Skip to main content

Νότιες ΗΠΑ Η ιστορία και ο πολιτισμός του Αμερικάνικου Νότου 11 ημέρες 24/06,09/09 & 06/10 2023 από 2660

Ατλάντα, Τζόρτζια, Νάσβιλ, Μέμφις, Νάτσεζ, Μπατόν Ρουζ, Νέα Ορλεάνη

Αναχωρήσεις: 24/06, 09/9, 06/10

 

 1η μέρα: Αθήνα - Ατλάντα

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για Ατλάντα (Atlanta).

Είναι η πρωτεύουσα και η πολυπληθέστερη πόλη της πολιτείας Τζόρτζια των ΗΠΑ, μιας από τις αρχικές 13 Αποικίες που επαναστάτησαν εναντίον της Βρετανικής εξουσίας κατά την Αμερικανική Επανάσταση.   

Η πόλη γνώρισε μεγάλη οικονομική ανάπτυξη στις τελευταίες δεκαετίες του 20ού αιώνα, γεγονός που τη μετέτρεψε σε οικονομικό κέντρο διεθνούς σημασίας. Η ανάπτυξη αυτή είναι εμφανής στην εικόνα και τη μορφή της, με έναν μεγάλο αριθμό ουρανοξυστών να κυριαρχούν στον ορίζοντα.

Το 1996 διοργανώθηκαν εδώ οι Θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες.   

Ορισμένες από τις εταιρίες-κολοσσούς που εδράζονται στην Ατλάντα ή στα προάστιά της είναι η Coca Cola, η εταιρεία ταχυμεταφορών UPS (United Parcel Service), το τηλεοπτικό 24ωρο ειδησεογραφικό δίκτυο CNN (Cable News Network) που ιδρύθηκε το 1980 από τον Αμερικανό ιδιοκτήτη μέσων μαζικής ενημέρωσης Τεντ Τέρνερ (στην Ατλάντα βρίσκονται τα στούντιο των ειδήσεων και των εκπομπών που μεταδίδονται τα Σαββατοκύριακα), η αεροπορική εταιρία Delta Air Lines κ.ά.   

Από τα εστιατόρια παγκόσμιας κλάσης και τα δεκάδες πολιτιστικά αξιοθέατα έως την έντονη νυχτερινή ζωή και την πληθώρα των αθλητικών διοργανώσεων, η πόλη είναι κοσμοπολίτικη με όλη τη σημασία της λέξης. Στο κέντρο της υπάρχουν σημαντικά μουσεία, ιστορικά σπίτια και πανέμορφοι κήποι. 

Εδώ βρίσκεται και το μνημείο με τον τάφο του Martin Luther King και της συζύγου του Coretta Scott King.

 

2η μέρα: Ατλάντα (Ξενάγηση με επίσκεψη στο World of Coca Cola και στα στούντιο του CNN)

Πρωινή ξενάγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε μεταξύ άλλων το Ολυμπιακό Πάρκο και Στάδιο, το μνημείο με τον τάφο του Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ και της συζύγου του, το σπίτι της συγγραφέως του μυθιστορήματος "Όσα Παίρνει ο Άνεμος” Μάργκαρετ Μίτσελ κ.ά.

Επίσης, θα επισκεφθούμε το World of Coca Cola, καθώς και τα στούντιο του CNN.

Για το βράδυ δειπνήστε σε εστιατόρια παγκόσμιας κλάσης και απολαύστε την έντονη νυχτερινή ζωή - η πόλη είναι κοσμοπολίτικη με όλη τη σημασία της λέξης.  

 

3η μέρα: Ατλάντα - Νάσβιλ 

Πρωινή αναχώρηση για το Νάσβιλ (Nashville), την πρωτεύουσα και μεγαλύτερη σε πληθυσμό πόλη της πολιτείας του Τενεσί (Tennessee). Βρίσκεται στο βορειοκεντρικό τμήμα της πολιτείας, στις όχθες του ποταμού Κιούμπερλαντ (Cumberland). Η πόλη ιδρύθηκε το 1797 και έγινε πρωτεύουσα του Τενεσί το 1843.  Λόγω της μεγάλης μουσικής βιομηχανίας, το Νάσβιλ είναι γνωστό ως Πόλη της Μουσικής/Μιούζικ Σίτι (Music City) από το 1925, όταν ξεκίνησαν εδώ οι ραδιοφωνικές εκπομπές του Grand Ole Opry.  

Σήμερα θεωρείται η πρωτεύουσα της μουσικής βιομηχανίας και η καρδιά της μουσικής κάντρυ (country), γεγονός που θα διαπιστώσουμε με την απογευματινή μας επίσκεψη στο θρυλικό Gaylord Opryland Hotel, αλλά και βιώνοντας τη νυχτερινή ζωή του τόπου. Πρόκειται για μια πόλη με ρυθμό και ζωντάνια κάθε μέρα, όλη μέρα.  

 

4η μέρα: Νάσβιλ (Ξενάγηση, Αποστακτήρια Jack Daniel’s στο Λίντσμπεργκ)

Η ξενάγησή μας σήμερα θα μας αποκαλύψει το πιστό - και σε πραγματική κλίμακα - αντίγραφο του Παρθενώνα, που κατασκευάστηκε στην πόλη το 1897, με αφορμή τα 100 χρόνια από την ίδρυσή της. Τα δομικά υλικά είναι πωρόλιθος και μάρμαρο και ο διάκοσμός του προέκυψε από εκμαγεία των γλυπτών του Παρθενώνα που βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο. Ο "NAOS", όπως αποκαλείται ο Αμερικάνικος Παρθενώνας, φιλοξενεί στο εσωτερικό του το ύψους 13 μέτρων άγαλμα της θεάς Αθηνάς.

Συνεχίζοντας την ξενάγησή μας θα δούμε το Καπιτώλιο της πολιτείας Τενεσσί, τα πάρκα και τις όχθες του ποταμού Κιούμπερλαντ και θα επισκεφθούμε το περίφημο Country's Hall of Fame, όπου θα γνωρίσουμε πολλά στοιχεία από την ιστορία και τις παραδόσεις της μουσικής κάντρυ.

Τέλος, θα μεταβούμε στην κοντινή πόλη Λίντσμπεργκ (Lynchburg), για να επισκεφθούμε τα αποστακτήρια στα οποία παράγεται το περίφημο ουίσκυ Jack Daniel’s. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και ευκαιρία για μια ακόμα νυχτερινή έξοδο στις μουσικής σκηνές της πόλης. Διανυκτέρευση.

 

5η μέρα: Νάσβιλ - Μέμφις, Επίσκεψη στο Sun Studio

Μια ακόμα πόλη-θρύλος της αμερικάνικης μουσικής του νότου μας περιμένει σήμερα, η πόλη στην οποία ανδρώθηκαν τα Μπλουζ και γεννήθηκε το Ροκ εν Ρολ, το Μέμφις, που βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα της πολιτείας Τενεσσί, στα νότια της συμβολής των ποταμών Γουλφ και Μισισιπή.

Είναι η πόλη που κυοφόρησε ακτινοβόλα αστέρια του μουσικού στερεώματος - η πόλη του βασιλιά του ροκ εν ρολ Έλβις Πρίσλεϊ, του θρύλου της κάντρυ Τζόνι Κας, του πατέρα των μπλουζ Γιούλιαμ Κρίστοφερ Χάντι, του βασιλιά των μπλουζ Μπι Μπι Κινγκ και της βασίλισσας της σόουλ Αρέθα Φράνκλιν.

Άφιξη και περιήγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα επισκεφθούμε το Sun Studio - την διασημότερη ίσως δισκογραφική εταιρεία του κόσμου.

Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και βόλτα για όσους το επιθυμούν στην περίφημη Beale Street για ένα ποτό σε κάποιο από τα δεκάδες clubs και μπαράκια με μουσική μπλουζ και ροκ εν ρολ.  

