Skip to main content

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ – ΣΙΚΑΓΟ – ΝΕΑ ΟΡΛΕΑΝΗ Καλοκαίρι 2016 από 2450,00

Διάρκεια: 10 ημέρες

 

New York City: Ο ομφαλός της γης, η πόλη που δεν κοιμάται ποτέ. Η μεγαλούπολη που έδωσε το όνομά της στο όνειρο και την υπερβολή. Γνωρίστε τη Νέα Υόρκη, την πιο φωτογραφημένη πόλη του κόσμου, τη θρυλική πόλη των ΗΠΑ. Ανακαλύψτε την πρωτεύουσα του κόσμου και εξερευνήστε τις γειτονιές του Μανχάταν. Έχετε συνεχώς την αίσθηση ότι ζειτε σε μία από τις ταινίες που έχετε δει στο σινεμά. Θέατρα, αγορές, μουσεία, θεάματα πάσης φύσεως, καφέ και εστιατόρια, τα πάντα συνωμοτούν για να αποπλανήσουν ακόμη και τον πιο συντηρητικό επισκέπτη της.
Σικάγο: Βρίσκεται χτισμένο πάνω στον ομώνυμο ποταμό και στα 2 παρακλάδια του, στις όχθες της Lake Michigan. Σήμερα έχει περίπου 3 εκατομμύρια πληθυσμό, στην ευρύτερη περιοχή περίπου 4,5 εκατομμύρια. Η πόλη των μεγάλων αντιθέσεων, όπου ξεκίνησε και αναπτύχθηκε αρχικά ο κινηματογράφος, οπως και η μεγάλη εγκληματικότητα επι εποχής Αλ Καπόνε. Κέντρο πλεον του εμπορίου, επιστημών και νέων αρχιτεκτονικών τάσεων στις ΗΠΑ αλλά και σε όλο τον κόσμο. Ο 21ος αιώνας την βρίσκει να έχει ξεχωριστή θέση στην οικονομία, τη μουσική, τον συνεδριακό τουρισμό, τα σπορ και τη λογοτεχνία ως πατρίδα του Έρνεστ Χεμινγουέη.
Νέα Ορλεάνη:H σημαντικότερη πόλη της πολιτείας Λουιζιάνας και ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά και τουριστικά κέντρα των ΗΠΑ, η πατρίδα της μουσικής Τζαζ-Ντίξιλαντ αλλά και της εξαιρετικής κουζίνας. Η γαλλική επιρροή είναι εμφανής στη γλώσσα, την κουζίνα και τη θρησκεία. Η Νέα Ορλεάνη, ταυτισμένη απόλυτα με την τζαζ, δίνει στον επισκέπτη την ευκαιρία να την απολαύσει κάθε στιγμή στα σοκάκια της πόλης. Ένα κράμα καραϊβικής, γαλλικής κομψότητας και σπανιόλικης γοητείας σε αμερικανικό έδαφος.

Πρόγραμμα Εκδρομής

1η ημέρα: Αθήνα – Νέα Υόρκη

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο, τελευταίες οδηγίες και πτήση για τη Νέα Υόρκη. Εκεί μας περιμένει η θρυλική «New York –New York» η πόλη με τα χίλια πρόσωπα που όλοι γνωρίζουμε από τις ταινίες στο σινεμά και έδωσε το όνομά της στο όνειρο και την φαντασία των σύγχρονων ανθρώπων. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στην καρδιά του Μανχάταν. Λίγο αργότερα θα ξεκινήσουμε τον περίπατο με τον ξεναγό μας για μια πρώτη γνωριμία με την πιο συναρπαστική πόλη του πλανήτη.

2η ημέρα: Νέα Υόρκη - Ξενάγηση

Σήμερα πραγματοποιείται η πρώτη από τις δύο ξεναγήσεις των αξιοθέατων για τα οποία φημίζεται η πόλη. Θα δούμε το άγαλμα του Χριστόφορου Κολόμβου με τις καραβέλες του, το Λίνκολν Σέντερ (Μετροπόλιταν Όπερα - Φιλαρμονική), το Σέντραλ Παρκ, το μέρος όπου έζησε ο John Lennon (Ντακότα), το Πανεπιστήμιο Columbia, το μνημείο του στρατηγού Γκραντ, το Χάρλεμ και το Apollo theater στην σκηνή του οποίου έχουν ανέβει όλοι οι ημίθεοι της τζαζ, την 5η λεωφόρο με τα παγκοσμίως γνωστά καταστήματα οίκων μόδας. Συνεχίζεται η ξενάγηση μας στο Ροκφέλερ Σέντερ, την Τάιμς Σκουέρ και το Μπρόντγουεϊ, και κατόπιν επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.

