Skip to main content

Περσία Καλοκαίρι - Δεκέμβριος 2018 από 999,00

27/5, 3,10/6, 15,29/7,  12,26/8,2,9/9,21/10, 11/11,2/12
8 Ημέρες
Ταξίδι  στην Ιστορία
Τεχεράνη, Σιράζ, Πασαργάδες, Περσέπολη, Γιάζντ, Ισφαχάν, Κασάν


1η μέρα: Αθήνα - Σιράζ
Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση για Σιράζ, την "Πόλη των Ρόδων και των Αηδονιών". Άφιξη τα ξημερώματα και μεταφορά στο ξενοδοχείο για ξεκούραση.

2η μέρα: Σιράζ (Ξενάγηση)
Η ξενάγησή μας ξεκινάει σήμερα από το Τζαμί Vakil, ένα συγκρότημα 8.660 τετραγωνικών μέτρων. Ακολουθούν επισκέψεις στους κήπους Ναρεζεστάν ("Κήπος των Πορτοκαλιών"), στο τέμενος Nasir al-Mulk, στον κήπο Εράμ (μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco),  στο μαυσωλείο του ποιητή Χαφέζ και στην Ακρόπολη του Καρίμ Χαν. Τέλος, θα περάσετε από τη πύλη του Κορανίου για να ευλογηθείτε και εσείς, όπως και όλοι οι ταξιδιώτες που μπαίνουν ή βγαίνουν από την πόλη.

3η μέρα: Σιράζ - Περσέπολη - Πασαργάδες - Γιάζντ
Αναχώρηση για την πόλη των Μεγάλων Βασιλέων, την ένδοξη Περσέπολη, την "πλουσιότατη των υπό τον ήλιο πόλεων", τον πιο επιβλητικό ιστορικό χώρο του Ιράν και από τους σπουδαιότερους του κόσμου. Ξενάγηση στα ερείπια του ανάκτορου της δυναστείας των Αχαιμενιδών, που καταστράφηκε το 331 π.Χ. από τον Μέγα Αλέξανδρο. Στη συνέχεια αναχωρούμε για τις Πασαργάδες, πρωτεύουσα του Κύρου του Μεγάλου. Επίσκεψη στον χώρο για να δούμε τον τάφο του Κύρου, που έχει χαρακτηριστεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς από την Unesco και συνεχίζουμε για την ιερή πόλη των Ζωροαστρών, τη Γιάζντ. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: Γιαζντ - Ισφαχάν
Πρωινή περιήγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε τον Πύργο της Σιωπής, το τέμενος της φωτιάς και το τέμενος Τζαμέ με τους ψηλότερους μιναρέδες της Περσίας. Χρόνος για βόλτα στο τοπικό κλειστό παζάρι με τα κεντήματα και τα λαμπερά χρυσαφικά. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το Ισφαχάν, το καλλιτεχνικό θησαυροφυλάκιο του Ιράν. Άφιξη στο "γαλάζιο αγριολούλουδο της ερήμου" και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο 5*. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: Ισφαχάν
Ως η ωραιότερη πόλη του Ιράν, το Ισφαχάν είναι γνωστό για τον πολεοδομικό του σχεδιασμό, τους πανέμορφους κήπους του, τα ανάκτορα, τα εκατοντάδες τζαμιά, τα δημόσια λουτρά, τις βιβλιοθήκες, τους μεντρεσέδες και τα καραβάν σεράι. Κατά τη διάρκεια της σημερινής ξενάγησής μας θα δούμε μεταξύ άλλων το αιθέριο τζαμί του σεΐχη Λoτφoλάχ, το Παλάτι των 40 κιόνων με την εξαίσια διακόσμηση, τις περίφημες γέφυρες της πόλης με την χαρακτηριστική αρχιτεκτονική τους, την Αρμένικη συνοικία, που φτιάχτηκε μετά από πρόσκληση του Σαχ Αμπάς προς τους Αρμενίους στις αρχές του 17ου αιώνα, το αρχιτεκτονικό θαύμα της μοναδικής πλατείας Μεϊντάν-ι-Ιμάμ (πλατεία του Ιμάμη) στο κέντρο της παλιάς πόλης, στις τέσσερις πλευρές της οποίας δεσπόζουν το επιβλητικό τέμενος του Ιμάμη, ένα αριστούργημα ισλαμικής αρχιτεκτονικής και τέχνης, το θαυμαστό ανάκτορο Αλί Καπού από το μπαλκόνι του οποίου θα απολαύσουμε μια υπέροχη θέα, το τζαμί και η σκεπαστή αγορά - το καλύτερο και το ωραιότερο παζάρι του Ιράν, στο οποίο θα έχετε χρόνο για ψώνια. Το βράδυ θα κάνετε μία περιήγηση στην Γέφυρα με τις 33 Καμάρες (Σιόσεπολ), για να τη θαυμάσετε φωταγωγημένη.

6η μέρα: Ισφαχάν - Κασάν - Τεχεράνη
Κατά την εξαιρετική σημερινή μας διαδρομή μέσα στα φαράγγια του όρους Κάρκας και αφού δούμε το κοκκινωπό περίγραμμα του χωριού Αμπιανέ να ξεπετάγεται μπροστά μας, θα σταματήσουμε στο Κασάν για να επισκεφθούμε το περίτεχνο παζάρι και το αρχοντικό Μουτζρεντί του 19ου αιώνα. Θα δούμε επίσης τους κήπους Φιν ή Κήπους του Βασιλιά και τα αρχαία λουτρά. Συνεχίζουμε για διανυκτέρευση στην Τεχεράνη.

7η μέρα: Τεχεράνη (Ξενάγηση)
Το πρωί θα ξεκινήσει η ξενάγηση πόλης με επισκέψεις σε τρία από τα κορυφαία στο είδος τους μουσεία του κόσμου: το Αρχαιολογικό Μουσείο, με εκθέματα ιρανικής τέχνης από την προϊστορία έως την ισλαμική εποχή και με ιδιαίτερη έμφαση στην λαμπρή εποχή των Αχαιμενιδών, το Μουσείο Χαλιών, που φιλοξενεί μερικά από τα κορυφαία δημιουργήματα των τελευταίων 500 χρόνων και το Θησαυροφυλάκιο με έργα τέχνης αμύθητης αξίας και πολύτιμους λίθους, όπως τα στέμματα του τελευταίου Σάχη και της αυτοκράτειρας της Περσίας, καθώς και το μεγαλύτερο άκοπο διαμάντι στον κόσμο, το Ντιούν Νουρ - "η Θάλασσα του Φωτός". Ακολουθεί πανοραμική ξενάγηση της πόλης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε την πρώην πρεσβεία των ΗΠΑ, την παλιά Βουλή και την μεγαλόπρεπη πύλη του Εθνικού Κήπου. Διανυκτέρευση.

8η μέρα: Τεχεράνη - Αθήνα
Πρωινή επίσκεψη στον Πύργο Αζαντί, ένα κατάλευκο μνημείο ύψους 45 μέτρων, καθώς και στο μουσείο σύγχρονης τέχνης του Ιράν, μέχρι την αναχώρησή μας για το αεροδρόμιο. Πτήση για την Αθήνα και άφιξη αυθημερόν.

Τιμή κατ’ άτομο

27/5, 3,10/6, 15,29/7,
12,26/8,2,9/9,21/10, 11/11,2/12

Σε δίκλινο 4*

€ 999

Σε δίκλινο 5*

€ 1130

Επιβάρυνση μονόκλινου 4*

+ 450

Επιβάρυνση μονόκλινου 5*

+ 510

 

 

 

 

 

 


Σημειώσεις

  • Το πρόγραμμα έχει κοστολογηθεί για ελάχιστη συμμετοχή 30 ατόμων
  • Εφόσον υπάρχει η διαθεσιμότητα, η διαμονή στο Ισφαχάν πραγματοποιείται στο ανάκτορο-θρύλο ABBASI, διαφορετικά διαμένουμε σε άλλο 5* ξενοδοχείο της περιοχής

Περιλαμβάνονται
• Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης
• Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* και 5*
• Ημιδιατροφή καθημερινά
• Μεταφορές, εκδρομές, ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
• Τοπικοί έμπειροι ξεναγοί
• Έμπειρος αρχηγός από την Ελλάδα
• Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης

Δεν περιλαμβάνονται
• Φόροι αεροδρομίων, ατομική ιατροφαρμακευτική ασφάλιση, είσοδοι: 610 €
• Βίζα εισόδου: 60 €
• Τοπικοί φόροι, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά (καταβάλλονται μόνο τοπικά): 80 €