Skip to main content

ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΟ ΜΑΡΟΚΟ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ 2019! ΑΠΟ 745,00

9 ημέρες (7 διανυκτερεύσεις) αεροπορικώς με απευθείας πτήση της AEGEAN AIRLINES

15 - 23/06/2019

EARLY BOOKING ΕΩΣ 30 ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ

1η μέρα ΑΘΗΝΑ - ΜΑΡΑΚΕΣ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και απευθείας πτήση για το Μαρακές στις 21:35. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια. Διανυκτέρευση.

2η μέρα. ΜΑΡΡΑΚΕΣ - MΠΕΝΙ ΜΕΛΛΑΛ - ΙΦΡΑΝ - ΦΕΖ

Πρωινό και η σημερινή μας μέρα περιλαμβάνει μαγευτική διαδρομή νοτιοδυτικά από την οροσειρά του Ατλάντα με στόχο την Φεζ (διαμέσου Mπενί Μελλάλ και Ιφράν) όπου θα φθάσουμε αργά το απόγευμα και αφού διασχίσουμε κατάφυτα τοπία σε αρκετά μεγάλο υψόμετρο. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η μέρα. ΦΕΖ

Πρωινό και η μέρα αφιερωμένη στη Φεζ, έδρα των πιο φημισμένων πανεπιστημίων. Στην ολοήμερη ξενάγηση θα δούμε τα ιστορικά της μνημεία όπως την Μπουνανία, το ανδαλουσιάνικο τζαμί Καραούιν, το πρώτο ισλαμικό πανεπιστήμιο στο κόσμο, τα σιντριβάνια Νετζαρίν και στην συνέχεια την αγορά (σουκς) που το κάθε τμήμα είναι αφιερωμένο σε διαφορετικό εμπόρευμα (υφάσματα, δερμάτινα, χάλκινα κλπ). Το απόγευμα ελεύθερο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η μέρα. ΦΕΖ - ΜΕΚΝΕΣ – ΡΑΜΠΑΤ – ΚΑΖΑΜΠΛΑΝΚΑ

Αναχώρηση για την Καζαμπλάνκα μέσω της πόλης Μεκνές. Η πόλη είναι άμεσα συνδεδεμένη με τα μεγαλόπρεπα όνειρα του σουλτάνου Μουλάυ Ισμαήλ. Εντυπωσιακά σε μέγεθος είναι τα ερείπια του παλατιού και των στάβλων. Θα δούμε την πλατεία Ελ Χεντιμ, τις πύλες Μανσουρ και Κεμις. Ακολουθεί επίσκεψη στην πρωτεύουσα του Μαρόκου Ραμπάτ, όμορφη πόλη με δενδροφυτεμένες λεωφόρους και ολόλευκα σπίτια. Θα δούμε το βασιλικό παλάτι, το μαυσωλείο του πρώην βασιλιά Μωχάμεντ Ε’, και τον ‘’Πύργο του Χασσάν’’. Άφιξη στην Καζαμπλάνκα και ακολουθεί η πανοραμική ξενάγηση της πόλης, όπου θα δούμε την παλιά και την νέα πόλη περνώντας από τις φαρδιές δεντροφυτεμένες λεωφόρους. Θα περάσουμε από την πλατεία των Ηνωμένων Εθνών, το τζαμί του Μωχάμεντ Ε, το δικαστήριο, τα γραφικά σουκς, την κεντρική αγορά κ.α. Λίγος χρόνος ελεύθερος και στη συνέχεια μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η μέρα ΚΑΖΑΜΠΛΑΝΚΑ - ΕΣΣΑΟΥΙΡΑ

Πρωινό και αναχώρηση για την παραθαλάσσια, πορτογαλικής κτίσης, πόλη την Εσσαουίρα στις ακτές του ατλαντικού ωκεανού. Στην περιοχή της Εσσαουίρα και του Μαρακές φυτρώνουν οι αργανιές από τις οποίες βγαίνει το πανάκριβο έλαιο Argan. Η Εσσαουίρα είναι μια  πόλη  ντυμένη  στα  μπλε,  η  οποία  σήμερα  έχει εξελιχθεί σε σημαντικό κέντρο μαροκινής καλλιτεχνικής δημιουργίας, με πολλούς ζωγράφους και καλλιτέχνες. Ανεβείτε στο κάστρο για να απολαύσετε τη θέα του ωκεανού. Ελεύθερος χρόνος. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

6η μέρα. ΕΣΣΑΟΥΙΡΑ - ΜΑΡΡΑΚΕΣ

Πρόγευμα και αναχώρηση για το κοσμοπολίτικο Μαρακές. Άφιξη και ακολουθεί η ξενάγηση της πόλης. Το Μαρρακές εντυπωσιάζει με την πρώτη ματιά τον επισκέπτη. Ο μιναρές Κουτουμπία-σύμβολο της πόλης, το παλάτι Ελ Μπαχία, οι κήποι Μαζορέλ (τώρα ιδιοκτησία του Υβ σεν Λοράν) και η περίφημη πλατεία Τζέμα-ελ-Φνα με τους σαγηνευτές φιδιών, τους νερουλάδες, τις απαιτητικές μαϊμούδες και τους κάθε λογής πραματευτάδες, είναι τα πιο σημαντικά από όλα όσα θα δούμε. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Για το βράδυ προαιρετικά (έξοδα ατομικά) διασκέδαση στο γνωστό κέντρο “ChezAli” όπου θα παρακολουθήσουμε το διάσημο θέαμα “Fantasia” του Μαρρακές. Διανυκτέρευση.

7η μέρα ΜΑΡΡΑΚΕΣ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΟΥΑΡΖΑΖΑΤ)

Πρωινό και ημέρα ελεύθερη. Προαιρετικά (έξοδα ατομικά) δυνατότητα για ολοήμερη εκδρομή στην Ουαρζαζάτ. Στη διαδρομή μας θα μας συντροφεύει η ογκώδης φιγούρα του Άτλαντα, του ψηλότερου βουνού της βόρειας Αφρικής. Στη θεαματική μας διαδρομή θα περάσουμε από τις ορεινές κοιλάδες του Άτλαντα και από τοπία γεμάτα από κάσμπες και παραδοσιακά σπίτια Βερβέρων, που είναι γνωστά ως Κσαρ.

Πρώτη μας στάση στο χωριό Aït Ben Haddou, που έχει χαρακτηριστεί εθνικό μνημείο, όπως και μνημείο της UNESCO για τη μοναδική προ-Σαχάρια αρχιτεκτονική του. Τελικός μας προορισμός η μυθική Ουαρζαζάτ, αφετηρία των παλιών καραβανιών, που έκαναν τη διαδρομή μέχρι το Τιμπουκτού σε 54 ημέρες. Η πόλη, από τις νεότερες   που   ιδρύθηκαν   από τους   Γάλλους   το 1920 σε   εξαιρετική   γεωγραφική θέση   ως   βάση στρατιωτικής μονάδας   που   έλεγχε το νότο,   σήμερα είναι μια τουριστική βάση και   έδρα σπουδαίων   κινηματογραφικών   στούντιο. Χρόνος ελεύθερος. Επιστροφή το βράδυ στο Μαρακές και το ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

8η μέρα ΜΑΡΡΑΚΕΣ – ΚΟΙΛΑΔΑ ΟΥΡΙΚΑ – ΦΟΙΝΙΚΟΔΑΣΟΣ - ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΜΑΡΑΚΕΣ

Πρωινό και χρόνος ελεύθερος. Νωρίς το μεσημέρι αναχώρηση για επίσκεψη στην Κοιλάδα της Ουρίκα. Χρόνος ελεύθερος και ακολουθεί βόλτα στο φοινικόδασος του Μαρακές. Επιστροφή στο Μαρακές, μεταφορά στο αεροδρόμιο.

9η μέρα ΜΑΡΑΚΕΣ – ΑΘΗΝΑ

Πτήση για την Αθήνα στις 01:10. Άφιξη στην Αθήνα στις 07:25.

ΑΝΑΧ/ΣΕΙΣ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ

 

ΕΝΗΛΙΚΑΣ

ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ

EARLY BOOKING ΕΩΣ 30 ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ

ΕΝΗΛΙΚΑΣ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ

ΠΑΙΔΙ 2-12 ΕΤΩΝ ΣΕ ΤΡΙΚΛΙΝΟ ΜΕ 2 ΕΝΗΛΙΚΕΣ

ΕΠΙΒ. ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ

15/06

4* & 5*

745€

795€

700€

220€

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια απευθείας πτήσης Αθήνα-Μαρακές-Αθήνα με AegeanAirlines
  • 7 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4* & 5*
  • Πρωινό καθημερινά & 6 δείπνα
  • Μεταφορές με κλιματιζόμενο τουριστικό λεωφορείο σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Τοπικός ξεναγός – συνοδός για το σύνολο της εκδρομής

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

*     Φόρους αεροδρομίων και επίναυλο καυσίμων 200€

*     Φιλοδωρήματα – αχθοφορικά 30€ πληρωτέα τοπικά στον ξεναγό

*     Οτιδήποτε αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο, προσωπικά έξοδα

*     Εισόδους σε επισκεπτόμενους χώρους, μουσεία

Σημειώσεις:

  • Απαραίτητο διαβατήριο με 6μηνη ισχύ
  • Τα ξενοδοχεία 4* & 5* στο Μαρόκο είναι υποδεέστερα των αντίστοιχων Ευρωπαϊκών
  • Η φορά του προγράμματος καθώς και η σειρά των ξεναγήσεων μπορεί να τροποποιηθεί, χωρίς παραλήψεις