3η ημέρα: Νέα Υόρκη – Ξενάγηση και κρουαζιέρα

Συγκέντρωση στο λόμπυ του ξενοδοχείου για το δεύτερο μέρος της ξενάγησης της πόλης με το Γκρίνουιτς Βίλατζ, το Ηστ Βίλατζ , Το N.Y.U , το Σόχο, τη Μικρή Ιταλία, την Τσάινα Τάουν και τη Γουωλ Στριτ. Το σημείο μηδέν, όπου έχει δημιουργηθεί ένα μνημείο αντάξιο της σημασίας της 11ης Σεπτεμβρίου, το Οικονομικό Κέντρο, το Μπάτερυ Παρκ όπου θα δούμε από μακριά ξανά το Άγαλμα της Ελευθερίας. Θα κατευθυνθούμε παράλληλα με τον ποταμο Eastπερνώντας απο τις προβλήτες του Ανατολικού Μανχάτταν με θέα την κρεμαστή γέφυρα του Μπρούκλιν. Θα συνεχίσουμε με μία επίσκεψη στο Μέγαρο των Ηνωμένων Εθνών, ενώ η ξενάγησή μας ολοκληρώνεται με την κρουαζιέρα γύρω από το νησί του Μανχάταν, όπου μπορείτε να δείτε το ιστορικό Έλλις Άιλαντ, το Άγαλμα της Ελευθερίας που δεσπόζει στο λιμάνι, το Στέιτεν Άιλαντ και την μεγάλη γέφυρα Βερενζάνο. Φυσικά θα περάσουμε κάτω από τις διάφορες μικρές και μεγαλύτερες παλαιές και νεότερες γέφυρες και πάνω από τα πολλά τούνελ που συνδέουν το Μανχάταν με την γύρω ευρύτερη περιοχή και φυσικά την διπλανή Πολιτεία του Νew Jersey. Έτσι, θα έχουμε πλέον μία πολύ καλή ευκαιρία να φωτογραφήσουμε από μακριά το Μανχάταν με τους ουρανοξύστες. Επιστροφή με τα πόδια ή με ταξί. Για το βράδυ προτείνουμε να δείτε μία από τις πολλές παραστάσεις Μιούζικαλ στα φημισμένα θέατρα του Μπρόντγουεϊ. Για τη βραδινή σας έξοδο προτείνουμε να επισκεφτείτε ένα από τα υπέροχα cocktailbar, Jazzbarκαι εστιατόρια της MeatpackingDistrictκαθώς και κοντινές περιοχές Soho, Little Italy, Tribecca, τα barτων οποίων στον υψηλότερο όροφο των κτιρίων προσφέρουν μαγευτική θέα του φωτισμένου Μανχάτταν.

4η ημέρα: Νέα Υόρκη

Ελεύθερη ημέρα. H πρόταση μας είναι μια βόλτα στο Greenwich village, το οποίο αγαπήθηκε από καλλιτέχνες και συγγραφείς και που σήμα κατατεθέν του είναι η Washington square και το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης. Μπορείτε επίσης να περιπλανηθείτε στα σοκάκια της LittleItalyκαι να χαλαρώσετε απολαμβάνοντας έναν εσπρέσο ή μια λαχταριστή πίτσα φτιαγμένη με παραδοσιακή ιταλική συνταγή, καθώς και να επισκεφθείτε από κοντά την ιδιαίτερη συνοικία της ChinaTownεικόνες της οποίας θα έχετε ήδη αποκτήσει από την ξενάγηση μας.

5η ημέρα: Νέα Υόρκη - Σικάγο

Αναχώρηση για το αεροδρόμιο μετά το πρωινό και πτήση για το Σικάγο την εμπορική και βιομηχανική πόλη της πολιτείας του Illinois στις όχθες της λίμνης Μίσιγκαν, στην καρδιά των Μεγάλων Λιμνών. Άφιξη μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Αργότερα μια βόλτα με τον ξεναγό σας, σας δίνει μια πρώτη εικόνα της δυναμικής αυτής πόλεως.