 

6η μέρα: Μέμφις, Στο σπίτι του Έλβις Πρίσλεϊ 

Σήμερα θα επισκεφθούμε την θρυλική έπαυλη του Έλβις Πρίσλεϊ, την Γκρέισλαντ (Graceland), που αγόρασε το 1957 ο 22άχρονος τότε  δισεκατομμυριούχος σταρ. Βρίσκεται στον αριθμό 3764 της λεωφόρου Έλβις  Πρίσλεϊ, πάνω σε έναν λόφο του προαστίου Whitehaven, περίπου 13 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης. Στην Γκρέισλαντ άφησε την τελευταία του πνοή ο Έλβις στις 16 Αυγούστου του 1977 και στον κήπο της ενταφιάστηκε δίπλα στην τελευταία κατοικία της μητέρας Γκλάντις, του πατέρα του Βέρνον και της γιαγιάς του Μίνι Μέι. Το σπίτι του Έλβις ανακηρύχθηκε Εθνικό Ιστορικό Μνημείο το 2006.

Οι (επίδοξοι) σωσίες του Πρίσλεϊ και τα τατουάζ με το όνομα ή το πρόσωπό του αποτελούν συνηθισμένο θέαμα στην έπαυλη του διάσημου μουσικού, που λειτουργεί ως μουσείο από το 1982.

Με περισσότερους από 650.000 επισκέπτες τον χρόνο, η Γκρέισλαντ είναι η κατοικία με τη δεύτερη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στις ΗΠΑ, αμέσως μετά τον Λευκό Οίκο, ενώ μεταξύ των μουσικών που έχουν κατά καιρούς ξεναγηθεί στους χώρους της συγκαταλέγονται ο Πολ Μακ Κάρτνεϊ, ο Ρέι Τσαρλς, ο Τζόνι Κας, ο Μπομπ Ντίλαν, ο Μάικλ Τζάκσον, οι U2 και οι Πινκ Φλόιντ.

Άλλη μία ευκαιρία απόψε για μπλουζ και ροκ εν ρολ.

 

7η μέρα: Μέμφις - Νάτσεζ

Κατευθυνόμαστε σήμερα προς το Νάτσεζ (Natchez), τον παλαιότερο οικισμό στις όχθες του Μισισιπή, του μεγαλύτερου σε μήκος ποταμού της Βόρειας Αμερικής (5.790 χιλιόμετρα). Στις όχθες του, στον αμερικάνικο νότο, γεννήθηκαν τα μπλουζ, τα σπιρίτσουαλς και η τζαζ. Η ιστορική αυτή πόλη είναι γνωστή για τη διατήρηση πολλών προπολεμικών κατοικιών (Antebellum Houses) - πριν από τον εμφύλιο, ζούσαν εδώ οι περισσότεροι εκατομμυριούχοι από οπουδήποτε αλλού στις ΗΠΑ και η κληρονομιά που άφησαν περιλαμβάνει εντυπωσιακές επαύλεις με πολυτελείς εσωτερικούς χώρους.

Φθάνοντας θα επισκεφθούμε το ιστορικό κέντρο της πόλης και κάποια από τις φυτείες Longwood, Monmouth ή Stanton Hall, ένα από τα ομορφότερα μέγαρα της προπολεμικής Αμερικής, το οποίο κτίστηκε γύρω στο 1857 και στο εσωτερικό του υπάρχουν αυθεντικά έπιπλα και αντίκες.

 

8η μέρα: Νάτσεζ - Μπατόν Ρουζ - Νέα Ορλεάνη

Το ταξίδι μας συνεχίζεται σήμερα με την σπουδαία πολιτεία της Λουιζιάνας. Στην πορεία μας, θα κάνουμε μια στάση στο Μπατόν Ρουζ (Baton Rouge), την πρωτεύουσα της Λουιζιάνας, που βρίσκεται στις όχθες του Μισισιπή. Η πόλη πήρε το όνομά της από έναν ξύλινο κόκκινο στύλο, που σηματοδοτούσε το όριο ανάμεσα στα κυνηγετικά πεδία των φυλών Χούμα και Μπαγιού Γκούλα. Θα μάθετε την συναρπαστική ιστορία της πόλης και τις πολιτικές διαμάχες στο κτίριο του Καπιτωλίου και στο Μέγαρο του Παλαιού Κυβερνήτη. Δοκιμάστε τα εκλεκτά γεύματα καζούν-κρεόλ (cajun-creole) σε ένα από τα τοπικά εστιατόρια.

Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την τη Νέα Ορλεάνη, μία σημαντική πόλη-λιμάνι της Λουιζιάνας στο νότιο άκρο του Μισσισσιππή, λίγο πριν ο ποταμός συναντήσει τον κόλπο του Μεξικού. Η "Crescent City" χαρακτηρίζεται από έναν αρμονικότατο συνδυασμό Γαλλικής κουλτούρας, Αμερικανικού Νότου, Ισπανικής και Καραϊβικής παρουσίας και Ευρωπαϊκής παλαιάς πόλης.

Η Νέα Ορλεάνη είναι μια σύγχρονη, φιλελεύθερη πόλη με αυθεντική ψυχή - το 60% τουλάχιστον των κατοίκων της οποίας, είναι Αφροαμερικανοί.

Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το βράδυ σας προτείνουμε να κάνετε βόλτα στην περίφημη οδό Bourbon (Bourbon Street), εκεί όπου χτυπάει η καρδιά της τζαζ και να απολαύσετε το ποτό σας σε κάποιο από τα πολλά μπαρ με ζωντανή μουσική τζαζ και μπλουζ.

Εάν αισθάνεστε τυχεροί, μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε το καζίνο.

 

9η μέρα: Νέα Ορλεάνη, Ξενάγηση

Η Νέα Ορλεάνη είναι παγκοσμίως γνωστή για την πολυπολιτισμική και πολυγλωσσική της κληρονομιά, την κουζίνα της, την αρχιτεκτονική της, τη μουσική της, το ετήσιο καρναβάλι Mardi Gras και τις διάφορες άλλες τοπικές της γιορτές.

Είναι μία από τις πιο ενδιαφέρουσες και ζωντανές πόλεις της Αμερικής.

Η ζωντάνια και το αμίμητο στυλ της πόλης της έδωσαν το προσωνύμιο Big Easy.

Πρωτεύουσα του βουντού και της τζαζ, πατρίδα του Λιούις Άρμστρονγκ, που το όνομά του δόθηκε στο αεροδρόμιο και σε ένα πάρκο της πόλης, αλλά και πολλών άλλων καλλιτεχνών της τζαζ, γνωστών ή άγνωστων στο ευρύ κοινό.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής μας περιήγησης θα δούμε μεταξύ άλλων την παλιά γειτονιά Φρεντς Κουόρτερ (French Quarter): ένα μείγμα Γαλλικών - Ευρωπαϊκών κατοικιών, εκκλησιών, μουσείων, τζαζ μπαρ και εστιατορίων.

Η καρδιά της Γαλλικής συνοικίας είναι η πλατεία Τζάκσον (Jackson Square), στην οποία βρίσκονται το παλιό Δημαρχείο, ο Καθεδρικός ναός του Αγίου Λουδοβίκου (St. Louis) και αρχοντικά αποικιακού ρυθμού με τοίχους σε παστέλ αποχρώσεις, μπαλκόνια με περίτεχνα κιγκλιδώματα από σφυρήλατο σίδερο και ξύλινα παντζούρια. Μουσικοί, καλλιτέχνες, μίμοι, αναγνώστες καρτών ταρώ και διασκεδαστές στήνονται κάθε μέρα στην πλατεία αυτή, δημιουργώντας μια κινούμενη σκηνή δρόμου. Στη συνέχεια θα περάσουμε από την περιοχή Γκάρντεν (Garden District), τη δεύτερη μεγαλύτερη ιστορική συνοικία της πόλης. Αυτή η κομψή γειτονιά, που κάποιοι από τους δρόμους της έχουν ονόματα από την Ελληνική μυθολογία, φιλοξενεί πανέμορφα σπίτια του νότου, επαύλεις με πανέμορφους κήπους - το όνομά της εξ άλλου προέρχεται από τους υπέροχους κήπους των σπιτιών της. Το μεσημέρι θα κάνουμε μια βόλτα με ποταμόπλοιο στον Μισσισσιππή, που περνάει από τη νοτιοανατολική πλευρά της πόλης και εκτείνεται σε πολλά χιλιόμετρα, ώσπου να εκβάλει στη θάλασσα.

