σας προκαλέσει με το δυναμικό της χαρακτήρα. Στη δεκαετία του 1920, την εποχή δηλαδή της ποτοαπαγόρευσης, έδρασαν εδώ οι γκάνγκστερ Τζον Ντίλινγκερ και Αλ Καπόνε. Το Σικάγο είναι η πόλη που έλαβε σάρκα και οστά η έννοια «ουρανοξύστης», η πόλη όπου πρωτοκατασκευάστηκαν οι ατσάλινοι ουρανοξύστες. Η αρχιτεκτονική σχολή του Σικάγο είναι αυτή που ανέδειξε από το 1871 μέχρι το 1910 τους σπουδαιότερους εκπροσώπους της αμερικανικής αρχιτεκτονικής, όπως το Λούις Σάλιβαν, τον Τζ. Έλμσλι, το Γουίλιαμ Λε Μπαρόν Τζένεϊ, τον Ντάνιελ Χάντσον Μπέρνχαμ, το Φρανκ Λόιντ Ράιτ κ.ά. Εδώ εμφανίστηκε για πρώτη φορά η ιδέα του αστικού κέντρου με τα πολυώροφα κτίρια που περιβάλλεται από προάστια. Ο υπέργειος ηλεκτρικός σιδηρόδρομος εκτελεί ένα κυκλικό δρομολόγιο γύρω από το κέντρο της πόλης (The El). Τα υπερυψωμένα εναέρια τρένα περικυκλώνουν το κέντρο της πόλης σαν θηλιά, εξ ου και η ονομασία Loop.
Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο.
Για το βράδυ οι προτάσεις είναι πολλές, αφού η «βασίλισσα του Ιλινόις» είναι μια από τις πιο ζωντανές αμερικανικές πόλεις. Τα μπλουζ και η τζαζ αποτελούν μέρος της κουλτούρας του. Μουσικές σκηνές, νάιτ κλαμπ, εστιατόρια όλων των ειδών, ντισκοτέκ και μπαρ για κάθε γούστο και για όλες τις ηλικίες περιμένουν αυτούς που ξέρουν να διασκεδάζουν και να απολαμβάνουν κάθε στιγμή της ζωής τους.

6η, 7η, 8η ΗΜΕΡΑ: ΣΙΚΑΓΟ (ΗΜΕΡΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ)
Κατά τις ελεύθερες ημέρες στο Σικάγο μπορείτε να επισκεφτείτε μνημεία και μουσεία που βρίθουν σε αυτήν τη μεγαλούπολη και «Μέκκα» της παγκόσμιας αρχιτεκτονικής, όπως το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας με τα αρτιότερα απολιθώματα δεινοσαύρων που υπάρχουν στη γη, την αποβάθρα του Ναυτικού, το Μουσείο Σμιθ με τα χρωματιστά βιτρό, το μνημείο Ελκς, το Northwestern University κ.ά. Επίσης σας προτείνουμε να κάνετε μια βόλτα στα γιγάντια shopping malls, όπως το Woodfield Shopping Mall, το οποίο μπορείτε να επισκεφτείτε με ειδικά shuttles (δωρεάν).
ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ:Ξενάγηση στην «Πόλη των Ανέμων», όπως είναι γνωστό το Σικάγο, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε το κέντρο της πόλης, το γνωστό LOOP, και τα αρχιτεκτονικά της μνημεία κατά μήκος της Λεωφόρου Μίσιγκαν, έναν μακρύ εμπορικό δρόμο με πλατιά πεζοδρόμια όπου βρίσκεται και το «Υπέροχο Μίλι» (Magnificent Mile) με τα υπερπολυτελή εμπορικά κέντρα και ξενοδοχεία, μεταξύ των οποίων το 100ώροφο κτίριο Τζον Χάνκοκ κ.ά. Στη συνέχεια θα περάσουμε από την ελληνική και την ιταλική συνοικία, θα δούμε τον ουρανοξύστη Sears ύψους 443 μ. (εξωτερικά), το εντυπωσιακό Δημαρχείο, τη Βιβλιοθήκη, το Δικαστικό Μέγαρο με ένα άγαλμα του Πικάσο μπροστά στην είσοδό του, το Art Deco κτίριο του υπουργείου Εμπορίου, το Πάρκο Λίνκολν, το πρώτο δημόσιο πάρκο της πόλης κ.ά. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στις όχθες της λίμνης Μίσιγκαν, κοντά στην παλιά πόλη και το γνωστό Loop.

9η ΗΜΕΡΑ: ΣΙΚΑΓΟ - ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ
Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μέσω ενδιάμεσων σταθμών.

10η ΗΜΕΡΑ: ΑΦΙΞΗ ΣΕ ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΚΑΚΑ

2η επέκταση: ΝέαΥόρκη με Βοστόνη & Σικάγο
1η - 4η ΗΜΕΡΑ: Όπως αναγράφεται στο Βασικό Πρόγραμμα της Νέας Υόρκης

5η ΗΜΕΡΑ: ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ - ΒΟΣΤΟΝΗ
Μεταφορά στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για την πανέμορφη και γεμάτη από πλούσια ιστορικά γεγονότα Βοστόνη. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ: ΒΟΣΤΟΝΗ (ΗΜΕΡΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ)
Ημέρα ελεύθερη για να εξερευνήσετε ακόμα περισσότερο την πόλη, να επισκεφθείτε κάποιο από τα πολύ ενδιαφέροντα μουσεία της ή ακόμα και για να κάνετε μια βόλτα με πλοιάριο στο ιστορικό λιμάνι της πόλης.

