Skip to main content

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ – ΜΑΪΑΜΙ ΟΡΛΑΝΤΟ - 24/12 - 10 ημέρες από 2.980€

Αναχώρηση: 24/12/2023 - 10 ημέρες 

ΜΑΪAΜΙ–ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ–ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ-ΚΗ ΓΟΥΕΣΤ

Ημέρα 1η: Πτήση Αθήνα-Νέα Υόρκη     

Αναχώρηση για τη μητρόπολη των ΗΠΑ. Άφιξη την ίδια ημέρα και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας.

 

Ημέρα 2η: Ολοήμερη ξενάγηση του βόρειου και νότιου Μανχάταν  

Ξεκινώντας από την Τimes Square, θα περάσουμε από το Λίνκολν Σέντερ που φιλοξενεί τη Φιλαρμονική και τη Μετροπόλιταν Όπερα. Θα ακολουθήσει η πρώτη μας στάση στο Central Park & 72 δρόμους. Εκεί θα μάθουμε για τη Ντακότα, το ιστορικό σπίτι του 1800, που φιλοξένησε κατά καιρούς μεγάλες προσωπικότητες, όπως και τον Τζον Λένον. Περνώντας απέναντι στο Central Park θα δούμε από κοντά το μωσαϊκό Imagine, αφιερωμένο στον Τζον Λένον.

Συνεχίζουμε με τον τεράστιο, ημιτελή Καθεδρικό Ναό του Saint John the Divine, με το μνημείο του στρατηγού Γκραντ και το Πανεπιστήμιο Columbia, το σημαντικότερο πανεπιστήμιο θεωρητικών επιστημών της Νέας Υόρκης, στην είσοδο του οποίου γίνεται μνεία σε αρχαίους Έλληνες φιλοσόφους. Ακολουθεί η γειτονιά του Χάρλεμ, γνωστή στο παρελθόν ως η Μέκκα των αφροαμερικανών της Νέας Υόρκης όπου βρίσκεται το Apollo Theater, στη σκηνή του οποίου έχουν ανέβει όλοι οι ημίθεοι της «Μαύρης Μουσικής» όπως της Jazz, της Soul, του Funk και του R&B.

Αμέσως μετά μας περιμένει το Upper East Side με τα πολυτελή διαμερίσματα των μεγιστάνων από όλα τα πιθανά μέρη του κόσμου. Αφού περάσουμε μπροστά από το περίφημο Μίλι των Μουσείων, με μερικά από τα κορυφαία μουσεία της πόλης, όπως το εμβληματικό Guggenheim & Μητροπολιτικό Μουσείο, θα διασχύσουμε τη καρδιά της ξακουστής 5ης Λεωφόρου, με τα διάσημα καταστήματα οίκων μόδας, θα συναντήσουμε το Ροκφέλερ Σέντερ, που έχει θέα τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Πατρικίου και είναι γνωστό για το χριστουγεννιάτικο δέντρο και παγοδρόμιο που στήνετε την Χριστουγεννιάτικη περίοδο, αλλά και την εκπομπή του NBC “Today Show”. To Ροκφέλερ Σέντερ, από τα μεγαλύτερα ιδιωτικά συγκροτήματα του κόσμου που ανήκει στην ομώνυμη οικογένεια, ορόσημο της πόλης, φιλοξενεί το παρατηρητήριο «Top of the Rock» με την συγκλονιστική θέα σε όλο το Μαχνχάταν. Περνώντας από τον Σταθμό Γκραντ Σέντραλ ο οποίος αποτελεί πύλη και σύμβολο της πόλης, όπου τουλάχιστον 750.000 άνθρωποι διέρχονται καθημερινά από την μεγαλοπρεπή κεντρική του αίθουσα, θα κάνουμε μία στάση στη πλατεία Μάντισον, γνώριμο σημείο από ταινίες που έχουν γυριστεί εδώ, μιας και έχει καλή θέα προς το Empire State building, Flatiron Building, Metropolitan life tower κ.ά.

Συνεχίζοντας στο νότιο-κεντρικό Μανχάταν, θα κατευθυνθούμε παράλληλα με τον ποταμό East περνώντας από τις προβλήτες του ανατολικού Μανχάταν και με θέα την κρεμαστή γέφυρα του Μανχάταν & Μπρούκλιν. Θα δούμε το Μέγαρο των Ηνωμένων Εθνών, την έδρα του οργανισμού ο οποίος έχει ως σκοπό τη διαφύλαξη της παγκόσμιας ειρήνης, επίσης μελετά τις διεθνείς οικονομικές τάσεις, υποβάλλει μελέτες που αφορούν τα ανθρώπινα δικαιώματα, φυσικούς πόρους κ.λπ.

Τέλος θα γνωρίσουμε μερικές από τις εμβληματικές γειτονιές της Νέας Υόρκης, όπως το Γκρίνουιτς Βίλατζ, το Σόχο, Τσάιναταουν αλλά και την επιχειρηματική περιοχή της Wall Street. Με γνώριμο το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, το Federal Hall (η τοποθεσία του πρώτου Καπιτωλίου των ΗΠΑ), η εκκλησία της Αγίας Τριάδος και το διάσημο γλυπτό Charging Bull (το σύμβολο οικονομικής ευημερίας της Wall Street), θα κάνουμε στάση στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου, για να περπατήσουν στο χώρο του Μνημείου, στους καταρράκτες του "Reflecting Absence", (στα ίχνη του σημείου όπου βρίσκονταν οι αρχικοί δίδυμοι πύργοι) και να δούμε το δέντρο Survivor που στάθηκε απέναντι στην καταστροφή της 11ης Σεπτεμβρίου. Στην ίδια περιοχή επίσης προβάλλει ο νέος πολυσυζητημένος Σταθμός Oculus, κατασκευής Καλατράβα, ένα ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής κτίσμα με κυρίαρχο το λευκό χρώμα, το οποίο εντυπωσιάζει τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά και μάλιστα θεωρείται ως ο ακριβότερος σταθμός στον κόσμο, με κόστος 4 δις δολάρια.

Έχοντας διασχίσει από άκρη σε άκρη όλο το Μανχάταν, θα κάνουμε μία στάση στο Μπάτερυ Παρκ, σημείο που διακρίνεται καλύτερα το Άγαλμα της Ελευθερίας.

 

Ημέρα 3η: “do it like a local” Περιήγηση στο Σέντραλ Παρκ  & κρουαζιέρα γύρω από το Μανχάταν.

Δεν θα μπορούσε να γίνει καλύτερα η γνωριμία του Σέντραλ Παρκ παρά μόνο με μία βόλτα στη καρδιά του. Έτσι θα γνωρίσουμε το μεγαλύτερο σε έκταση και από το Πριγκιπάτο του Μονακό πάρκο, απολαμβάνοντας την διαδρομή όπως οι Νεοϋορκέζοι. Συνεχίζοντας, θα δούμε τη μικρογραφία του κάστρου Μπελβεντέρε, θα περπατήσουμε πάνω στα όμορφα γεφυράκια που συνδέουν τις λίμνες θα μάθουμε τα σημεία που γυρίστηκαν πάρα πολλές ταινίες, θα φωτογραφηθούμε στο άγαλμα της Αλίκης στη χώρα των θαυμάτων και θα ξεκουραστούμε πίνοντας ένα ζεστό ρόφημα σε ένα από τα καφέ του πάρκου.

Τέλος θα κάνουμε μία κρουαζιέρα γύρω από το νησί του Μανχάταν, όπου μπορούμε να δούμε πανοραμικά το ιστορικό Έλλις Άιλαντ (πρώτο σημείο καταγραφής μεταναστών στην χώρα) και το νησί που φιλοξενεί το Άγαλμα της Ελευθερίας. (Η κρουαζιέρα, μπορεί να πραγματοποιηθεί κατά το τέλος της ολοήμερης ξενάγησης της πόλης). Οι μετακινήσεις σήμερα θα γίνουνε με το metro για εξοικονόμηση χρόνου από το μποτιλιάρισμα του Μανχάταν.

 

Προσπαθήστε να εκδώσετε οικονομικά εισιτήρια για ένα μιούζικαλ στο Μπρόντγουεϊ, από το Ticket house στην πλατεία Times Square. Εκτός των γνωστών παραστάσεων «Φάντασμα της όπερας», «Lion King», «Les Miserables», «Cats» μην ξεχάσετε να δείτε την δημοφιλέστερη αυτή την εποχή παραστάσεις βραβευμένες με Τόνυ «Kinky Boots» ή ακόμα «Michael Jackson-The Musical»,  «The Mormons Book», «Harry Potter», «Moulin Rouge» και πολλά άλλα.

Την εορταστική παράσταση μπαλέτου «Καρυοθραύστης», μπορείτε προαιρετικά να την παρακολουθήσετε σε μία από τις δύο καθημερινές της παραστάσεις κάθε 14.00 & 19.00 στο Lincoln center. Ενώ οι Ρόκετς ανεβάζουν κάθε χρόνο την καθιερωμένη εορταστική παράσταση στο ιστορικό Radio City.    

 

Ημέρα 4η: …Ημέρα ελεύθερη (Ώρα για αγορές & Νεορκέζικη διασκέδαση) 

Ημέρα για ψώνια η σημερινή, μπορείτε να επισκεφθείτε τα διάσημα outlets Jersey Gardens-γνωστό για τις προνομιακές του τιμές σε ρούχα  (1/2 ώρα από το Μανχάταν, με εύκολη πρόσβαση με το λεωφορείο) ή στο Woodbury common premium outlet-γνωστό για τις καλύτερες τιμές του σε επώνυμα προϊόντα  (1 ώρα περίπου από το Μανχάταν-μετάβαση με ειδικά εκδρομικά λεωφορεία)

Επίσης σε όλη την 5η λεωφόρο μπορείτε να βρείτε πολλά καταστήματα και πολυκαταστήματα για ότι θελήσετε ή να επισκεφθείτε το πολύ κοντινό σας Macy’s, που θεωρείτε το μεγαλύτερο στο είδος του πολυκατάστημα του κόσμο…στο κέντρο της πόλης.

Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το “The Market at Westfield World Trade Center”, ένα Χριστουγεννιάτικο διάκοσμο με 20 μικροκαταστήματα εντός του κέντρου Oculus.

Να κάνετε την ευχή σας στον διάσημο Άγιο Βασίλη των Macy’s και σίγουρα να παρακολουθήσετε τις rockets στη καθιερωμένη εορταστική παράσταση στο Radio City. (κλείστε έγκαιρα εισιτήρια).

Αξίζει ακόμα να επισκεφθείτε ένα από τα διάσημα μουσεία όπως το μουσείο Μοντέρνας τέχνης (ΜΟΜΑ) ή Φυσικής Ιστορίας Το βράδυ αξίζει να δοκιμάσετε ένα ζουμερό παραδοσιακό χάμπουργκερ με φρέσκιες πατάτες στο The Counter, πάνω στην Broadway & 41 δρόμους.   

 

Ημέρα 5η:  Νέα – Υόρκη - Μαϊάμι (Ξενάγηση πόλης)    

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για Μαϊάμι. Κατά τη μεταφορά μας στο ξενοδοχείο, που βρίσκετε στην γνωστή τουριστική περιοχή South Beach, θα έχουμε την ευκαιρία να ξεναγηθούμε στο διάσημο Μαϊάμι, ξεκινώντας από το  επιχειρηματικό κέντρο της πόλης, γεμάτο από ουρανοξύστες και ένα υπέργειο ηλεκτρικό μετρό να περνάει μέσα από αυτά, θα επισκεφθούμε τις περιοχές Coconut Grove, που φιλοξενεί τη βίλα Βισκάγια (το πανέμορφο Ιταλικό οίκημα με τους υπέροχους κήπους του και την πλούσια Ιστορία του, σημείο συνάντησης μεγάλων πολιτικών αρχηγών) και θα σταματήσουμε στη Μικρή Αβάνα – Calle Ocho (Συνοικία των Κουβανών), τη Κόραλ Κέιμπλ (την πλούσια περιοχή που φημίζεται για τα σπίτια της που έχουν χτιστεί από κοράλλια) & το ξενοδοχείο Μπίλτμουρ (από τις πρώτες κατασκευές, με την παλαιά ιστορία και τους θρύλους των φαντασμάτων). Τέλος θα καταλήξουμε στο θρυλικό Μαϊάμι Μπήτς (Σάουθ Μπητς), που θεωρείτε η περισσότερο τουριστική περιοχή, γνωστή για τα μεγαλοπρεπή ξενοδοχεία, την τεράστια σε μήκος παραλία και τα Art Deco κτίριά της με ιστορία από το 1950-1960).  Υπόλοιπο ημέρας ελεύθερο για να ανακαλύψετε το «δρόμο του ωκεανού». Ξεκουραστείτε πίνοντας καφέ ή δοκιμάζοντας κάτι ελαφρύ στη διάσημη καφετέρια της περιοχής «Pura Vida South of Fifth»

Για το βράδυ επιλέξτε να διασκεδάσετε σε ένα Κουβανέζικο Καμπαρέ σώου (Kuba Cabana) ή ξεφαντώστε στο  καλύτερο club της πόλης LIV στη κορυφή του ξενοδοχείου Fontainebleau, που φιλοξενεί μεγάλα μουσικά ονόματα ή γνωστούς DJ από όλο τον κόσμο. ¨Ότι φανταζόσασταν από τις ταινίες που έχετε δει, θα το συναντήσετε σίγουρα στο Mango’s Tropical Café, Μοχίτο – Σάλσα και ημίγυμνοι χορευτές να σας διασκεδάζουν τα τελευταία 20 χρόνια τον κόσμο σε λάτιν ρυθμούς.

 

Ημέρα 6η: Μαϊάμι – Εκδρομή στα Φλόριντα Κης - Κη Γουεστ  

Ακολουθήστε μία ολοήμερη εκδρομή  για το νότο-Ένα ταξίδι στα σύνορα του Ατλαντικού και του Κόλπου της Καραϊβικής στα Florida Keys.

Με την σημερινή σας εξόρμηση, θα οδηγήσετε σε έναν μονόδρομο μέχρι το νοτιότερο σημείο των ΗΠΑ. Απολαύστε κατά την διαδρομή το υπέροχο τοπίο που χαρίζουν τα 32 μικρά καταπράσινα νησάκια  (παράδεισοι των ψαράδων όλης της Αμερικής), που συνδέονται γραφικά με 42 γέφυρες (μέχρι και αυτή των 7 μιλίων-διάσημη για τα γυρίσματα των ταινιών Licence to Kill, Criss Cross, Up Clos & Personal) και προσφέρουν έτσι μία απολαυστική διαδρομή.

Φτάνοντας στο γραφικό Key  West, περιηγηθείτε στο μικρό ιστορικό κέντρο του νησιού. Μην ξεχάσετε να φωτογραφηθείτε στο νοτιότερο σημείο των ΗΠΑ με θέα την Κούβα, να επισκεφθείτε το  σπίτι-Μουσείο του Χέμινγουεϊ, να ακολουθήσετε μία διαδρομή με το παραδοσιακό τρενάκι, να κάνετε μία βόλτα με πλοιάριο με γυάλινο πυθμένα-για να δείτε το πλούσιο βυθό του κόλπου της Καραϊβικής, να δοκιμάσετε το διάσημο χάμπουργκερ από κιμά στο ιστορικό Sloopy bar με μουσική κάουντρυ, να αγοράσετε αναμνηστικά από τα μικρομάγαζα του λιμανιού και σίγουρα να γευθείτε τη διάσημη Key Lime Pie.

Στην επιστροφή θα γίνει μία σύντομη στάση σε ένα από τα  νησάκια Ισλα Μοράδα ή Μάραθων ή Κη Λάργκο για ξεκούραση.

Ημέρα 7η:  Μαϊάμι – Ακρωτήριο Κανάβεραλ NASA Kennedy Space Center-Ορλάντο  

Κατά την πρωινή μας μεταφορά στο Ορλάντο, θα έχουμε την δυνατότητα να επισκεφθούμε το διαστημικό κέντρο της NASA  στο ακρωτήριο Κανάβεραλ, για να εντυπωσιαστούμε  με τις διαστημικές αποστολές από το μουσείο του. Μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε διαστημική τροφή και να αγοράσετε αναμνηστικά! Φτάνοντας στο ξενοδοχείο μας στο κεντρικότερο σημείο της πόλης International Drive γνωστή για τα πολυάριθμα μαγαζιά, εστιατόρια και μπαρ ή για να επισκεφθείτε το Universal City Walk που δεν απαιτείτε είσοδος!.

Μόλις τακτοποιηθούμε στα δωμάτιά μας, θα σας μεταφέρουμε στο κεντρικό σημείο τους κόσμου της Disney, έτσι ώστε να επισκεφθείτε (προαιρετικά) ένα από τα διάσημα πάρκα του

…που σίγουρα δεν θα μπορέσετε να βρείτε πουθενά αλλού στον κόσμο

Epcot Center, Animal Kingdom & Disney Hollywood studios έχουν να προσφέρουν ατέλειωτη διασκέδαση για μικρούς και μεγάλους. 

Κάντε ένα σαφάρι στα διασημότερα πάρκα της Αφρικής και της Ασίας, για να θαυμάσετε τα άγρια ζώα στο φυσικό τους περιβάλλον…και όλα αυτά στο Animal Kingdom της Disney. Ή επισκεφθείτε τα πολύ κοντινά Disney Studios, για να δείτε από κοντά τον τρόπο γυρισμάτων μεγάλων ταινιών, όπως Πόλεμος των Άστρων, Μάπετ Σόου, Twilight Zone, Toy Story…ή

γνωρίστε το μοναδικό EPCOT Center για να κάνετε το ταξίδι σας στο μέλλον με τα νέα τεχνολογικά επιτεύγματα του ερευνητικού του κέντρου, αλλά και για να κάνετε μία βόλτα στις μεγάλες χώρες του κόσμου (Μεξικό , Κίνα, Ιαπωνία, Μαρόκο, Ιταλία, Γαλλία, ΗΠΑ, Καναδάς….), θαυμάζοντας τα αξιοθέατα κάθε περιοχής που πιστά έχουν αντιγράψει για εσάς οι τουρισμοί της κάθε χώρας. Δοκιμάστε Μεξικάνικη κουζίνα μέσα στον υπέροχο ναό των Μάγια, με θέα το ηφαίστειο με  τη λάβα του  και τις βάρκες που κάνουν κρουαζιέρα στην ενδοχώρα. Δοκιμάστε μία κρουαζιέρα στον Σηκουάνα με τα γνωστά μπατό μους και τόσα ακόμα. Μην ξεχάσετε να είστε παρόντες στην τελετή λήξης του πάρκου με την υπέροχη παρουσίαση της κάθε χώρας υπό τους ήχους κλασσικής μουσικής και με την μαγεία των βεγγαλικών. Μία πραγματική υπερπαραγωγή !!!

Αν πάλι δεν έχετε επισκεφθεί το πάρκο της Disney στο Παρίσι, μπορείτε να το εντάξετε στις σημερινές σας δραστηριότητες. Το Magic Kingdom, απευθύνεται κυρίως στους μικρούς φίλους μας και προσφέρει περιπέτειες από γνωστά παραμύθια μέχρι ταξίδι στο διάστημα. Από βαρκάδα με σχεδία μέχρι βόλτα με ποταμόπλοιο….Ρωτήστε τις ώρες της παρέλασης και περιμένετε στην κεντρική πλατεία για να απολαύσετε χορό και τραγούδι από τους μικρούς πρωταγωνιστές της Disney.

 

Ημέρα 8η: Γνωριμία της πόλης του Ορλάντο – μεταφορά στο Universal City Walk  

Μία ημιήμερη εκδρομή, που θα σας γνωρίσει τα κεντρικότερα σημεία της πόλης εκτός των πολυάριθμων πάρκων δραστηριοτήτων για τα οποία έχει γίνει γνωστή.

Ξεκινάμε από την λίμνη Έολα με θέα το επιχειρηματικό κέντρο της πόλης με τους ουρανοξύστες. Μία υπέροχη εικόνα που αξίζει να την επισκεφθείτε και το βράδυ για να τη θαυμάσετε με τους φωταγωγημένους ουρανοξύστες. Θα συνεχίσουμε για το Winter Park, που φημίζεται για τα κανάλια που συνδέουν τις πέντε λίμνες γύρω από τις οποίες είναι χτισμένο αυτό το όμορφο προάστιο, που θυμίζει παλιά Αμερικάνικη συνοικία. Εδώ μπορείτε να κάνετε προαιρετικά μία όμορφη κρουαζιέρα στα κανάλια που διακοσμούνται από πολύ πράσινο και δέντρα. Ακολουθεί η διάσημη Park Avenue σημείο που ο κόσμος έρχεται να να δοκιμάσει branch από μπισκότα με χωριάτικη σάλτσα, κρεολέζικη τζαμπαλάγια κοτόπουλου & φρεσκοψημένα μάφιν καλαμποκιού, ακούγοντας ζωντανή μουσική Gospel στο The House of Blues.  

Τελευταία στάση στη πόλη Celebration που κατασκεύασε η Disney, έχοντας όραμα τη «τέλεια κοινότητα». Πραγματικά το Αμερικάνικο όνειρο φιλοξενείται σε αυτά τα τετράγωνα σπίτια, τα εμπορικά κτίρια και όλα αυτά χτισμένα γύρω από μία γραφική λίμνη.

Συνεχίζουμε για το διάσημο πάρκο της Universal. Που αν θέλετε μπορείτε προαιρετικά να επισκεφθείτε ένα από τα δύο πάρκα του.

Και το Oscar Καλύτερης ταινίας όλων των εποχών παίρνουν οι ταινίες….King Kong, ο Αλφρεντ Χίτσκοκ παρουσιάζει τον Αλφρεντ Χίτσκοκ, Επιστροφή στο μέλλον, τα σαγόνια του καρχαρία, Jurassic Park, ΕΤ ο εξωγήινος, ο μεγάλος σεισμός του Λος Άντζελες, Σβατζενέκερ… Εξολοθρευτής, οι περιπέτειες του Χαρυ Πότερ, Σπάϊντερμαν,  Σρεκ, η εκδίκηση της Μούμιας, άντρες στα μαύρα…..Αυτές και άλλες πολλές ταινίες σας καλούν να πάρετε πρωταγωνιστικό ρόλο και να συμμετάσχετε στις ανεπανάληπτες ταινίες που άφησαν εποχή, αυτές των Universal Sudios. Επισκεφθείτε και τα δύο πάρκα και αφεθείτε στην μαγεία των τελειότερων εγκαταστάσεων διασκέδασης του κόσμου!

 

Κάντε ένα διάλειμμα για φαγητό στο Κολοσσαίο Hard Rock Café  ή στο καταπληκτικό εστιατόριο Μύθος και μην ξεχάσετε να είστε ανάμεσα στα δύο πάρκα (City Walk), για να μπορέσετε να καλοσωρήσετε με τον καλύτερο τρόπο το νέο έτος σε ένα φεστιβάλ μουσικής βεγγαλικών και μαγείας που χαρίζει η Universal

Μετά την αλλαγή χρονιάς, θα σας μεταφέρουμε στο ξενοδοχείο.

Ημέρα 9η: Πτήση Ορλάντο-Ουάσιγκτον (ξενάγηση)-Φιλαδέλφεια-Αεροδρόμιο Νέας Υόρκης.

Πρωινή μεταφορά στο αεροδρόμιο του Ορλάντο και πτήση για την 5η καλύτερη πόλη των ΗΠΑ «ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ» (σε προτιμήσεις επισκεπτών για το 2022, λόγω του καλού καιρού, των μουσείων της και ποιότητας υπηρεσιών)

Με την άφιξη θα ακολουθήσουμε μία διαδρομή στην Arlington Memorial Bridge πάνω από τον ποταμό Ποτόμακ για να καταλήξουμε στο πιο σημαντικό Νεκροταφείο των ΗΠΑ, το Arlington, στο οποίο βρίσκονται οι τάφοι σημαντικών προσώπων του Αμερικάνικου Έθνους, όπου και θα επισκεφτούμε τους τάφους των Κέννεντυ. Συνεχίζουμε με την επίσκεψη των επιβλητικών υπαίθριων μνημείων της πρωτεύουσας, Λίνκολν και Βιετνάμ. Ήδη βρισκόμαστε στο ένα άκρο του πανέμορφου National Mall ενώ στο απέναντι άλλο άκρο του κυριαρχεί το Καπιτώλιο, στο οποίο έχει έδρα η Βουλή των Αντιπροσώπων και η Γερουσία των Η.Π.Α. Συνεχίζουμε τη γνωριμία μας με την πρωτεύουσα, με το μνημείο Ουάσιγκτον ύψους 170μ. να είναι ορατό από πολλές περιοχές της πόλης όπως επίσης ορατό είναι και το χαρακτηριστικό σε μορφή Ροτόντας μνημείο του Τζέφερσον. Ο Λευκός Οίκος, το Κτίριο της Αντιπροεδρίας, Υπουργεία, Μνημειακά Κτίρια και άλλα επιβλητικά Δημόσια κτίρια θα προσελκύουν την προσοχή μας κατά τη σημερινή μας περιήγηση. Κατευθυνόμενοι προς το Καπιτώλιο θα βρεθούμε κοντά στο Ταχυδρομείο, το Υπουργείο Δικαιοσύνης, το κτίριο του F.B.I, το κτίριο που στεγάζονται τα σημαντικά Αρχεία του Κράτους και στον επιβλητικό σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης. Φτάνοντας στην περιοχή του Καπιτωλίου με το επιβλητικό κτίριο της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων θα διασχίσουμε την περιοχή των Μουσείων Σμιθ Σόνιαν, όπου και βρίσκονται τα περισσότερα Μουσεία της πρωτεύουσας το ένα δίπλα από το άλλο.

Ακολουθεί μια σύντομη αλλά πανέμορφη επίσκεψη στη Φιλαδέλφεια, τη μεγαλύτερη πόλη της Πενσυλβάνια και πρώτη πρωτεύουσα των Ηνωμένων Πολιτειών. Μια πόλη με σημαντική ιστορία την οποία θα γνωρίσουμε πανοραμικά με τον συνοδό μας και αμέσως μετά κατευθυνόμαστε στο αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης για τη βραδινή πτήση επιστροφής.    

 

Ημέρα 10η: Αθήνα

Άφιξη στην Αθήνα.

 

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι.

 

 

ΠΤΗΣΕΙΣ

ΗΜ/ΝΙΑ

ΔΙΑΔΡΟΜΗ

ΩΡΑ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ

ΩΡΑ

ΑΦΙΞΗΣ

24/12

Αθήνα – Ν.Υόρκη

17.10

21.10

01/01

Ν.Υόρκη - Αθήνα

23.55

16.05*

(*) Άφιξη την επόμενη μέρα

 

ΤΙΜΕΣ

!!!  BONUS PRICE για εγγραφές έως 20/11  !!!

Ταξίδι

Αναχ/ση

Διαμ/νή

2κλινο

1κλινο

Φόροι

ESTA

Νέα Υόρκη     

(10 ήμερο)

24/12

4*

2.980

+ 1180

890

 

 ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Σε απευθείας πτήσεις της Emirates
  • Διαμονή σε επιλεγμένα κεντρικά ξενοδοχεία 4*
  • Μεταφορές, από και προς τα αεροδρόμιο των ΗΠΑ & από πόλη σε πόλη
  • Ολοήμερη ξενάγηση με λεωφορείο στο Βόρειο και Νότιο Μανχάταν
  • Κρουαζιέρα περιμετρικά του Μανχάταν
  • Ξενάγηση του Μαϊάμι & Ορλάντο
  • Επίσκεψη στο Epcot Center
  • Χρήση οχήματος για μεταφορές στα πάρκα του Ορλάντο
  • Ολοήμερη εκδρομή στα Φλόριντα Κης, μέχρι το Κη Γουεστ
  • Ξενάγηση της πρωτεύουσας Ουάσιγκτον και βόλτα στη Φιλαδέλφεια
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης/Φ.Π.Α.
  • ΕΣΤΑ για είσοδο στις ΗΠΑ
  • ΕΜΠΕΙΡΟΤΑΤΟ αρχηγό/συνοδό
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Τοπικοί φόροι, αχθοφορικά υποχρεωτικά $150 USD πληρωτέα επί τόπου
  • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο
  • Γεύματα ή πρωινά

 

 

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

 

  • ESTA Αμερικής

Οι ταξιδιώτες οι οποίοι έχουν επισκεφθεί το Ιράν, Ιράκ, Συρία, Σουδάν ή Υεμένη ή Σομαλία από 1η Μαρτίου 2011 και μετά, θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση μη μεταναστευτικής βίζας, με προσωπικό ραντεβού στην Αμερικανική Πρεσβεία της Αθήνας