Skip to main content

Blues & Jazz στον ΚΟΛΠΟ του ΜΕΞΙΚΟΥ ΙΟΥΝΙΟ & ΟΚΤΩΒΡΙΟ 2022! από 2695€

Μαϊάμι, Key West, Διαστημικό Κέντρο Κένεντι, Ορλάντο, Ταλαχάσι, Μπιλόξι, Νέα Ορλεάνη, Λαφαγιέτ, Χιούστον, Διαστημικό Κέντρο της NASA

Αναχωρήσεις 2022: Ιούνιος: 22, Οκτώβριος: 14

14 ΜΕΡΕΣ

Η έκπτωση SMART PRICE ισχύει για έγκαιρες κρατήσεις που θα πραγματοποιηθούν για τα πρώτα 7 ή 10 άτομα.

Πρόγραμμα Εκδρομής

 

1η μέρα | Αθήνα - Μαϊάμι (Φλόριντα)

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση για Μαϊάμι. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το Μαϊάμι βρίσκεται στη νοτιοανατολική ακτή της χερσονήσου της Φλόριντας, στις όχθες του Ατλαντικού και του κόλπου Μπισκέιν (Biscayne). Η "Μέκκα της Ηλιόλουστης Πολιτείας της Αμερικής", είναι ένας ελκυστικός προορισμός, ιδιαίτερα γνωστός μέσα από τον κινηματογράφο και την τηλεόραση - σκηνές από το "Miami Vice", τον "Σημαδεμένο" με τον Αλ Πατσίνο και την Μισέλ Φάιφερ ή το "CSI Miami" δημιουργούν αυτόματα ένα déjà vu στους επισκέπτες που έρχονται εδώ για πρώτη φορά - ότι δηλαδή αυτό το μέρος κάπως, κάπου, κάποτε το έχουν ξαναδεί. Το ζεστό αεράκι, οι φοίνικες, η ψιλή λευκή άμμος, τα τιρκουάζ νερά και ο ήχος των κυμάτων που σβήνουν στην ξηρά, δεν είναι τα μόνα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την "αμερικανική Ριβιέρα". Το Μαϊάμι είναι μια κοσμοπολίτικη πόλη με πολυπολιτισμική κουλτούρα, γεγονός το οποίο αντανακλάται στην αρχιτεκτονική του, αλλά και στην κουζίνα του. Μεγάλο ποσοστό των κατοίκων του είναι ισπανόφωνοι, λόγω των στενών δεσμών του με τη Λατινική Αμερική. Η επίδραση της κουλτούρας των λατινοαμερικάνων μεταναστών είναι έντονη και κάποιες από τις γειτονιές της πόλης έχουν ονόματα που σχετίζονται με την προέλευση των κατοίκων τους, όπως η "Μικρή Αβάνα" και η "Μικρή Αϊτή". Οι αμμώδεις παραλίες με τα γαλαζοπράσινα νερά προσφέρονται για χαλάρωση, το λιμάνι του φιλοξενεί τα μεγαλύτερα και πολυτελέστερα κρουαζιερόπλοια του κόσμου, στο Μαϊάμι Μπιτς (Miami Beach) η διασκέδαση είναι συνεχής, στο κέντρο της πόλης, στο Miami Downtown, δεσπόζουν οι γυάλινοι ουρανοξύστες και τα πολυτελή ξενοδοχεία, η γειτονιά Αρ Ντεκό με τα παστέλ χρώματα στην καρδιά του South Beach είναι μια διατηρητέα περιοχή με περίπου 400 ιστορικά κτίρια (Art Deco Historic District), η προβλήτα Μπέισαϊντ (Bayside) έχει όμορφα καταστήματα για καφέ, φαγητό, ποτό, αλλά και για ψώνια, στην μοδάτη Ocean Drive κυκλοφορούν μεγαλοπρεπείς Harley και συλλεκτικές Mustang και συχνάζουν μοντέλα και ηθοποιοί, στην Κόκονατ Γκρόουβ (Coconut Grove), μία από τις πιο ιστορικές περιοχές του Μαϊάμι, βρίσκεται η εντυπωσιακή, αναγεννησιακού στυλ και με υπέροχους κήπους, βίλα Βισκάγια (1916) του βιομήχανου Τζέιμς Ντίρινγκ, στην πολύχρωμη συνοικία "Μικρή Αβάνα" υπάρχουν μπαρ λάτιν και σάλσα σε κάθε τετράγωνο, στην περιοχή Κόραλ Γκέιμπλς (Coral Gables) βρίσκονται μερικά από τα πιο ακριβά καταστήματα του κόσμου, καθώς και το εμβληματικό, ιστορικό ξενοδοχείο Biltmore και η ιστορική δημόσια πισίνα Venetian Pool, στο Kendall λειτουργεί ένας από τους καλύτερους ζωολογικούς κήπους της χώρας... Αυτά και άλλα πολλά, σε συνδυασμό με το τροπικό κλίμα και τις 365 μέρες τον χρόνο ζέστη, συντελούν στο να είναι το Μαϊάμι ένα από τα πιο ανεπτυγμένα τουριστικά θέρετρα των Η.Π.Α. και ένας από τους πιο δημοφιλείς τόπους διαμονής διάσημων και μη, καλλιτεχνών και πάσης φύσεως… ευκατάστατων!

2η μέρα | Μαϊάμι

Βιντεοκάμερες φορτισμένες, μνήμη έτοιμη και ξεκινάμε το πρωί από τις παραλίες, με σημαντικότερη το Μαϊάμι Μπιτς. Ακολουθεί το κέντρο της πόλης, το Miami Downtown, με ουρανοξύστες, τράπεζες και καινούργιες πολυκατοικίες με υπέροχη θέα. Συνεχίζουμε προς το Art Deco District, το Coconut Grove, το Coral Gables και φυσικά την ιστορική συνοικία Μικρή Αβάνα. Σταθμός στη σύγχρονη διαδρομή του Μαϊάμι θεωρείται αναμφίβολα το 1965, χρονιά κατά την οποία ξεκίνησε η μετοίκηση της πόλης από Κουβανούς πολιτικούς εξόριστους (αλλά και από οικονομικούς μετανάστες), μετά την αποτυχημένη απόπειρα των ΗΠΑ να ανατρέψουν τον Φιντέλ Κάστρο. Η προβλήτα Μπέισαϊντ με ωραία καταστήματα και το λιμάνι κρουαζιερόπλοιων είναι αυτά που θα δούμε στη συνέχεια, ανάμεσα σε πολλά άλλα αξιόλογα σημεία της πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3η μέρα | Μαϊάμι - Κι Γουέστ - Μαϊάμι

Σήμερα θα απολαύσουμε την υπέροχη διαδρομή προς τα νότια, καθώς κατευθυνόμαστε προς το Κι Γουέστ (Key West), τη νοτιότερη πόλη της ηπειρωτικής Αμερικής, διασχίζοντας τη γέφυρα Seven Mile και απολαμβάνοντας την υπέροχη θέα πάνω από το νερό. Τα Keys είναι ένα αρχιπέλαγος από περίπου 1700 κοραλλιογενή νησάκια, τα οποία εκτείνονται νότια και νοτιοδυτικά της Φλόριντας και προστατεύονται από τον μοναδικό κοραλλιογενή ύφαλο της Βόρειας Αμερικής. Το μακρόστενο νησί Κι Γουέστ (Key West) βρίσκεται στο νοτιοδυτικό άκρο του αρχιπελάγους και είναι το πιο γνωστό από τα νησιά, εκ των οποίων μόνο τα 40 κατοικούνται. Το έκτασης περίπου 11 τετραγωνικών χιλιομέτρων νησί (6,5x1,6 χιλιόμετρα) απέχει από το βορειότερο σημείο της Κούβας μόλις 150 χιλιόμετρα και από το Μαϊάμι 210 χιλιόμετρα. Εδώ ήταν τα λημέρια του ξακουστού Ουαλού κουρσάρου Κάπτεν Μόργκαν, που κατατρομοκράτησε την ισπανική Καραϊβική. Στις αρχές της δεκαετίας του '30 και για περίπου μια δεκαετία (1931-1940) επέλεξε το νησί αυτό ως μόνιμη κατοικία του ένας από τους θρυλικούς συγγραφείς της χώρας, ο Έρνεστ Χέμινγουεϊ. Το σπίτι όπου ζούσε και έγραφε τα αριστουργήματά του ("Αποχαιρετισμός στα όπλα", "Θάνατος το απόγευμα", "Τα χιόνια του Κιλιμάντζαρο", "Να έχεις και να μην έχεις" κ.ά.) είναι ένα θαυμάσιο κτίριο Ισπανικού αποικιακού ρυθμού, που σήμερα λειτουργεί ως μουσείο (Ernest Hemmingway Home and Museum). Εδώ πιθανόν να συναντήσουμε και τις εξαδάκτυλες ή επταδάκτυλες γάτες. Το Key West είναι ένα μέρος όπου πάντα κάτι συμβαίνει. Διαφόρων ειδών καταστήματα, μπαράκια και εστιατόρια βρίσκονται το ένα δίπλα στο άλλο. Άφιξη, περιήγηση στην πόλη και χρόνος ελεύθερος. Επιστροφή στο Μαϊάμι. Διανυκτέρευση.

4η μέρα | Μαϊάμι - Ακρωτήριο Κανάβεραλ/Διαστημικό Κέντρο Κένεντι - Ορλάντο (Φλόριντα)

Πρωινή αναχώρηση με κατεύθυνση προς τα βόρεια. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας θα επισκεφθούμε το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι (Kennedy Space Center) στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ - τη μεγαλύτερη βάση εκτόξευσης επανδρωμένων και μη διαστημοπλοίων στις ΗΠΑ. Η επίπεδη μορφολογία του εδάφους και η κοντινή παρουσία του Ατλαντικού ήταν οι καθοριστικότεροι παράγοντες που ώθησαν τον πρόεδρο Τρούμαν να επιλέξει το 1949 την περιοχή του Ακρωτηρίου Κανάβεραλ ως πεδίο πυραυλικών δοκιμών. Σταδιακά, οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις της πολεμικής αεροπορίας εξελίχθηκαν στο πιο ανεπτυγμένο κέντρο διαστημικών εκτοξεύσεων στον κόσμο και την αφετηρία της αμερικανικής εξερεύνησης του Διαστήματος στα μέσα του προηγούμενου αιώνα. Από εδώ ξεκίνησαν όλες οι αποστολές του προγράμματος "Apollo" ("Απόλλων") προς το φεγγάρι. Σήμερα, το Διαστημικό Κέντρο της NASA, εκτός από χώρος κατασκευής και δοκιμής διαστημικών οχημάτων, είναι παράλληλα και ένα μοναδικό τουριστικό αξιοθέατο - εδώ μπορεί κανείς να δει το παρελθόν και το μέλλον των διαστημικών ταξιδιών, να παρακολουθήσει το πώς συναρμολογούνται και εκτοξεύονται τα διαστημικά λεωφορεία, την εκπαίδευση των Αστροναυτών και άλλα πολλά. Μετά την επίσκεψή μας συνεχίζουμε για το Ορλάντο, την πρωτεύουσα θεματικών πάρκων του κόσμου! Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: Ορλάντο, EPCOT Center

Θέα σε θεματικά πάρκα, πράσινο όσο φθάνει το μάτι και ατελείωτη ηλιοφάνεια. Σήμερα θα επισκεφθούμε το Disney’s EPCOT Center (EPCOT: Environmental Prototype Community of Tomorrow), ένα από τα τέσσερα πάρκα που συνθέτουν το Walt Disney World Resort και το τρίτο σε επισκεψιμότητα θεματικό πάρκο της Βόρειας Αμερικής. Το EPCOT είναι ένα θεματικό πάρκο που εστιάζεται στις επιστήμες και την τεχνολογία, δηλαδή στα επιτεύγματα του ανθρώπου - αποτελεί ένα αφιέρωμα στην καινοτομία και τη φαντασία, ένα σημείο συμφιλίωσης του διεθνούς πολιτισμού. Στο 18 ορόφων σφαιρικό Spaceship Earth, στην καρδιά του EPCOT, θα ζήσετε ένα ταξίδι από την αρχή του χρόνου μέχρι την ηλεκτρονική εποχή. Στο Ride Test Track, ένα θρίλερ υψηλής ταχύτητας που μιμείται τις πραγματικές συνθήκες δοκιμής οχήματος, θα βιώσετε εκπληκτικές ανατροπές και στροφές. Με μια διασκεδαστική και εκπαιδευτική προσέγγιση στην ψυχαγωγία, το EPCOT δεν εστιάζει στα roller coasters και στους διάσημους χαρακτήρες, που είναι τα χαρακτηριστικά των τριών άλλων πάρκων του Disney World. Αντί αυτού, το EPCOT έχει δύο τομείς: το Future World, που αναδεικνύει την ανθρώπινη προσπάθεια και την καινοτομία και το World Showcase, το οποίο είναι ουσιαστικά ένα μόνιμο παγκόσμιο φεστιβάλ 11 εθνών, που εκπροσωπούνται γύρω από μία γιγάντια τεχνητή λίμνη, με βάρκες στη διάθεσή των επισκεπτών. Η αρχιτεκτονική και το τοπίο αλλάζουν καθώς κινείστε από τη μία χώρα στην επόμενη - μια συναρπαστική εμπειρία για όλη την οικογένεια. Γευθείτε την κουζίνα, ψωνίστε από τα καταστήματά τους και διασκεδάστε με τις διαφορετικές παραδόσεις τους. Το EPCOT προσφέρει σε όλη την οικογένεια περισσότερα από οποιοδήποτε άλλο θεματικό πάρκο του Ορλάντο. Ολοκληρώστε τη βραδιά παρακολουθώντας το Illuminations, ένα νυχτερινό καλειδοσκόπιο μουσικής και φωτός.

6η μέρα: Ορλάντο - Ταλαχάσι

Πρωινή αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Φλόριντας, το Ταλαχάσι. Άφιξη, πανοραμικός γύρος της πόλης και στάση για φωτογραφίες έξω από το πανέμορφο Καπιτώλιο της πολιτείας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

7η μέρα: Ταλαχάσι - Μπιλόξι (Μισισίπι)

Συνεχίζοντας σήμερα το οδοιπορικό μας, διασχίζουμε το νοτιοδυτικό άκρο της Αλαμπάμα και κατευθυνόμαστε στην πολιτεία Μισισίπι και την πόλη Μπιλόξι, μια από τις παλαιότερες της χώρας, καθώς η ίδρυσή της τοποθετείται στα 1699. Σήμερα, οι κατάλευκες αμμουδιές του, τα καζίνο που λειτουργούν σε 24ωρη βάση και οι φιλόξενοι κάτοικοί του, το καθιστούν έναν ελκυστικό τουριστικό προορισμό. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

8η μέρα: Μπιλόξι - Νέα Ορλεάνη (Λουιζιάνα) 

Πρωινή αναχώρηση για τη Νέα Ορλεάνη, μία σημαντική πόλη-λιμάνι της Λουιζιάνας στο νότιο άκρο του ποταμού Μισσισσιππή, λίγο πριν το ποτάμι συναντήσει τον κόλπο του Μεξικού. Η "Crescent City" χαρακτηρίζεται από έναν αρμονικότατο συνδυασμό Γαλλικής κουλτούρας, Αμερικανικού Νότου, Ισπανικής και Καραϊβικής παρουσίας και Ευρωπαϊκής παλαιάς πόλης. Η Νέα Ορλεάνη είναι μια σύγχρονη, φιλελεύθερη πόλη με αυθεντική ψυχή - το 60% τουλάχιστον των κατοίκων της οποίας, είναι Αφροαμερικανοί. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το βράδυ σας προτείνουμε να κάνετε βόλτα στην περίφημη οδό Bourbon (Bourbon Street), εκεί όπου χτυπάει η καρδιά της τζαζ και να απολαύσετε το ποτό σας σε κάποιο από τα πολλά μπαρ με ζωντανή μουσική τζαζ και μπλουζ. Εάν αισθάνεστε τυχεροί, μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε το καζίνο.

9η μέρα | Νέα Ορλεάνη

Η Νέα Ορλεάνη είναι παγκοσμίως γνωστή για την πολυπολιτισμική και πολυγλωσσική της κληρονομιά, την κουζίνα της, την αρχιτεκτονική της, τη μουσική της, το ετήσιο καρναβάλι Mardi Gras και τις διάφορες άλλες τοπικές της γιορτές. Είναι μία από τις πιο ενδιαφέρουσες και ζωντανές πόλεις της Αμερικής. Η ζωντάνια και το αμίμητο στυλ της πόλης της έδωσαν το προσωνύμιο Big Easy. Πρωτεύουσα του βουντού και της τζαζ, πατρίδα του Λιούις Άρμστρονγκ, που το όνομά του δόθηκε στο αεροδρόμιο και σε ένα πάρκο της πόλης, αλλά και πολλών άλλων καλλιτεχνών της τζαζ, γνωστών ή άγνωστων στο ευρύ κοινό. Κατά τη διάρκεια της σημερινής μας περιήγησης  θα δούμε μεταξύ άλλων την παλιά γειτονιά Φρεντς Κουόρτερ (French Quarter): ένα μείγμα Γαλλικών - Ευρωπαϊκών κατοικιών, εκκλησιών, μουσείων, τζαζ μπαρ και εστιατορίων. Η καρδιά της Γαλλικής συνοικίας είναι η πλατεία Τζάκσον (Jackson Square), στην οποία βρίσκονται το παλιό Δημαρχείο, ο Καθεδρικός ναός του Αγίου Λουδοβίκου (St. Louis) και αρχοντικά αποικιακού ρυθμού με τοίχους σε παστέλ αποχρώσεις, μπαλκόνια με περίτεχνα κιγκλιδώματα από σφυρήλατο σίδερο και ξύλινα παντζούρια. Μουσικοί, καλλιτέχνες, μίμοι, αναγνώστες καρτών ταρώ και διασκεδαστές στήνονται κάθε μέρα στην πλατεία αυτή, δημιουργώντας μια κινούμενη σκηνή δρόμου. Στη συνέχεια θα περάσουμε από την περιοχή Γκάρντεν (Garden District), τη δεύτερη μεγαλύτερη ιστορική συνοικία της πόλης. Αυτή η κομψή γειτονιά, που κάποιοι από τους δρόμους της έχουν ονόματα από την Ελληνική μυθολογία, φιλοξενεί πανέμορφα σπίτια του νότου, επαύλεις με πανέμορφους κήπους - το όνομά της εξ άλλου προέρχεται από τους υπέροχους κήπους των σπιτιών της. Το μεσημέρι θα κάνουμε μια βόλτα με ποταμόπλοιο στον Μισσισσιππή, που περνάει από τη νοτιοανατολική πλευρά της πόλης και εκτείνεται σε πολλά χιλιόμετρα, ώσπου να εκβάλει στη θάλασσα. Το βράδυ θα ακούσουμε ζωντανή μουσική από ορχήστρες στον δρόμο και θα πιούμε το ποτό μας σε κάποιο από τα πολλά μπαράκια της Bourbon Street με live jazz.  Δείτε το περίφημο καφέ Napoleon House Bar Cafe, όπου σύχναζε ο Τένεσι Ουίλιαμς και εμπνεύσθηκε το "Λεωφορείο ο Πόθος" ή γευθείτε τα διάσημα κοκτέιλ του Pat O’Brien’s.


10η μέρα | Νέα Ορλεάνη - Λαφαγιέτ

Πρωινή αναχώρηση με κατεύθυνση προς τα δυτικά και με προορισμό την πόλη Λαφαγιέτ (Lafayette), που θεωρείται "η καρδιά της Ακαδίας". Εδώ είναι το μέρος όπου πραγματικά μπορείτε να νιώσετε τον παλμό της κομητείας Καζούν (Cajun) - μιας περιοχής που καλύπτει τη νοτιοδυτική Λουιζιάνα μέχρι τα σύνορα με το Τέξας. Αυτή η πολιτιστική όαση με τα μπαγιού (bayous), αναμειγνύει με μοναδικό τρόπο τη σύγχρονη πολυπλοκότητα μιας κοσμοπολίτικης πόλης με την ιδιαίτερη πολιτιστική της κληρονομιά. Φθάνοντας, θα επισκεφθούμε το Εθνικό Ιστορικό Πάρκο Jean Lafitte και το Ακαδικό Πολιτιστικό Κέντρο (Acadian Cultural Center) για να γνωρίσουμε τον πολιτισμό της κομητείας Cajun και της ακαδικής της ταυτότητας. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Άλλο ένα σπουδαίο αξιοθέατο όπου μπορούμε να μάθουμε την ιστορία των Ακάδιων (Acadian) και των Κρεολών (Creole) είναι το Vermilion Heritage and Folklife Park. Μετά την περιήγησή μας θα μεταβούμε στο ξενοδοχείο και θα τακτοποιηθούμε στα δωμάτιά μας. Το βράδυ ετοιμαστείτε να βυθιστείτε ακόμη περισσότερο στην μοναδική τοπική κουλτούρα, επισκεπτόμενοι το Mulate’s "The Original Cajun Restaurant" ή το Prejean’s Restaurant ή το Randol’s Restaurant & Cajun Dancehall. Αυτά τα τρία dancehall-εστιατόρια είναι γνωστά για την θεσπέσια ντόπια κουζίνα τους, που συνοδεύεται με παραδοσιακή μουσική και χορούς της περιοχής.

11η μέρα | Λαφαγιέτ - Χιούστον (Τέξας) 

Πρωινή αναχώρηση για την πολιτεία του Τέξας, τη δεύτερη μεγαλύτερη σε έκταση πολιτεία των ΗΠΑ μετά την Αλάσκα. Προορισμός μας η "Πόλη του Διαστήματος", το Χιούστον, που φέρει το όνομα του στρατηγού Χιούστον, ο οποίος νίκησε τους Μεξικάνους του Σάντα Άνα. Σήμερα αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους οικονομικούς κολοσσούς των ΗΠΑ. Το κέντρο του, γεμάτο πανύψηλους ουρανοξύστες, είναι αυτό ακριβώς που μας έρχεται στο μυαλό όταν σκεφτόμαστε τις Ηνωμένες Πολιτείες. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

12η μέρα | Χιούστον - Διαστημικό Κέντρο της NASA - Γκάλβεστον - Χιούστον

Πρωινή περιήγηση στο κέντρο της πόλης και αναχώρηση για το Johnson Space Center (JSC), το Διαστημικό Κέντρο της NASA. Ξενάγηση με ανοικτό λεωφορείο (NASA Tram Tour) στις εγκαταστάσεις του Διαστημικού Κέντρου, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε το Κέντρο Ελέγχου των διαστημικών λεωφορείων - τον χώρο στον οποίο ελέγχεται κάθε αποστολή διαστημικού λεωφορείου από τη στιγμή της εκτόξευσης από το ακρωτήριο Κανάβεραλ της Φλόριντας μέχρι την επιστροφή του στη Γη. Στη συνέχεια θα δούμε τον χώρο στον οποίο γίνεται  η εκπαίδευση των αστροναυτών, καθώς και το τεράστιο υπόστεγο στο οποίο φιλοξενείται ένας πύραυλος Saturn, που μετέφερε την αποστολή Apollo στο φεγγάρι τις δεκαετίες 1960-70. Μετά την επίσκεψή μας θα συνεχίσουμε για το παραθαλάσσιο το παραθαλάσσιο θέρετρο Γκάλβεστον (Galveston). Σύντομη παραμονή και επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

13η μέρα | Χιούστον - Αθήνα

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση για την Αθήνα

 

14η μέρα | Άφιξη στην Αθήνα

 

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης
  • 12 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 3*, 4* χωρίς πρωινό
  • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Είσοδος στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι
  • Διαστημικό Κέντρο της NASA στο Χιούστον
  • Είσοδος στο θεματικό πάρκο EPCOT Center
  • Έμπειρος Ελληνόφωνος αρχηγός/ξεναγός
  • Αχθοφορικά μιας αποσκευής κατ' άτομο στο ξενοδοχείο
  • Ταξιδιωτικά έντυπα
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

 

Δεν Περιλαμβάνονται                                                                

  • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι, Πρόγραμμα απαλλαγής από βίζα (ESTA) και έξοδα αίτησης, Ειδική ατομική ταξιδιωτική ασφάλιση Covid-19 και τοπικοί φόροι Ξενοδοχείων
  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά υποχρεωτικά, πληρωτέα με την άφιξη κατά την πρώτη μέρα: $150
  • Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα, πέραν όσων αναγράφονται στα περιλαμβανόμενα

Ειδικά ΟΜΑΔΙΚΑ προγράμματα σχεδιασμένα για λίγα άτομα με την φιλοσοφία του ROAD TRIP, για μοναδικές εμπειρίες και αναμνήσεις!!!

Ημερομηνία

Ημέρες

2κλινο

3κλινο

4κλινο

Διαφορά

Μονόκλινου

Φόροι/Επίναυλοι

  ESTA/Ασφάλιση Covid-19

Φιλοδωρήματα

Αχθοφορικά

Ιούνιος 22 , 2022

14

€ 2695

€ 2550

€ 2500

€ 1030

€ 575

$ 150

Οκτώβριος  14, 2022

14

€ 2735

€ 2595

€ 2495

€ 1095

€ 575

$ 150

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

  • • Όλες οι τιμές είναι κατ άτομο και έχουν υπολογιστεί με βάση τις ισχύουσες τιμές των αεροπορικών ναύλων και ξενοδοχείων.
  • • Το πρωινό στις ΗΠΑ δεν περιλαμβάνεται στην τιμή του δωματίου .Η παιδική τιμή υπολογίζεται στην τιμή 2 κλινου και ισχύει για ηλικίες 2- 12 ετών, στο ίδιο δωμάτιο με 2 ενήλικες.
  • • ΦΟΡΟΙ/ΑΣΦΑΛΕΙΑ/ESTA/ETA Το κόστος περιλαμβάνει τους φόρους, επίναυλο καυσίμων, τοπικούς φόρους, ειδική ταξιδιωτική ασφάλιση Covid-19 & ποσό χρέωσης ESTA.
  • • Η έκπτωση SMART PRICE ισχύει για έγκαιρες κρατήσεις που θα πραγματοποιηθούν για τα πρώτα 7 ή 10 άτομα.
  • • ΦΙΛΟΔΩΡΗΜΑΤΑ Το κόστος περιλαμβάνει τα αχθοφορικά και φιλοδωρήματα ανά επιβάτη και είναι υποχρεωτικά. Καλύπτουν αχθοφορικά Ξενοδοχείων, φιλοδωρήματα οδηγών κτλ. και εισόδους εκεί που αναφέρετε στα αναλυτικά προγράμματα. .ΔΕΝ καλύπτουν φιλοδώρημα Αρχηγού/Ξεναγού.
  • • Απαραίτητη για την είσοδο στις ΗΠΑ & Καναδά είναι η έγκριση ESTA & eTA αντίστοιχα (Πρόγραμμα Απαλλαγής από Βίζα).

Ζητήστε από εμάς τη συμπλήρωση της αίτησης με την εγγραφή σας στην εκδρομή.

  1. Εφ όσον έχετε ταξιδέψει σε ΣΥΡΙΑ,ΙΡΑΚ,ΙΡΑΝ, ΣΟΥΔΑΝ, ΛΙΒΥΗ, ΣΟΜΑΛΙΑ, ΥΕΜΕΝΗ & Βόρεια Κορέα μετά από την 1η Μαρτίου 2011 θα χρειαστείτε Βίζα για τις ΗΠΑ. Για λόγους ασφαλείας τα στοιχεία σας θα σταλούν  για έλεγχο προτού καταχωρηθούν για την αίτηση ESTA.
  1. Η σειρά των δραστηριοτήτων του προγράμματος είναι ενδεικτική. Ανάλογα µε την ημερομηνία, ώρα αναχώρησης, διάρκεια ταξιδιού, αργίες, ώρες πτήσεων και για όποιον άλλον λόγο κριθεί απαραίτητο, ενδέχεται να τροποποιηθεί, πάντα για την καλύτερη διεξαγωγή του και χωρίς παραλείψεις.
  2. Στις υπερατλαντικές πτήσεις η πρώτη αποσκευή κατ’ άτομο (μέχρι 23 κιλά) είναι δωρεάν. Με EMIRATES & TURKISH 2 αποσκευές δωρεάν. Σε περίπτωση που το γκρουπ είναι κάτω από 10 άτομα δικαιούστε μόνον μια αποσκευή
  3. Στις εσωτερικές πτήσεις υπάρχει χρέωση από την πρώτη αποσκευή και υπολογίζεται ανά διαδρομή στα $30-35
  4. Στις ΗΠΑ και στον Καναδά το 3κλινο/4κλινο δωμάτιο αποτελείται από δύο διπλά κρεβάτια.
  5. Όλες οι τιμές είναι κατά άτομο σε Ευρώ και έχουν υπολογιστεί με βάση τις ισχύουσες ισότιμες/τιμές των αεροπορικών ναύλων και ξενοδοχείων. Οι αεροπορικές εταιρείες και τα ξενοδοχεία που αναφέρονται είναι τα συνήθη συνεργαζόμενα και οριστικοποιούνται 16 ημέρες πριν την αναχώρηση
  6. Δυνατότητα επιπλέων ασφάλισης με αυξημένες παροχές και κάλυψη από  πανδημική νόσο όπως η COVID 19 στο εξωτερικό . Καλύπτονται άτομα που δεν έχουν υπερβεί το 70ο έτος της ηλικίας .Η ασφάλιση πρέπει να έχει γίνει τουλάχιστον 20 μέρες προ ταξιδιού και το κόστος υπολογίζετε περίπου στο 6,77 %  της αξίας της εκδρομής .