7η ΗΜΕΡΑ: ΒΟΣΤΩΝΗ - ΣΙΚΑΓΟ
Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Σικάγο, την μεγαλύτερη πόλη της Μεσοδυτικής (Midwest) πολιτείας Ιλλινόις και την 3η μεγαλύτερη από άποψη πληθυσμού στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά τη Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες. Το Σικάγο είναι κτισμένο στη ΝΔ όχθη της λίμνης Μίσιγκαν και στις εκβολές των μικρών ποταμών Σικάγο και Κάλιουμετ. Μία πόλη πολυ-κινηματογραφημένη, που θα σας εντυπωσιάσει και θα σας προκαλέσει με τον δυναμικό της χαρακτήρα. Στη δεκαετία του 1920, την εποχή δηλαδή ποτοαπαγόρευσης, έδρασαν εδώ οι γκάνγκστερ Τζον Ντίλλινγκερ και Αλ Καπόνε. Το Σικάγο είναι η πόλη που έλαβε σάρκα και οστά η έννοια "ουρανοξύστης", η πόλη όπου πρωτοκατασκευάστηκαν οι ατσάλινοι ουρανοξύστες. Η αρχιτεκτονική σχολή του Σικάγο είναι αυτή που ανέδειξε από το 1871 μέχρι το 1910 τους σπουδαιότερους εκπροσώπους της αμερικανικής αρχιτεκτονικής, όπως τον Λούις Σάλιβαν, τον Τζ. Έλμσλι, τον Γουίλιαμ Λε Μπαρόν Τζένεϊ, τον Ντάνιελ Χάντσον Μπέρνχαμ, τον Φρανκ Λόιντ Ράιτ κ.ά. Εδώ εμφανίστηκε για πρώτη φορά η ιδέα του αστικού κέντρου με τα πολυώροφα κτίρια που περιβάλλεται από προάστια. Ο υπέργειος ηλεκτρικός σιδηρόδρομος εκτελεί ένα κυκλικό δρομολόγιο γύρω από το κέντρο της πόλης (The El). Τα υπερυψωμένα εναέρια τραίνα περικυκλώνουν το κέντρο της πόλης σαν θηλιά, εξ ου και η ονομασία Loop.
Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Μετά την τακτοποίηση, αναχώρηση για ξενάγηση στην "Πόλη των Ανέμων", όπως είναι γνωστό το Σικάγο, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε το κέντρο της πόλης, το γνωστό LOOP και τα αρχιτεκτονικά της μνημεία κατά μήκος της Λεωφόρου Μίσιγκαν, έναν μακρύ εμπορικό δρόμο με πλατειά πεζοδρόμια όπου βρίσκεται και το "Υπέροχο Μίλι" (Magnificent Mile) με τα υπερπολυτελή εμπορικά κέντρα και ξενοδοχεία, μεταξύ των οποίων το 100ώροφο κτίριο Τζον Χάνκοκ κ.ά. Στη συνέχεια θα περάσουμε από την Ελληνική και την Ιταλική συνοικία, θα δούμε τον ουρανοξύστη Sears ύψους 443 m (εξωτερικά), το εντυπωσιακό Δημαρχείο, τη Βιβλιοθήκη, το Δικαστικό Μέγαρο με ένα άγαλμα του Πικάσο μπροστά στην είσοδό του, το Art Deco κτίριο του Υπουργείου Εμπορίου, το πάρκο Λίνκολν, το πρώτο δημόσιο πάρκο της πόλης κ.ά. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στις όχθες της λίμνης Μίσιγκαν, κοντά στην παλιά πόλη και το γνωστό Loop.
Για το βράδυ οι προτάσεις είναι πολλές, αφού η "βασίλισσα του Ιλινόις" είναι μια από τις πιο ζωντανές αμερικανικές πόλεις. Τα μπλουζ και η τζαζ αποτελούν μέρος της κουλτούρας του. Μουσικές σκηνές, νάιτ κλαμπ, εστιατόρια όλων των ειδών, ντισκοτέκ και μπαρ για κάθε γούστο και για όλες τις ηλικίες, περιμένουν αυτούς που ξέρουν να διασκεδάζουν και να απολαμβάνουν κάθε στιγμή της ζωής τους.

8η ΗΜΕΡΑ: ΣΙΚΑΓΟ
Κατά τις ελεύθερες ημέρες στο Σικάγο μπορείτε να επισκεφθείτε μνημεία και μουσεία που βρίθουν σε αυτή τη μεγαλούπολη και "Μέκκα" της παγκόσμιας αρχιτεκτονικής, όπως το μουσείο Φυσικής Ιστορίας με τα αρτιότερα απολιθώματα δεινοσαύρων που υπάρχουν στη γη, το Ινστιτούτο Τεχνών του Σικάγο (The Art Institute of Chicago) με πίνακες του Ελ Γκρέκο μεταξύ άλλων, την αποβάθρα του Ναυτικού, το Μουσείο Σμιθ με τα χρωματιστά βιτρώ, το μνημείο Ελκς, το Northwestern University κ.ά. Επίσης σας προτείνουμε να κάνετε μια βόλτα στα γιγάντια shopping Malls, όπως το Woodfield Shopping Mall, το οποίο μπορείτε να επισκεφθείτε με ειδικά shuttles (δωρεάν).

9η ΗΜΕΡΑ: ΣΙΚΑΓΟ - ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ
Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

10η ΗΜΕΡΑ: ΑΦΙΞΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ

3η επέκταση: Νέα Υόρκη με Λος Άντζελες

1η - 5η ΗΜΕΡΑ: Όπως αναγράφεται στο Βασικό Πρόγραμμα της Νέας Υόρκης

6η ΗΜΕΡΑ: ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ - ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ
Μεταφορά στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για το Λος Άντζελες, την «Πόλη των Αγγέλων», που βρίσκεται στο νότιο τμήμα της Καλιφόρνιας.

7η ΗΜΕΡΑ: ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ (Ολοήμερη ξενάγηση, Beverly Hills, Santa Monica)
Η σημερινή μας ημέρα ξεκινάει από το κέντρο της πόλης, το Downtown LA, με το διάσημο LA Theatre, το Music Center, το Δημαρχείο, τον Καθεδρικό Our Lady of Angels και τη Hollywood Boulevard, που είναι για το Λος Άντζελες ότι η Champs Elysees για το Παρίσι ή η Broadway για τη Νέα Υόρκη. Θα δούμε το Κινέζικο Θέατρο καθώς και τα "πατήματα" των αστέρων του κινηματογράφου. Το διάσημο Walk of Fame με τα πεζοδρόμια στρωμένα με αστέρια, τιμά περισσότερες από 2000 διασημότητες του κινηματογράφου, του θεάτρου, της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου. Στο πρώην Kodak Theatre - Dolby Theatre ή Hollywood and Highland Center Theatre από το 2012 - τον χώρο απονομής των βραβείων Όσκαρ από το 2002, μπορείτε να μπείτε (προαιρετικά) σε οργανωμένες επισκέψεις ανά μισάωρο. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε προς την ακτή, για να δούμε τις διάσημες παραλίες, όπως τη Σάντα Μόνικα, το Μαλιμπού και τη Venice. Θα σταματήσουμε για γεύμα στο Farmer’s Market με μεγάλη δυνατότητα επιλογής μενού από όλο τον κόσμο και φυσικά τα παραδοσιακά αμερικάνικα burgers. Συνεχίζουμε για το προάστιο της απαστράπτουσας πόλης του πλούτου και της επιτυχίας, την πόλη των προνομιούχων, το "γκέτο των VIP'S", το Μπέβερλυ Χίλλς, με σύντομη στάση για φωτογραφίες στη διάσημη λεωφόρο Rodeo Drive με τις πανάκριβες μπουτίκ. Τέλος, θα περάσουμε από την "πρωτεύουσα του αμερικανικού κινηματογράφου", το άλλο διάσημο προάστιο του Λος Άντζελες, το Χόλλυγουντ, που με το όνομά του έχει πλέον ταυτισθεί ολόκληρη η αμερικανική κινηματογραφική βιομηχανία.

8η ΗΜΕΡΑ: ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ (Ημέρα ελεύθερη)
Για σήμερα σας συνιστούμε να πάτε με το μετρό στα στούντιο της Κινηματογραφικής εταιρείας Γιουνιβέρσαλ, που βρίσκονται στα περίχωρα του Χόλλυγουντ. Με τα ειδικά τραινάκια θα γυρίσετε τον χώρο των στούντιο, θα δείτε σκηνικά φημισμένων ταινιών και τον τρόπο με τον οποίο γυρίζονται οι ταινίες, τα διάφορα εφέ, τρικς κλπ. Το κόστος της εισόδου στα Universal Studios ($95 ερίπου) καταβάλλεται επί τόπου. Επίσης αν έχετε και τα παιδιά μαζί σας αξίζει μία επίσκεψη στην Disneyland (κόστος εισόδου περίπου 90 $) και τα άλλα θεματικά πάρκα, όπως το Knott’s Berry Farm, από τα μεγαλύτερα κέντρα αναψυχής στον κόσμο (www.Knott.com), μια παραμυθένια ατμόσφαιρα με εκπληκτικά θεάματα και συναρπαστικά παιχνίδια που απολαμβάνουν μικροί και μεγάλοι. Στο πάρκο της Disneyland μπορείτε να δείτε το Magic Kingdom Park, που είναι διαμορφωμένο σε 4 ενότητες: τη Γη της Περιπέτειας (Adventure land), τη Γη της Φαντασίας (Fantasy land), τη Γη των Συνόρων (Frontier land) και στη Γη του Αύριο (Tomorrow land). Ο Μίκυ και η παρέα του, η Χιονάτη, η Σταχτοπούτα, η Αλίκη, ο Πήτερ Παν, οι Πειρατές της Καραϊβικής σας περιμένουν να περάσετε τη μαγική πύλη που οδηγεί στη χώρα της φαντασίας και του παραμυθιού!

Άλλη μία πρόταση είναι ξαναπάτε στις διάσημες παραλίες της πόλης ή στη διάσημη λεωφόρο Rodeo Drive στο Beverly Hills, για καφέ και "χαβαλέ" με τους διάσημους και "παράξενους" που κυκλοφορούν γύρω από τα γνωστά "στέκια" ή ακόμη - αν αντέχει η τσέπη σας - για πανάκριβα και επώνυμα ψώνια.

9η - 10η ΗΜΕΡΑ: ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ - ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ | ΑΦΙΞΗ ΣΕ ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ
9η ΗΜΕΡΑ: ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ - ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ
Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

10η ΗΜΕΡΑ: ΑΦΙΞΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ

4η Επέκταση: Νέα Υόρκη, Λος Άντζελες, Λας Βέγκας

1η - 3η ΗΜΕΡΑ: Όπως αναγράφεται στο Βασικό Πρόγραμμα της Νέας Υόρκης

4η ΗΜΕΡΑ: ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ - ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ
Μεταφορά στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για το Λος Άντζελες, την "Πόλη των Αγγέλων" που βρίσκεται στο νότιο τμήμα της Καλιφόρνιας.

5η ΗΜΕΡΑ: ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ (Ολοήμερη ξενάγηση, Beverly Hills, Santa Monica)
Η σημερινή μας ημέρα ξεκινάει από το κέντρο της πόλης, το Downtown LA, με το διάσημο LA Theatre, το Music Center, το Δημαρχείο, τον Καθεδρικό Our Lady of Angels και τη Hollywood Boulevard, που είναι για το Λος Άντζελες ότι η Champs Elysees για το Παρίσι ή η Broadway για τη Νέα Υόρκη. Θα δούμε το Κινέζικο Θέατρο καθώς και τα "πατήματα" των αστέρων του κινηματογράφου. Το διάσημο Walk of Fame με τα πεζοδρόμια στρωμένα με αστέρια, τιμά περισσότερες από 2000 διασημότητες του κινηματογράφου, του θεάτρου, της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου. Στο πρώην Kodak Theatre - Dolby Theatre ή Hollywood and Highland Center Theatre από το 2012 - τον χώρο απονομής των βραβείων Όσκαρ από το 2002, μπορείτε να μπείτε (προαιρετικά) σε οργανωμένες επισκέψεις ανά μισάωρο. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε προς την ακτή, για να δούμε τις διάσημες παραλίες, όπως τη Σάντα Μόνικα, το Μαλιμπού και τη Venice. Θα σταματήσουμε για γεύμα στο Farmer’s Market με μεγάλη δυνατότητα επιλογής μενού από όλο τον κόσμο και φυσικά τα παραδοσιακά αμερικάνικα burgers. Συνεχίζουμε για το προάστιο της απαστράπτουσας πόλης του πλούτου και της επιτυχίας, την πόλη των προνομιούχων, το "γκέτο των VIP'S", το Μπέβερλυ Χίλλς, με σύντομη στάση για φωτογραφίες στη διάσημη λεωφόρο Rodeo Drive με τις πανάκριβες μπουτίκ. Τέλος, θα περάσουμε από την "πρωτεύουσα του αμερικανικού κινηματογράφου", το άλλο διάσημο προάστιο του Λος Άντζελες, το Χόλλυγουντ, που με το όνομά του έχει πλέον ταυτισθεί ολόκληρη η αμερικανική κινηματογραφική βιομηχανία.

6η ΗΜΕΡΑ: ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ (Ημέρα ελεύθερη)
Σας συνιστούμε να πάτε με το μετρό στα στούντιο της Κινηματογραφικής εταιρείας Γιουνιβέρσαλ, που βρίσκονται στα περίχωρα του Χόλλυγουντ. Με τα ειδικά τραινάκια θα γυρίσετε τον χώρο των στούντιο, θα δείτε σκηνικά φημισμένων ταινιών και τον τρόπο με τον οποίο γυρίζονται οι ταινίες, τα διάφορα εφέ, τρικς κλπ. Το κόστος της εισόδου στα Universal Studios ($95 ερίπου) καταβάλλεται επί τόπου. Επίσης αν έχετε και τα παιδιά μαζί σας αξίζει μία επίσκεψη στην Disneyland (κόστος εισόδου περίπου 90 $) και τα άλλα θεματικά πάρκα, όπως το Knott’s Berry Farm, από τα μεγαλύτερα κέντρα αναψυχής στον κόσμο (www.Knott.com), μια παραμυθένια ατμόσφαιρα με εκπληκτικά θεάματα και συναρπαστικά παιχνίδια που απολαμβάνουν μικροί και μεγάλοι. Στο πάρκο της Disneyland μπορείτε να δείτε το Magic Kingdom Park, που είναι διαμορφωμένο σε 4 ενότητες: τη Γη της Περιπέτειας (Adventure land), τη Γη της Φαντασίας (Fantasy land), τη Γη των Συνόρων (Frontier land) και στη Γη του Αύριο (Tomorrow land). Ο Μίκυ και η παρέα του, η Χιονάτη, η Σταχτοπούτα, η Αλίκη, ο Πήτερ Παν, οι Πειρατές της Καραϊβικής σας περιμένουν να περάσετε τη μαγική πύλη που οδηγεί στη χώρα της φαντασίας και του παραμυθιού!

Άλλη μία πρόταση είναι ξαναπάτε στις διάσημες παραλίες της πόλης ή στη διάσημη λεωφόρο Rodeo Drive στο Beverly Hills, για καφέ και "χαβαλέ" με τους διάσημους και "παράξενους" που κυκλοφορούν γύρω από τα γνωστά "στέκια" ή ακόμη - αν αντέχει η τσέπη σας - για πανάκριβα και επώνυμα ψώνια.

7η ΗΜΕΡΑ: ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ - ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ
Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την παγκόσμια Μέκκα του τζόγου και των shows, το φαντασμαγορικό Λας Βέγκας, που βρίσκεται στην πολιτεία της Νεβάδας. Το Λας Βέγκας είναι μια πόλη στη μέση της ερήμου, ασήμαντη μέχρι το 1946, όταν λειτούργησε εκεί το πρώτο καζίνο. Σήμερα είναι η πιο θεαματική πόλη του κόσμου, η παγκόσμια πρωτεύουσα του τζόγου και της διασκέδασης. Εδώ θρησκεία είναι η τύχη και ο χρόνος μετράται από τις περιστροφές της ρουλέτας. Υπερπολυτελή ξενοδοχεία, τυχερά παιχνίδια και εκπληκτικά υπερθεάματα είναι το τρίπτυχο που καθορίζει αυτή τη μοναδική πόλη. Κάθε σημείο της είναι και μια έκπληξη και τα 24 παρεκκλήσια όπου μπορεί κανείς να παντρευτεί ανά πάσα στιγμή το πιστοποιούν. Άφιξη τακτοποίηση στο πολυτελές ξενοδοχείο μας στην καρδιά της πόλης, στη διάσημη STRIP, με όλα τα διεθνούς φήμης ξενοδοχεία - καζίνο (Caesar's Palace, Luxor, Treasure Island, Mirage, New York New York, Flamingo, Tropicana κλπ.) με τους εντυπωσιακούς εξωτερικούς και εσωτερικούς τους χώρους. Κατά τη διάρκεια της σημερινή μας ημέρας μπορείτε να απολαύσετε μια βόλτα με τα πόδια για να δείτε τα περίφημα shows που προσφέρουν τα διάφορα ξενοδοχειακά συγκροτήματα στους θαμώνες της πόλης, όπως χορούς σιντριβανιών κλπ. Το βράδυ η πόλη λαμπυρίζει εκτυφλωτικά και υπόσχεται κάθε είδους διασκέδαση στα καζίνο και τα shows, όπου έχετε την ευκαιρία να δείτε και να ακούσετε διάσημους καλλιτέχνες.

8η ΗΜΕΡΑ: ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ (Ημέρα ελεύθερη)
Ημέρες ελεύθερες για ψώνια και βόλτες στην διάσημη λεωφόρο Strip με τα πολυκαταστήματα, τις μπουτίκ και τα παράξενα μουσεία της! Μην παραλείψετε μια νυχτερινή πτήση με ελικόπτερο πάνω από φαντασμαγορικά φωταγωγημένο Las Vegas. Ένα μοναδικό υπερθέαμα.
Ποιος όμως φθάνει ως εδώ και δεν επισκέπτεται το καταπληκτικότερο γεωλογικό μνημείο της γης, το Grand Canyon; Ετοιμαστείτε λοιπόν για την μοναδική αυτή εμπειρία, συμμετέχοντας σε μια οργανωμένη προαιρετική οδική εκδρομή. Με πρωινή αναχώρηση για το Γκραν Κάνυον στο West Rim (Μεγάλο Φαράγγι), που βρίσκεται στην πολιτεία της Αριζόνας. Καθ’ οδόν στάση για φωτογραφίες στο τεράστιο Φράγμα Χούβερ και στη συνέχεια άφιξη στη δυτική πλευρά της χαράδρας του Γκραν Κάνυον (West Rim). Ο ορμητικός ποταμός Κολοράντο έχει αφήσει τη σφραγίδα του στη γη και εξακολουθεί να σμιλεύει τα αριστουργήματά του εδώ και εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια. Το Κάι Μπάμπ, το "ξαπλωμένο βουνό" όπως αποκαλούσαν οι Ινδιάνοι το φαράγγι, είναι μια ατέλειωτη έκταση εκπληκτικών τοπίων και χρωμάτων, όπου η φύση αποκαλύπτει όλη της τη μεγαλοπρέπεια. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο.
Εναλλακτικά, μπορείτε να δείτε το Γκραν Κάνυον …αφ' υψηλού… - με ελικόπτερο ή αεροσκάφος, με τις ειδικές πτήσεις από το Λας Βέγκας. Ένα διαφορετικό υπερθέαμα από τα ψηλά, που αφήνει άφωνους όλους και αξίζει το πρόσθετο κόστος!

9η - 10η ΗΜΕΡΑ: ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ - ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ | ΑΦΙΞΗ ΣE ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ
9η ΗΜΕΡΑ: ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ - ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ
Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

10η ΗΜΕΡΑ: ΑΦΙΞΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ

5η επέκταση: Νέα Υόρκη με Μαϊάμι

1η - 4η ΗΜΕΡΑ: Όπως αναγράφεται στο Βασικό Πρόγραμμα της Νέας Υόρκης

5η ΗΜΕΡΑ: ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ - ΜΑΪΑΜΙ
Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το κοσμοπολίτικο Μαϊάμι που βρίσκεται στην πολιτεία της Φλόριντα των ΗΠΑ, της πολιτείας του ονείρου για τους περισσότερους Αμερικανούς, γιατί βρίσκεται στις ηλιόλουστες Νότιες Ακτές. Το Μαϊάμι είναι χτισμένο σε μια περιοχή με τροπικό κλίμα και βλάστηση και προικισμένο με μεγάλες αμμουδιές, ακριβώς στις εκβολές του ομώνυμου ποταμού, στον Κόλπο Μπίσκεϊν του Ατλαντικού Ωκεανού. Η μεγαλύτερη πόλη της πολιτείας ήταν κάποτε ένα ψαροχώρι στην άκρη μιας άγριας φύσης. Σήμερα θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες και πιο πολυτελείς λουτροπόλεις του κόσμου και η μεγαλύτερη πλουτοπαραγωγική πηγή της είναι ο εξαιρετικά ανεπτυγμένος τουρισμός.

6η ΗΜΕΡΑ: ΜΑΪΑΜΙ (Ξενάγηση)
Πρωινή ξενάγηση στο Μαϊάμι, κατά τη διάρκεια της οποίας θα γνωρίσουμε τα σημαντικότερα αξιοθέατα, τις ξακουστές παραλίες και τα Inn Spots της εκπληκτικής αυτής πόλης, όπως την κεντρική αγορά, το Downtown Miami, το South Beach, το Brickell, το Coconut Grove, την Κουβανική συνοικία Little Havana και θα δούμε περιοχές γνωστών αστέρων του Χόλυγουντ, όπως της Madonna και του Stallone, την περιοχή Βισκάγια, το Watson Island, την πλατεία Καρταχένα, το Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι κ.ά.

7η - 8η ΗΜΕΡΑ: ΜΑΪΑΜΙ (ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΗΜΕΡΕΣ)
Ελεύθερες ημέρες για να απολαύσετε τη θάλασσα και τις βόλτες σας στο ηλιόλουστο Μαϊάμι, να κάνετε τα ψώνια σας στην θαυμάσια αγορά της πόλης με τα γιγαντιαία εμπορικά κέντρα και Shopping Malls (καταστήματα ΜAYFAIR και BAYSIDE) και να επισκεφθείτε το Florida Aquarium (Ενυδρείο) - από ωραιότερα του κόσμου, Επίσης, μπορείτε να επισκεφθείτε τα Everglades - τους βάλτους με τη μοναδική πανίδα και χλωρίδα και να περιηγηθείτε με τα ειδικά ελικοφόρα πλοιάρια, που "πλανάρουν" στην επιφάνεια του νερού, να κάνετε κρουαζιέρα στον Κόλπο και άλλα πολλά. Για το βράδυ σας προτείνουμε μια κρουαζιέρα με δείπνο στα κανάλια της πόλης ή διασκέδαση στην περιοχή ART DECO.

9η ΗΜΕΡΑ: ΜΑΪΑΜΙ - ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ
Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

10η ΗΜΕΡΑ: ΑΦΙΞΗ ΣΕ ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ

6η επέκταση: Νέα Υόρκη, Μαϊάμι, Ορλάντο

1η - 3η ΗΜΕΡΑ: Όπως αναγράφεται στο Βασικό Πρόγραμμα της Νέας Υόρκης

4η ΗΜΕΡΑ: ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ - ΜΑΪΑΜΙ (Ξενάγηση)
Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το κοσμοπολίτικο Μαϊάμι που βρίσκεται στην πολιτεία της Φλόριντα των ΗΠΑ, της πολιτείας του ονείρου για τους περισσότερους Αμερικανούς, γιατί βρίσκεται στις ηλιόλουστες Νότιες Ακτές. Το Μαϊάμι είναι κτισμένο σε μια περιοχή με τροπικό κλίμα και βλάστηση και προικισμένο με μεγάλες αμμουδιές, ακριβώς στις εκβολές του ομώνυμου ποταμού, στον Κόλπο Μπίσκεϊν του Ατλαντικού ωκεανού. Η μεγαλύτερη πόλη της πολιτείας ήταν κάποτε ένα ψαροχώρι στην άκρη μιας άγριας φύσης. Σήμερα θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες και πιο πολυτελείς λουτροπόλεις του κόσμου και η μεγαλύτερη πλουτοπαραγωγική πηγή της είναι ο εξαιρετικά αναπτυγμένος τουρισμός.

Άφιξη και ξενάγηση στο Μαϊάμι, κατά τη διάρκεια της οποίας θα γνωρίσουμε τα σημαντικότερα αξιοθέατα, τις ξακουστές παραλίες και τα Inn Spots της εκπληκτικής αυτής πόλης, όπως την κεντρική αγορά, το Downtown Miami, το South Beach, το Brickell, το Coconut Grove, την Κουβανική συνοικία Little Havana και θα δούμε περιοχές γνωστών αστέρων του Χόλυγουντ, όπως της Madonna και του Stallone, την περιοχή Βισκάγια, το Watson Island, την πλατεία Καρταχένα, το Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι κ.ά.

5η ΗΜΕΡΑ: ΜΑΪΑΜΙ
Ελεύθερη ημέρα για να απολαύσετε τη θάλασσα και τις βόλτες σας στο ηλιόλουστο Μαϊάμι, να κάνετε τα ψώνια σας στην θαυμάσια αγορά της πόλης με τα γιγαντιαία εμπορικά κέντρα και Shopping Malls (καταστήματα ΜAYFAIR και BAYSIDE) και να επισκεφθείτε το Florida Aquarium (Ενυδρείο) - από ωραιότερα του κόσμου, Επίσης, μπορείτε να επισκεφθείτε τα Everglades - τους βάλτους με τη μοναδική πανίδα και χλωρίδα και να περιηγηθείτε με τα ειδικά ελικοφόρα πλοιάρια, που "πλανάρουν" στην επιφάνεια του νερού, να κάνετε κρουαζιέρα στον Κόλπο και άλλα πολλά. Για το βράδυ σας προτείνουμε μια κρουαζιέρα με δείπνο στα κανάλια της πόλης ή διασκέδαση στην περιοχή ART DECO.

6η ΗΜΕΡΑ: ΜΑΪΑΜΙ - ΟΡΛΑΝΤΟ
Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Ορλάντο, την πόλη των μεγάλων θεαμάτων, το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της πολιτείας Φλόριντα.

7η ΗΜΕΡΑ: ΟΡΛΑΝΤΟ, ΗΜΕΡΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ (DISNEYWORLD, UNIVERSAL STUDIOS)
ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ:
Σας προτείνουμε να ξεκινήσετε τη σημερινή σας ημέρα με επίσκεψη στα στούντιο της κινηματογραφικής εταιρίας Γιουνιβέρσαλ, της μεγαλύτερης κινηματογραφικής βιομηχανίας του κόσμου, όπου με τα ειδικά τρενάκια θα γυρίσετε το χώρο των στούντιο, θα δείτε πώς γυρίζονται τα κινηματογραφικά εφέ του ευρηματικού Στίβεν Σπίλμπεργκ και των άλλων μάγων της 7ης Τέχνης, καθώς και τα σκηνικά φημισμένων ταινιών, όπως «Επιστροφή στο μέλλον», «Ο Εξωγήινος», «Τα σαγόνια του καρχαρία», «Ο Εξολοθρευτής» κ.ά. Για το βράδυ σας προτείνουμε να επισκεφτείτε το Church Street Station, όπου μπορεί κανείς να απολαύσει κάποιο θέαμα, το Rosie Gradys (Dixieland Revue) ή να ακούσετε Rock & Roll Classics στο Orchid Garden και να επισκεφτείτε τα salloons, τα εστιατόρια ή τα καταστήματα.

8η ΗΜΕΡΑ: ΟΡΛΑΝΤΟ, ΗΜΕΡΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ (MAGIC KINGDOM PARK, EPCOT CENTER)
Για τη σημερινή ημέρα σας προτείνουμε να επισκεφτείτε ένα από τα πιο χαρούμενα μέρη στο πλανήτη μας, το «Μαγικό Βασίλειο» του Γουόλτ Ντίσνεϊ, μια παραμυθούπολη για μικρούς και μεγάλους. Μέσα από τα θεάματά του θα σας ταξιδέψει στη χαρά της μαγείας και της φαντασίας. Πριν από περίπου 30 χρόνια ο Ντίσνεϊ συνέλαβε την ιδέα να δημιουργήσει ένα πάρκο που θα φιλοξενούσε όλους τους αγαπημένους ήρωές του. Το Magic Kingdom Park είναι διαμορφωμένο σε 4 ενότητες: τη Γη της Περιπέτειας (Adventure Land), τη Γη της Φαντασίας (Fantasy Land), τη Γη των Συνόρων (Frontier Land) και στη Γη του Αύριο (Tomorrow Land). Ο Μίκυ και η παρέα του, η Χιονάτη, η Σταχτοπούτα, η Αλίκη, ο Πήτερ Παν, οι Πειρατές της Καραϊβικής σάς περιμένουν να περάσετε τη μαγική πύλη που οδηγεί στη χώρα της φαντασίας και του παραμυθιού! Εναλλακτικά μπορείτε να επιλέξετε το EPCOT Center (EPCOT: Environmental Prototype Community of Tomorrow), ένα πειραματικό πρότυπο του κόσμου του μέλλοντος μέσα από τη διαρκή εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας, που αποτελεί μία από τις εντυπωσιακές δημιουργίες του Οργανισμού Ντίσνεϊ. Η μαγευτική φωνή του Jeremy Irons σας αφηγείται όλη την ιστορία της ανθρώπινης επικοινωνίας από τα ιερογλυφικά μέχρι το Ίντερνετ, καθώς θα περιφερόσαστε με ένα τρενάκι μέσα στο Διαστημόπλοιο - Γη, μια τεράστια σφαίρα, μια μηχανή του χρόνου που θα σας μεταφέρει από το παρελθόν στο μέλλον. Στον ίδιο χώρο υπάρχουν και πολύ εντυπωσιακά περίπτερα διαφόρων κρατών (Αμερικής, Καναδά, Κίνας, Μεξικού, Νορβηγίας κ.λπ.), που παρουσιάζουν την καθημερινή ζωή, την τέχνη και τον πολιτισμό τους. Το βράδυ θα παρακολουθήσετε μια μοναδική παρουσίαση με κλασική μουσική, ακτίνες λέιζερ, χιλιάδες πυροτεχνήματα και φώτα στη λίμνη του EPCOT Center.

9η ΗΜΕΡΑ: ΟΡΛΑΝΤΟ - ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ
Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μέσω ενδιάμεσων σταθμών.

10η ΗΜΕΡΑ: ΑΦΙΞΗ ΣΕ ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ

7η Επέκταση: Νέα Υόρκη με Τζαμάικα
1η - 4η ΗΜΕΡΑ: όπως αναγράφεται στο Βασικό Πρόγραμμα της Νέας Υόρκης
5η ΗΜΕΡΑ: ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ - ΤΖΑΜΑΪΚΑ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Τζαμάικα, το παραδεισένιο νησί της Καραϊβικής. Μια γλωσσική ποικιλία από γαλλικά, αγγλικά, ισπανικά και κρεολέζικα αντικατοπτρίζει τις επιρροές που έχει δεχθεί η Τζαμάικα. Μαύροι, μιγάδες και λευκοί σε ένα συνονθύλευμα. Τροπική βλάστηση, καταγάλανες παραλίες, αποικιακά κτίρια και επιβλητικά φρούρια. Όλα αποτελούν μέρος ενός μοναδικού ταξιδιού στην πατρίδα της ρέγκε και του Μπομπ Μάρλεϋ. Η θρυλική Τζαμάικα είναι πολύ περισσότερα από ένα νησί με ήλιο και διασκέδαση. Είναι η πατρίδα της ματωμένης Αφρικής στ’ αστραφτερά νερά της Καραϊβικής, μια έκρηξη χαράς και πόνου, θυμού και ελπίδας. Είναι ο γενέθλιος τόπος ρυθμικών μουσικών και μυστικιστικών θρησκειών και πάνω απ’ όλα είναι το συνώνυμο της ομορφιάς. Γιατί ότι θα δείτε στις φωτογραφίες είναι αληθινό και όχι "μακέτα". Τόσο αληθινό που μοιάζει ….. ψεύτικο. Ένας τεράστιος πλούτος, πολιτισμικός και φυλετικός ανοίγεται μπροστά σας. Μια περιοχή με διάχυτη ερωτική ατμόσφαιρα, ένας τόπος όπου ο χρόνος έχει σταματήσει και η χαλάρωση είναι τρόπος ζωής.

6η - 8η ΗΜΕΡΑ: ΤΖΑΜΑΪΚΑ (Ημέρες Ελεύθερες)
Ημέρες ελεύθερες στην Τζαμάικα για χαλάρωση, κολύμπι βόλτες ή για να λάβετε μέρος σε διάφορες δραστηριότητες (σνόρκελινγκ, θαλάσσιο σκι, σαφάρι με jeep 4x4 σε εκτός δρόμου απίθανες διαδρομές, tubes σε κάποιον από τους ποταμούς του νησιού κλπ.). Επισκεφθείτε μερικές από τις πιο διάσημες παραλίες - την Doctor’s Cave, την Walter Fletcher, την Seven Mile Beach ή Negril Beach, την Bloody Bay Beach, την Turtle Beach, την Frenchman's Cove, την San San Beach, την Blue Lagoon (εδώ γυρίστηκε η ταινία "Γαλάζια Λίμνη" με την Μπρουκ Σιλντς) και τόσες άλλες που μπορείτε να ανακαλύψετε μόνοι σας. Πρότασή μας είναι να επισκεφθείτε το Ότσος Ρίος. Πρόκειται για ένα από τα πιο εντυπωσιακά "θεάματα" της Τζαμάικας. Τα νερά του ποταμού Duny πέφτουν σε μικρές φυσικές γούρνες που θυμίζουν τεράστια σκαλοπάτια. Εσείς θα ανεβείτε τον καταρράκτη με τα σκαλοπάτια κατά την αντίστροφη πορεία του: από τη θάλασσα προς τα πάνω. Πάντα με ελαφριά περιβολή ή καλύτερα με μαγιό, γιατί το νόημα είναι αυτό: να περπατήσετε πάνω από τις φυσικές "ντουζιέρες" στον καταρράκτη και φυσικά να βραχείτε. Μην παραλείψετε να θαυμάσετε ένα από τα πιο μαγευτικά ηλιοβασιλέματα της ζωής σας καθώς θα απολαμβάνετε το κοκτέιλ σας στο Rick’s Café. Το βράδυ μπορείτε να διασκεδάσετε στην τουριστική πρωτεύουσα της Τζαμάικας, το Μοντέγκο Μπέι ή στο νέο θέρετρο της Τζαμάικας, το Νεγκρίλ με τη διάχυτη ερωτική ατμόσφαιρα και την υπέροχη παραλία του, όπου θα βρείτε πολλά beach bars και clubs, αλλά και νυχτερινά πάρτυ με libo dancing, πέρασμα κάτω από φλεγόμενες βέργες, πέταγμα φωτιάς μέσα από το στόμα και άλλα παρόμοια χαρακτηριστικά σόου της Καραϊβικής, αλλά και τοπικό φαγητό και αλκοόλ.

9η ΗΜΕΡΑ: ΜΟΝΤΕΓΚΟ ΜΠΕΪ - ΚΙΝΓΚΣΤΟΝ - ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ
Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

10η ΗΜΕΡΑ: ΑΦΙΞΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ

8η Επέκταση: Νέα Υόρκη με Κανκούν (Μεξικό)
1η - 4η ΗΜΕΡΑ: όπως αναγράφεται στο Βασικό Πρόγραμμα της Νέας Υόρκης
5η ΗΜΕΡΑ: ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ - ΚΑΝΚΟΥΝ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το κοσμοπολίτικο Κανκούν, ένα από τα πιο φημισμένα τουριστικά θέρετρα του κόσμου. Η τουριστική του ζώνη είναι μια στενή λωρίδα γης αρκετών χιλιομέτρων, που βρέχεται από τη μια πλευρά της από τη λιμνοθάλασσα και από την άλλη από τα σμαραγδένια νερά της Καραϊβικής. Εξαιρετικό σκηνικό για ώρες χαλαρής περιπλάνησης.

6η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΝΚΟΥΝ - ΤΣΙΤΣΕΝ ΙΤΖΑ - ΚΑΝΚΟΥΝ
Πρωινή αναχώρηση για το Τσιτσέν Ιτζά, έναν από τους πλουσιότερους και σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους στον κόσμο, μητρόπολη των Μάγιας στην κλασική και μετακλασική περίοδο της ακμής τους. Αμέτρητοι ναοί χωμένοι μέσα στη ζούγκλα, το κυκλικό αστεροσκοπείο, το μεγαλύτερο γήπεδο του παιχνιδιού της μπάλας, οι χώροι των ανθρωποθυσιών και φυσικά η επιβλητική βαθμιδωτή πυραμίδα - ναός του Κουκουλκάν, μαρτυρούν το μεγαλείο της έξοχης αυτής πόλης των Μάγιας.

7η - 8η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΝΚΟΥΝ (Ημέρες Ελεύθερες)
Ημέρες ελεύθερες για να απολαύσετε ξέγνοιαστες στιγμές σ’ ένα γνήσια κοσμοπολίτικο περιβάλλον στην Ριβιέρα των Μάγιας.

9η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΝΚΟΥΝ - ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ
Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

10η ΗΜΕΡΑ: ΑΦΙΞΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ :  29.07, 07.08, 09.08, 12.08, 26.08
ΑΤΟΜΟ ΣΕ ∆ΙΚΛΙΝΟ 1440 €
Επιβάρυνση µονόκλινου: + 980 €

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ : 20/07 – 11 ηµέρες
Με μια παραπάνω  στην Νέα Υόρκη
ΑΤΟΜΟ ΣΕ ∆ΙΚΛΙΝΟ 1590 €
Επιβάρυνση µονόκλινου: + 1080 €

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ : 23/10
ΑΤΟΜΟ ΣΕ ∆ΙΚΛΙΝΟ 1860 €
Επιβάρυνση µονόκλινου: + 1300 €

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
(Για το βασικό πακέτο)

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό
  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης εντός Αμερικής
  • Κεντρικά ξενοδοχεία 4* στην καρδιά του Μανχάταν και τις επεκτάσεις
  • Τοπικοί φόροι στα ξενοδοχεία*
  • 2 ξεναγήσεις στο Μανχάταν/Νέα Υόρκη
  • 2ωρη κρουαζιέρα στον ποταμό Χάντσον, στο Μανχάταν
  • Περιπατητικές βόλτες με τον αρχηγό σας στην Νέα Υόρκη
  • Ξεναγήσεις στις επεκτάσεις, όπως αναφέρονται στα προγράμματα με ελληνόφωνο ξεναγό, πλην του Τσίτσεν Ίτζα (αγγλόφωνος)
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός-συνοδός του Γραφείου μας στην Νέα Υόρκη
  • Ειδική άδεια εισόδου Αμερικής (ESTA)

* ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ & ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ (CITY TAXES) περιλαμβάνονται στο τελικό κόστος του προγράμματός μας και δεν πληρώνονται επιτόπου από τους ταξιδιώτες, όπως σε άλλα προγράμματα

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 590 €

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα.
  • Γεύματα, ποτά ή άλλα έξοδα προσωπικής φύσεως.
  • Αποσκευή στις εσωτερικές πτήσεις εντός Αμερικής για τις προεκτάσεις.
  • Resort Fees στο Λας Βέγκας και το Ορλάντο, που πληρώνονται στο ξενοδοχείο.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ VISA

  • Οι ταξιδιώτες των χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα απαλλαγής από VISA για τις ΗΠΑ, με την έκδοση της ESTA, δεν μπορούν πλέον να κάνουν χρήση της δυνατότητας αυτής εάν έχουν ταξιδέψει ή βρίσκονται στο Ιράν, Ιράκ, Λιβύη, Σομαλία, Σουδάν, Συρία ή Υεμένη στις ή μετά την 1η Μαρτίου 2011 .
  • Τα άτομα που δεν μπορούν πλέον να ταξιδέψουν με ESTA μπορούν να κάνουν αίτηση για μη-μεταναστευτική βίζα σε οποιαδήποτε Πρεσβεία ή Προξενείο των Η.Π.Α.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

  • Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
  • Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει στα προγράμματά. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
  • Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
  • Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.