Skip to main content

Νέα Υόρκη - Ανατολικές ΗΠΑ - Καναδάς extra tour - summer 2014

με πρωινό, Τορόντο, Maid of the Mist,  πύργος Τορόντο & κρουαζιέρα στο Μανχάταν

Αναχωρήσεις: 08.07, 21.07, 04.08, 12.08,  25.08, 03.09, 10.09, 24.09

Mε Έλληνα έμπειρο αρχηγό Αποκάλυψη & όχι τοπικό Ελληνόφωνα – πρωινό καθημερινά & ξενοδοχεία:
Novotel Time Square 4* /Sheraton Times Square 4* -
Niagara FallsNiagara Falls Marriott Gateway on the Falls 4*
Hilton WashingtonDC 4* / Οmni Shoreham 4* sup

Όπως αναφέρουμε στην αρχή του προγράμματος οι πτήσεις μπορεί να είναι: είτε άφιξη Νέα Υόρκη – αναχώρηση Τορόντο, είτε άφιξη Νέα Υόρκη – αναχώρηση Νέα Υόρκη, είτε άφιξη Νέα Υόρκη – αναχώρηση Ουάσινγκτον ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΡΑΛΕΙΠΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.

Ζητήστε μας ειδικά προγράμματα για την κάθε αναχώρηση

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ                                                                                    

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ – ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την Ομοσπονδιακή πρωτεύουσά των ΗΠΑ, την Ουάσιγκτον. Άφιξη στην Ουάσινγκτον, μια πόλη όμορφη, με κανονικό σχέδιο, φαρδιές λεωφόρους και μεγαλόπρεπα κτίρια. Τακτοποίηση σε κεντρικό ξενοδοχείο, όπου βρίσκονται τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης. Διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ: ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ

Πρωινή ξενάγηση κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε μεταξύ άλλων το Καπιτώλιο, έδρα του Κοινοβουλίου και της Γερουσίας, που θεμελιώθηκε από τον Τζωρτζ Ουάσινγκτον το 1793 και αποτελεί το σήμα κατατεθέν της πόλης. Το ύψους 79 μέτρων επιστέγασμά του είναι ακριβές αντίγραφο του Αγίου Πέτρου της Ρώμης. Ακριβώς απέναντι δεσπόζει το μνημείο του Τζωρτζ Ουάσινγκτον, ένας τεράστιος οβελίσκος, ύψους 153 μέτρων. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε προς τον Λευκό Οίκο, που χρονολογείται από το 1800 και αποτελεί τη μόνιμη Προεδρική κατοικία. Καθ΄ οδόν θα περάσουμε από την Εθνική Πινακοθήκη, το πολύ όμορφο μουσείο Φυσικής Ιστορίας, το Υπουργείο Οικονομικών, το μνημείο που έχει στηθεί προς τιμήν του Τόμας Τζέφερσον και το μνημείο του Αβραάμ Λίνκολν. Θα καταλήξουμε στο κοιμητήριο του Άρλινγκτον, το οποίο φιλοξενεί τους τάφους 213.000 νεκρών, μεταξύ των οποίων και πολλών διασήμων, όπως ο τάφος του Τζων Κέννεντυ και της Τζάκυ Κέννεντυ – Ωνάση, του στρατηγού Τζωρτζ Μάρσαλ και πολλών άλλων επωνύμων. Στο ελεύθερο απόγευμα σας συνιστούμε να επισκεφθείτε τα σημαντικότερα μουσεία που βρίσκονται στις κεντρικές λεωφόρους της πόλης. Το βραδάκι επισκεφθείτε την όμορφη και γραφική περιοχή του Τζωρτζτάουν. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ - ( ΒΑΛΤΙΜΟΡΗ) - ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Πρωινή αναχώρηση για τη Νέας Υόρκη. Καθ’ οδόν (ανάλογα με τα χρονικά περιθώρια που υπάρχουν) πιθανόν να έχουμε λίγο χρόνο για να σταματήσουμε στη Βαλτιμόρη. Άφιξη, στην πόλη-ίνδαλμα των Ηνωμένων Πολιτειών, τη Νέα Υόρκη. Τo "BigApple" όπως ονομάζεται από τους Αμερικανούς, είναι το οικονομικό, ασφαλιστικό, εμπορικό, πολιτιστικό και τουριστικό κέντρο της χώρας. Είναι η πολυπληθέστερη πόλη της Αμερικής, η πόλη που έχει τους περισσότερους ουρανοξύστες, η πόλη με το μεγαλύτερο λιμάνι του κόσμου, η πόλη με το μεγαλύτερο μουσείο του δυτικού ημισφαιρίου, η πόλη με τη μεγαλύτερη αίθουσα Θεάτρου στον κόσμο, η πόλη με τη μεγαλύτερη νεογοτθικού ρυθμού εκκλησία στον κόσμο, η πόλη με το μεγαλύτερο εμπορικό κατάστημα στον κόσμο, η πόλη με την πιο μοντέρνα λυρική Σκηνή στον κόσμο. Η μητρόπολη του κόσμου. Μέσα της χωράνε όλοι οι λαοί και όλες οι φυλές. Γιάπηδες και φρικιά, γυαλιστερές λιμουζίνες και άστεγοι, χρώματα σ΄ όλες τις παραλλαγές, συνεχής κίνηση. Μια πόλη που δεν κοιμάται ποτέ. Μια ζούγκλα που σε προκαλεί να την εξερευνήσεις. Μεταφορά και τακτοποίηση σε κεντρικό ξενοδοχείο στο Μανχάταν, το νησί όπου κτυπάει η καρδιά της πόλης. Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: Νέα Υόρκη, 1η ξενάγηση (4ώρη).

Πρωινή 4ώρη ξενάγηση στο Lower Manhattan. Αναχώρηση για την πλούσια περιήγηση στην πόλη.

Θα περάσουμε από το Lincoln Center, Το Colombus Circle, την 5η Λεωφόρο, το Ροκφέλλερ Σέντερ, την Βιβλιοθήκη, το Empire State Building, το κτήριο της Flatiron, το Village, το Soho, τη «Μικρή Ιταλία»

Την Chinatown, τη Γέφυρα του Μπρούκλιν, το κτήριο του Woolworth, το World Trade Center & FreedomTower, την Wall Street και τέλος την αποβάθρα στο Battery Park για τις απαραίτητες φωτογραφίες με φόντο το Άγαλμα της ελευθερίας και θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ: Νέα Υόρκη, 2η ξενάγηση. (4 ωρη + 2ώρη κρουαζιέρα στον ποταμό Χάτσον).

Στην 2η μας 4ώρη πρωινή ξενάγηση θα συνδυάσουμε τις επισκέψεις μας με πούλμαν και με τα πόδια σε ένα σημείο στο Central Park στο Concervatory Garden.   Από το Central Park, στο Αμερικάνικο Μουσείο Φυσικής ιστορίας το μεγαλύτερο στον κόσμο, στο Ντακότα (John Lennon) στον Άγιο Ιωάννη (St. JohntheDivine), το Πανεπιστήμιο Κολούμπια, τον καθεδρικό στο Riverside, τον τάφο του Στρατηγού Γκράντ, τη λεωφόρο του Dr, Martin Luther King, το Apollo Theater, την πλατεία Ellington και στη συνέχεια πεζοί, στο Ωδείο, το Μουσείο του Γκουγκενχάϊμ, το Metropolitan Museum, το ξενοδοχείο Πλάζα, πάλι στην 5η λεωφόρο στο grand Central, το κτήριο της Chrysler, το Tudor City και τα Ηνωμένα Εθνη. Στη διάρκεια αυτής της βόλτας – ξενάγησης μπορείτε να αποσπασθείτε και να εξειδικεύσετε την επίσκεψη σας σε κάποιο μουσείο ή μνημείο που σας ενδιαφέρει και να επιστρέψετε μόνοι σας στο ξενοδοχείο, όταν τελειώσετε. Ο αρχηγός μας θα σας έχει πλήρως κατατοπίσει στο πώς να κυκλοφορείτε στην πόλη και να κάνετε χρήση των ΜΜΜ. Εξ’ άλλου και το ταξί είναι πολύ προσιτό. Το απόγευμα θα μεταφερθείτε με τον αρχηγό σας, με τοπικό μεταφορικό μέσο στην αποβάθρα στο Μανχάττανμ για να επιβιβαστούμε στο πλοιάριο για την 2ώρη βόλτα – κρουαζιέρα στον κόλπο του Χάντσον. Μια όμορφη κρουαζιέρα - εμπειρία – που θα σας δώσει την δυνατότητα να γνωρίσετε το Μανχάτταν με τους ουρανοξύστες του από την πλωτή πλευρά. Φανταστικό θέαμα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ: ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ (Προαιρετική εκδρομή στη Φιλαδέλφεια και το Ατλάντικ Σίτι)

Για τη σημερινή ελεύθερη ημέρα σας προτείνουμε μια προαιρετική ολοήμερη εκδρομή στη Φιλαδέλφεια και στο περίφημο Ατλάντικ Σίτι. Μία όμορφη διαδρομή 2½ ωρών περνά από την ιστορική πόλη της Φιλαδέλφειας, την πρώτη πρωτεύουσα των Ηνωμένων Πολιτειών, την πόλη όπου ανακηρύχθηκε η ανεξαρτησία τους στις 4/7/1776, στην οποία σταματάμε για μία 2ωρη επίσκεψη. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε στο χαριτωμένο θέρετρο, το Ατλάντικ Σίτι, με την εντυπωσιακή νυχτερινή ζωή. Φωτισμένα Καζίνο, Clubs, εστιατόρια, όλα συνθέτουν ένα ανεπανάληπτο θέαμα που θα σας μείνει αξέχαστο. Μετά από παραμονή 3-4 ωρών, θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής για τη Νέα Υόρκη, όπου θα φθάσουμε αργά το απόγευμα. Διανυκτέρευση.

7η ΗΜΕΡΑ: ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ - ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΝΙΑΓΑΡΑ

Πρωινή αναχώρηση με προορισμό τους περίφημους Καταρράκτες του Νιαγάρα, στα σύνορα των ΗΠΑ και του Καναδά. Η διαδρομή μας διασχίζει την πολιτεία του Νιου Τζέρσεϊ, τα όρη Pocono και τα βόρεια της Πολιτείας της Νέας Υόρκης, με ενδιάμεσες στάσεις. Άφιξη το απόγευμα στο Νιαγάρα. Άφιξη μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

8η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΝΙΑΓΑΡΑ

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για την Αμερικανική πλευρά των Καταρρακτών για να θαυμάσουμε τη θέα και να τραβήξουμε τις απαραίτητες φωτογραφίες. Στη συνέχεια θα περάσουμε τη γέφυρα που συνδέει τις Η.Π.Α με τον Καναδά και θα κατευθυνθούμε στην πλευρά που διαμένουμε στην Καναδική πλευρά, η οποία είναι και η καλύτερη για να απολαύσει κανείς τους Καταρράκτες και το περίφημο "Πέταλο". Νωρίς το απόγευμα, για να χαρείτε και πάλι το μαγευτικό τοπίο και τη θέα των καταρρακτών. Στη συνέχεια θα επιβιβαστούμε (όσοι το επιθυμούν και εφ’ όσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες) στο καραβάκι MaidoftheMist (Γοργόνα της ομίχλης) για μια βόλτα που θα μας οδηγήσει στο "φαράγγι του διαβόλου", έχοντας έτσι την ευκαιρία να δούμε απ΄ όσο το δυνατόν πιο κοντά τις θεαματικές υδατοπτώσεις του Νιαγάρα!!!Διανυκτέρευση.

9η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΝΙΑΓΑΡΑ – ΤΟΡΟΝΤΟ – ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για το Τορόντο, την Καναδική μεγαλούπολη και πρωτεύουσα της πολιτείας Οντάριο. Η διαδρομή μας κατά μήκος της Λίμνης Οντάριο (απ΄ όπου πήρε το όνομά της η πολιτεία αυτή του Καναδά) είναι μαγευτική, με πλούσια βλάστηση, δάση και πολύ χρώμα. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας στο Τορόντο θα δούμε μεταξύ άλλων, το τοπικό Κοινοβούλιο, τις περιοχές κατά μήκος του ποταμού, την Τσάϊνατάουν - από τις μεγαλύτερες στον κόσμο - το QueensPark, το Στάδιο Σκάϊντομ (Skydome) με τον πλήρως ανασυρόμενο θόλο του, το Ήτον Σέντερ και το σήμα κατατεθέν της πόλης, τον Καναδικό ΠύργοCN (CNTower), ύψους 553 μέτρων, όπου θα ανεβούμε για να δούμε από ψηλά την πανοραμική θέα της πόλης. Χρόνος ελεύθερος για ψώνια στα πολυκαταστήματα Bay & Eatons. Στη συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση για Αθήνα, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

10η ΗΜΕΡΑ: ΑΦΙΞΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

 

 

ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΙΜΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ & ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΩΝ

Για τις 11 πρώτες συμμετοχές

*Super Προσφορά*

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ– ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ

ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ MONΟΚΛΙNOY

08.07, 21.07, 04.08, 12.08,

25.08

1.899 €

+ 770 €  

03.09, 10.09, 24.09

1.999 €

Φόροι φιλοδωρήματα & επιπλέον ασφάλεια ταξιδίου: + 595 €

(Δεν πληρώνετε τοπικά άλλα φιλοδωρήματα)

Έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις

Σημειώσεις

  • Στις ΗΠΑ δεν υπάρχουν τρίκλινα δωμάτια. Διατίθενται δίκλινα με δυο διπλά κρεβάτια σαν τρίκλινα ή τετράκλινα & suites
  • Πρόσθετο κόστος για δωμάτια με θέα τους καταρράκτες (Fallsviewrooms) 50 € κατ’ άτομο.

 

περιλαμβανονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης
  • Διαμονή σε επιλεγμένα, κεντρικά πολυτελή ξενοδοχεία 4 *.

    Δηλαδή: 4 Διαν/σεις στη Νέα Υόρκη στην καρδιά του Μανχάταν, 2 Διαν/σεις στους Καταρράκτες του Νιαγάρα (Καναδική πλευρά) και 2 Διαν/σεις στην Ουάσινγκτον: (NovotelTimeSquare 4* /SheratonTimesSquare 4* - NiagaraFallsNiagaraFallsMarriottGatewayontheFalls 4* - HiltonWashingtonDC 4*/ ΟmniShoreham4* sup. )

  • Αμερικάνικο πρωινό καθημερινά
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις, εκδρομές, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Η κρουαζιέρα στο Μανχάταν (στο ποταμό Xάτσον)
  • Η βαρκάδα με το θρυλικό MaidtheMist στους καταρράκτες του Νιαγάρα
  • Εκδρομή στο Τορόντο του Καναδά και η είσοδος στον Πύργο CN Tower
  • Έμπειροι τοπικοί συνεργάτες βοηθοί - ξεναγοί στις προβλεπόμενες ξεναγήσεις
  • Δύο (2) Εκτεταμένες 4ωρες ξεναγήσεις στη Νέα Υόρκη
  • Έμπειρος, ειδικός Έλληνας αρχηγός - συνοδός του γραφείου μας και όχι τοπικός Ελληνόφωνος, με γνώσεις των Η.Π.Α. για την διεκπεραίωση όλων των ξεναγήσεων και του προγράμματος. Σε ορισμένες αναχωρήσεις ο αρχηγός σας παραλαμβάνει στην Αμερική.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Τοπικοί φόροι στα ξενοδοχεία.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων.
  • Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα άλλα πλήν των προαναφερόμενων.