Skip to main content

ΜΑΡΑΚΕΣ - ΝΟΤΙΟ ΜΑΡΟΚΟ 28η Οκτωβρίου 2019 από 465.00

Αναχώρηση: 26/10
5 ημέρες

EARLY BOOKING ΕΩΣ 21 ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ την αναχώρηση!

1η ΗΜΕΡΑ ΑΘΗΝΑ - ΜΑΡΑΚΕΣ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και απευθείας πτήση για τo Μαρακές, την ωραιότερη πόλη του Μαροκινού Νότου, στις 21:45 μ.μ. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ ΜΑΡΑΚΕΣ – ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ – (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΒΡΑΔΥΝΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ‘FANTASIA SHOW’)
Πρωινό και ξενάγηση στο Μαρακές, που η ομορφιά του ξεπερνάει τη φαντασία του ταξιδιώτη. Γνωστό ως το “Μαργαριτάρι του Νότου” ιδρύθηκε τον 11ο αιώνα από τους Αλμοραβίδες, τους ιδρυτές του Μαρόκου. Θα ξεκινήσουμε από το μνημείο του Saadien, τους Κήπους Menara, το τζαμί Koutoubia, το παλάτι Bahia και το μουσείο Dar Si Said, τις αγορές και τους μικρούς δρόμους που προσφέρουν ένα συναρπαστικό θέαμα. Ακολουθούν οι κήποι Majorelle (Yves Saint Laurent). Τέλος, θα επισκεφθούμε την φημισμένη πλατεία Djemaa El Fna και στη συνέχεια θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να κάνουμε βόλτες και αγορές στο συναρπαστικό και μυστηριώδες παζάρι της πόλης. Εκεί θα βρείτε σουβενίρ, δερμάτινα είδη, σπαθιά των Βέρβερων, ή αντικείμενα των Τουαρέγκ φερμένα από τα βάθη της Σαχάρας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Για το βράδυ προαιρετικά (έξοδα ατομικά) διασκέδαση στο γνωστό κέντρο “Chez Ali” όπου θα παρακολουθήσουμε το διάσημο θέαμα “Fantasia” του Μαρρακές. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ ΜΑΡΑΚΕΣ – ΕΚΔΡΟΜΗ ΕΣΣΑΟΥΙΡΑ – (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΟΑΣΗ PALMERAIE / SUNSET CAMEL RIDE)
Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και ακολουθεί ολοήμερη εκδρομή στην παραθαλάσσια Εσσαουίρα, το “Κόσμημα του Ατλαντικού” όπως συνηθίζουν να την ονομάζουν οι ντόπιοι. Η Εσσαουίρα είναι μια  πόλη  ντυμένη  στα  μπλε,  η  οποία  σήμερα  έχει εξελιχθεί σε σημαντικό κέντρο μαροκινής καλλιτεχνικής δημιουργίας, με πολλούς ζωγράφους και καλλιτέχνες. Στην περιοχή της Εσσαουίρα (και του Μαρακές) φυτρώνουν οι αργανιές από τις οποίες βγαίνει το πανάκριβο έλαιο Argan. Θα θαυμάσουμε το παραθαλάσσιο κάστρο, τα ρομαντικά καλντερίμια του και τις σκεπαστές στοές, τα μικρά μαγαζάκια με τα όμορφα είδη τέχνης αλλά και την ψαραγορά με τα φρέσκα ψάρια. Νωρίς το απόγευμα επιστροφή στο Μαρακές. Προαιρετικά (έξοδα ατομικά) δυνατότητα για επίσκεψη στην κοντινή όαση/φοινικόδασος του Palmeraie, όπου έχετε δυνατότητα να κάνετε βόλτα με καμήλα με θέα το γραφικό ηλιοβασίλεμα! Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο. Διανυκτέρευση.  

4η ΗΜΕΡΑ ΜΑΡΑΚΕΣ – ΟΛΟΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΟΥΑΡΖΑΖΑΤ (Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΕΡΗΜΟΥ) –ΜΑΡΑΚΕΣ
Πρωινή αναχώρηση για την ολοήμερη εκδρομή μας στην Ουαρζαζάτ. Στη διαδρομή μας θα μας συντροφεύει η ογκώδης φιγούρα του Άτλαντα, του ψηλότερου βουνού της βόρειας Αφρικής. Στη θεαματική μας διαδρομή θα περάσουμε από τις ορεινές κοιλάδες του Άτλαντα και από τοπία γεμάτα από κάσμπες και παραδοσιακά σπίτια Βερβέρων, που είναι γνωστά ως Κσαρ. Πρώτη μας στάση  στο χωριό Aït Ben Haddou, που έχει χαρακτηριστεί εθνικό μνημείο, όπως και μνημείο της UNESCO για τη μοναδική προ-Σαχάρια αρχιτεκτονική του. Τελικός μας προορισμός η μυθική Ουαρζαζάτ, αφετηρία των παλιών καραβανιών, που έκαναν τη διαδρομή μέχρι το Τιμπουκτού σε 54 ημέρες. Η  πόλη, από  τις  νεότερες   που   ιδρύθηκαν   από  τους   Γάλλους   το  1920  σε εξαιρετική   γεωγραφική  θέση   ως   βάση  στρατιωτικής  μονάδας   που   έλεγχε  το  νότο,   σήμερα  είναι  μια τουριστική  βάση  και   έδρα  σπουδαίων    κινηματογραφικών   στούντιο. Χρόνος ελεύθερος για γεύμα. Αναζητήστε το εστιατόριο Chez Dimitri, το μοναδικό ελληνικό εστιατόριο της πόλης (ίσως και σε όλο το Μαρόκο) από το 1928! Επιστροφή το βράδυ στο Μαρακές και το ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ ΜΑΡΑΚΕΣ – ΑΘΗΝΑ
Πρωινό και λίγος χρόνος ελεύθερος για μια τελευταία βόλτα στην πόλη. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αθήνα στις 13:35 μ.μ. Άφιξη στην Αθήνα στις 18:55 μ.μ.

Σημείωση: η σειρά των ξεναγήσεων μπορεί να τροποποιηθεί χωρίς παραλήψεις

ΑΝΑΧ/ΣΕΙΣ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ

 

 

ΕΝΗΛΙΚΑΣ

ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ

EARLY BOOKING ΕΩΣ 21 ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ

 

ΕΝΗΛΙΚΑΣ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ

 

 

ΠΑΙΔΙ 2-12 ΕΤΩΝ ΣΕ ΤΡΙΚΛΙΝΟ ΜΕ 2 ΕΝΗΛΙΚΕΣ     

ΕΠΙΒ. ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ

26/10

RAWABI HOTEL & SPA 4*,

NASSIM HOTEL 4*,

ATLAS ASNI 4*

ή παρόμοιο

465€

495€

445€

120€

ADAM PARK 5*,  PARK PLAZA 5*, MOGADOR MENARA  5*

ή παρόμοιο

535€

565€

495€

180€

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια απευθείας πτήσης Αθήνα-Μαρακές-Αθήνα με Aegean Airlines
  • Αποσκευή 23 κιλά & χειραποσκευή 8 κιλά.
  • 4 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4* ή 5*επιλογής
  • Πρωινό καθημερινά & 3 δείπνα εντός των ξενοδοχείων
  • Μεταφορές με κλιματιζόμενο τουριστικό λεωφορείο σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Τοπικός ελληνόφωνος ξεναγός – συνοδός για το σύνολο της εκδρομής

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

  • Φόρους αεροδρομίων και επίναυλο καυσίμων 200€
  • Φιλοδωρήματα – αχθοφορικά 20€ πληρωτέα τοπικά
  • Οτιδήποτε αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο, προσωπικά έξοδα
  • Εισόδους σε επισκεπτόμενους χώρους, μουσεία.

Σημειώσεις:

  • Απαραίτητο διαβατήριο με 6μηνη ισχύ.

Τα ξενοδοχεία 4* &  5* στο Μαρόκο είναι υποδεέστερα των αντίστοιχων Ευρωπαϊκών