Το βράδυ θα ακούσουμε ζωντανή μουσική από ορχήστρες στον δρόμο και θα πιούμε το ποτό μας σε κάποιο από τα πολλά μπαράκια της Bourbon Street με live jazz. Δείτε το περίφημο καφέ Napoleon House Bar Cafe, όπου σύχναζε ο Τένεσι Ουίλιαμς και εμπνεύσθηκε το "Λεωφορείο ο Πόθος" ή γευθείτε τα διάσημα κοκτέιλ του Pat O’Brien’s.

 

10η-11η μέρα: Νέα Ορλεάνη- Αθήνα

Στο ελεύθερο πρωινό της τελευταίας μέρας του ταξιδιού μπορείτε να κάνετε βόλτες στην πόλη και αγορές.

Οι Νότιες ΗΠΑ δεν είναι απλώς ένα ακόμα ταξίδι, αλλά μια μοναδική εμπειρία ζωής με πολύχρωμες εικόνες. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση για την Αθήνα. Άφιξη την επόμενη μέρα. 

 

ΠΤΗΣΗ

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ

ΔΙΑΔΡΟΜΗ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ

ΑΦΙΞΗ

125

United

ΑΘΗΝΑ- ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

12:25

16:05

673

United

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ- ΑΤΛΑΝΤΑ

20:30

23:01

444

United

ΝΕΑ ΟΡΛΕΑΝΗ- ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ

12:34

16:09

982

United

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ- ΑΘΗΝΑ

17:10

09:55+1

 

Τιμή κατ΄ άτομο 

24/6

09/9

06/10

Δίκλινο

2660€  

2690€  

2660€  

Σε Τρίκλινο

2500€  

2530€  

2500€  

Επιβάρυνση Μονόκλινο

 

   1125€

  1190€

  1125€

  

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης 
  • Μία (1) αποσκευή κατ' άτομο
  • Δυνατότητα πτήσεων και από Θεσσαλονίκη/Κρήτη/Κύπρο*
  • Διαμονή σε Ξενοδοχεία 4* χωρίς πρωινό
  • Τοπικοί φόροι Ξενοδοχείων (City taxes)
  • Ξενάγηση στην Άτλαντα με επίσκεψη στο World of Coca Cola και στα στούντιο του CNN
  • Επίσκεψη στο θρυλικό Gaylord Opryland Hotel στο Νάσβιλ
  • Ξενάγηση στα αποστακτήρια Jack Daniel’s στο Λίντσμπεργκ
  • Επίσκεψη στο Sun Studio στο Μέμφις
  • Επίσκεψη στη θρυλική έπαυλη του Έλβις, την Γκρέισλαντ
  • Επίσκεψη Νάτσεζ (Natchez), τον παλαιότερο οικισμό στις όχθες του Μισισιπή
  • Επίσκεψη Μπατόν Ρουζ πρωτεύουσα της Λουιζιάνας
  • Ξενάγηση Νέα Ορλεάνης και Κρουαζιέρα στο Μισισιπή με ποταμόπλοιο
  • Μεταφορά από και προς αεροδρόμιο/ξενοδοχείο στην Αμερική
  • Έμπειρος Ελληνόφωνος αρχηγός-ξεναγός καθημερινά
  • 10% έκπτωση στα πολυκαταστήματα Macy's
  • Αχθοφορικά μιας αποσκευής κατ' άτομο στα ξενοδοχεία σας & αποθήκευσης την τελευταία μέρα
  • Ταξιδιωτικός φάκελος με χρήσιμες πληροφορίες
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

 

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι αεροδρομίων & επίναυλοι, Πρόγραμμα απαλλαγής από βίζα (ESTA) και έξοδα αίτησης, Ειδική ατομική ταξιδιωτική ασφάλιση Covid-19: (745 € Συνολικά )
  • Τοπικοί φόροι-Αχθοφορικά-Φιλοδωρήματα (ΟΧΙ Ξεναγών/Αρχηγών) υποχρεωτικά $150, πληρωτέα με την άφιξη
  • Ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα