Skip to main content

Αυτοκρατορικό Μαρόκo ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΕΩΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ 2019! ΑΠΟ 820,00

Διάρκεια: 8/9 Μέρες
 Αναχώρηση:  κάθε Σάββατο (10/05 - 30/09) & 15/06,27/07, 03,10,17,24,31/08 & 07/09/2019

 

Ταξίδι στη Καζαμπλάνκα - Μεκνές - Ραμπάτ - Φεζ - Μαρακές - Εσσαουίρα - Ουαρζαζάτ ... Μνημεία, τζαμιά και παλάτια που νομίζει κανείς ότι ξεπηδούν από τις «Χίλιες και μια νύχτες». Μαγικά παζάρια που προσφέρουν όχι μόνο μια ετερόκλητα θαυμαστή πραμάτεια, αλλά και σαγηνευτική ατμόσφαιρα, υπέροχος τόπος διακοπών & εκδρομών. Ένα ταξίδι που συνιστούμε σε όσους θέλουν να γνωρίσουν το Μαρόκο ! Ζήστε ενα αξέχαστο ταξίδι με το Pyramis International!!

ΔΩΡΟ φολκλορική βραδιά με ποτό στο Μαρακές!!!
ΔΩΡΟ ολόημερη εκδρομή στην Εσσαουίρα!!!

1η ΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ–ΚΑΖΑΜΠΛΑΝΚΑ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Καζαμπλάνκα με απευθείας πτήση. Μετά την άφιξή μας και την παραλαβή των αποσκευών μας, θα μεταφερθούμε στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση και δείπνο (κρύο πιάτο στο δωμάτιο). Διανυκτέρευση.

2η ΜΕΡΑ: ΚΑΖΑΜΠΛΑΝΚΑ-ΜΑΡΑΚΕΣ (245 χλμ.)
Μετά το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε την ξενάγηση στην Καζαμπλάνκα, την οικονομική πρωτεύουσα του Μαρόκου. Θα επισκεφθούμε την Κεντρική αγορά, την Πλατεία Μωχάμετ του 5ου, την μεγαλύτερη πλατεία της πόλης με την Γαλλική Πρεσβεία, το Δημαρχείο και την Υπερνομαρχία, την Πλατεία των Ηνωμένων Εθνών και θα απολαύσουμε τον καφέ μας στην παραλιακή λεωφόρο Κορνίς, με θέα τον Ατλαντικό ωκεανό. Θα συνεχίσουμε με το Τζαμί του Χασάν του 2ου (εξωτερικά), ένα από τα μεγαλύτερα τζαμία του Ισλαμικού κόσμου και θα τελειώσουμε με μια περιήγηση στην πλούσια συνοικία Άνφα, με τον ιππόδρομο και τα γήπεδα γκόλφ. Στη συνεχεια αναχωρηση για το Μαρρακες. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση. 


3η ΜΕΡΑ:ΜΑΡΑΚΕΣ & ΔΩΡΟ Φολκλορικό Σόου με ποτό
Πρόγευμα και ημέρα ξενάγησης στο Μαρακές, που είναι γνωστό και ως “Κόκκινη Πόλη”. Θα ξεκινήσουμε από το Τζαμί της Κουτούμπια, το οποίο βλεπουμε εξωτερικά μιας και δεν επιτρέπεται η επίσκεψη στους μη μουσουλμάνους. Ο μιναρές του τζαμιού αποτελεί το σύμβολο του Μαρακές. Θα συνεχίσουμε με το παλάτι Ελ Μπαχία, δηλαδή το παλάτι της ευνοούμενης, που έχει κτιστεί προς τα τέλη του 19ου αιώνα. Συνεχίζουμε με την φημισμένη πλατεία Τζεμαά Ελ Φνα ή αλλιώς «Πλατεία των Θαυμάτων». Σύμφωνα με την ΟΥΝΕΣΚΟ η πλατεία αποτελεί αριστούργημα προφορικής και ανέπαφης παγκόσμιας κληρονομιάς. Είναι σύμβολο του Μαρακές, και είναι εκεί όπου επί καθημερινής βάσης εκτυλίσσεται ένα μαγευτικό θέαμα, που το συνθέτουν οι υπαίθριοι αυτοσχέδιοι πάγκοι – εστιατόρια, οι γητευτές φιδιών, οι παραμυθάδες και οι μάγισσες, σε συνδυασμό πάντα με τα εκατοντάδες μαγαζιά που ξετρυπώνουν στις πιο απίθανες γωνίες των σουκς. Θα επισκεφθούμε επίσης τους πανέμορφους κήπους του Μαζορέλ,  ένα είδος παράδεισου σε μινιατούρα που σήμερα αποτελούν ιδιοκτησία του Υves Saint Laurent. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Το βράδυ θα απολαύσουμε το φολκλορικό show FANTASIA. Διανυκτέρευση.


4Η  ΜΕΡΑ: ΜΑΡΑΚΕΣ –  ΔΩΡΟ ολοήμερη εκδρομή στην ΕΣΣΑΟΥΙΡΑ –ΜΑΡΑΚΕΣ (175 χλμ.)
Πρόγευμα και σήμερα θα επισκεφθούμε την Εσσαουίρα, που βρίσκεται στις ακτές του Ατλαντικού. Απέχει από το Μαρρακές  175 χλμ και είναι η πιο ονομαστή από τις παραθαλάσσιες πόλεις του Μαρόκου. Με τα υπέροχα οχυρά της, τους μεγαλόπρεπους πέτρινους πύργους και έναν λαβύρινθο για μεντίνα, η πόλη που είναι ντυμένη στα λευκά και τα μπλε, αποτελεί σημαντικό κέντρο της μαροκινής καλλιτεχνικής δημιουργίας. Θα ανεβούμε στο κάστρο και απολαύστε την μαγευτική θέα, περπατήστε κατά μήκος του ωκεανού και ακούστε το τιτίβισμα των γλάρων...  Το μεσημέρι μπορείτε να γευθείτε φρέσκο ψάρι και θαλασσινά στους υπαίθριους πάγκους στο παλιό λιμάνι σε πολύ οικονομικές τιμές. Η πόλη σίγουρα θα σας αφήσει όμορφες εικόνες. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.


5Η  ΜΕΡΑ: ΜΑΡΑΚΕΣ – ΦΕΖ (485 χλμ.)
Πρωινό και αναχώρηση για την ιερή πόλη της Φέζ. Με ενδιάμεσες στάσεις στο Μπενί Μελλάλ, μια όμορφη αγροτική πόλη και στα ορεινά χωριά του Άτλαντα όπως το Ιφράν που θεμελιώθηκε από τους Γάλλους το 1929, για να γίνει σταθμός αναψυχής για τις οικογένειες τους. Άφιξη στη Φεζ και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.


6Η ΜΕΡΑ: ΦΕΖ
Μετά το πρωινό μας ξεκινάμε για την ξενάγησή μας στην Μέκκα του Μαρόκου, μιας και πρόκειται για την κατ' εξοχήν ιερή πόλη της χώρας. Θεμελιώθηκε το 791 μχ από τον Μουλά Ιντρίς τον 1ο, τον ιερό άντρα του Μαρόκου. Ξεκινάμε την περιπλάνησή μας από το ανάκτορο των Μερινιδών, την δυναστεία που προσέδωσε αίγλη και κύρος στην Φεζ. Είναι το παλαιότερο ανάκτορο του Μαρόκου και καλύπτει μια επιφάνεια 800ων εκταρίων. Η επίσκεψη γίνεται μόνο εξωτερικά. Συνεχίζουμε με την Εβραϊκή συνοικία Μελλάχ, μια από τις ωραιότερες και τις πλουσιότερες της χώρας  και καταλήγουμε στην Μεντίνα, που χρονολογείται από τον 11ο αιώνα. Πρόκειται για έναν πραγματικό λαβύρινθο με 9.202 σοκάκια, μέσα στον οποίο θα δούμε εξωτερικά το τζαμί Καραουίν, έδρα του μουσουλμανικού Πανεπιστημίου της Φέζ που ιδρύθηκε στον 10ο αιώνα και είναι ίσως το παλαιότερο του κόσμου, το μαυσωλείο του Μουλά Ιντρίς του 2ου (εξωτερικά) και την μεδρέσα Μπου Ινανία. Μέσα στην μεδίνα εφόσον υπάρχει χρόνος θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε και τα βυρσοδεψία, που λειτουργούν ακόμα με τον παλιό πατροπαράδοτο τρόπο. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε το λαογραφικό μουσείο Μπαταα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.


7Η ΜΕΡΑ: ΦΕΖ – ΜΕΚΝΕΣ (65 χλμ.) – ΡΑΜΠΑΤ (140 χλμ.) – ΚΑΖΑΜΠΛΑΝΚΑ (95 χλμ.)
Πρόγευμα και ακολούθως αναχώρηση για τη Μεκνές. Πρόκειται για μια από τις πρώην αυτοκρατορικές πρωτεύουσες της χώρας που έζησε το απόγειό της κατά τον 17ο αιώνα. Θα περάσουμε από την Πύλη της Πέμπτης, που πέρνει το όνομά της από το γεγονός πως εκεί γινόταν κάθε Πέμπτη η αγορά, από την Εβραϊκή συνοικία και θα κάνουμε στάση στην ιστορική πλατεία Λα Χεντίμ, γνωστή και ως«πλατεία της καταστροφής». Στην άκρη της πλατείας δεσπόζει η μεγαλόπρεπη πύλη Μπάμπ ελ Μανσούρ, που οδηγούσε στο παλάτι του Μουλά Ισμαήλ. Λίγος ελεύθερος χρόνος για μια περιήγηση στην αγορά και αναχώρηση για το Ραμπατ , αφού περάσουμε από την υπέροχη δεξαμενή Αγκντάλ και από τις σιταποθήκες του Μουλά Ισμαήλ. Ακολούθως θα αναχωρήσουμε για το Ραμπάτ, την διοικητική πρωτεύουσα της χώρας. Στο Ραμπάτ θα επισκεφθούμε εξωτερικά το ανάκτορο του Βασιλιά Μωχάμετ του 6ου, το Μαυσωλείο του Μωχάμετ του 5ου, που είναι γνωστο και ως το Ταζ Μαχάλ του Μαρόκου, τον Πύργο του Χασάν και θα καταλήξουμε στην Κάσμπα Ουντάϊα, που πέρνει το όνομά της από την ομώνυμη αραβική δυναστεία του 11ου αιώνα. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε ένα γλυκό τσάϊ με μέντα και τα χαρακτηριστικά γλυκά της περιοχής που ακούν στο όνομα το “κέρατο της γαζέλας”. Αναχώρηση για Καζαμπλάνκα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.


8η ΜΕΡΑ: ΚΑΖΑΜΠΛΑΝΚΑ – ΑΘΗΝΑ
Πρωινό και νωρίς το πρωί μεταφορά στο αεροδρόμιο της Καζαμπλάνκα για να πάρουμε την πτήση της επιστροφής.


ΤΙΜΕΣ & ΠΑΡΟΧΕΣ

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΜΑΙΟΣ - ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2019

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΧ.ΑΕΡΟΠ. ΞΕΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΚΛΙΝΟ ΕΠΙΒ. ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ ΦΟΡΟΙ

Καζαμπλάνκα (1), Μαρακές (3), Φεζ (2), Καζαμπλάνκα(1),  ΔΩΡΟ φολκλορική βραδιά με ποτό στο Μαρακές, ΔΩΡΟ εκδρομή στην Εσσαουίρα

κάθε Σάββατο & 15/06,27/07, 03,10,17,24,31/08 & 07/09 

5* Ημιδιατροφή (Πρωινό & 7 δείπνα ) 820 € 270 € 200 €

Γενικές σημειώσεις

1. Πτήσεις

Ενδεικτικές πτήσεις με ROYAL AIR MAROC:
ΑΘΗΝΑ - ΚΑΖΑΜΠΛΑΝΚΑ      19.05 - 21.30
ΚΑΖΑΜΠΛΑΝΚΑ - ΑΘΗΝΑ      12.00 - 18.05
 
Ενδεικτικές πτήσεις με AEGEAN:
ΑΘΗΝΑ - ΜΑΡΡΑΚΕΣ             21.45 - 00.15
ΜΑΡΡΑΚΕΣ - ΑΘΗΝΑ             01.05 - 07.15
 
2.  Δυνατότητα 3,4,6,9,12 δόσεων

3. Προσφορά
   Ειδική τιμή αεροπορικού εισιτηρίου για τις αναχωρήσεις του Μαρόκου με την Aegean ΘΕΣ/ΝΙΚΗ - ΑΘΗΝΑ - ΘΕΣΝΙΚΗ +70€ για την υπόλιπη Ελλάδα + 90 €.
   Η τιμή είναι κατ'άτομο και κατόπιν διαθεσιμότητας.

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια με επιστροφή με απευθείας πτήση.
  • Διαμονή σε 5* ξενοδοχεία με ημιδιατροφή 
  • Μεταφορές από/προς τα αεροδρόμια εξωτερικού
  • Ξεναγήσεις/εκδρομές όπως αναφέρονται ανωτέρω
  • Δώρο φολκλορική βραδιά με ποτό στο Μαρακές
  • Δώρο ολοήμερη εκδρομή στην Εσσαουίρα
  • Έμπειρος ελληνόφωνος αρχηγός/συνοδός
  • Τοπικοί ξεναγοί
  • Υπηρεσίες τοπικού αντιπροσώπου
  • Είσοδοι σε μουσεία/μνημεία
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Ταξιδιωτική ασφάλεια (Ενημερωθείτε για τις παροχές)
  • Ενημερωτικά έντυπα

Δεν περιλαμβάνονται

  • Φόροι αεροδρομίων 
  • Φιλοδωρήματα 20€
  • Ποτά και αναψυκτικά κατά την διάρκεια των γευμάτων που συμπεριλαμβάνονται στην εκδρομή
  • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα