Skip to main content

Θρυλική Περσία Φθινόπωρο 2017 από 990,00

Διάρκεια: 9 Μέρες
Αναχώρηση: 23/9 & 14/10 & 11/11 & 9/12

Ημέρα 1η: ΑΘΗΝΑ- ΤΕΧΕΡΑΝΗ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την πάλαι ποτέ πρωτεύουσα της Περσικής Αυτοκρατορίας και του σημερινού Ιράν, Τεχεράνη. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο για τακτοποίηση και διανυκτέρευση.
Ημέρα 2η : ΤΕΧΕΡΑΝΗ – Ξενάγηση Πόλης
Πρωινό και ξενάγηση στη πρωτεύουσα του Ιράν. Πρώτη μας επίσκεψη το Αρχαιολογικό Μουσείο της Τεχεράνης γνωστό σαν Iran Bastan, το οποίο φιλοξενεί εκθέματα της ιρανικής τέχνης από την προϊστορία έως την ισλαμική εποχή, με ιδιαίτερη έμφαση στην λαμπρή εποχή των Αχαιμενιδών καθώς και αναθηματικές πλάκες, όπλα, μπρούτζινα από το Λουριστάν, δοχεία σπονδών, φυλαχτά και ανάγλυφες πέτρινες παραστάσεις. Μεταξύ άλλων θα θαυμάσουμε το θησαυροφυλάκιο του παλατιού της Περσέπολης τη στήλη του πρώτου νομοθέτη στην παγκόσμια ιστορία Χαμουραμπί κ.α. Επίσης θα επισκεφθούμε το αξιόλογο Μουσείο του Γυαλιού, το αρχικό κτίριο του οποίου χρονολογείται από τον 18ο αι., όπου θα θαυμάσουμε τις εκφάνσεις της περσικής υαλοποιίας από την 2η προχριστιανική χιλιετία μέχρι σήμερα. Τέλος, στο ειδικά διαμορφωμένο χώρο των υπογείων της Κεντρικής Τράπεζας της Περσίας θα θαυμάσουμε τους θησαυρούς του Σάχη. Στη συνέχεια θα ξεναγηθούμε στο μουσείο των χαλιών που φιλοξενεί μερικές από τις ωραιότερες δημιουργίες των τελευταίων 500 χρόνων. Επόμενη στάση το παλάτι Γκολεστάν - παλάτι των λουλουδιών. Είναι ίσως το παλαιότερο ιστορικό μνημείο της πόλης, μεγάλο κομμάτι του οποίου καταστράφηκε μεταξύ του 1925-1945 κατ΄ εντολή του Reza Shah, που πίστευε οτι τα μεγαλεία του παρελθόντος δεν πρέπει να αποτελούν εμπόδιο στην μοντέρνα ανάπτυξη της πόλης. Χρόνος ελεύθερος για να περιπλανηθούμε στο παζάρι της Τεχεράνης, που δεν μοιάζει με κανένα άλλο στην Περσία. Αφού διατρέξουμε τους κεντρικούς οδικούς άξονες της πόλης θα κλείσουμε την επίσκεψή μας στην ιρανική πρωτεύουσα με την περίφημη Πύλη Αζάντι (Πύλη της Ελευθερίας), η οποία αποτελεί και το σύμβολο της Τεχεράνης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για δείπνο και διανυκτέρευση.
Ημέρα 3η: ΤΕΧΕΡΑΝΗ - ΣΙΡΑΖ
Μετά το πρωινό μας, μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την επαρχία Παρς στην Νότια Περσία. Άφιξη στην «Πόλη των Ρόδων και των Αηδονιών» και γενέτειρα των διάσημων ποιητών του Μεσαίωνα Χαφέζ και Σααντί. Θα ξεκινήσουμε από την κεντρική πλατεία και την Ακρόπολη του Καρίμ Χαν, το πανέμορφο τζαμί Βακίλ και το περίφημο ομώνυμο παζάρι με τις πολύχρωμες πραμάτειες αλλά και τα μικρομάγαζα κοσμημάτων λαϊκής τέχνης. Η επίσκεψή μας στο σπίτι-μουσείο Νεραντζαστάν (οικία του εμπόρου Καβάμ) θα μας φανερώσει την εμπορική άνοδο που είχε η πόλη κατά τα τέλη του 19ου αιώνα. Τέλος, θα επισκεφθούμε τον μνημειακό τάφο του Ποιητή Χαφέζ, που αποτελεί τον πιο αγαπημένο τόπο περιπάτου των νέων της πόλης. Εταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση. Δείπνο και διανυκτέρευση.
Ημέρα 4η: ΣΙΡΑΖ - Περσέπολη
Πρωινό και μεταφορά για ξενάγηση σε έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους του κόσμου. Πρόκειται για τον αρχαιολογικό χώρο της Περσέπολης, την τελετουργική πρωτεύουσα των Αχαιμενιδών, που απέχει περίπου 50 χλμ. βόρεια της Σιράζ. Πάμπολλοι αρχαίοι ιστορικοί, συγγραφείς, περιηγητές και αρχαιολόγοι έχουν αναφερθεί μέσα στους αιώνες στο μεγαλείο, τον πλούτο και τη μεγαλοπρέπεια της Περσέπολης, την εθιμοτυπική πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας των Περσών, που ιδρύθηκε το 510 π.Χ. από τον Δαρείο Α΄ και καταστράφηκε το 330 π.Χ. από τον Μέγα Αλέξανδρο. Η Πύλη των Εθνών, η αίθουσα ακροάσεων του θρόνου, το θησαυροφυλάκιο, το παλάτι του Ξέρξη και του Δαρείου αποτελούν τα σημαντικότερα μνημεία που αντιστάθηκαν στο χρόνο και εξακολουθούν να υψώνονται αγέρωχα με μια μοναδική μεγαλοπρέπεια, πάντα αγέρωχα και παρόντα για να τα θαυμάσουμε. Παράλληλα, σε κοντινή απόσταση από τον αρχαιολογικό χώρο της Περσέπολης, στην περιοχή Νακς-ε-Ροστάμ, μπορούμε να δούμε τους τάφους των Βασιλέων:τέσσερα τεράστια νεκρικά μνημεία σε σχήμα σταυρού, λαξευμένα σε μια κάθετη βραχώδη πλαγιά, μέρος ενός ιδιαίτερα υποβλητικού και απόκοσμου τοπίου που θα μας σαγηνέψει. Στη συνέχεια θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο για δείπνο και διανυκτέρευση.
Ημέρα 5η: ΣΙΡΑΖ– Παρασαγάδες - ΓΙΑΖΝΤ
Πρωινό και αναχώρηση οδικώς για το Γιάζντ. Καθοδόν θα κάνουμε στάση στο μαυσωλείο του Κύρου, το φρούριο Tall-e Takht στην κορυφή ενός κοντινού λόφου και τα ερείπια δυο βασιλικών ανακτόρων και κήπων. Στη συνέχεια, θα κάνουμε μια ακόμα στάση για να επισκεφτούμε τους Παρασαγάδες, η πρώτη πρωτεύουσα της Περσικής Αυτοκρατορίας, που αποτελεί έναν από τους αρχαιολογικούς τόπους του Ιράν και Παγκόσμιο Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco. Άφιξη στο Γιάζντ και μεταφροά στο ξενοδοχείο. Ακολουθεί επίσκεψη στους Πύργους της Σιωπής, τις πέτρινες κατασκευές στη κορυφή των οποίων οι Ζωροάστρες τοποθετούσαν τους νεκρούς τους για να τους κατασπαράξουν τα άγρια πουλιά. Συνεχίζουμε με τον Ναό των Ζωροαστρών με την άσβεστη φωτιά στο κέντρο της πόλης. Στην συνέχεια τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.
Ημέρα 6η: ΓΙΑΖΝΤ – Νάιν - ΙΣΦΑΧΑΝ
Μετά το πρωινό μας θα μεταφερθούμε στην πλατεία Αμιρ Τσακμάκ, όπου πραγματοποιούνται ετησίως (κατά την Ασούρα) οι εντυπωσιακές τελετές και περιφορές προς τιμήν του ιμάμη Χουσείν και κατόπιν το Τζαμί της Παρασκευής με τα περίφημα διακοσμητικά κεραμικά στον θόλο και στους τοίχους. Θα περπατήσουμε στα στενά δρομάκια της παλιάς πόλης, με τα πλινθόκτιστα σπίτια, τα όμορφα πορτόφυλλα με τα μοναδικά ρόπτρα και τους παραδοσιακούς ανεμοσυλλέκτες “μπαντγκίρ”, χαρακτηριστικό της Γιαζντ. Στη συνέχεια αναχωρούμε οδικώς για το Ισφαχάν, με διέλευση καθ’ οδόν από την Ναΐν. Αυτή η μικρή πόλη δεν είναι διάσημη μόνο για τα περίφημα χαλιά της, αλλά κυρίως και πρωτίστως για το τζαμί της, που θα επισκεφθούμε, και είναι ένα από τα παλαιότερα όλης της Περσίας. Άφιξη στην ομορφότερη πόλη του Ιράν, το Ισφαχάν. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.
Ημέρα 7η: ΙΣΦΑΧΑΝ
Μετά το πρωινό μας, θα ξεναγηθούμε στο Ισφαχάν, μια πόλη με τέλειο πολεοδομικό σχεδιασμό, με μεγαλοπρεπή τζαμιά, επιβλητικούς γαλανόλευκους τρούλους, μοναδικά σε πλούτο παλάτια και το παραμυθένιο σκεπαστό παζάρι της κεντρικής πλατείας - όλα συνθέτουν τις λαμπρότερες σελίδες της ιστορίας του Ισφαχάν, χάρη στις οποίες η πόλη πέρασε στο πάνθεο της αιωνιότητας. Πρώτη μας στάση για ξενάγηση το Παλάτι Chehel Sotun ή αλλιώς το παλάτι των 40 κιόνων, με την περίτεχνη διακόσμηση και την εντυπωσιακή έκθεση από κοσμήματα, όπλα και πανάρχαια Kοράνια μοναδικής αξίας. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε τη μοναδική πλατεία Μέινταν όπου βρίσκονται συγκεντρωμένα τα πιο εντυπωσιακά μνημεία του Ισφαχάν. Τα εξαίσια οικοδομήματα της πλατείας ανεγέρθηκαν τον 16ο αιώνα από τον Σάχη Αμπάς Α΄ τον Μέγα. Ήταν η εποχή που το Ισφαχάν έγινε πρωτεύουσα της Περσίας και έφτασε στο απόγειο της δόξας του. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε το τέμενος του Ιμάμη, ενός από τα πιο σημαντικά τζαμιά της Ασίας. Μετέπειτα θα περιηγηθούμε στους δαιδαλώδεις διαδρόμους και τα αμέτρητα δωμάτια του εξαόροφου Παλατιού Αλί Καπού, από όπου η θέα προς την πόλη είναι μαγευτική. Τέλος θα επισκεφτούμε το τζαμί Λοτφοχαν, το οποίο χτίστηκε για τις κυρίες της αυλής του παλατιού. Χρόνος ελεύθερος για περιπλάνηση μέσα στα στενά, δαιδαλώδη σοκάκια του σκεπαστού παζαριού, που εκτείνεται περιμετρικά της πλατείας, που θα μας χαρίσει ένα ανεπανάληπτο ταξίδι πίσω στο χρόνο, τότε που τα εμπορικά καραβάνια έφερναν από την Κεντρική Ασία, την Ινδία και την Αραβική χερσόνησο στο Ισφαχάν μπαχαρικά, πολύτιμους λίθους, μετάξι, αρώματα, υφάσματα, χρυσάφι και γυάλινα σκεύη. Τα ετερόκλιτα εμπορεύματα των γραφικών μικρομάγαζων, τα χρώματα, η ένταση, οι λαλίστατοι πωλητές και οι επιδέξιοι τεχνίτες θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον μας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και το βράδυ θα κάνουμε μια τελευταία βόλτα όπου θα δούμε φωταγωγημένη την περίφημη πλατεία. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.
Ημέρα 8η: ΙΣΦΑΧΑΝ – Κασάν - ΤΕΧΕΡΑΝΗ
Πρωινό και αναχώρηση για τη πάλαι ποτέ πρωτεύουσα της Περσικής Αυτοκρατορίας και του σημερινού Ιράν. Πρώτη μας σύντομη στάση καθοδόν είναι η όαση Κασάν. Μια πόλη ιστορίας 9,000 χρόνων που είναι γνωστή για τα περσικά χαλιά, τα κεραμικά της, το μετάξι και το χαλκό. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τη πόλη Κομ, την ιερή πόλη των μουσουλμάνων και πνευματικό κέντρο καθοδήσης της σύγχρονης Περσίας. Αργά το απόγευμα άφιξη στη Τεχεράνη. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.
Ημέρα 9η: ΤΕΧΕΡΑΝΗ - ΑΘΗΝΑ
Μεταφορά στο αεροδρόμιο όπου θα πάρουμε τη πτήση για Αθήνα . Άφιξη στην Αθήνα αυθημερόν έχοντας κάνει ένα πραγματικά αλησμόνητο ταξίδι στη μαγεία του παρελθόντος.

 

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΔΙΚΛΙΝΟ ΜΟΝ/ΝΟ ΦΟΡΟΙ/ΒΙΖΑ/ΑΣΦΑΛΕΙΑ
4*/5* 990 € 1399 € 750 €

H προσφορά ισχύει για τις πρώτες 10 θέσεις!

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ ΜΕ AEGEAN

  • ΑΘΗΝΑ - ΤΕΧΕΡΑΝΗ 22.30 03.25
  • ΤΕΧΕΡΑΝΗ-ΑΘΗΝA 04.25 06.50

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια με επιστροφή με Aegean Airways
  • Διαμονή σε 4*/5* ξενοδοχεία
  • Ημιδιατροφή καθημερινά (Πρωινό & Δείπνο)
  • Ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο παραπάνω πρόγραμμα
  • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
  • Επαγγελματίες ελληνόφωνοι αρχηγοί / συνοδοί
  • Επαγγελματίες διπλωματούχοι τοπικοί ξεναγοί
  • Όλες οι μεταφορές από και προς τα αεροδρόμια / ξενοδοχεία εξωτερικού
  • Υπηρεσίες τοπικών αντιπροσώπων
  • Ταξιδιωτικά έντυπα / χάρτες
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Δενπεριλαμβάνονται

  • Ταξιδιωτική ασφάλεια
  • Φόροι αεροδρομίων
  • Βίζα Ιράν
  • Φιλοδωρήματα
  • Ποτά και αναψυκτικά κατά την διάρκεια των γευμάτων που συμπεριλαμβάνονται στην εκδρομή
  • Οτιδήποτε προαιρετικά προτείνεται ή συνιστάται