Skip to main content

ΣΙΚΑΓΟ -ΝΕΑ ΟΡΛΕΑΝΗ ΒΟΣΤΩΝΗ- ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ Χριστούγεννα 2018 Πρωτοχρονιά 2019 έως Μάρτιο από 2995.00

ΣΙΚΑΓΟ -ΝΕΑ ΟΡΛΕΑΝΗ ΒΟΣΤΩΝΗ- ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ – ΦΙΛΑΔΕΛΦΙΑ-ΛΑΝΚΑΣΤΕΡ (Amish Country) ΒΑΛΤΙΜΟΡΗ -ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ

15 ΗΜΕΡΕΣ
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 07/11 - 19/12 - 23/02 - 23/03

EARLY BOOKING για τις Πρώτες 10 θέσεις!!!

1η μέρα: Αθήνα - Σικάγο
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Σικάγο, που βρίσκεται στην πολιτεία Ιλινόις (Illinois). Δυναμική βιομηχανική πόλη, που συναγωνίζεται σε σημαντικότητα τη Νέα Υόρκη. Είναι δύσκολο να σκεφτεί κανείς άλλη αμερικάνικη πόλη που να συνδυάζει τόσο αρμονικά την πιο μοντέρνα αρχιτεκτονική με ήρεμες πράσινες εκτάσεις, κουζίνα υψηλού επιπέδου με άπειρες επιλογές καθημερινού γρήγορου φαγητού ή διεθνούς φήμης μουσεία με υπόγεια, σκοτεινά jazz μπαρ. Το Σικάγο, στις όχθες της λίμνης Μίσιγκαν, προσφέρει πολλά περισσότερα από ό,τι θα περίμενε κανείς από μία αμερικανική μεγαλούπολη - σε ποσότητα, αλλά κυρίως σε ποιότητα. Την λένε και "πόλη των ανέμων" και το χαρακτηριστικό της, όπως το βλέπουμε στον κινηματογράφο, είναι το σιδηροδρομικό δίκτυο του ιστορικού κέντρου της "The Loop" (Λουπ), που συνδέει τα διάφορα τμήματά της μέσω υπερυψωμένων γεφυρών. Την περίοδο της εκτεταμένης μετανάστευσης υποδέχθηκε και πολλούς Έλληνες, μεταξύ άλλων εθνικοτήτων. Ξεχωρίζουν ο πύργος Σίαρς και το τμήμα της Λεωφόρου Μίσιγκαν που αποκαλείται "Magnificent Mile". Φθάνοντας, η βόλτα με τον ξεναγό θα σας βοηθήσει στην πρώτη γνωριμία με τον παλμό της πόλης.

2η μέρα: Σικάγο (Ξενάγηση πόλης, Oak Park)
Η πόλη του Σικάγο αποτελεί ένα μείζον επικοινωνιακό, επιχειρηματικό και αρχιτεκτονικό κέντρο των Ηνωμένων Πολιτειών. Τα πιο αναγνωρίσιμα σύμβολα της πόλης είναι οι ουρανοξύστες, η λίμνη, αλλά και οι αθλητικές της ομάδες. Έχει πλούσια πολιτική ιστορία και θεωρείται το "άντρο" του Δημοκρατικού Κόμματος. Το σημερινό Σικάγο είναι μια από τις πόλεις με τους περισσότερους και ψηλότερους ουρανοξύστες στον κόσμο. Κατά τη σημερινή μας ξενάγηση στην πόλη θα διασχίσουμε τη Λεωφόρο Μίσιγκαν, στο τέλος της οποίας θα αντικρύσουμε την ομώνυμη μεγάλη λίμνη, με τους ουρανοξύστες γύρω από τις όχθες της. Ο ιστορικός Πύργος των Υδάτων (Water Tower) μας θυμίζει την πυρκαγιά του 1871. Στο ιστορικό κέντρο του Σικάγο συνυπάρχουν μπαρ και ψηλά κτίρια-γραφεία εφημερίδων, μαζί με το "Λουπ". Πιο κάτω βρίσκεται η Στρατιωτική Προβλήτα Νέιβι Πίερ (Navy Pier), με εστιατόρια και μουσείο - ο πιο αγαπημένος χώρος αναψυχής των κατοίκων της πόλης. Οι ουρανοξύστες Χάνκοκ και Σίαρς βρίσκονται εκεί κοντά. Λίγο έξω από το κέντρο της πόλης βρίσκεται το πάρκο Γκραντ, το μεγάλο Συνεδριακό Κέντρο και λίγο παρακάτω η Ελληνική γειτονιά (Γκρικ Τάουν). Συνεχίζουμε για το Oak Park, που απέχει 16 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης. Εδώ, οι ψηλοί ουρανοξύστες δίνουν τη θέση τους σε βικτοριανού ρυθμού επαύλεις και σπίτια, πολλά εκ των οποίων είναι έργα του μεγάλου αρχιτέκτονα Φρανκ Λόιντ Ράιτ (Frank Lloyd Wright). Το απόγευμα μπορείτε να κάνετε τα ψώνια σας στο "Magnificent Mile", ενώ για δείπνο προτείνουμε να επιλέξετε κάποιον ουρανοξύστη με θέα στη λίμνη και να απολαύσετε το χαρακτηριστικό Αμερικανικό μενού.

3η μέρα: Σικάγο
Το Σικάγο είναι από τις ομορφότερες μεγαλουπόλεις των ΗΠΑ και η ατμόσφαιρα που επικρατεί στην πόλη είναι πιο ήρεμη από αλλού. Υπάρχουν αμέτρητες επιλογές για καλό φαγητό και διασκέδαση. Καθώς κάνεις βόλτες στους δρόμους της πόλης μπορείς να θαυμάσεις δεκάδες ουρανοξύστες διαφορετικής αρχιτεκτονικής, στυλ και ομορφιάς - δεν χαρακτηρίζεται λοιπόν άδικα σαν ένα υπαίθριο μουσείο ουρανοξυστών. Σίγουρα πρέπει να κάνετε μια βόλτα στην οδό North Michigan Avenue, η οποία είναι γνωστή ως Magnificent Mile και ανταγωνίζεται επάξια την 5th Avenue της Νέας Υόρκης. Εκεί υπάρχουν πολλά επώνυμα καταστήματα (Apple Store, Guess, Disney, Prada, Tiffanys, Burberry κλπ.) και πολλές φορές θα βρείτε καλές προσφορές. Υπάρχουν επίσης πολλές επιλογές για Μουσεία - το σημαντικότερο ίσως μουσείο του είναι το Art Institute of Chicagο.

4η μέρα: Σικάγο - Νέα Ορλεάνη
Αναχώρηση για το αεροδρόμιο και πτήση για Νέα Ορλεάνη. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Η πόλη που θα αντικρίσουμε χαρακτηρίζεται από έναν αρμονικότατο συνδυασμό Γαλλικής κουλτούρας, Αμερικανικού Νότου, Ισπανικής και Καραϊβικής παρουσίας και Ευρωπαϊκής παλαιάς πόλης. Η Νέα Ορλεάνη είναι μία σημαντική πόλη-λιμάνι της Λουιζιάνας στο νότιο άκρο του ποταμού Μισσισσιππή, λίγο πριν το ποτάμι συναντήσει τον κόλπο του Μεξικού. Είναι το πιο φημισμένο μέρος στον κόσμο όσον αναφορά τη μουσική - είναι γνωστή ως η γενέτειρα της jazz. Απολαύστε την καλύτερη live jazz σε ένα από τα πολλά μπαρ και κλαμπ, τα περισσότερα από τα οποία θα τα βρείτε στην οδό Bourbon. Μπορείτε ακόμα να νιώσετε τα πνεύματα των παγκοσμίας φήμης μουσικών της jazz και να γνωρίσετε την ιστορία και την πρακτική του βουντού, που εφαρμόζεται ακόμα στην Νέα Ορλεάνη. Εξερευνήστε μαζί μας τον τρόπο ζωής της πόλης, εμπνευστείτε από τον δυναμικό της χαρακτήρα και πιστέψτε μας, είναι παραπάνω από σίγουρο ότι θα θελήσετε να επισκεφθείτε ξανά τη Νέα Ορλεάνη.

5η μέρα: Νέα Ορλεάνη (Ξενάγηση)
Ονομάζεται και Big Easy, γιατί όλα εδώ είναι χαλαρά. Θα δούμε την παλιά γειτονιά Φρεντς Κουόρτερ: ένα μείγμα Γαλλικών - Ευρωπαϊκών κατοικιών, εκκλησιών, μουσείων, τζαζ μπαρ και εστιατορίων. Έχει δύο όψεις, την ημερήσια και τη βραδινή, που διαφέρουν τελείως μεταξύ τους. Την ημέρα θα περιπλανηθούμε με τα πόδια στους δρόμους και τα δρομάκια, τις αυλές, τα μαγαζάκια, τις εκκλησίες. Το μεσημέρι προτείνουμε βόλτα με ποταμόπλοιο στον Μισσισσιππή, που περνάει από τη νοτιοανατολική πλευρά της πόλης και εκτείνεται σε πολλά χιλιόμετρα, ώσπου να εκβάλει στη θάλασσα. Άγρια φύση, αιωνόβια δέντρα, πολύχρωμα πουλιά, κάστορες, χελώνες και σμέρνες συνταξιδεύουν μαζί μας στους βάλτους. Το βράδυ θα ακούσουμε ζωντανή μουσική από ορχήστρες στον δρόμο, θα πιούμε το ποτό μας σε κάποιο από τα πολλά μπαράκια και θα δοκιμάσουμε την τοπική κουζίνα. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τη γευστική σούπα Gumbo με την καυτερή σάλτσα - μία μίξη από γαρίδες, καβούρια, στρείδια, μύδια, ψάρια και...κοτόπουλο (ω ναι, μαζί με τα θαλασσινά), για την οποία όλοι λένε πως η γιαγιά τους...κάνει την καλύτερη. Ένα από τα πιάτα που θα γευθείτε επίσης οπωσδήποτε, είναι το παραδοσιακό Jambalaya, που αποτελείται από σπυρωτό καυτερό ρύζι, διάφορα θαλασσινά και κρεατικά κομμένα σε μικρά κομμάτια.

6η μέρα: Νέα Ορλεάνη- Βοστόνη
Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για Βοστόνη. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Μεγάλο μέρος της πόλης διαθέτει ένα ευρωπαϊκό χρώμα, εν μέρει χάρη στην πλούσια αποικιακή της ιστορία. Μία από τις αρχαιότερες πόλεις στις ΗΠΑ, η Βοστόνη ιδρύθηκε το 1630 από τους Άγγλους και αποτέλεσε τον τόπο όπου έλαβαν χώρα πολλά σημαντικά γεγονότα της Αμερικανικής Επανάστασης. Μετά την ανεξαρτησία από τη Μεγάλη Βρετανία, η πόλη συνέχισε να αποτελεί σημαντικό λιμάνι, καθώς και ένα παγκόσμιο κέντρο για την εκπαίδευση και τον πολιτισμό. Είναι τόσος ο μνημειακός πλούτος αυτής της ιστορικής πόλης, που ακόμα και οι δύο μέρες θα σας φανούν λίγο! Άφιξη το απόγευμα. Πρώτη γνωριμία με την ιστορική πόλη και πρωτεύουσα την Πολιτείας της Μασαχουσέτης και της Νέας Αγγλίας, της οποίας οι κάτοικοι ονομάζονται Γιάνκηδες και υπερηφανεύονται για αυτό. Διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Βοστόνη (ξενάγηση)
Σήμερα θα ακολουθήσουμε την περίφημη "Διαδρομή της Ελευθερίας" (Freedom Trail), όπως ονομάζεται η περιήγηση σε 16 ιστορικά αξιοθέατα της πόλης, τα οποία καλύπτουν δυόμισι περίπου αιώνες αμερικανικής ιστορίας, από τα χρόνια ακόμα της αποικιοκρατίας. Θα επισκεφθούμε επίσης το Boston Common, το οποίο δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από άλλα μεγάλα πάρκα των ΗΠΑ (όπως το Central Park της Νέας Υόρκης). Στο πάρκο αυτό υπάρχουν πεζόδρομοι, αγάλματα και μνημεία, σιντριβάνια, μικρές λιμνούλες και μεγάλοι χώροι γρασιδιού, στους οποίους θα δείτε πολλούς να κάθονται και να ξαπλώνουν. Το καλύτερο μέρος είναι μάλλον η μεγαλύτερη λιμνούλα στα δυτικά του πάρκου, στην οποία μπορείτε να κάνετε μια βόλτα με ένα σκάφος σε σχήμα κύκνου ή απλά να χαλαρώσετε και να θαυμάσετε το καταπράσινο τοπίο με φόντο τους ουρανοξύστες πάνω από την γέφυρα της λίμνης. Συνεχίζουμε με τα φημισμένα πανεπιστήμια MIT και Harvard.

8η μέρα: Βοστόνη - Νέα Υόρκη
Πρωινή αναχώρηση από την Βοστόνη. Είναι τόσος ο μνημειακός πλούτος αυτής της ιστορικής πόλης, που ακόμα και οι δύο μέρες θα σας φανούν λίγο! Αφιξη στην Νέα Υόρκη Τα νησιά συνδέονται με γέφυρες, σήραγγες και πορθμεία. Κάποια από αυτά θα τα διασχίσουμε για να φθάσουμε στον προορισμό μας - την πόλη όπου ο κάθε ουρανοξύστης είναι κι ένα μοναδικό δείγμα αρχιτεκτονικής. Οι περισσότερες λεωφόροι αριθμούνται από τα ανατολικά προς τα δυτικά (άρα η First Avenue βρίσκεται ανατολικά της Second κοκ.). Η αρίθμηση των κτιρίων στις λεωφόρους ξεκινάει από το νότιο άκρο της λεωφόρου και αυξάνεται προς τα βόρεια, ενώ η αρίθμηση των οδών ξεκινάει από την Fifth Avenue και αυξάνεται τόσο προς τα ανατολικά, όσο και προς τα δυτικά. Το γεγονός αυτό σημαίνει ότι μπορείς πολύ εύκολα να βρεις τον δρόμο σου. Οι δρόμοι είναι αριθμημένοι - εκτός από το κέντρο του Μανχάταν - και η αρίθμηση αυξάνει καθώς πηγαίνεις βόρεια. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στην "καρδιά" του Μανχάταν. Όσοι το επιθυμούν μπορούν να βγουν για έναν πρώτο περίπατο στην πόλη, συνοδευόμενοι από τον ξεναγό μας.

9η μέρα: Νέα Υόρκη (ξενάγηση)
Ξεκινάμε την ξενάγηση με την κυκλική πλατεία με το άγαλμα του Χριστόφορου Κολόμβου και το Λίνκολν Σέντερ, ένα συγκρότημα κτιρίων που στεγάζουν καλλιτεχνικούς οργανισμούς, όπως τη Φιλαρμονική της Νέας Υόρκης, τη Μητροπολιτική Όπερα, διεθνείς παραγωγές μπαλέτου και μοντέρνου χορού, το φημισμένο Σχολείο Τεχνών Julliard, επιδείξεις μόδας και φιλανθρωπικές εκδηλώσεις μεγάλης εμβέλειας. Εκεί έχουν εμφανιστεί αμέτρητοι καλλιτέχνες παγκόσμιας φήμης, όπως η Ελληνίδα Μαρία Κάλλας. Ακριβώς δίπλα είναι η Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Fordham, όπου έχουν φοιτήσει τα μεγαλύτερα ονόματα στη σύγχρονη ιστορία. Συνεχίζουμε προς το CentralPark, τον σημαντικότερο πνεύμονα πρασίνου της αμερικανικής μεγαλούπολης, στο CentralPark λειτουργεί το παγοδρόμιο «WollmanRink». Από τη δυτική πλευρά του πάρκου βλέπουμε το επιβλητικό Αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής Βικτωριανού τύπου «Ντακότα», στα πανάκριβα διαμερίσματα του οποίου κατοικούν καλλιτέχνες, εφοπλιστές κ.ά., ανάμεσά τους και το αδικοχαμένο «Σκαθάρι», Τζον Λένον. Στη συνέχεια βλέπουμε το Πανεπιστήμιο Columbia με δυο λόγια ο μεγαλοπρεπέστερος «ναός» των ανθρωπιστικών σπουδών του κόσμου.Συνεχίζουμε με το μνημείο του στρατηγού των Βορείων UlyssesGrant που το 1868 εξελέγη πρόεδρος των Η.Π.Α. με ποσοστό 52.7%, τον ποταμό Hudson, το Χάρλεμ με το περίφημο ApolloTheatre.Τα εξαθλιωμένα κτίρια, μέσα στα οποία στοιβάζονταν πολύτεκνες οικογένειες, έχουν τα τελευταία χρόνια αρχίσει να αντικαθίστανται από μοντέρνες κατασκευές. Συνεχίζουμε προς την ξακουστή 5η Λεωφόρο. Εκεί συναντάμε το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης, το Μουσείο Guggenheim και πολλα αλλα μουσεία. Στην 5η Λεωφόρο θα δούμε το TrumpTower του πολυεκατομμυριούχου και σημερινού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, όλους τους Ευρωπαϊκούς οίκους μόδας και πολλά λαμπερά κοσμηματοπωλεία, όπως Cartier, Bulgari. Προχωρούμε προς το Ροκφέλερ Σέντερ, ένα συγκρότημα 19 κτηρίων. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα ιδιωτικά συγκροτήματα του είδους του στον κόσμο, με καταστήματα, εστιατόρια και στη μέση σε έναν από τους ουρανοξύστες το παρατηρητήριο με εκπληκτική θέα, που ονομάζεται TopoftheRock. Τελειώνουμε την ξενάγηση στην Μπρόντγουεϊ, την «καρδιά» των θεάτρων. Η Μπρόντγουεϊ, είναι μια μεγάλη λεωφόρος που διατρέχει όλο το Μανχάταν και φυσικά την TimesSquare, και έχει δανείσει το όνομά της σε πολλές θεαματικές μουσικές παραγωγές. Για το βράδυ ακολουθήστε τις προτάσεις του ξεναγού σας.

10η μέρα: Νέα Υόρκη (συνέχεια ξενάγησης)
Περιήγηση σε γνωστές γειτονιές του Μανχάταν που έχουν το δικό τους «χρώμα» και κουλτούρα, όπως το Γκρίνουιτς Βίλατζ μεταξύ HoustonStreet και Μπρόντγουεϊ, και το Σόχο, τη γειτονιά του 19ου αιώνα που είναι γεμάτη με γκαλερί, μπουτίκ και εστιατόρια. Φθάνουμε στη «Μικρή Ιταλία», με πολλά Ιταλικά εστιατόρια και καταστήματα που θα σας θυμίσει σκηνές από την ταινία «Ο Νονός». Προχωρούμε προς Τσάιναταουν, μία από τις μεγαλύτερες περιοχές Ασιατών που ζουν εκτός Ασίας, διάσημη για τα οικονομικά εστιατόρια, παντοπωλεία, καταστήματα «έθνικ» ειδών δώρων. Συνεχίζουμε και φθάνουμε στο νοτιότερο άκρο του Μανχάταν (LowerManhattan). Επίσης, στο κέντρο του Μανχάταν θα δεις και την πασίγνωστη WallStreet η οποία λειτουργεί ως καρδιά των μεγάλων επιχειρήσεων και είναι και η έδρα του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης όπως το FederalHall. Περιλαμβάνει επίσης το ΜπάτεριΠαρκ,το «σημείο μηδέν» ορθώνεται σήμερα o ουρανοξύστης «One World TradeCenter», το ψηλότερο κτίριο της Νέας Υόρκης. Στον χώρο έχει επίσης ανεγερθεί το συγκρότημα «NationalSeptember 11th Memorial and Museum», που περιλαμβάνει ένα υπόγειο μουσείο και δύο πισίνες- μνημεία. Στο υπόγειο μουσείο φιλοξενούνται εκθέματα των θυμάτων της 11ης Σεπτεμβρίου, ενώ στο σημείο όπου βρίσκονταν οι Δίδυμοι Πύργοι έχουν κατασκευαστεί δύο πισίνες-δεξαμενές, με χαραγμένα τα ονόματα των 2.983 θυμάτων που σκοτώθηκαν στις επιθέσεις. Συνέχεια στην προβλήτα SouthStreetSeaport. Είναι κυρίως εμπορική και οικονομική περιοχή, αλλά περιλαμβάνει μερικά ωραία εστιατόρια και μπιστρό.H ξενάγηση συνεχίζεται με κρουαζιέρα με πλοιάριο, όπου θα θαυμάσουμε και θα φωτογραφίσουμε τις αναπαλαιωμένες προβλήτες, το ιστορικό EllisIsland, χώρο υποδοχής παλαιότερα των μεταναστών, το Άγαλμα της Ελευθερίας από κοντά, καθώς και το Στάτεν Άιλαντ & το NewJersey. Σε κάθε σημείο της κρουαζιέρας θα απολαμβάνουμε μοναδική θέα στο Manhattan. Στη συνέχεια θα περάσουμε δίπλα από το Governor’sIsland και το Μπρούκλιν. Με την ολοκλήρωση της κρουαζιέρας, επιστρέφετε με μέσον της επιλογής σας και έξοδα ατομικά.

11η μέρα: Νέα Υόρκη - ChelseaMarket - Γέφυρα του Βrooklyn - Φιλαδέλφεια
Αναχωρούμε με το Mετρό για το το Αμερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας (συντομογραφία AMNH), βρίσκεται στο UpperWestSide. Στις τεράστιες αίθουσες του στεγάζονται μόνιμες εκθέσεις και συλλογές που υπερβαίνουν τα 32 εκατομμύρια εκθέματα, ερευνητικά εργαστήρια, και η περίφημη βιβλιοθήκη του. Στην συνέχεια επίσκεψη στο ΥΠΕΡΟΧΟ CHELSEA MARKET. Τα κόκκινα τούβλα κυριαρχούν και αγκαλιάζουν όλον, τον τεράστιο χώρο της στεγασμένης αγοράς, οι industrial λεπτομέρειες όπως οι σωλήνες, τα φουγάρα και ό, ι αντίστοιχο κάνουν εμφανή την παρουσία τους και γενικά προετοιμαστείτε για έναν δαιδαλώδη χώρο με δεκάδες διαφορετικές επιλογές, εισόδους, εξόδους κλπ. Με πολύ απλά λόγια είναι η Μέκκα των gourmand της Νέας Υόρκης Το ChelseaMarket λοιπόν έχει καθιερωθεί ως το foodmall στο οποίο ωστόσο υπάρχουν και αρκετές επιπλέον επιλογές για shopping, για καλλιτεχνικές δραστηριότητες. Συνεχίζουμε με μετρό μια βόλτα στη Γέφυρα του Βrooklyn που είναι μαγική. Είναι η πρώτη κρεμαστή με χαλύβδινα καλώδια γέφυρα στον κόσμο και συνδέει από το 1883 το Μανχάταν με το Μπρούκλιν Οποίοι επιθυμούν σε κοντινή απόσταση είναι Το SouthStreetSeaport μια ιστορική περιοχή στο δήμο του Manhattan, στο σημείο όπου η Fulton Street συναντά τον ποταμό EastRiver, και δίπλα στην Financial District. Διαθέτει μερικά από τα πιο παλιά αρχιτεκτονικά στο Lower Manhattan, και περιλαμβάνει τη μεγαλύτερη συγκέντρωση εμπορικών κτιρίων που αποκαταστάθηκαν στις αρχές του 19ου αιώνα. Αυτά περιλαμβάνουν ανακαινισμένα εμπορικά κτίρια, ανακαινισμένο ιστιοφόρα, την πρώην ψαραγορά Fulton, και σύγχρονα εμπορικά κέντρα που διαθέτουν χώρους για φαγητό, ψώνια και νυχτερινή ζωή, με θέα την γέφυρα του Brooklyn. Στην είσοδο του Seaport είναι το Titanic Memorial lighthouse. Αναχώρηση για την Φιλαδέλφεια, που για τους Αμερικάνους αποτελεί μια πολύτιμη πόλη της χώρας τους. Μάλιστα, οι περισσότερο ένθερμοι "πατριώτες" αισθάνονται ότι οφείλουν να επισκεφθούν, έστω μία φορά στη ζωή τους, την πρώτη ιστορική πρωτεύουσα των ΗΠΑ, την καρδιά της αμερικανικής ύπαρξης. Στην Φιλαδέλφεια ξεκίνησε πριν από περίπου 240 χρόνια να γράφεται η επίσημη ιστορία των ΗΠΑ. Εδώ υπογράφτηκε η Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας της χώρας (1776), διαβάστηκε στον λαό το πρώτο Σύνταγμα (1776) και αποφασίστηκε το σχέδιο της σημαίας των ΗΠΑ (1777). Στη Φιλαδέλφεια, επίσης, συνεδρίαζε για δέκα συναπτά έτη (1790-1800) το Κογκρέσο, αφού η πόλη ανακηρύχθηκε το 1790 πρωτεύουσα του νεοσύστατου αμερικανικού κράτους. Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στην ανατολική ακτή. Ξεκινάμε την περιήγηση η οποία περιλαμβάνει το BenjaminFranklinParkway, το ElsertAlley (τον παλαιότερο κατοικημένο δρόμο στην Αμερική) και πολλά άλλα. Φθάνοντας στην καρδιά του ιστορικού κέντρου, θα μπορείτε να επισκεφθείτε το περίφημο LibertyBell και την πλατεία Συντάγματος, σύμβολα της ελευθερίας στην Αμερική. Εκτός από "πνευματικό καμάρι" της Φιλαδέλφειας, το Μουσείο Τέχνης είναι αναμφίβολα και ένα από τα ομορφότερα και πιο ειδυλλιακά σημεία της πόλης. Έξω από το Μουσείο υπάρχει ένα άγαλμα του Σιλβέστερ Σταλόνε (ως Rocky Μπαλμπόα). Άφιξη και τακτοποίηση στο Ξενοδοχείο.

12η μέρα: Φιλαδέλφεια-Λάνκαστερ-Βαλτιμόρη-Ουάσιγκτον D.C.
Αναχώρηση για την Ουάσινγκτον μέσω Λάνκαστερ.Το Lancaster βρίσκεται στη Νότια Κεντρική Πενσυλβάνια και χρησιμεύει ως έδρα της επαρχίας Λάνκαστερ της Πενσυλβάνια και μιας από τις παλαιότερες χερσαίες πόλεις στις Ηνωμένες Πολιτείες. Κατά τη διάρκεια της Αμερικανικής Επανάστασης, το Λάνκαστερ ήταν η πρωτεύουσα των Ηνωμένων Πολιτειών για μία ημέρα, στις 27 Σεπτεμβρίου 1777. Η πόλη του Lancaster ακμάζει η τέχνη, η βιοτεχνία και τα ιστορικά μουσεία. Το Μουσείο Demuth βρίσκεται στο πρώην σπίτι του γνωστού ζωγράφου Charles Demuth, ο οποίος είχε εθνική φήμη τον 20ό αιώνα. Πρόσθετα μουσεία περιλαμβάνουν το Μουσείο Τέχνης Lancaster και το Μουσείο Τέχνης της Philips στην πανεπιστημιούπολη του Franklin & Marshall College. Στο Lancaster County, το μουσείο Landis Valley στο Manheim Township έχει εκθέματα που ερμηνεύουν την ιστορία και τον πολιτισμό του νομού, ειδικά ως κέντρο γερμανικής κουλτούρας των Άμις και Μεννονιτών. Στο Λάνκαστερ κατοικεί και η μεγαλύτερη κοινότητα των Άμις. Οι Άμις είναι χριστιανική αδελφότητα και διακρίνεται από τον παραδοσιακό τρόπο ζωής που έχει επιλέξει αμετάκλητα. Μετανάστευσαν στις αρχές του 18ου αιώνα στην Αμερική και κυρίως στην Πενσιλβάνια. Ακόμα και σήμερα μιλούν μια ιδιαίτερη διάλεκτο, που ονομάστηκε κοινώς πενσιλβανικά γερμανικά (ή πενσιλβανικά ολλανδικά).Η αδελφότητα είναι ιδιαίτερα χαρακτηριστική για την απλότητα που έχει υιοθετήσει στην καθημερινότητά της, τόσο σε επίπεδο ένδυσης και εμφάνισης όσο και σε τρόπο ζωής. Ακόμα πιο εμφατική είναι ίσως η αποστροφή που νιώθουν οι Άμις για την τεχνολογία και την επιστημονική πρόοδο, επιλέγοντας ακόμα και σήμερα τις άμαξες και τα άλογα από τα αυτοκίνητα. Συνεχίζουμε για Βαλτιμόρη η οποία είναι μια ανεξάρτητη πόλη στο έδαφος της πολιτείας Μέριλαντ των ΗΠΑ .Είναι η μεγαλύτερη πόλη στο Μέριλαντ και η μητροπολιτική περιοχή της η 19η μεγαλύτερη στις ΗΠΑ. Η πόλη πήρε το όνομα του ιδρυτή και πρώτου κυβερνήτη της βρετανικής αποικίας Μέριλαντ, Σέσιλ Κάλβερτ λόρδου Μπάλτιμορ, που ήταν μέλος της Ιρλανδικής Βουλής των Λόρδων. ‘Άφιξη στην Ουάσιγκτον. Το επίθεμα D.C. προέρχεται από την φράση «District of Columbia» που σημαίνει Περιφέρεια της Κολούμπια, την ομοσπονδιακή περιφέρεια που ταυτίζεται με την πόλη της Ουάσιγκτον. Η πόλη πήρε το όνομά της από τον Τζωρτζ Ουάσιγκτον, ο οποίος ήταν ο πρώτος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών. Είναι η έδρα της κυβέρνησης των ΗΠΑ και εκεί βρίσκονται ο Λευκός Οίκος, το Κογκρέσο και το Ανώτατο Δικαστήριο. Επίσης εκεί βρίσκονται 172 πρεσβείες ξένων κρατών καθώς και τα κεντρικά γραφεία διεθνών οργανισμών όπως η Παγκόσμια Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Κτισμένη στις όχθες του ποταμού Πότομακ, μεταξύ των πολιτειών της Βιρτζίνια και του Μέριλαντ, η Ουάσιγκτον DC αποτελεί από μόνη της μια πολιτεία της αμερικανικής επικράτειας (την πολιτεία Κολούμπια) και είναι προικισμένη με μεγαλόπρεπα κτίρια, επιβλητικά μνημεία της ιστορίας των Ηνωμένων Πολιτειών, πολυάριθμα πάρκα με δεντροστοιχίες, ενημερωμένα μουσεία, πλατείες και ευθυγραμμισμένες λεωφόρους. Πέραν της ιστορικής της αξίας είναι µία από τις ομορφότερες πόλεις των ΗΠΑ. Καθαρός αέρας, πολύχρωµα φύλλα, τα επιβλητικά µνηµεία, οι περιποιημένοι κήποι, µια τέλεια δοµηµένη πόλη, η πρωτεύουσα του έθνους. Βλέπουµε το Καπιτώλιο, τον Λευκό Οίκο, το Κοιµητήριο του Άρλινγκτον, τα µνήµατα των Κένεντι, το Λίνκολν Μεµόριαλ κ.ά. αξιοθέατα. Στο κέντρο της πόλης υπάρχουν δείγματα αξιόλογης αρχιτεκτονικής και η DuPont Circle, κάτι σαν την 5η Λεωφόρο του Μανχάταν. Τακτοποίηση στο Ξενοδοχείο. Το καλύτερο μέρος για τη βραδινή σας διασκέδαση είναι η περιοχή της Georgetown. Εκεί υπάρχουν πάρα πολλά μπαράκια με μουσική τζαζ και εστιατόρια με εξαιρετικό φαγητό. Γενικά, η ατμόσφαιρα των κτιρίων και των καταστημάτων θα σας θυμίσει σκηνές από κινηματογραφικές ταινίες που δείχνουν αμερικάνικες πόλεις του 19ου αιώνα. Στην περιοχή υπάρχει πολύς κόσμος και τα μαγαζιά είναι συνήθως γεμάτα, καθώς εκεί κοντά βρίσκεται και το γνωστό πανεπιστήμιο της Georgetown.

13η μέρα: Ουάσιγκτον
Στην σημερινή ξενάγηση θα δούμε τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Γιούνιον, που μπροστά του έχει στηθεί το άγαλμα του Χριστόφορου Κολόμβου και δίπλα το αντίγραφο της καμπάνας της ελευθερίας που ήχησε όταν η Αμερική απελευθερώθηκε από τους Άγγλους την 4η Ιουλίου 1783. Από το σταθμό αυτόν ξεκινούν τρένα για προορισμούς σε ολόκληρη την Αμερική. Θα θαυμάσουμε το διάκοσμο και τη μοναδική οροφή. Στην συνέχεια το Καπιτώλιο. Το κτίριο είναι εντελώς λευκό και ήταν το κλασικό το ΝΕΟ, Χτισμένο σε ελληνικό στυλ. Αποτελείται από ένα μεγάλο θόλο, Κιονοστοιχίες και μεγαλοπρεπή σκάλες. Συνεχίζουμε με την Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου , το Ανώτατο Δικαστήριο ,το National Mall ,τον Οβελίσκος με ύψος 170μ ,στα νότια του πανύψηλου μνημείου συναντάτε το Μουσείο του Ολοκαυτώματος , το Μνημείο των Βετεράνων του Βιετνάμ, Το Μνημείο του Αβραάμ Λίνκολν σηματοδοτεί το τέλος της λεωφόρου The Mall .Στις όχθες της τεχνητής λεκάνης Tidal Bassin τα Μνημεία των προέδρων Φράνκλιν Ρούσβελτ και Τόμας Τζέφερσον .Περνώντας από την επιβλητική γέφυρα Μεμόριαλ φθάνουμε στο νεκροταφείο Άρλινγκτον. Ψηλά στο λόφο βρίσκεται και το μνημείο του Λι, στρατηγού που στον Εμφύλιο ηττήθηκε από τον Γκραντ στη μάχη του Γκέτισμπεργκ. Ανεβαίνουμε πεζή στους τάφους των Κένεντι . Επόμενη στάση ο Λευκός Οίκος,η ισχυρή αστυνομική δύναμη που υπάρχει στην ευρύτερη περιοχή θα σας υπενθυμίσει την παγκόσμια πολιτική σπουδαιότητα του σημείου αυτού. Τελειώνουμε με το Μουσείο του Αεροδιαστήματος στο οποίο υπάρχουν χιλιάδες εκθέματα της ιστορίας των αεροσκαφών, των πυραύλων, των διαστημοπλοίων και της εξερεύνησης του διαστήματος. Θα δείτε τμήματα από τα διαστημόπλοια "Apollo" και "Soyuz", καθώς και διάφορα μοντέλα σύγχρονων και παλαιών αεροσκαφών και πέτρα από το φεγγάρι (η είσοδος στα μουσεία δεν χρεώνεται).Για το βράδυ ίσως υπάρχει κάποια παράσταση στο Κένεντι Σέντερ που να σας ενδιαφ

14η -15η μέρα: Ουάσιγκτον – Αθήνα
Πρωινό ελεύθερο. Αναχώρηση για αεροδρόμιο. Πτήση επιστροφής για Αθήνα.

 

Ημερομηνία

Ημέρες

Αεροπορική

2-Κλίνο

3-Kλίνο

4-Kλίνο

Παιδί

2-12

Διαφορά

1-Κλίνου

Φόροι/Επίναυλοι

ESTA/Ασφάλιση

Φιλοδωρήματα

Αχθοφορικά

Νοέμβριος 07

15

British

€2995

€2875

€2815

€2775

€1360

€585

$175

Δεκέμβριος 19

15

British

€2995

€2875

€2815

€2775

€1360

€585

$175

Φεβρουάριος 23

15

British

€2995

€2875

€2815

€2775

€1360

€585

$175

Μάρτιος 23

15

British

€2995

€2875

€2815

€2775

€1360

€585

$175

*Οι τιμές είναι με Έκπτωση 250€ το άτομο για EARLY BOOKING για τις Πρώτες 10 θέσεις.

 

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης
  • Διαμονή σε Ξενοδοχεία 4* (χωρίς πρωινό)
  • Ξενάγηση στο Σικάγο
  • Ξενάγηση στη Νέα Ορλεάνη και επίσκεψη στο French Quarter
  • Ξενάγηση στην Βοστόνη
  • Ξενάγηση στο Βόρειο Μανχάταν
  • Ξενάγηση στο Νότιο Μανχάταν
  • ΔΩΡΟ: Κρουαζιέρα για φωτογράφηση αγάλματος Ελευθερίας & Νησί Ellis
  • Βόλτα στη γέφυρα του Μπρούκλιν
  • Βόλτα στο ChelseaMarket και στη γέφυρα του
  • ΔΩΡΟ Επίσκεψη Μουσείο Μετροπόλιταν με Ξενάγηση !!!
  • ΔΩΡΟ Επίσκεψη Μουσείο Φυσικής Ιστορίας
  • Ξενάγηση στην Ουάσινγκτον DC
  • Ξενάγηση Φιλαδέλφειας
  • Επίσκεψη στο Λάνκαστερ ( AmisLand )
  • Επίσκεψη στην Βαλτιμόρη .
  • Μεταφορά από και προς αεροδρόμιο/ξενοδοχείο στην Αμερική
  • Έμπειρος Ελληνόφωνος αρχηγός/ξεναγός
  • Αχθοφορικά μιας αποσκευής κατ' άτομο στο ξενοδοχείο
  • Ταξιδιωτικά έντυπα
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης .

Δεν Περιλαμβάνονται:
Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι. Πρόγραμμα απαλλαγής από βίζα (ESTA) και έξοδα αίτησης. Ειδική ατομική ταξιδιωτική ασφάλιση (€585 συνολικά). Φιλοδωρήματα – αχθοφορικά υποχρεωτικά $175 πληρωτέα με την άφιξη κατά την πρώτη μέρα. Αποσκευή στις εσωτερικές πτήσεις ($ 25 Χ 2 περίπου ) Ότι δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

  1. Για την είσοδο σας στις ΗΠΑ είναι απαραίτητο να συμπληρώσετε την αίτηση ESTA.
  2. Εφόσον έχετε Ταξιδέψει στο ΙΡΑΝ,ΣΟΥΔΑΝ,ΛΙΒΥΗ,ΣΟΜΑΛΙΑ η την ΥΕΜΕΝΗ μετά από την 1η Μαρτίου 2011 θα χρειαστείτε Βίζα για ΗΠΑ . Ζητήστε την βοήθεια μας στην συμπλήρωση εγκαίρως.
  3. Η σειρά των δραστηριοτήτων του προγράμματος είναι ενδεικτική. Ανάλογα µε την ημερομηνία, ώρα αναχώρησης, διάρκεια ταξιδιού, αργίες, ώρες πτήσεων και για όποιον άλλον λόγο κριθεί απαραίτητο, ενδέχεται να τροποποιηθεί, πάντα για την καλύτερη διεξαγωγή του και χωρίς παραλείψεις.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

  1. Hπαιδική τιμή ισχύει για παιδιά ηλικίας έως 12 ετών σε δωμάτιο με 2 ενήλικες.
  2. Όλες οι τιμές είναι κατά άτομο σε Ευρώ και έχουν υπολογιστεί με βάση τις ισχύουσες τιμές των αεροπορικών ναύλων και ξενοδοχείων.

Στις Υπερατλαντικές πτήσεις η πρώτη αποσκευή κατ' άτομο (μέχρι 23kg) είναι δωρεάν. Με τις Emirates και Turkish2 αποσκευές δωρεάν . Στις εσωτερικές πτήσεις υπάρχει χρέωση από την πρώτη αποσκευή και υπολογίζεται ανά διαδρομή στα 25-30 USD.