Skip to main content

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ – ΜΑΪΑΜΙ - ΟΡΛΑΝΤΟ Ιανουάριος - Φεβρουάριος 2020 από 2179,00

Διάρκεια: 12 ημέρες
Νέα Υόρκη - Μαϊάμι – Ακρωτήριο Κανάβεραλ - Ορλάντο – Disneyworld - Universal Studios

New York City: Ο ομφαλός της γης, η πόλη που δεν κοιμάται ποτέ. Η μεγαλούπολη που έδωσε το όνομά της στο όνειρο και την υπερβολή. Γνωρίστε τη Νέα Υόρκη, την πιο φωτογραφημένη πόλη του κόσμου, τη θρυλική πόλη των ΗΠΑ. Ανακαλύψτε την πρωτεύουσα του κόσμου και εξερευνήστε τις γειτονιές του Μανχάταν. Έχετε συνεχώς την αίσθηση ότι ζειτε σε μία από τις ταινίες που έχετε δει στο σινεμά. Θέατρα, αγορές, μουσεία, θεάματα πάσης φύσεως, καφέ και εστιατόρια, τα πάντα συνωμοτούν για να αποπλανήσουν ακόμη και τον πιο συντηρητικό επισκέπτη της.

Μαϊάμι: Μια πόλη γεμάτη αντιθέσεις που σφύζει από ζωντάνια, ανάμεσα στα έλη των Everglades και τον Ατλαντικό ωκεανό. Πολλοί επώνυμοι μένουν μόνιμα λόγω του κλίματος αλλά και του κοσμοπολίτικου χαρακτήρα του.

Ορλάντο: Ζήστε μαζί με τους ήρωες της Disney, τα όνειρα μικρών και μεγάλων στο απέραντο κέντρο αναψυχής που είναι το Ορλάντο. Φαντασμαγορικά πάρκα, 54 λίμνες αλλά και οι περίφημοι πορτοκαλεώνες της Φλόριντα. Επισκεφθείτε όσα περισσότερα μπορείτε: Disneyworld, Epcot Center στα οποία θα φθάσετε είτε με τραίνο, είτε με ferry, αλλά και τα Universal Studios, όπου γυρίζονται πολλά κινηματογραφικά έργα, το Sea World το μεγαλύτερο θαλάσσιο πάρκο του κόσμου κλπ.

Πρόγραμμα Εκδρομής
1η ημέρα: Αθήνα – Μαϊάμι
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο, τελευταίες οδηγίες και πτήση προς Μαϊάμι και το ονειρο ξεκιναει. Μια πολη οπου προσφερει τα παντα σε κάθε ειδους επισκεπτη. Αμέτρητες ώρες ηλιοθεραπείας, βόλτες δίπλα σε κτίρια αρ ντεκό, ψώνια, καλό φαγητό, 24ωρη διασκέδαση αλλά και γεύση από άγρια φύση. Αυτά είναι αρκετά όχι μόνο για να σε οδηγήσουν αλλά και για να σε κρατήσουν για πάντα στο πιο φωτεινό μέρος της Φλόριντα. Βέβαια, από την πρώτη βόλτα στο Μαϊάμι έχεις ένα μόνιμο déjà vu, ότι κάπως, κάπου, κάποτε αυτό το έχεις ξαναδεί. Μετά την άφιξη μας, θα μεταφερθούμε στο ξενοδοχείο που βρίσκεται στο κέντρο της πολης όπου για τη δική σας άνεση, το γραφείο μας έχει μεριμνήσει αχθοφόροι να μεταφέρουν τις αποσκευές στα δωμάτια σας. Χρόνος για τακτοποίηση. Ο ξεναγός θα μας δώσει πληροφορίες για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη.

2η ημέρα: Μαϊάμι – Ξενάγηση
Ξεναγηση στο σημερινο κοσμοπολιτικο θερετρο το Μαϊάμι, το οποίο αρχικά ήταν ένα μικρό ψαροχώρι στην άκρη μιας άγριας φύσης. Ώσπου το τρένο άρχισε να φέρνει τουρίστες το 1896, όπου η πόλη αυτήν απόκτησε μια τελείως διαφορετική μορφή, κοσμοπολίτικη και άκρως γοητευτική. Σήμερα στην ξενάγηση θα γνωρίσετε τα σημαντικότερα αξιοθέατα των δύο συνοικιών: το Μαϊάμι Μπιτς με τις παραλίες και το Μαιάμι με τις γραφικές γειτονιές του. Αρχικά κατευθυνόμαστε στη Μικρή Αβάνα μια περιοχη κατοικημένη κυρίως από κουβανούς μετανάστες. Η πολύχρωμη, έθνικ συνοικία είναι το μοναδικό μέρος στις ΗΠΑ όπου φτιάχνονται πούρα και αποτελεί το πολιτιστικό – αλλά και έντονα πολιτικά ενεργό – τμήμα του Μαϊάμι. Η Περιοχη οποία είναι περισσότερο μια γειτονιά με αυθεντική ατμόσφαιρα, παρά ένα τουριστικό αξιοθέατο. Θα συνεχισουμε στο Coral Gables όπου θα περασουμε από το εμβληματικο ξενοδοχείο Biltmore, θα περάσουμε από την μαρίνα στο Coconut Grove, θα δουμε ενα αρχοντικό του 19ου αιωνα, τη Villa Vizcaya. Κατοπιν θα κετευθυνθουμε στο κέντρο μέσω της περιοχής Brickel, οπου βρισκονται τα μουσεία Τέχνης και Επιστημών, το εντυπωσιακό γήπεδο ΝΒΑ των Miami Heat. Θα δουμε τον Πύργο της Ελευθερίας, το Πολιτιστικό κέντρο του Μεγάρου Μουσικής και την Λυρική σκηνή. Στο Μαϊάμι Μπιτς θα δούμε τα πολυτελη ξενοδοχεια που εκτεινονται κατά μηκος της παραλιακης καθως και τη σειρα από σπιτια εκατομμυριούχων. Στη νότια πλευρά του νησιού η αρχιτεκτονική Art Deco είναι εμφανής στις προσόψεις των κτιρίων με τις εκατοντάδες τουριστών να περιφέρονται στους δρόμους του και να απολαμβάνουν τις παραλίες του. Το απόγευμα σας προτείνουμε μια βόλτα στην πανέμορφη Bayside Marina όπου μπορείτε να απολαύσετε ένα δειπνο στα εστιατόρια πάνω στην προβλήτα και το βράδυ να διασκεδάσετε πίνοντας ένα δροσερο κοκτειλ. Η περιοχή είναι τουριστικη με πολυαριθμα καταστηματα οπου εχετε την ευκαιρια να αγοράσετε ομορφα αναμνηστικά. Για το βράδυ σας προτείνουμε μια κρουαζιέρα με δείπνο στα κανάλια της πόλης ή διασκέδαση στην περιοχή Art Deco στην Ocean drive.

3η ημέρα: Μαϊάμι (ελεύθερη ημέρα)
Πολλά είναι τα μουσεία και τα αξιοθέατα που αξίζει να επισκεφτεί καποιος στο Μαιάμι, οργανωθειτε την ελευθερη ημερα, κάνετε τις επιλογές σας και ξεκινήστε! Μεταξύ άλλων προτείνουμε να επισκεφτείτε το «Biltmore Hotel» το οποίο εγκαινιάστηκε το 1926 και είναι το πιο εμβληματικό κτίριο του Μαϊάμι, με μεγαλοπρεπές μεσογειακό ύφος κι έναν πύργο 92 μ. στην κορυφή του, που πολλοί το αποκαλούν και «γαμήλια τούρτα». Στην ακμή του φιλοξενούσε μεγαλες διασημότητες όπως ο Μπινγκ Κρόσμπι κ.α., ενώ σήμερα, μετά την πρόσφατη ανακαίνισή του, πλήθος κόσμου το επισκέπτεται για να θαυμάσει από κοντα. Εξαιρετική πρόταση επισης για να επισκεφτειτε, είναι το «Fairchild Tropical Botanic Garden», πήρε το όνομά του από τον Αμερικανό βοτανολόγο Ντέιβιντ Φερτσάιλντ και είναι ένας από τους μεγαλύτερους βοτανικούς κήπους των ΗΠΑ. Σε έκταση περίπου 34.000 τ.μ., περισσότερα από 2.500 είδη τροπικών φυτών και δέντρων και 12 τεχνητές λίμνες διαμορφώνουν μια πραγματική όαση για τους κατοίκους και τους επισκέπτες. Σίγουρα μην παραλείψετε μια ή πολλές βόλτες στο περίφημο «Ocean Drive», στη διάσημη λεωφόρο κατά μήκος του Ατλαντικού όπου χτυπάει η καρδιά του South Beach και, βέβαια, η κίνηση δεν σταματάει ποτέ! Την ημέρα τουρίστες και ντόπιοι περιπλανιούνται ή γευματίζουν στα cafes, ενώ νεαροί σκέιτερ προσφέρουν άφθονο θέαμα. Τη νύχτα, πάλι, θα βρείτε εδώ ορισμένα από τα πιο hot bars και clubs της πόλης. Για τις ημέρες των Χριστουγέννων, μπορείτε να επισκεφθείτε το Santa’s Enchanted Forest, ένα θεματικό πάρκο που θα απολαύσει όλη η οικογένεια. Ακόμη, μια από τις πιο δημοφιλείς δραστηριότητες είναι το Winterfest Boat, μια “παρέλαση” ιστιοπλοϊκών και γιότ στολισμένα χριστουγεννιάτικα. Για το βραδυ μποτειτε να παρακολουθήσετε μια από τις χριστουγεννιάτικες παραστάσεις στο θεατρο, όπως ο Καρυοθραύστης κ.α. Επισης αξιζει να επισκεφθείτε το Zoo Lights at Zoo Miami, όπου θα δείτε αγάλματα ζώων φτιαγμένα από φωτάκια αλλα και να παρακολουθήσετε τα ζώα που θα ανοίγουν τα δώρα τους.

4η ημέρα: Μαϊάμι (προαιρετικές εκδρομές)
Γι αυτή τη μέρα προτείνουμε μία από τις 2 προαιρετικές μας εκδρομές που πραγματικά θα προσφέρουν μία διαφορετική εμπειρια στο ταξίδι σας.

EVERGLADES AIRBOAT TOUR ΚΑΙ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟ BISCAYNE BAY
Με την επιλογή αυτής της δραστηριότητας θα έχετε 2 αξέχαστες εμπειρίες, την επίσκεψη στο εθνικό πάρκο Everglades και την κρουαζιέρα στο Biscayne Bay! Αξίζει η βόλτα με ένα airboat (επίπεδη βάρκα με έναν τεράστιο έλικα, σαν ανεμιστήρα, στο πίσω μέρος της). Διασχίστε το μοναδικό οικοσύστημα του Evergladew γεμάτο με εικόνες εξωτικής και άγριας ομορφιάς, οπου θα συναντήσετε αλιγάτορες που βρισκονται στο φυσικό τους περιβάλλον. Επισης θα έχετε την ευκαιρια για μια πεζοπορία μέσα στην ζούγκλα. Στο τελος υπάρχουν εγκαταστάσεις με εστιατόρια και καταστήματα για ένα χαλαρό διάλλειμα. Στη συνέχεια θα ολοκληρώσετε την ημέρα σας με την κρουαζιέρα στα τροπικά νερά του κόλπου Biscayne. Kατά την διάρκεια της κρουαζιέρας, συναντάτε το νησί Fishers, τo Miami Beach, βλέπετε ουρανοξύστες και σπίτια διασήμων όπως του Shaquille O neal, της Μαντόνα, του Βερσατσε και άλλων πολλων.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ KEY WEST ΚΑΙ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ
Μία εκδρομή που θα σας μείνει αξέχαστη! Από το Μαϊάμι μεταφέρεστε στο διάσημο νησί γνωστό για τον ηλιόλουστο καιρό, τις αμμώδεις παραλίες, και τα ιστορικά αξιοθέατα. Κατά την άφιξή σας, θα έχετε χρόνο να εξερευνήσετε το Key West μόνοι σας, να επισκεφτείτε το σπίτι του Hemingway, να κάνετε καγιάκ ή να παρακολουθήσετε τα δελφίνια κάνοντας κρουαζιέρα. Ένα καραβάκι με γυάλινο πυθμένα θα σας πάει βόλτα πάνω από έναν πολύχρωμο κοραλλιογενή ύφαλο, τον τρίτο μεγαλύτερο σε όλο τον κόσμο ο οποίος φιλοξενεί την μεγαλύτερη ποικιλία υποθαλάσσιας ζωής.

5η ημέρα: Μαϊάμι – Ορλάντο (μέσω Ακρωτήριο Κανάβεραλ)
Αναχώρηση οδικώς με προορισμό την πόλη του Ορλάντο, με ενδιάμεσο σταθμό στο Διαστημικό Κέντρο Κέννεντυ που βρίσκεται στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ. Εκεί θα παρακολουθήσουμε πώς συναρμολογούνται και εκτοξεύονται τα διαστημικά λεωφορεία, την εκπαίδευση των Αστροναυτών και άλλα πολλά. Άφιξη στην πόλη του Ορλάντο, την πρωτεύουσα του παιχνιδιού, ένα τεράστιο πάρκο! Εδώ θα ζήσετε μαζί με τους ήρωες του Disney τα όνειρα μικρών και μεγάλων, στο απέραντο κέντρο αναψυχής που είναι το Ορλάντο. Πολλά πάρκα, 54 λίμνες, αλλά και οι περίφημοι πορτοκαλεώνες της Φλόριντα (βρίσκονται στο Citrus Tower). Μέρες να έχει κανείς στη διάθεσή του να μπορέσει να τα επισκεφθεί όλα: Disneyworld, EPCOT Center, στα οποία θα φθάσετε είτε με τρένο είτε με φέρι-μποτ, αλλά και τα Universal Studios, όπου γυρίζονται πολλές κινηματογραφικές παραγωγές, το Sea World, το μεγαλύτερο θαλάσσιο πάρκο του κόσμου και άλλα πολλά. Αξίζει να εκμεταλλευτείτε την παραμονή σας εκεί και για έναν ακόμα λόγο: να δοκιμάσετε γεύσεις απ’ όλον τον κόσμο!
Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Για το βράδυ, σας προτείνουμε επίσκεψη στο “ The Social”, στο “Racerock Supercharged Restaurant”, σε κάποιο Dinner Theater ή σε ένα φημισμένο Smokehouse Grill.

6η – 7η ημέρα: Ορλάντο (προαιρετικά πάρκα)
Ονομάζεται και η "Παγκόσμια Πρωτεύουσα των Θεματικών Πάρκων", το μέρος που θα μπορούσε κανείς να ζήσει ατελείωτες μέρες δράσης και περιπέτειας. Από τη διαχρονική μαγεία του Walt Disney World μέχρι τις επικές περιπέτειες στα Universal Orlando Resort, δημιουργήστε αξέχαστες αναμνήσεις στα κορυφαία θεματικά πάρκα του Ορλάντο!

 SeaWorld Ορλάντο

Το SeaWorld Orlando είναι ένα από τα δημοφιλέστερα θεματικά πάρκα στον κόσμο, με παγκοσμίου φήμης θεάματα και συναρπαστικά παιχνίδια. Εκατομμύρια επισκέπτες έχουν εξερευνήσει τα μυστήρια της θάλασσας με αλληλεπιδράσεις με τα αξιολάτρευτα ζώα του βυθού και τις υπερσύγχρονες διαδρομές με θα-λάσσιο τρενάκι όπως το "Kraken" και το "Journey to Atlantis" να δροσίζουν μικρούς και μεγάλους. Το πάρκο επίσης διαθέτει μια μεγάλη ποικιλία από παιχνίδια για όλες τις ηλικίες όπως τεράστιες νεροτσουλήθρες και δύο πισίνες με κύματα που μοιράζονται μια εκτεταμένη παραλία με λευκή άμμο 7.400 τ.μ., εξοπλισμένη με ξαπλώστρες και ομπρέλες.

 UNIVERSAL STUDIOS Ένα ολόκληρο σύμπαν δράσης και ενθουσιασμού σας περιμένει στο θεματικό πάρκο Universal Studios. Τρία καταπληκτικά θεματικά πάρκα δίνουν στους επισκέπτες την από-λυτη εμπειρία ψυχαγωγίας, ταξιδεύοντας μέσα στους θρυλικούς κόσμους απίστευτων ηρώων και εξωπραγματικών τοπίων που υπάρχουν μόνο σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας. Θα εισέλθετε στο μαγικό κόσμο του Harry Potter-Diagon Alley, θα συναντήσετε τα άτακτα Minions, θα ενώσετε τις δυνάμεις σας με τα TRANSFORMERS, θα έρθετε πρόσωπο με πρόσωπο με τον King Kong, θα πολεμήσετε τους κακούς μαζί με τον SpiderMan και θα ξεφύγετε από πεινασμένα αρπακτικά στο Jurassic Park. Επιπλέον, μπορείτε να απολαύσετε ένα αξέχαστο δείπνο στο Universal CityWalk, το σπίτι του παγκοσμίου φήμης Blue Man Group.

LEGOLAND
Ένα διαδραστικό θεματικό πάρκο 150 στρεμμάτων που απευθύνεται σε οικογένειες με παιδιά ηλικίας 2 έως 12 ετών. Με πάνω από 50 παιχνίδια, εκδηλώσεις και shows, το LEGOLAND περιλαμβάνει το SEA LIFE Aquarium, το LEGOLAND Water Park, το LEGOLAND Hotel και το ολοκαίνουριο LEGOLAND Castle Hotel, ενώ είναι προσανατολισμένο στην οικογενειακή διασκέδαση.

 WALT DISNEY WORLD

 Bρισκόμαστε στο φανταστικό κόσμο του Walt Disney. Καλώς ήρθατε στον τόπο όπου η φαντασίωση της κάθε ιστορίας είναι καθημερινή πραγματικότητα, και τα κλασικά παραμύθια και κινούμενα σχέδια, που από μικροί αγαπήσαμε, ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια μας. Σήμερα, το Walt Disney World είναι το πιο δημοφιλές θέρετρο διακοπών στον κόσμο, με μέση ετήσια προσέλευση άνω των 52 εκατομμυρίων ανθρώπων!

  NASA Kennedy Space Center Θα μείνετε ενθουσιασμένοι από τις γνώσεις, το πάθος των ξεναγών που σας εξηγούν τα πάντα για την βάση και τα διαστημόπλοια. 3D ταινίες, ζώνη Ατλαντίς και πολλά άλλα θα σας εκπλήξουν. Μικροί και μεγάλοι φεύγουν πάντα ενθουσιασμένοι θέλοντας κάποια μέρα να ξαναεπιστρέψουν !

 Epcot

 Πάρκο που συγκεντρώνει τους μεγαλύτερους πολιτισμούς του πλανήτη. Επικεντρώνεται στην κουλτούρα, τις γεύσεις και την ομορφιά της κάθε χώρας. Θαυμάστε πόλεις όπως το Παρίσι, Λονδίνο, Ρώμη, Μεξικό, Νορβηγία κτλπ. Το βράδυ μην φύγετε χωρίς να έχετε δεί το show με τα πυροτεχνήματα, που γίνεται στο σημείο της σφαίρας.

 8η ημέρα: Ορλάντο – Νέα Υόρκη
Μεταφορά στο αεροδρόμιο, τελευταίες οδηγίες και πτήση για τη Νέα Υόρκη με τις κορυφαίες αεροπορικές εταιρίες που συνεργάζεται το γραφείο μας. Πτήση στο όνειρο, τη θρυλική «New York – New York», την πόλη με τα χίλια πρόσωπα που όλοι γνωρίζουμε από τις ταινίες στο σινεμά, την πόλη που συνδύασε το όνομά της με «το όνειρο» και την φαντασία του μοντέρνου ανθρώπου. Μετά την άφιξη μας, θα μεταφερθούμε στο ξενοδοχείο που βρίσκεται στην καρδιά του Μανχάταν, όπου το γραφείο μας έχει μεριμνήσει, για τη δική σας άνεση, αχθοφόροι να μεταφέρουν τις αποσκευές στα δωμάτια σας. Χρόνος για τακτοποίηση

9η ημέρα: Νέα Υόρκη - Ξενάγηση Βόρειο Μανχάταν – Central Park – Πανεπιστήμιο Columbia
Σήμερα πραγματοποιείται η πρώτη από τις δύο ξεναγήσεις στα αξιοθέατα για τα οποία φημίζεται η πόλη.
Θα δούμε το άγαλμα του σημαντικότερου εξερευνητή, του Χριστόφορου Κολόμβου με τις καραβέλες του, το οποίο σήμερα αποτελεί σημείο μέτρησης όλων των αποστάσεων από τη Νέα Υόρκη. Έπειτα Θα περάσουμε από το Λίνκολν Σέντερ που φιλοξενεί τη Φιλαρμονική και τη Μετροπόλιταν Όπερα, ιδανικός χώρος για τους λάτρεις της κλασσικής μουσικής και όχι μόνο. Στην συνέχεια θα κάνουμε μια σύντομη στάση στο Σέντραλ Παρκ, στο σημείο όπου βρίσκεται το σπίτι του John Lennon και από το σημείο εκείνο θα εισέλθουμε στο πάρκο. Το Σέντραλ πάρκ είναι ένα από τα πιο δημοφιλή πάρκα του κόσμου, όπου χαλαρώνουν οι Νεοϋορκέζοι και αξιοποιούν τον ελεύθερο χρόνο τους. Ένα πάρκο γεμάτο από γραφικές λίμνες, υπέροχα σιντριβάνια, το γνωστό παγκάκι των ψιθύρων, τον κήπο του Σαίξπηρ αλλά και τον μικρό αλλά ιδιαίτερα δημοφιλή ζωολογικό κήπο. Συνεχίζουμε με το Πανεπιστήμιο Columbia, το σημαντικότερο πανεπιστήμιο θεωρητικών επιστημών της Νέας Υόρκης, στην είσοδο του οποίου γίνεται μνεία σε αρχαίους έλληνες φιλοσόφους. Ακολουθεί η γειτονιά του Χάρλεμ, γνωστή στο παρελθόν ως η Μέκκα των αφροαμερικανών της Νέας Υόρκης όπου βρίσκεται το Apollo theater, στη σκηνή του οποίου έχουν ανέβει όλοι οι ημίθεοι της τζαζ αλλά και ο Michael Jackson. Η ξενάγηση ολοκληρώνεται με την 5η λεωφόρο με τα διάσημα καταστήματα οίκων μόδας και το Ροκφέλερ Σέντερ, ένα από τα μεγαλύτερα ιδιωτικά συγκροτήματα του κόσμου που ανήκει στην ομώνυμη οικογένεια, ορόσημο της πόλης, το οποίο φιλοξενεί το παρατηρητήριο «Top of the Rock». Θα καταλήξουμε στην Τάιμς Σκουέρ, την πιο πολυσύχναστη και φωτογραφημένη πλατεία του κόσμου, όπου εκατομμύρια επισκέπτες θαμπώνονται από τους φωταγωγημένους ουρανοξύστες με τις πολύχρωμες πινακίδες «neon» που κάνουν πραγματικά τη νύχτα μέρα. Εκεί κοντά βρίσκεται το θαυμαστό Μπρόντγουεϊ, κέντρο βιομηχανίας της ψυχαγωγίας όπου μπορεί κανείς να απολαύσει τις πιο φαντασμαγορικές παραστάσεις στον κόσμο, αλλά και η δημόσια βιβλιοθήκη, ένα πανέμορφο κτήριο τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά, όπου κυριαρχεί το μάρμαρο, οι τοιχογραφίες και τα ξύλινα έργα. Αξιοσημείωτο είναι πως η δημόσια βιβλιοθήκη αποτελεί μία από τις σημαντικότερες ερευνητικές βιβλιοθήκες των ΗΠΑ.
Για το βράδυ, προτείνουμε να παρακολουθήσετε μία από τις φημισμένες παραστάσεις Μιούζικαλ στα θέατρα του Μπρόντγουεϊ, ολοκληρώνοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο τη μέρα σας στη Νέα Υόρκη. Μην ξεχάσετε να προμηθευτείτε από την Ελλάδα τα εισιτήρια σας, προκειμένου να επωφεληθείτε από τις ειδικά χαμηλές τιμές του γραφείου μας, γλυτώνοντας χρόνο σε ουρές!

10η ημέρα: Νέα Υόρκη – Ξενάγηση Νότιο Μανχάταν, αγορά Chelsea Market, βόλτα στις γειτονιές Sex & the city, Φιλαράκια και στην νέα εκκεντρική συνοικία Hudson Yards, κρουαζιέρα στο άγαλμα Ελευθερίας
Συγκέντρωση στο λόμπυ του ξενοδοχείου για το δεύτερο μέρος της ξενάγησης της πόλης στην οποία θα κατευθυνθούμε παράλληλα με τον ποταμό East περνώντας από τις προβλήτες του ανατολικού Μανχάτταν με θέα την κρεμαστή γέφυρα του Μπρούκλιν. H πρώτη μας στάση θα πραγματοποιηθεί στο ιστορικό κτήριο Flatiron Building, ένα πρωτοποριακό ουρανοξύστη μεγάλης αρχιτεκτονικής σημασίας. Μεταφερόμαστε στο Γκρίνουιτς Βίλατζ το οποίο αγαπήθηκε από καλλιτέχνες και συγγραφείς, σημείο αναφοράς η Washington square και το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης (N.Y.U). Συνεχίζουμε στα βήματα των βασικών πρωταγωνιστριών της διάσημης σειράς Sex and the City, Carrie, Samantha, Charlotte και Miranda. Πέρα από την 5η λεωφόρο που οι 4 φίλες περνούσαν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους ψωνίζοντας, θα επισκεφθούμε συγκεκριμένα το Magnolia Bakery όπου η διάσημη παρέα συνήθιζε να απολαμβάνει τα διάσημα cupcakes, αλλά και το σπίτι της Carrie όπου γινόντουσαν τα γυρίσματα της γνωστής σειράς. Ταυτόχρονα συνεχίζοντας την βόλτα μας στο West Village, όπου θα επισκεφθούμε το κτήριο που γινόντουσαν τα γυρίσματα της σειράς που γνώρισε τεράστια επιτυχία και στην Ελλάδα, “Τα φιλαράκια” ολοκληρώνοντας έτσι αυτή την ιδιαίτερη βόλτα μας !
Ακολουθούν το Ηστ Βίλατζ, το Σόχο που είναι γεμάτο με διάσημους οίκους μόδας, η Μικρή Ιταλία και η Τσάινα Τάουν, δύο από τις πιο ζωντανές συνοικίες της πολης όπου γίνεται αισθητή η πολυπολιτισμική ταυτότητα της Νέας Υόρκης. Κατευθυνόμαστε στη Γουώλ Στριτ, το κεντρο της παγκόσμιας οικονομίας με στάση για φωτογραφίες με το χάλκινο γλυπτό ταύρο (Charging Bull). Αμέσως μετά συναντάμε το Σημείο Μηδέν, όπου έχει δημιουργηθεί ένα μνημείο θυμίζοντας σε όλους την 11η Σεπτεμβρίου, ενώ δίπλα σε αυτό βρίσκεται το νέο Οικονομικό Κέντρο με την ονομασία One Word Trade Center. Στην ίδια περιοχή προβάλλει ο νέος πολυσυζητημένος Σταθμός, κατασκευής Καλατράβα, γνωστός ως Oculus, ένα ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής κτίσμα με κυρίαρχο το λευκό χρώμα, το οποίο εντυπωσιάζει τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά και μάλιστα θεωρείται ως ο ακριβότερος σταθμός στον κόσμο, με κόστος 4 δις δολάρια. Με τον ξεναγό μας θα μεταφερθούμε στη γέφυρα του Μπρούκλιν η οποία είναι μια από τις παλαιότερες κρεμαστές γέφυρες στις Ηνωμένες Πολιτείες (1883) και συνδέει τους δήμους της Νέας Υόρκης Μανχάταν και Μπρούκλιν περνώντας πάνω από τον ποταμό Ηστ Ρίβερ. Από τα εγκαίνια της κιόλας έχει αναδειχθεί σε σύμβολο της Νέας Υόρκης και ορίστηκε ένα Εθνικό Ιστορικό Ορόσημο το 1964 και Εθνικό Ιστορικό Ορόσημο Πολιτικής Μηχανικής το 1972. Θα έχουμε την ευκαιρία να την περπατήσουμε και να βγάλουμε τις πιο εντυπωσιακές φωτογραφίες.
Συνεχίζουμε στο Μπάτερυ Παρκ όπου θα δούμε από μακριά το Άγαλμα της Ελευθερίας, θα μπούμε στην περίφημη κλειστή αγορά Τσέλσι Μάρκετ, έδρα διάσημων γκουρμέ εστιατορίων της Νέας Υόρκης, όπου θα υπάρχει ελεύθερος χρόνος για αγορά τοπικών προϊόντων αλλά και για να δοκιμάσουμε περίφημα εδέσματα. Η ξενάγηση μας ολοκληρώνεται με την κρουαζιέρα γύρω από το νησί του Μανχάταν, όπου μπορούμε να δούμε το ιστορικό Έλλις Άιλαντ, το Άγαλμα της Ελευθερίας που δεσπόζει στην είσοδο της πόλης, το Στέιτεν Άιλαντ και τη μεγάλη γέφυρα Βερενζάνο. Φυσικά θα περάσουμε κάτω από τις διάφορες μικρές και μεγαλύτερες παλαιές και νεότερες γέφυρες και πάνω από τα πολλά τούνελ που συνδέουν το Μανχάταν με την γύρω περιοχή και τη διπλανή Πολιτεία του Νew Jersey. Έτσι θα έχουμε πλέον μία πολύ καλή ευκαιρία να φωτογραφήσουμε από μακριά το εντυπωσιακό Μανχάταν με τους ουρανοξύστες.
Μετά το πέρας της κρουαζιέρας θα επισκεφθούμε το Hudson Yards, την νεόκτιστη γειτονιά του Μανχάταν, η οποία βγήκε από ταινία επιστημονικής φαντασίας! Απλωμένη σε 14 στρέμματα περιλαμβάνει δεκάδες εμπορικά καταστήματα, κήπους, άλση, υπερπολυτελή καταστήματα, εστιατόρια διασήμων σεφ και το εντυπωσιακό αναρριχήσιμο έργο The Vessel το οποίο μοιάζει με τεράστια κυψέλη. Στην συνέχεια θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας με πούλμαν και θα έχουμε χρόνο να ετοιμαστούμε για τη βραδινή μας έξοδο. Έχουμε σχεδόν απεριόριστες επιλογές στην όχι τυχαία χαρακτηρισμένη «πόλη που δεν κοιμάται ποτέ»: Σε κάποιο ξεχωριστό cocktail bar ή εστιατόριο του Meatpacking District, σε ένα μπαρ στην κορυφή κτηρίου απολαμβάνοντας το φωτισμένο Μανχάταν ή στα κοντινά Soho, Little Italy, Tribecca, West & East Village, όλες περιοχές με πλούσια νυχτερινή ζωή. Ανάμεσα σε Νεοϋορκέζους που χαλαρώνουν με το ποτό ή το φαγητό τους μετά από μια κουραστική ημέρα, η Νέα Υόρκη είναι έτοιμη να σας δείξει το νυχτερινό της πρόσωπο! Αν πάλι είμαστε τυχεροί και διεξάγεται κάποιος αγώνας μπάσκετ, προτείνουμε να βιώσετε από κοντά το φαντασμαγορικό και μαγικό κόσμο του ΝΒΑ στο Madison Square Garden με εισιτήρια εξασφαλισμένα από εμάς! Φυσικά, όσοι από εσάς θέλετε να πάρετε συγκεκριμένες και δοκιμασμένες προτάσεις από τον ξεναγό μας, μη διστάσετε να τον συμβουλευτείτε ανά πάσα στιγμή!

11η – 12η ημέρα: Ελεύθερη ημέρα και πτήση επιστροφής

 Λόγω του ότι η πτήση μας είναι το βράδυ, την τελευταία μας ημέρα μπορούμε να την αξιοποιήσουμε με βόλτες και δραστηριότητες. Όσους ενθουσίασε περισσότερο το Νότιο Μανχάταν, προτείνουμε μια βόλτα στο Greenwich Village ή μία περιπλάνηση στα σοκάκια της Little Italy χαλαρώνοντας και απολαμβάνοντας έναν εσπρέσο ή μια λαχταριστή πίτσα φτιαγμένη με παραδοσιακή ιταλική συνταγή στην πρώτη πιτσαρία που άνοιξε στις ΗΠΑ – ρωτήστε τον ξεναγό σας -. Μπορείτε ακόμα να επισκεφθείτε την ιδιαίτερη συνοικία της China Town και να αγοράσετε τα τελευταία σας αναμνηστικά. Τέλος σας προτείνουμε μια βόλτα στην γέφυρα του Brooklyn για τις τελευταίες αναμνηστικές σας φωτογραφίες αλλά και μια επίσκεψη στην διάσημη Ιταλική αγορά “Eataly” όπου μπορείτε να αγοράσετε προϊόντα ή ακόμα και να γευματίσετε σε ένα από τα πολύ γευστικά εστιατόρια που βρίσκονται μέσα στην αγορά. Για τους λάτρεις των γλυκών θα ενημερωθείτε για τα πιο γνωστά ζαχαροπλαστεία, όπως κάποια που σερβίρουν σφηνάκι γάλατος με ποτήρι από μπισκότο, η και το cronut ένα υπέροχο μοντέρνο γλυκό που αγαπούν πολύ οι Αμερικάνοι. Πάντα έχουμε την αίσθηση ότι πρέπει να ξαναέρθουμε γιατί οι μέρες ποτέ δεν φθάνουν και σίγουρα κάτι ακόμη θα έχουμε αφήσει για την επόμενη φορά! Αναχώρηση για το αεροδρόμιο. Αφού περάσουμε τους ελέγχους και εφόσον υπάρχει ακόμη χρόνος για κάποια σύντομη βόλτα στα καταστήματα των duty free, αναχωρούμε για το ταξίδι της επιστροφής. Άφιξη στην πόλη από την οποία ξεκινήσαμε, με πλούσιες εμπειρίες από την πιο διάσημη Μεγαλούπολη!

 

Νέα Υόρκη(4) –  Ορλάντο (3)- Μαϊάμι(3)

 Αναχώρηση

Ημέρες

2κλινο/άτομο

3κλινο/άτομο

(Τιμή Χ3)**

4κλινο/άτομο

(Τιμή  Χ4)**

Μονόκλινο

Φόροι-ΕΣΤΑ -
ασφάλεια

Φιλοδ/τα

Αχθοφ/κα

10, 24 Ιανουαρίου

08, 22 Φεβρουαρίου

12

€2179

€2069

€2019

+€790

€545

$125

02,  21 Μαρτίου

12

€2259

€2149

€2099

+€880


Περιλαμβάνονται:
• Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης
• 10 διανυκτερεύσεις σε κεντρικότατα ξενοδοχεία 4*
• Ξεναγήσεις σε όλες τις πόλεις όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα
• Κρουαζιέρα στον ποταμό Hudson
• Έλληνας έμπειρος ξεναγός καθημερινά
• Μεταφορές από και προς αεροδρόμια εντός Αμερικής
• Φ.Π.Α , Ταξιδιωτικά έντυπα
• Μινι ταξιδιωτικός οδηγός Νέας Υόρκης – Η.Π.Α.
• 10% εκπτωτική κάρτα στο πολυκατάστημα Macy’s

Δεν Περιλαμβάνονται:
• Φόροι αεροδρομίων, έξοδα ΕΣΤΑ, ειδική ταξιδιωτική ασφάλεια (δείτε τιμοκατάλογο)
• Πρωινά (δυνατότητα επιλογής)
• Υποχρεωτικά φιλοδωρήματα-αχθοφορικά θα καταβληθούν στον αρχηγό της εκδρομής (δείτε τιμοκατάλογο)
• Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο
• Eισόδους σε όλα τα θεματικά πάρκα και στο Διαστημικό Κέντρο Κέννεντυ
• Η χρέωση των αποσκευών για την εσωτερική πτήση στην Αμερική( 30$ ανά αποσκευή)

Σημειώσεις:
• Απαραίτητη για την είσοδο στις Η.Π.Α είναι η έγκριση ESTA (Πρόγραμμα Απαλλαγής από Βίζα) την οποία αναλαμβάνει εξ’ ολοκλήρου το γραφείο μας.
• Το γραφείο διατηρεί το δικαίωμα να μεταθέσει χωρίς να παραλείψει τις δραστηριότητες σε ημερομηνία ή ώρα, για την καλύτερη διεκπεραίωση του προγράμματος.
• ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι τιμές που συμφωνούνται κατά την κράτηση είναι ΟΡΙΣΤΙΚΕΣ, χωρίς καμία αύξηση ανεξαρτήτως αριθμού συμμετεχόντων.