Skip to main content

Περσία 5*, Ταξίδι στην Ιστορία Πάσχα, Πρωτομαγιά, Iούνιος έως Νοέμβριος 2019 από 890.00

Τεχεράνη, Ισφαχάν, Κασάν, Γιάζντ, Πασαργάδες, Περσέπολη, Σιράζ

Αναχωρήσεις: 25/4, 1/5, 18/5, 15/6, 6/7, 3/8, 7/9, 21/9, 26/10, 9/11
8 μέρες

1η μέρα: Αθήνα - Τεχεράνη, Ξενάγηση
Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση για Τεχεράνη. Άφιξη και ξενάγηση της πόλης με επισκέψεις σε τρία από τα κορυφαία στο είδος τους μουσεία του κόσμου: το Αρχαιολογικό Μουσείο με εκθέματα ιρανικής τέχνης από την προϊστορία έως την ισλαμική εποχή και με ιδιαίτερη έμφαση στην λαμπρή εποχή των Αχαιμενιδών, το Μουσείο Χαλιών, που φιλοξενεί μερικά από τα κορυφαία δημιουργήματα των τελευταίων 500 χρόνων και το Θησαυροφυλάκιο με έργα τέχνης αμύθητης αξίας και πολύτιμους λίθους, όπως τα στέμματα του τελευταίου Σάχη και της αυτοκράτειρας της Περσίας, καθώς και το μεγαλύτερο άκοπο διαμάντι στον κόσμο, το Ντιούν Νουρ - "η Θάλασσα του Φωτός". Ακολουθεί πανοραμική ξενάγηση της πόλης, όπου θα δούμε την πρώην πρεσβεία των ΗΠΑ, την παλιά Βουλή και την μεγαλόπρεπη πύλη του Εθνικού Κήπου. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση. (Σε περίπτωση περιορισμένου χρόνου, μπορεί τμήμα της ξενάγησης να πραγματοποιηθεί το επόμενο πρωί)

2η μέρα: Τεχεράνη - Κασάν - Ισφαχάν
Κατά την εξαιρετική σημερινή μας διαδρομή μέσα στα φαράγγια του όρους Κάρκας και αφού δούμε το κοκκινωπό περίγραμμα του χωριού Αμπιανέ να ξεπετάγεται μπροστά μας, θα σταματήσουμε στο Κασάν για να επισκεφθούμε το περίτεχνο παζάρι και το αρχοντικό Μουτζρεντί του 19ου αιώνα. Θα δούμε επίσης τους κήπους Φιν ή Κήπους του Βασιλιά και τα αρχαία λουτρά. Συνεχίζουμε για το Ισφαχάν, το καλλιτεχνικό θησαυροφυλάκιο του Ιράν. Άφιξη στο "γαλάζιο αγριολούλουδο της ερήμου" και τακτοποίηση σε ξενοδοχείο 5*. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: Ισφαχάν
Ως η ωραιότερη πόλη του Ιράν, το Ισφαχάν είναι γνωστό για τον πολεοδομικό του σχεδιασμό, τους πανέμορφους κήπους του, τα ανάκτορα, τα εκατοντάδες τζαμιά, τα δημόσια λουτρά, τις βιβλιοθήκες, τους μεντρεσέδες και τα καραβάν σεράι. Στη διάρκεια της σημερινής μας ξενάγησης θα δούμε το αιθέριο τζαμί του σεΐχη Λoτφoλάχ, το Παλάτι των 40 κιόνων με την εξαίσια διακόσμηση, τις περίφημες γέφυρες της πόλης με την χαρακτηριστική αρχιτεκτονική τους, την Αρμένικη συνοικία, που φτιάχτηκε μετά από πρόσκληση του Σαχ Αμπάς προς τους Αρμενίους στις αρχές του 17ου αιώνα, το αρχιτεκτονικό θαύμα της μοναδικής πλατείας Μεϊντάν-ι-Ιμάμ (πλατεία του Ιμάμη) στο κέντρο της παλιάς πόλης, στις τέσσερις πλευρές της οποίας δεσπόζουν το επιβλητικό τέμενος του Ιμάμη, ένα αριστούργημα ισλαμικής αρχιτεκτονικής και τέχνης, το θαυμαστό ανάκτορο Αλί Καπού, από το μπαλκόνι του οποίου θα απολαύσουμε μια υπέροχη θέα, το τζαμί και η σκεπαστή αγορά - το καλύτερο και το ωραιότερο παζάρι του Ιράν, στο οποίο θα έχετε χρόνο για ψώνια. Το βράδυ θα περιηγηθείτε στη Γέφυρα με τις 33 Καμάρες (Σιόσεπολ), για να τη θαυμάσετε φωταγωγημένη.

4η μέρα: Ισφαχάν - Γιάζντ
Πρωινή αναχώρηση για την ιερή πόλη Γιάζντ, την πόλη των Ζωροαστρών (από τις πρώτες μονοθεϊστικές θρησκείες του κόσμου και πρώτη διδάξασα τις μεταγενέστερες μονοθεϊστικές θρησκείες). Κατά τη διάρκεια της περιήγησής μας θα δούμε τον Πύργο της Σιωπής, το τέμενος της φωτιάς και το τέμενος Τζαμέ με τους ψηλότερους μιναρέδες της Περσίας. Χρόνος για βόλτα στο τοπικό κλειστό παζάρι με τα κεντήματα και τα λαμπερά χρυσαφικά. Η πόλη με τα σπίτια της λάσπης θα καταφέρει να σας μεταφέρει σε άλλη εποχή ή ακόμα και να σας ταξιδέψει σε παραμύθια από χίλιες και μία νύχτες. Αφιερώστε χρόνο σε ψαγμένα καφέ πάνω σε ταράτσες και απολαύστε το δειλινό. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: Γιάζντ - Πασαργάδες - Περσέπολη - Σιράζ
Αναχώρηση για τις Πασαργάδες, την πρωτεύουσα του Κύρου του Μεγάλου, όπου θα δούμε τον τάφο του Κύρου, που έχει χαρακτηριστεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Επόμενος σταθμός μας, η πόλη των Μεγάλων Βασιλέων, η ένδοξη Περσέπολη, η "πλουσιότατη των υπό τον ήλιο πόλεων", ο πιο επιβλητικός ιστορικός χώρος του Ιράν και από τους σπουδαιότερους του κόσμου. Ξενάγηση στα ερείπια του ανάκτορου της δυναστείας των Αχαιμενιδών, που καταλήφθηκε το 331 π.Χ. από τον Μέγα Αλέξανδρο. Συνεχίζουμε για τη Σιράζ, μια από τις ομορφότερες ιστορικές πόλεις του κόσμου. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

6η μέρα: Σιράζ, Ξενάγηση
Η ξενάγησή μας σήμερα το πρωί ξεκινά από το Τζαμί Vakil, ένα συγκρότημα 8.660 τετραγωνικών μέτρων. Ακολουθούν επισκέψεις στους κήπους Ναρεζεστάν ("Κήπος των Πορτοκαλιών") και στο τέμενος Nasir al-Mulk. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

7η μέρα: Σιράζ, Συνέχεια ξενάγησης
Στη σημερινή μας περιήγηση θα δούμε τον κήπο Εράμ (μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO), το μαυσωλείο του ποιητή Χαφέζ και την Ακρόπολη του Καρίμ Χαν. Τέλος, θα περάσουμε από την πύλη του Κορανίου για να ευλογηθείτε και εσείς, όπως και όλοι οι ταξιδιώτες που μπαίνουν ή βγαίνουν από την πόλη. Ελεύθερος χρόνος μέχρι τη βραδινή μας μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής στην Αθήνα.

8η μέρα: Σιράζ - Αθήνα
Άφιξη στην Αθήνα.

 

Τιμή κατ’ άτομο

8 μέρες

Δίκλινο

Διαφορά

Μονόκλινου

25/4, 1/5, 18/5, 15/6, 6/7, 3/8, 7/9, 21/9, 26/10, 9/11

890

+ 550

 

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσηςμε Turkishμέσω Κωνσταντινούπολης
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία 5* και 4* superior στη Γιάζντ
  • Ημιδιατροφή καθημερινά
  • Μεταφορές, εκδρομές, ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Τοπικοί έμπειροι ξεναγοί
  • Έμπειρος αρχηγός από την Ελλάδα
  • Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης

Δεν περιλαμβάνονται

  • Φόροι αεροδρομίων, ατομική ιατροφαρμακευτική ασφάλιση, είσοδοι: 610 €
  • Βίζα εισόδου: 60 €
  • Τοπικοί φόροι, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά (καταβάλλονται μόνο τοπικά): 80 €

Σημειώσεις

  • Το πρόγραμμα έχει κοστολογηθεί για ελάχιστη συμμετοχή 15 ατόμων. Στην περίπτωση συμμετοχής 10 ατόμων, υπάρχει προσαύξηση 85 € κατ’ άτομο
  • Εφόσον υπάρχει η διαθεσιμότητα, η διαμονή στο Ισφαχάν πραγματοποιείται στο ανάκτορο-θρύλο Abbasi, διαφορετικά διαμένουμε σε άλλο ξενοδοχείο 5* της περιοχής
  • Υπάρχουν έτοιμες προτάσεις για City Break και γαμήλια ταξίδια με 4 διανυκτερεύσεις στο Abbasi Hotel στο Ισφαχάν ή ατομικό πρόγραμμα με 2 διανυκτερεύσεις στο Σιράζ, 2 στη Γιάζντ και 2 στο Ισφαχάν. Και τα δύο με αγγλόφωνες υπηρεσίες. Ζητήστε μας τα αναλυτικά προγράμματα

Ενδεικτικά ξενοδοχεία

  • Τεχεράνη: Espinas 5*
  • Ισφαχάν: Abbasi 5*
  • Γιάζντ: Dad 4*+
  • Σιράζ: Zandiyeh 5*

Ενδεικτικές πτήσεις με Turkish Airlines

TK1842

Αθήνα 05.35 - Κων/πολη 08.00

TK 870

Κων/πολη 10.20 - Τεχεράνη 13.55

TK 885

Σιράζ 03.00 - Κων/πολη 06.55

TK1845

Κων/πολη 08.30 - Αθήνα 09.00