Skip to main content

Αυτοκρατορικό Μαρόκο Αναχώρηση 8/10/2012

Αυτοκρατορικό Μαρόκο 7 ημέρες

Αναχώρηση : 8/10

1η ημέρα : Αθήνα - Καζαμπλάνκα - Ραμπάτ - Μεκνέζ - Φέζ

Συγκέντρωση στο  αεροδρόμιο και πτήση για την Καζαμπλάνκα μέσω σταθμού. Άφιξη και ακολουθεί πανοραμική ξενάγηση στην ‘’οικονομική’’  πρωτεύουσα του Μαρόκου που έχει σήμερα πάνω από 7 εκατομμύρια κατοίκους. Θα δούμε την παλιά και την νέα πόλη περνώντας από τις φαρδιές δεντροφυτεμένες λεωφόρους. Θα περάσουμε από την πλατεία των Ηνωμένων Εθνών, το μεγάλο τζαμί,το δικαστήριο, τα γραφικά σουκς, την κεντρική αγορά κ.α. Στην συνέχεια αναχώρηση για την πρωτεύουσα του Μαρόκου Ραμπάτ, όμορφη πόλη με δενδροφυτεμένες λεωφόρους και ολόλευκα σπίτια. Θα δούμε το βασιλικό παλάτι, το μαυσωλείο του πρώην βασιλιά Μωχάμεντ Ε’, και τον ‘’Πύργο του Χασσάν’’. Αναχώρηση για την Φεζ μέσω της πόλης Μεκνές . Η πόλη είναι άμεσα συνδεδεμένη με τα μεγαλόπρεπα όνειρα του σουλτάνου Μουλάυ Ισμαήλ. Εντυπωσιακά σε μέγεθος είναι τα ερείπια του παλατιού και των στάβλων. Άμεση ξενάγηση. Θα δούμε την πλατεία Ελ Χεντιμ, τις πύλες Μανσουρ και Κεμις. Άφιξη στην Φεζ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

2η ημέρα : Φέζ (ξενάγηση)

Πρόγευμα. Μέρα αφιερωμένη στη Φεζ, έδρα των πιο φημισμένων πανεπιστημίων. Στην ολοήμερη ξενάγηση θα δούμε τα ιστορικά της μνημεία όπως την Μπουνανία, το ανδαλουσιάνικο τζαμί Καραούιν , το πρώτο ισλαμικό πανεπιστήμιο στο κόσμο, τα σιντριβάνια Νετζαρίν και στην συνέχεια την αγορά (σουκς) που το κάθε τμήμα είναι αφιερωμένο σε διαφορετικό εμπόρευμα (υφάσματα, δερμάτινα, χάλκινα κλπ). Το απόγευμα ελεύθερο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα : Φέζ - Ιφράν - Μπενί Μελλάλ - Μαρρακές

Πρόγευμα. Η σημερινή μας διαδρομή νοτιοανατολικά από την οροσειρά του Ατλάντα με στόχο το Μαρρακές ( διαμέσου Ifran , Mπενί Μελλάλ) όπου θα φθάσουμε αργά το απόγευμα. Άφιξη τακτοποίηση στο ξεν/χειο , δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα : Μαρρακές

Πρόγευμα. Το Μαρρακές εντυπωσιάζει με την πρώτη ματιά τον επισκέπτη. Ο μιναρές Κουτουμπία-σύμβολο της πόλης, το παλάτι Ελ Μπαχία, οι κήποι Μαζορέλ (τώρα ιδιοκτησία του Υβ σεν Λοράν) και η περίφημη πλατεία Τζέμα-ελ-Φνα με τους σαγηνευτές φιδιών, τους νερουλάδες , οι απαιτητικές μαϊμούδες και τους κάθε λογής πραματευτάδες, είναι από τα πιο σημαντικά από όσα θα δούμε. Απόγευμα ελεύθερο. Το βράδυ ακολουθεί προαιρετική φολκλορική βραδιά (fantasia show με ποτό) . Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ημέρα : Μαρρακές - Ουρίκα

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο μας. Επίσκεψη στην Κοιλάδα της Ουρίκα. Ακολουθεί βόλτα με το πούλμαν γύρω από τα τείχη του Μαρακές ως το φοινικόδασος του Μαρρακές στις παρυφές της πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση..

6η ημέρα : Μαρρακές - Εσσαουίρα

Πρωινό και ακολουθεί ημερήσια εκδρομή στην παραθαλάσσια Εσσαουίρα. Κατά τη διαδρομή θα δούμε τις εκτάσεις στις οποίες ευδοκιμεί το δέντρο (ένα είδος αγριελιάς) που παράγει το διάσημο λάδι Αργκάν. Φθάνοντας θα δούμε το παραθαλάσσιο μεσαιωνικό, πορτογαλλικής κτίσης κάστρο της πόλης δίπλα στα κύμματα του Ατλαντικού ωκεανού και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στα παζάρια της πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

7η ημέρα : Μαρρακές - Καζαμπλάνκα - Αθήνα

Πρόγευμα και στη συνέχεια ακολουθεί  η αναχώρηση μας για την Καζαμπλάνκα από όπου θα πάρουμε την πτήση για την Αθήνα μέσω σταθμού.

Περιλαμβάνονται

Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα - Καζαμπλάνκα - Αθήνα μέσω σταθμού με Alitalia

6 διαν/σεις σε ξενοδοχεία 5*

Ημιδιατροφή

Ολες οι μεταφορές σύμφωνα με το πρόγραμμα με πολυτελή & κλιματιζόμενο πούλμαν

Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Αρχηγό - Συνοδό & τοπικό ξεναγό

Δεν περιλαμβάνει :

Φόροι αεροδρομίων

ΕΚΔΡΟΜΗ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ

ΞΕΝ/ΧΕΙΑ

ΔΙΚΛΙΝΟ

ΜΟΝΟ

ΚΛΙΝΟ

ΠΑΙ

ΔΙΚΟ

ΓΕΥ

ΜΑΤΑ

ΦΟΡΟΙ

Αυτοκρατορικό

Μαρόκο

7 Ημέρες

8/10

5* Lux

580 €

+200 €

-70 €

6

255 €