6η ημέρα: Σικάγο - Ξενάγηση

Μετά το πρόγευμα θα γνωρίσουμε για καλά την μεγάλη αυτή πόλη του Βορρά, την Δεύτερη πόλη όπως την ονομάζουν πολλοί. Την πόλη των καναλιών και της λίμνης Μίσιγκαν. Είναι πρωτεύουσα της πολιτείας του Ιλλινόις, επονομαζόμενη και ως πόλη των ανέμων. Τα λαμπρά νεοκλασικά οικοδομήματα είναι όσα απέμειναν μετά τη μεγάλη φωτιά, ενώ η πρόοδός της στις επιστήμες και τις τέχνες της δίνουν και το όνομα WhiteCity (φωτεινή πόλη). Θα γνωρίσουμε από κοντά το MagnificentMile στη Λεωφόρο Μίσιγκαν. Ακόμα, θα δούμε τον ουρανοξύστη JohnHancockCenter με το παρατηρητήριό του, τη WaterTower που επέζησε στη μεγάλη φωτιά του 1871, το NavyPier, το GrantPark(το κυριότερο από τα πολλά πάρκα της πόλεως εκτάσεως 1212 στρεμμάτων) στο οποίο υπάρχει το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας με συλλογές από τις πολυτιμότερες του κόσμου, τον SearsTower και την ελληνική συνοικία Greektown με τα περίφημα εστιατόρια. Το απόγευμα μπορείτε να πάρετε το τσάι σας στο RussianTeaTime και να φάτε στο πολυτελές περιβάλλον του, πιο απλά δοκιμάστε μια πίτσα σε στυλ Σικάγο καθώς η πόλη έχει και ιταλική παράδοση.

7η ημέρα: Σικάγο - Νέα Ορλεάνη

Αναχώρηση μετά το πρόγευμα και πτήση για τη Νέα Ορλεάνη. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Πρώτη γνωριμία με την ευρωπαϊκότερη πόλη, την τόσο διαφορετική από τις άλλες πόλεις της Αμερικής, η οποία σφύζει από ζωντάνια και μοιάζει να ζει στο παρελθόν. Η Νέα Ορλεάνη, μια πόλη που χτυπήθηκε όσο καμία από πρόσφατο τυφώνα, κατάφερε να αναγεννηθεί και να δυναμώσει τη θέληση των κατοίκων της. Για το βράδυ σας προτείνουμε να περπατήσετε στην παγκοσμίως γνωστή BοurbonStreet, τον πιο ζωντανό δρόμο της πόλης, εδώ που ο LouisArmstrong έκανε τα πρώτα βήματά του, και να απολαύσετε το ποτό σας σε κάποιο από τα πολλά μπαρ με ζωντανή τζαζ και μπλουζ μουσική.

8η ημέρα: Νέα Ορλεάνη - Ξενάγηση

Περιήγηση στην ατμοσφαιρική Νέα Ορλεάνη, το λίκνο της μουσικής τζαζ, στους δρόμους της οποίας γαλουχήθηκαν δεκάδες μουσικοί. Η Νέα Ορλεάνη, το BigEasy, η "μεγάλη ξενοιασιά" όπως είναι το παρατσούκλι της, είναι μια φιλελεύθερη και ανοικτή πόλη. Οι διάφορες φυλές και πολιτισμοί που την συνθέτουν της δίνουν ζωντάνια.
Η σημερινή μας ξενάγηση θα αρχίσει με το FrenchQuarter (τη γαλλική συνοικία), όπου θα δούμε τα αποικιακού ρυθμού αρχοντικά με τα δαντελωτά περίτεχνα κιγκλιδώματα των μπαλκονιών από σφυρήλατο σίδερο, τα ξύλινα παντζούρια και τους παστέλ χρώματος τοίχους.Το αργό χαρακτηριστικό τραμ στο κέντρο της παλαιάς πόλης μας προκαλεί για μια διαδρομή, που περιλαμβάνει την πλατεία Τζάκσον, το παλαιό Δημαρχείο, το παλαιό κτήριο του Επισκόπου και τον ιστορικό ναό του Αγίου Λουδοβίκου. Συνεχίζουμε με την πλατεία του Στρατηγού Λη και την αριστοκρατική συνοικία του κέντρου GardenDistrict που δημιουργήθηκε από τους νεοφερμένους Αμερικανούς μετά την αγορά της Λουιζιάνας από τους Γάλλους, που οι δρόμοι της φέρουν ονόματα από την Ελληνική Μυθολογία. Θα δούμε πολλές επαύλεις με πανέμορφους κήπους, το μεγαλειώδες Superdom και άλλα. Ολοκληρώνοντας την ξενάγηση της πόλης σας προτείνουμε μια συναρπαστική εμπειρία, να επιβιβαστούμε σε ποταμόπλοιο και να απολαύσουμε μια κρουαζιέρα στο Μισισιπή. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Για το βράδυ σας προτείνουμε μια επίσκεψη στο WorldTradeCenter “PlimsollClub” για να δείτε την φωτισμένη πόλη και τον Μισισιπή από ψηλά, ή αν θέλετε να δοκιμάσετε την τοπική κουζίνα Cajun – Creole ή στο γνωστό Dakota, ή στο ελληνικό «Ακρόπολις» ή «Αττική BarandGrill » . Διανυκτέρευση.

9-10η ημέρα: Νέα Ορλεάνη – Αθήνα

Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για το αεροδρόμιο και πτήση με ενδιάμεσο σταθμό για την Αθήνα. Άφιξη στο αεροδρόμιο με μεγάλο φορτίο όμορφων αναμνήσεων.

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ

Ταξιδεύοντας μαζί μας, έχετε τις πιο must προτάσεις σε χαμηλότερες τιμές!

  • Νέα Υόρκη bynight με ελληνόφωνο ξεναγό
  • Αεροπλανοφόρο Μουσείο Intrepid (γενική είσοδος)
  • Παρατηρητήριο στο Rockefeller Center
  • Μουσείο Intrepid (με αγγλόφωνη ξενάγηση)
  • Παρατηρητήριοστο Empire State Building
  • Μνημείο 9/11 – Σημείο μηδέν (είσοδος + ξενάγηση)
  • Πτήση με ελικόπτερο πάνω από τη Νέα Υόρκη
   
 …και πολλά πολλά άλλα!    
     
   

 

Κλείστε θέση με την κράτησή σας, ή κατά την παραμονή σας στη Νέα Υόρκη!
(οι θέσεις των προτάσεων υπόκεινται σε διαθεσιμότητα τη στιγμή της κράτησης)

Περιλαμβάνονται:

 

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης
  • 8 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4* κεντρικότατα
  • Ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα
  • Κρουαζιέρα στον ποταμό Hudson
  • Ελληνόφωνος αρχηγός - ξεναγός
  • Μεταφορές από και προς αεροδρόμια εντός Αμερικής
  • Φ.Π.Α , Ταξιδιωτικά έντυπα
  • Μινι ταξιδιωτικός οδηγός Νέας Υόρκης – Η.Π.Α.
  • 10% εκπτωτική κάρτα στο πολυκατάστημα Macy’s

 

Δεν Περιλαμβάνονται:

 

  • Φόροι αεροδρομίων, έξοδα ΕΣΤΑ, ειδική ταξιδιωτική ασφάλεια (δείτε τιμοκατάλογο)
  • Φιλοδωρήματα - αχθοφορικά τα οποία καταβαλονται υποχρεωτικά, στον ξεναγό της εκδρομής (δείτε τιμοκατάλογο)
  • Πρωινό (δυνατότητα επιλογής)
  • Εισιτήρια συγκοινωνιών (μετρό κλπ.) κατά τις περιηγήσεις
  • Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

 

Σημειώσεις:

 

  • Απαραίτητη για την είσοδο στις Η.Π.Α είναι η έγκριση ESTA (Πρόγραμμα Απαλλαγής από Βίζα). Για την συμπλήρωση τις αίτησης ζητήστε το από μας με την εγγραφή σας.
  • Το γραφείο διατηρεί το δικαίωμα να μεταθέσει χωρίς να παραλείψει τις δραστηριότητες σε ημερομηνία ή ώρα, για την καλύτερη διεκπεραίωση του προγράμματος.

 

 


ΚΑΝΤΕ ΚΡΑΤΗΣΗ ΕΓΚΑΙΡΩΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΕΚΠΤΩΣΗ!!!