Skip to main content

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ - ΜΠΑΧΑΜΕΣ Καλοκαίρι 2016 από 2159,00

Διάρκεια: 10 ημέρες

 

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ - ΜΠΑΧΑΜΕΣ

New York City: Ο ομφαλός της γης, η πόλη που δεν κοιμάται ποτέ. Η μεγαλούπολη που έδωσε το όνομά της στο όνειρο και την υπερβολή. Γνωρίστε τη Νέα Υόρκη, την πιο φωτογραφημένη πόλη του κόσμου, τη θρυλική πόλη των ΗΠΑ. Ανακαλύψτε την πρωτεύουσα του κόσμου και εξερευνήστε τις γειτονιές του Μανχάταν. Έχετε συνεχώς την αίσθηση ότι ζειτε σε μία από τις ταινίες που έχετε δει στο σινεμά. Θέατρα, αγορές, μουσεία, θεάματα πάσης φύσεως, καφέ και εστιατόρια, τα πάντα συνωμοτούν για να αποπλανήσουν ακόμη και τον πιο συντηρητικό επισκέπτη της.
Οι πιο γνωστές εικόνες της Νέας Υόρκης προέρχονται από την συνοικία Θεάτρου, την Times Square με τις τεράστιες πινακίδες neon, το Rockefeller Center, ένα σύμπλεγμα από ουρανοξύστες και κήπους, την Diamond Row την συνοικία των διαμαντιών που δημιουργήθηκε τη δεκαετία του ‘30, το κτήριο της Paramount, το κτήριο της Δημόσιας Βιβλιοθήκης και το Carnegie Hall έναν από τους πλέον σημαντικούς συναυλιακούς χώρους, Ο σταθμός Grand Central με τη θολωτή οροφή και τις μεγαλοπρεπείς μαρμάρινες σκάλες του, το Empire State Building, το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης με τους νέους λαμπερούς χώρους μετά την πρόσφατη ανακαίνιση εκ βάθρων, ο νεογοτθικός Καθεδρικός ναός του Αγίου Πατρικίου ακουμπάει λες στον ουρανό όπως στέκεται δίπλα στο μοντέρνο μαύρο γυάλινο κέντρο του Ωνασείου, το ξενοδοχείο Waldorf Astoria διαχρονικό σύμβολο κομψότητας. Όλα αυτά μαζί συνθέτουν το χρώμα της περιοχής. Στη θρυλική «New York –New York» των μιούζικαλ και των θεατρικών παραστάσεων, όλα λειτουργούν σαν καλοκουρδισμένο εργοστάσιο ιδεών, σαν γιγαντιαία γεννήτρια ενέργειας, προόδου και τάσεων, που ακατάπαυστα δίνει παλμό στο απροσδόκητο. Φυσικά εδώ συγκεντρώνονται άνθρωποι με ανησυχίες από όλο τον πλανήτη αναζητώντας την επιτυχία και την αναγνώριση, το «Μεγάλο Μήλο» που δίνεται μόνο στον νικητή.

Μπαχάμες, Νασσάου: «Η βαθιά ομορφιά της ρηχής θάλασσας»
Διαχρονικός και πάντοτε αγαπημένος προορισμός τόσο για τους Αμερικανούς όσο και τους Ευρωπαίους, οι Μπαχάμες προσφέρουν το ονειρεμένο εξωτικό στοιχείο με το τοπικό χαρακτήρα των νησιών. Η καρδιά του νησιωτικού κράτους χτυπάει στην πρωτεύουσα Νασάου στο νησί Νιου Πρόβιντενς. Εκεί κατοικούν σχεδόν οι μισοί από τις 300.000 του συνολικού πληθυσμού των νησιών. Χαρακτηριστικό της περιοχής είναι τα αποικιακής αρχιτεκτονικής κτίρια των αρχών του 19ου αιώνα και οι τροπικοί κήποι πλημμυρισμένο από εξωτικά αρώματα και οργιώδη βλάστηση. Ένας περίπατος στο μαγευτικό αυτό περιβάλλον και η απόλαυση ενός τοπικού κοκτέιλ φρέσκων χυμών με εκλεκτό, επίσης τοπικό, μαύρο ρούμι.

Πρόγραμμα Εκδρομής

1η ημέρα: Αθήνα – Νέα Υόρκη

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο, τελευταίες οδηγίες και πτήση για τη Νέα Υόρκη. Εκεί μας περιμένει η θρυλική «New York –New York» η πόλη με τα χίλια πρόσωπα που όλοι γνωρίζουμε από τις ταινίες στο σινεμά και έδωσε το όνομά της στο όνειρο και την φαντασία των σύγχρονων ανθρώπων. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στην καρδιά του Μανχάταν. Λίγο αργότερα θα ξεκινήσουμε τον περίπατο με τον ξεναγό μας για μια πρώτη γνωριμία με την πιο συναρπαστική πόλη του πλανήτη.

2η ημέρα: Νέα Υόρκη - Ξενάγηση

Σήμερα πραγματοποιείται η πρώτη από τις δύο ξεναγήσεις των αξιοθέατων για τα οποία φημίζεται η πόλη. Θα δούμε το άγαλμα του Χριστόφορου Κολόμβου με τις καραβέλες του, το Λίνκολν Σέντερ (Μετροπόλιταν Όπερα - Φιλαρμονική), το Σέντραλ Παρκ, το μέρος όπου έζησε ο John Lennon (Ντακότα), το Πανεπιστήμιο Columbia, το μνημείο του στρατηγού Γκραντ, το Χάρλεμ και το Apollo theater στην σκηνή του οποίου έχουν ανέβει όλοι οι ημίθεοι της τζαζ, την 5η λεωφόρο με τα παγκοσμίως γνωστά καταστήματα οίκων μόδας. Συνεχίζεται η ξενάγηση μας στο Ροκφέλερ Σέντερ, την Τάιμς Σκουέρ και το Μπρόντγουεϊ, και κατόπιν επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.

3η ημέρα: Νέα Υόρκη – Ξενάγηση και κρουαζιέρα

Συνεχίζεται η ξενάγηση της πόλης με το Γκρίνουιτς Βίλατζ, το Ηστ Βίλατζ , Το N.Y.U , το Σόχο, τη Μικρή Ιταλία, την Τσάινα Τάουν και Γουωλ Στριτ. Το σημείο μηδέν, όπου έχει δημιουργηθεί ένα μνημείο αντάξιο της σημασίας της 11ης Σεπτεμβρίου, το Οικονομικό Κέντρο, το Μπάτερυ Παρκ όπου θα δούμε από μακριά ξανά το Άγαλμα της Ελευθερίας. Θα κατευθυνθούμε παράλληλα με τον ποταμο Eastπερνώντας από τις προβλήτες του Ανατολικού Μανχάτταν με θέα την κρεμαστή γέφυρα του Μπρούκλιν. Θα τελειώσουμε με μία επίσκεψη στο Μέγαρο των Ηνωμένων Εθνών. Η ξενάγησή μας ολοκληρώνεται με μια κρουαζιέρα γύρω από το νησί του Μανχάταν, όπου μπορείτε να δείτε την ενδιαφέρουσα όψη του ποταμού Hudson, το ιστορικό Έλλις Άιλαντ, το Άγαλμα της Ελευθερίας που δεσπόζει στο λιμάνι, το Στέιτεν Άιλαντ, τις συνεχώς ανακαινιζόμενες παλαιές προβλήτες και την μεγάλη γέφυρα Βερενζάνο. Θα περάσουμε δίπλα από το Λογκ Άιλαντ με το Μπρούκλιν. Φυσικά θα περάσουμε κάτω από τις διάφορες μικρές και μεγαλύτερες παλαιές και νεότερες γέφυρες και πάνω από τα πολλά τούνελ που συνδέουν το Μανχάταν με την γύρω ευρύτερη περιοχή και φυσικά την διπλανή Πολιτεία του Νew Jersey. Έτσι, θα έχουμε πλέον μία πολύ καλή ευκαιρία να φωτογραφήσουμε από μακριά το Μανχάταν με τους ουρανοξύστες. Επιστροφή με τα πόδια ή με ταξί. Για τη βραδινή σας έξοδο προτείνουμε να επισκεφτείτε ένα από τα υπέροχα cocktailbar, Jazzbarκαι εστιατόρια της MeatpackingDistrictκαθώς και κοντινές περιοχές Soho, Little Italy, Tribecca, τα barτων οποίων στον υψηλότερο όροφο των κτιρίων προσφέρουν μαγευτική θέα του φωτισμένου Μανχάτταν.

4η ημέρα: Νέα Υόρκη – WoodburyCommonsOutlets(προαιρετικά)

Η σημερινή μέρα διατίθεται για βόλτες στη Νέα Υόρκη, επίσκεψη στα μουσεία και στις γειτονιές της πόλης. Εναλλακτικά προτείνουμε μια επίσκεψη στο μεγαλύτερο, εντυπωσιακότερο, και πλουσιότερο εμπορικό κέντρο, το περίφημο Woodbury Commons. Μόλις 1 ώρα περίπου έξω από τη Νέα Υόρκη, όπου υπάρχουν όλα τα αντικείμενα του πόθου σε τιμές που δεν μπορείς να πιστέψεις. Διακόσια είκοσι και πλεον ονόματα της μόδας θα βρεθούν στη διάθεση σας. Από Gucci, Escada, Nike, Ralph Lauren, Donna Karan, Calvin Klein, Gap σε απίστευτη ποικιλία. Δεν είναι τυχαίο που το μεγαλύτερο ποσοστό των Αμερικανών, επιλέγουν το συγκεκριμένο μέρος για τις αγορές τους. Μαζί με τη συμμετοχή σας, παίρνετε και το VIPCouponsBook αξίας 20$, για επιπλέον προνόμια και εκπτώσεις. Για το βράδυ προτείνουμε να δείτε μία από τις πολλές παραστάσεις Μιούζικαλ στα φημισμένα θέατρα του Μπρόντγουεϊ.

5η ημέρα: Νέα Υόρκη – Νασσάου Μπαχάμες

Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση στην πρωτεύουσα Νασσάου. Η πτήση προς το σύμπλεγμα των νησιών, θα σας αφήσει μία ανεπανάληπτη εμπειρία από ψηλά. Μεγάλες και μικρές εκτάσεις γης, με κάθε γνωστή και άγνωστη απόχρωση του πράσινου, στολισμένες με χρυσαφένιες γιρλάντες άμμου και περιβαλλόμενες από μία θάλασσα με εξίσου μεγάλη ποικιλία αποχρώσεων του γαλάζιου σε όλο του το μεγαλείο.Επτακόσια νησιά και πάνω από 2.000 νησίδες εκτείνονται σε μήκος 1.200 χλμ. στη δυτική άκρη του Ατλαντικού -και όχι στην Καραϊβική - ανάμεσα στη Φλόριντα από τον Βορρά και στην Αϊτή και στην Κούβα από τον Νότο. Δύο από αυτά φέρουν ελληνικά ονόματα, η Άνδρος που είναι και το μεγαλύτερο και πλέον πρωτόγονο νησί και η Ελευθέρα, που δέχθηκε τους πρώτους βρετανικής καταγωγής αποίκους στα μέσα του 17ου αιώνα. Η πρώτη ημέρα είναι ελεύθερη για να χαλαρώσετε στο ειδυλλιακό τοπίο.

6η ημέρα: Νασσάου Μπαχάμες

Σήμερα θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε την πρωτεύουσα των νησιών. Η ξενάγηση αρχίζει με μία επίσκεψη στο φρούριο Φινκάστελ, στο οποίο ανεβαίνει κανείς από τη «Σκάλα της Βασίλισσας». Η θέα είναι μαγευτική, η πόλη και το περίφημο Νησί του Παραδείσου, με τις δύο γέφυρες που τα συνδέουν, απλώνονται στα πόδια μας. Το φρούριο ήταν έργο του τελευταίου τετάρτου του 18ου αιώνα, ενώ τα 65 σκαλοπάτια τις περίφημης «Σκάλας» του είχαν λαξευτεί στο βράχο από σκλάβους, λίγο πριν από την κατάργηση της δουλείας στη Βρετανία και τις κτήσεις της. Έπειτα διασχίζοντας το κέντρο της πόλης, θα σταματήσουμε στο παλιό κυβερνείο. Το εντυπωσιακό αυτό κτίριο, είναι μια νεοκλασική έπαυλη των αρχών του 19ου αιώνα, με κυρίαρχα χρώματα το ροζ και το λευκό, ήταν μέχρι το 1973 η έδρα του Βρετανού κυβερνήτη. Το παρόν δίνει, όπως σε κάθε πρωτεύουσα του Νέου Κόσμου φυσικά, το άγαλμα του Χριστόφορου Κολόμβου, ο οποίος θεωρείται και ο πρώτος «τουρίστας».Επίσης θα περάσουμε και από το «Μουσείο των Πειρατών».Φθάνουμε στην πλατεία Ρόουσον, το πλέον πολυσύχναστο σημείο της πόλης, όπου βρίσκονται τα περισσότερα δημόσια κτίρια και υπηρεσίες: το ταχυδρομείο, η δημοτική βιβλιοθήκη, η αστυνομική διεύθυνση και πολλά άλλα. Η περιήγησή μας θα καταλήξει στην περιοχή αποβίβασης των κρουαζιερόπλοιων. Πλήθος από τουρίστες κινούνται στην αγορά, όπως στο «Παζάρι της Ψάθας», όπου πωλείται κάθε είδους ψάθινο κατασκεύασμα, μαζί με αρκετά ξυλόγλυπτα, κοχύλια και άλλα αναμνηστικά. Θα δείτε επίσης και μια σειρά από στολισμένα αμαξάκια, έτοιμα για να περιηγήσουν τους τουρίστες, άνετα στην πόλη απολαμβάνοντας την βόλτα με τα αλογάκια. Το απόγευμα σας ελεύθερο για να απολαύσετε ένα μαγικό ηλιοβασίλεμα από το ξενοδοχείο με τοπική μουσική και κοκτέιλ!

7η - 8η ημέρα: Νασσάου Μπαχάμες

Ημέρες ελεύθερες για να απολαύσετε τη θάλασσα αλλά και να εξερευνήσετε το κοσμοπολίτικο νησί. Ο περίπατος στο κέντρο της πόλης μοιάζει με ταξίδι στην πολυτάραχη, αν και μικρή, ιστορία του τόπου. Μάρκετ Στριτ, Τζορτζ Στριτ, Μπέι Στριτ και άλλα ονόματα, που όμως τα περισσότερα θυμίζουν τη στενή σχέση με την πάλαι ποτέ Μεγάλη Βρετανία.Στην αρχιτεκτονική της πόλης κυριαρχεί ένας αποικιακός ρυθμός που θυμίζει νότια πολιτεία των ΗΠΑ, διανθισμένος, όμως, με πολλά χρώματα, είτε παστέλ είτε πολύ έντονα, μία η πανδαισία των χρωμάτων που την συναντάμε παντού, στις επαύλεις, στις απλές κατοικίες, στα σχολεία, ακόμα και στις εκκλησίες. Η νυχτερινή ζωή στο Νασσαόυ είναι πολυποίκιλη, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα στα γραφικά εστιατόρια, με κουζίνες κάθε εθνικότητας και μουσικές «γωνιές» όπου το δυνατό ρούμι και οι ντόπιοι ρυθμοί κυριαρχούν, με έξοχα θαλασσινά και ψάρι. Σίγουρα ενδιαφέρουσα έξοδος είναι οι διάσημες αίθουσες και κήποι των ξενοδοχείων του Παραντάιζ Αϊλαντ: υπερπολυτελή εστιατόρια, όπως το ανακαινισμένο «Καφέ Μαρτινίκ» όπου ο Σον Κόνερι και η Κλοντίν Οζέ -ως Τζέιμς Μποντ και Ντόμινο- απολάμβαναν το πολυτελές δείπνο τους με χαβιάρι και σαμπάνια στην ταινία «Επιχείρηση Κεραυνός». Επίσης τον τοπικό χαρακτήρα μπορείτε να απολαύσετε σε κάποιο μπαράκι με μουσική χορεύοντας ένα υπέροχο Λίμπο. Εναλλακτικά μια επισκεψη σε καζίνο, όπου το παιχνίδι συνδυάζεται με θέαμα, στα πρότυπα του Λας Βέγκας, με κάποια από αυτά να έχουν μία καλή δόση φολκλόρ.

9η - 10η ημέρα: Νασσάου – Αθήνα

Σήμερα, ύστερα από πολλές και διαφορετικές εμπειρίες, γεμάτες από χρώμα και χαμόγελα ανθρώπων, ετοιμαστείτε για την επιστροφή… γεμάτοι όμως από εικόνες και συναισθήματα. Αν δεν προλάβατε να αγοράσετε ρούμι και πούρα, έχετε μία ευκαιρία ακόμα στο αεροδρόμιο του Νασσάου. Πτήση επιστροφής για την Αθήνα μέσω ενδιάμεσων σταθμών.

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ

Ταξιδεύοντας μαζί μας, έχετε τις πιο must προτάσεις σε χαμηλότερες τιμές!

  • Νέα Υόρκη bynight με ελληνόφωνο ξεναγό
  • Αεροπλανοφόρο Μουσείο Intrepid (γενική είσοδος)
  • Παρατηρητήριο στο Rockefeller Center
  • Μουσείο Intrepid (με αγγλόφωνη ξενάγηση)
  • Παρατηρητήριοστο Empire State Building
  • Μνημείο 9/11 – Σημείο μηδέν (είσοδος + ξενάγηση)
  • Πτήση με ελικόπτερο πάνω από τη Νέα Υόρκη
   
 …και πολλά πολλά άλλα!    
     
   

 

Κλείστε θέση με την κράτησή σας, ή κατά την παραμονή σας στη Νέα Υόρκη!
(οι θέσεις των προτάσεων υπόκεινται σε διαθεσιμότητα τη στιγμή της κράτησης)

 

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης
  • 4 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο Α’ κατηγορίας στη Νέα Υόρκη
  • 4 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο Α’ κατηγορίας στο Νασσάου
  • 2 ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα στη Ν.Υ.
  • Κρουαζιέρα στον ποταμό Hudson
  • 1 ξενάγηση πόλης στο Νασσάου (αγγλόφωνη)
  • Ελληνόφωνος αρχηγός – ξεναγός στη Ν.Υ.
  • Μεταφορές από και προς αεροδρόμια εντός Αμερικής & Mπαχάμες
  • Φ.Π.Α. Ταξιδιωτικά έντυπα
  • Μινι ταξιδιωτικός οδηγός Νέας Υόρκης – Η.Π.Α.
  • Εισιτήρια συγκοινωνιών (μετρό κλπ.) κατά τις περιηγήσεις

Δεν Περιλαμβάνονται:

  •    Φόροι αεροδρομίων, έξοδα ΕΣΤΑ, ειδική ταξιδιωτική ασφάλεια (δείτε τιμοκατάλογο)
  •   Φιλοδωρήματα - αχθοφορικά τα οποία καταβαλονται υποχρεωτικά, στον ξεναγό της εκδρομής (δείτε τιμοκατάλογο)
  •   Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

Σημειώσεις:

  • Απαραίτητη για την είσοδο στις Η.Π.Α είναι η έγκριση ESTA (Πρόγραμμα Απαλλαγής από Βίζα). Για την συμπλήρωση τις αίτησης ζητήστε το από μας με την εγγραφή σας.
  • Το γραφείο διατηρεί το δικαίωμα να μεταθέσει χωρίς να παραλείψει τις δραστηριότητες σε ημερομηνία ή ώρα, για την καλύτερη διεκπεραίωση του προγράμματος.

ΚΑΝΤΕ ΚΡΑΤΗΣΗ ΕΓΚΑΙΡΩΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΚΠΤΩΣΗ!!!