Skip to main content

Μαρακές ένα ταξίδι-αποκάλυψη στην αυτοκρατορική πόλη | 27.10.2023 Διάρκεια: 5 ΗΜΕΡΕΣ από 699

Αναχώρηση: 27/10

 

 

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΜΑΡΑΚΕΣ – Αγκαφάυ

Μετάβαση στο αεροδρόμιο και πτήση για το «Κόκκινο Μαργαριτάρι του Νότου», το Μαρακές. Τοποθετημένο σ’ ένα σταυροδρόμι σημαντικών εμπορικών δρόμων, ανάμεσα στην οροσειρά του Άτλαντα, στη Σαχάρα και στην απεραντοσύνη των νοτίων περιοχών, το Μαρακές είναι η πρωτεύουσα του Νότου και η τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας. Τα ζωηρά χρώματα του πολύβουου σουκ, το κόκκινο χρώμα στους τοίχους της Μεδίνας (παλιά πόλη), τα ανακατεμένα αρώματα από τα χιλιάδες μπαχαρικά και οι ήχοι των παραμυθάδων, των πυροφάγων και των γητευτών των φιδιών κάνουν το Μαρακές το πιο εξωτικό μέρος του κόσμου.

Από την άλλη, λίγο πιο πέρα από την εξωτική μελωδία της Μεδίνας, στην Γκελίζ ή Ville Nouvelle (Νέα πόλη), όπως την αποκαλούν οι ντόπιοι, ζευγάρια κλείνουν τραπέζι σε μοδάτα εστιατόρια, παρέες ξενυχτούν τσουγκρίζοντας μοχίτο στα μπαρ και αστραφτερά κάμπριο ανεβοκατεβαίνουν στις λεωφόρους της πόλης. Άφιξη στην πόλη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το απόγευμα θα πάμε στο Αγκαφάυ, μέσα στην έρημο, για να απολαύσουμε το ηλιοβασίλεμα αλλά και διάφορες δραστηριότητες της επιλογής σας (έξοδα ατομικά). Επιστροφή στο Μαρακές και διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: ΜΑΡΑΚΕΣ: ξενάγηση (με το μουσείο Dar Si Said)

Τοποθετημένο σε ένα σταυροδρόμι σημαντικών εμπορικών δρόμων, ανάμεσα στην οροσειρά του Άτλαντα, τη Σαχάρα και την απεραντοσύνη των νοτίων περιοχών, το Μαρακές είναι η «κόκκινη πόλη», η πρωτεύουσα του Νότου και η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας θα θαυμάσουμε τα τείχη της πόλης, το παλάτι Μπάχια, τους κήπους Μαζορέλ και εξωτερικά τους τάφους των Saadi.

Στο Μαρακές, εξάλλου, βρίσκονται και αρκετά από τα λαμπρότερα οικοδομήματα ολόκληρου του Μαρόκου, όπως το ξακουστό τζαμί με τον εντυπωσιακό μιναρέ Κουτούμπια, το οποίο πήρε το όνομά του από τους μικροπωλητές βιβλίων που κάθονταν στο εξωτερικό του (κουτούμπ στα αραβικά σημαίνει «βιβλία»).

Θα επισκεφθούμε τα δαιδαλώδη σουκ και, φυσικά, τη θρυλική κεντρική πλατεία Τζεμάα ελ Φνα, που είναι η μεγαλύτερη πλατεία-αγορά του αραβικού κόσμου. Για πολλούς αιώνες η πόλη αυτή ήταν ένα ονομαστό εμπορικό κέντρο. Βέρβεροι και Άραβες νομάδες και αυτόχθονες από το κοντινό όρος Άτλας συνέρρεαν στη χαώδη κεντρική πλατεία, την Τζεμάα ελ Φνα, ενώ έμποροι από το Τιμπουκτού, την Αίγυπτο και την Ευρώπη έρχονταν να εμπορευθούν βαμβάκι χρυσό ασήμι, δούλους και μπαχαρικά. Σήμερα φαίνεται ότι ελάχιστα έχει αλλάξει και τα ψώνια είναι πάντα ένας καλός λόγος για να επισκεφθείτε τη Μεδίνα του Μαρακές, δηλαδή την παλιά συνοικία.
Θα αφεθούμε στη δίνη του λαβύρινθου αυτής της περιοχής και στα σκοτεινά στενά σοκάκια, όπου ο ουρανός κρύβεται πίσω από χαλιά που κρέμονται από ψηλά, θα ανακατευτούμε με τους πολυάριθμους μικροπωλητές, τους ζογκλέρ, τους μουσικούς γκνάουα, τους φαρμακοτρίφτες και θα ξελογιαστούμε από τους γυρολόγους και τους επιδέξιους εμπόρους που στριμωγμένοι ο ένας δίπλα στον άλλο πουλούν από παραδοσιακά μπαμπούς (ζωηρόχρωμα κίτρινα πασούμια) έως διακοσμητικά σιδερένια φανάρια.

Αν είστε λάτρεις των μπαχαρικών και των βοτάνων, στις αγορές τους θα βρείτε ό,τι πιο εξεζητημένο και δυσεύρετο καρύκευμα υπάρχει. Οι βοτανοπώλες προσφέρουν ελιξίρια και λοσιόν που θεραπεύουν όλες τις παθήσεις. Προσφέρουν, μαύρους σκορπιούς μπουκαλάκια με βδέλλες ακόμα και αποξηραμένους χαμαιλέοντες για ιατρική χρήση.

 

3η ημέρα: ΜΑΡΑΚΕΣ: προαιρετική εκδρομή στην ΕΣΑΟΥΙΡΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε για μία ολοήμερη (προαιρετική) εκδρομή στην παραθαλάσσια πόλη της Εσσαουίρα. Η Εσσαουίρα είναι μια πόλη ντυμένη στα μπλε, η οποία σήμερα έχει εξελιχθεί σε σημαντικό κέντρο μαροκινής καλλιτεχνικής δημιουργίας, με πολλούς ζωγράφους και καλλιτέχνες. Ανεβείτε στο κάστρο για να απολαύσετε τη θέα του ωκεανού. Στην περιοχή της Εσσαουίρα και του Μαρακές φυτρώνουν οι αργανιές από τις οποίες βγαίνει το πανάκριβο έλαιο Argan.

Μετά το τέλος της επίσκεψής μας επιστρέφουμε στο Μαρακές.
(Η επίσκεψη στην Εσσαουίρα είναι προαιρετική).

 

4η ημέρα: ΜΑΡΑΚΕΣ: προαιρετική εκδρομή στην Οροσειρά του Άτλαντα – Ουαρζαζάτ – Αΐτ Μπεν Χαντού

Κανένα ταξίδι στο Μαρόκο δεν είναι πλήρες, αν δεν ανακατευτούμε με την έρημο. Η χώρα γίνεται ακόμα πιο εξωτική και απόκοσμη, όταν περιπλανηθεί κανείς στα εντυπωσιακά τοπία των απέραντων αμμόλοφων.  Η σημερινή μας (προαιρετική) εκδρομή λοιπόν μας περνάει από την οροσειρά του Άτλαντα, τη μεγαλύτερη οροσειρά της Βόρειας Αφρικής, που χωρίζει το Μαρόκο στα δύο. Εκεί κατοικούν αποκλειστικά οι Βέρβεροι, οι αυτόχθονες κάτοικοι της χώρας. Ο οδικός άξονας που θα διανύσουμε κατασκευάστηκε αρχικά από τη γαλλική Λεγεώνα των Ξένων και θα μας οδηγήσει στην οδική διάβαση Τίζιν Τίσκα, σε υψόμετρο 2.260 μέτρων, περνώντας μέσα από τη βερβερική πόλη Ταντάρτ και αγναντεύοντας τοπία άγριας ομορφιάς.

Φτάνουμε στην Ουαρζαζάτ, η οποία εκτείνεται στο κέντρο ενός ερημικού οροπεδίου και ιδρύθηκε από τους Γάλλους λεγεωνάριους το 1920. Το σημαντικότερο αξιοθέατο της πόλης είναι η κάσμπα Ταουρίντ, ένα αρχοντικό που χρησιμοποιήθηκε τόσο κατά το παρελθόν από τον πασά του Νότου, Γκλαουί, όσο και προσφάτως από πολλές κινηματογραφικές παραγωγές.

Παίρνοντας τον δρόμο της επιστροφής, ερχόμαστε στο οχυρωμένο χωριό Αΐτ Μπεν Χαντού –προστατευόμενο από την UNESCO– με τις χαρακτηριστικές πλινθόκτιστες κάσμπα, ένα απίστευτο αντιπροσωπευτικό σκηνικό του πολεμικού παρελθόντος των πολλών και διαφορετικών φυλών του νότιου Μαρόκου. Η καφεκόκκινη καστροπολιτεία Κασμπάχ, που σκαρφαλώνει στην πλαγιά του λόφου, είναι ανησυχητικά γνώριμη, μια και η πιο μεγαλειώδης πόλη που έχει υπάρξει ή θα υπάρξει ποτέ, η φαντασμαγορική Qarth στο «Game of Thrones», ήταν στην πραγματικότητα το Αΐτ Μπεν Χαντού. Θα σκαρφαλώσουμε στο ψηλότερο σημείο του κάστρου, κάνοντας ζιγκ-ζαγκ στα ανηφορικά χωμάτινα δρομάκια του, ανάμεσα στα χαμηλά καφεκόκκινα σπίτια, για να θαυμάσουμε τη συγκλονιστική θέα στον εντυπωσιακό φοινικώνα που απλώνεται από τη μία και την απεραντοσύνη της ερήμου από την άλλη.

Λίγο έξω από την είσοδο της πόλης, σε ένα κομμάτι του οροπεδίου, βρίσκεται η βάση μιας παλιάς στρατιωτικής μονάδας. Εκεί σήμερα υπάρχουν κινηματογραφικά στούντιο που απετέλεσαν σκηνικά για πολλές κινηματογραφικές ταινίες. Κατά την επίσκεψή μας (χρόνου επιτρέποντος) εδώ θα μας μιλήσουν για όλες τις μεγάλες επιτυχίες του κινηματογράφου που γυρίστηκαν εδώ, όπως «Ο Λόρενς της Αραβίας», «Ο Μονομάχος», η «Βαβέλ» αλλά και η τηλεοπτική σειρά «Game of Thrones».

Χορτασμένοι από εικόνες και μυρωδιές θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας στο Μαρακές. Διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: ΜΑΡΑΚΕΣ – Πτήση Επιστροφής

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας, μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση επιστροφής μας, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  27/10/2023 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 699€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 699 € 380 €
  Twin Room 699 € 380 €
  Triple Room 699 € 380 €
  Single Room 989 € 380 €

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης.
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία 5 *(τοπικής κατηγοριοποίησης)
  • Ημιδιατροφή καθημερινά.
  • Όλες οι μεταφορές, οι μετακινήσεις και οι ξεναγήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν.
  • Οι είσοδοι στα μουσεία και στους προβλεπόμενους από το πρόγραμμα χώρους.
  • Έμπειροι τοπικοί ξεναγοί.
  • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Φιλοδωρήματα (20 €) στον τοπικό αρχηγό & ξεναγό

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων:  € 380

 

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα

Άφιξης

A3 738

27/10/2023

ΑΘΗΝΑ – ΜΑΡΑΚΕΣ

07:40

10:10

A3 739

31/10/2023

ΜΑΡΑΚΕΣ - ΑΘΗΝΑ

13:25

18:30