Skip to main content

Αγιοι Τόποι-Ιορδανία τα Χριστούγεννα!

 

ΑΓΙΟΙ ΤΟΠΟΙ – ΙΟΡΔΑΝΙΑ

8 ημέρες αεροπορικώς (21 – 28/12)

1η Ημέρα:            ΑΘΗΝΑ – ΤΕΛ ΑΒΙΒ – JAFFA – ΓΑΛΙΛΑΙΑ – ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος. Έλεγχος διαβατηρίων και αποσκευών και ακολουθεί πτήση για Τελ Αβίβ. Άφιξη και μετά τον έλεγχο των διαβατηρίων, επιβίβαση στο λεωφορείο και στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στη σύγχρονη πόλη του Τελ Αβίβ, με τη διάσημη παραλιακή της οδό, για ξενάγηση. Θα θαυμάσουμε τα μουσεία Τέχνης και Βιομηχανικού Σχεδιασμού, την πλατεία Γαμπίν με το Δημαρχείο, το μνημείο του Ολοκαυτώματος και τη μεγαλύτερη υπαίθρια αγορά της περιοχής, την Carmel. Θα δούμε ακόμη τη Λευκή Πόλη, με τα 4.000 σε στυλ Μπάου-Χάους κτίσματα. Στη συνέχεια θα βρεθούμε στη Γιάφα (Πράσινος Λόφος), την αρχαία Ιόππη, που λέγεται πως ιδρύθηκε τον 20ο αι. π.Χ. και είναι ένα από τα αρχαιότερα λιμάνια στον κόσμο. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε τη Γέφυρα των Ευχών, τον Πύργο του Ρολογιού, το Τέμενος της Θάλασσας και θα περιπλανηθούμε στα γραφικά σοκάκια του παλιού Τελ Αβίβ, με το τοπικό παζάρι, τα πολλά εστιατόρια και ζαχαροπλαστεία. Ακολούθως θα μεταφερθούμε στη Γαλιλαία. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, στην Τιβεριάδα και τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η Ημέρα:           ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ – ΝΑΖΑΡΕΤ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε τη σημερινή μας περιήγηση. Πρώτα θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Όρος Θαβώρ, και στη συνεχεία θα φθάσουμε στη Ναζαρέτ, το μέρος όπου ο Ιησούς πέρασε την παιδική του ηλικία. Επίσκεψη στον Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στην κρύπτη του οποίου υπάρχει το σπήλαιο, όπου λέγεται ότι ο Αρχάγγελος Γαβριήλ εμφανίστηκε στην Παρθένο Μαρία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η Ημέρα:           ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ – ΟΥΜ ΚΑΪΣ – ΑΖΛΟΥΝ – ΓΕΡΑΣ – ΑΜMΑΝ

Μετά το πρόγευμα αναχωρούμε για Ιορδανία. Αφού περάσουμε τον έλεγχο στα σύνορα, πρώτος μας σταθμός η Ούμ Καίς, κτισμένη στα ερείπια των αρχαιών Γαδάρων, στο τριεθνές Συρία-Ισραήλ-Ιορδανία, με μεγαλόπρεπη θέα στη βόρεια Ιορδανική κοιλάδα, στη θάλασσα της Γαλιλαίας και στο φαράγγι του ποταμού Γιαρμούκ. Συνεχίζουμε για την Τζέρας, την αρχαία ελληνική Γέρασα, η οποία ονομάζεται και “Πομπηία της Ανατολής”. Πρόκειται για την πιο καλοδιατηρημένη ελληνορωμαϊκή πόλη στον κόσμο και αποτελεί μοναδικό αντιπροσωπευτικό δείγμα του ρωμαϊκού πολιτισμού. Μεταξύ άλλων θα θαυμάσουμε τους δρόμους με τις κολώνες, τα θέατρα, τις εκκλησίες, τους ναούς, το ρωμαϊκό φόρουμ, και την αψίδα θριάμβου του Αδριανού (129 μ.Χ.). Συνεχίζουμε για τo κάστρο Aζλούν, όπου θα θαυμάσουμε τη μοναδικότητα της Αραβοϊσλαμικής αρχιτεκτονικής του 12ου αιώνα. Συνέχεια της διαδρομής μας με τελικό προορισμό το Αμμάν. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η Ημέρα:            ΑΜΜΑΝ – ΜΑΔΗΒΑ – ΝΕΚΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ – ΑΜΜΑΝ

Μετά το πρωινό, ξεκινάμε την περιήγηση της “Λευκής Πόλης” όπως αποκαλούν οι Άραβες το Αμμάν. Θα επισκεφθούμε την αρχαία Φιλαδέλφεια, το αμφιθέατρο και το Φόρουμ και θ’ ανεβούμε στο λόφο της Σιταντέλας, όπου το ενδιαφέρον μας θα στραφεί στον ναό του Ηρακλή και στο αρχαιολογικό μουσείο. Εν συνεχεία θα δούμε το ισλαμικό στοιχείο της πόλης, όπως το τέμενος Ντερβός πασά με την εκπληκτική κεντημένη πρόσοψη. Ακολούθως θα αναχωρήσουμε για τη Μαδηβά (πόλη των ψηφιδωτών) η οποία κατοικείται συνεχώς για περίπου 3.500 χρόνια. Το σημαντικότερο αξιοθέατο της πόλης είναι ένας υπέροχος ζωντανός Βυζαντινός ψηφιδωτός χάρτης του 6ου αιώνα που καταγράφει με αρκετές λεπτομέρειες την Ιερουσαλήμ και τους Αγίους Τόπους και αποτελεί μία από τις κύριες πηγές για το χαρακτήρα και την τοπογραφία της Βυζαντινής Παλαιστίνης. Τον ψηφιδωτό αυτό χάρτη θα τον δούμε στο δάπεδο του ελληνορθόδοξου ναού του Αγίου Γεωργίου της Μαδηβά. Ακολούθως θα μεταβούμε στο σημείο που λέγεται ότι βαπτίστηκε ο Ιησούς, στον Ιορδάνη ποταμό. Συνεχίζουμε για Νεκρά Θάλασσα. Η Νεκρά Θάλασσα είναι μία λίμνη ανάμεσα στο Ισραήλ και την Ιορδανία και είναι το χαμηλότερο σημείο της Γης, 411 μ. πιο κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Η περιοχή θεωρείται από την αρχαιότητα ιδιαίτερα σημαντικό θεραπευτικό κέντρο, λόγω της σύστασης του νερού και της λάσπης που βρίσκεται εκεί. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η Ημέρα:            ΑΜΜΑΝ – ΠΕΤΡΑ (ΣΑΦΑΡΙ)

Αφού προγευματίσουμε αναχωρούμε για την Πέτρα. Τη μοναδική «ροζ πόλη» η οποία κτίστηκε πριν 2.000 χρόνια από Ναβατταίους Βεδουίνους. Το όνομα Πέτρα το έδωσαν οι Έλληνες της ελληνιστικής περιόδου, που μαγεύτηκαν όταν αντίκρισαν τα σκαλισμένα κτίρια στους βράχους, κρυμμένη από τα βλέμματα των εχθρών της εποχής. Ακόμη και αν όλη η Ιορδανία δεν παρουσίαζε κανένα άλλο ενδιαφέρον, θα άξιζε κανείς να ταξιδέψει στη χώρα αυτή, μόνο και μόνο για την Πέτρα, λαξεμένη πολιτεία. Στη θέα της μένεις κατάπληκτος, καθώς μοιάζει εξωπραγματική, λες και βγαλμένη από όνειρο. Η ξενάγησή μας θα γίνει με άλογα ή αμαξάκια και με τα πόδια μέσα σε ένα στενό φαράγγι μήκους 2.500 μέτρων. Η είσοδος στην πόλη γίνεται από ένα στενό φαράγγι το λεγόμενο «σικ» που εξασφαλίζει την ασφάλεια της πόλης, μιας και ήταν δύσκολο στους εχθρούς να την καταλάβουν. Στη ξενάγησή μας θα δούμε το θησαυροφυλάκιο (ΚΑΖΝΕΧ), το ρωμαϊκό θέατρο, το Ναό του Αρν, τους Βασιλικούς Τάφους, τον ανώτατο βωμό των θυσιών, τα προπύλαια, τα θυσιαστήρια, τις αγορές, τους ναούς, τις θέρμες, το ανάκτορο, τα απομεινάρια του φρουρίου της Ρωμαϊκής λεγεώνας και η ξενάγηση τελειώνει με το αρχαιολογικό μουσείο που στεγάζεται με πολύ παραστατικό τρόπο μέσα σε ένα από τα βραχώδη οικοδομήματα της πόλης. Αμέσως μετά, αναχωρούμε για σαφάρι με 4x4 στην έρημο Ουάντι Ραμ, τη χώρα του Λόρενς της Αραβίας, όπου θα μας μαγέψουν τα εντυπωσιακά τοπία, με τις απέραντες ερήμους και τους τεράστιους βραχώδεις όγκους της Πετραίας Αραβίας που ξεπροβάλλουν μέσα από την άμμο και παρουσιάζουν ένα θέαμα εξαιρετικά επιβλητικό. Μετά το τέλος του σαφάρι, τακτοποίηση σε ξενοδοχείο στην Πέτρα.   Δείπνο και διανυκτέρευση.

6η Ημέρα:            ΠΕΤΡΑ – ΙΕΡΙΧΩ – ΒΗΘΛΕΕΜ – ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και αφήνουμε την Ιορδανία για να επιστρέψουμε στο Ισραήλ. Αφού επισκεφθούμε το μοναστήρι του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίου, συνεχίζουμε για την Ιεριχώ, την αρχαιότερη, σύμφωνα με κάποιους, πόλη του κόσμου και με το τελεφερίκ θα ανέβουμε στο Σαραντάριο Όρος. Συνεχίζουμε για Βηλθεέμ. Φθάνοντας στη Βηθλεέμ θα επισκεφθούμε τη Βασιλική της Γεννήσεως, όπου θα προσκυνήσουμε στο Σπήλαιο της Γεννήσεως του Κυρίου. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας στα Ιεροσόλυμα και τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο και διανυκτέρευση.

7η Ημέρα:           ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

Μετά το πρόγευμα ξεκινάμε την ξενάγηση στην πόλη των Ιεροσολύμων. Ανατολικά και νότια της παλιάς πόλης βρίσκονται το Όρος των Ελαιών και το Όρος Σιών. Και τα δύο συνδέονται με τις τελευταίες στιγμές του Ιησού Χριστού. Θα επισκεφθούμε το Όρος των Ελαιών, προσκύνημα στον Ιερό Ναό της Αναλήψεως, όπου έγινε η Ανάληψη του Ιησού. Θα θαυμάσουμε την πανοραμική θέα της παλιάς πόλης. Η παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ είναι 3.000 χρόνων, μολονότι το σημερινό χωροταξικό σχέδιό της, χρονολογείται κυρίως στη βυζαντινή περίοδο. Θα μεταφερθούμε και θα διασχίσουμε την οδό του Μαρτυρίου (ο δρόμος που περπάτησε ο Χριστός, πηγαίνοντας στον Γολγοθά), προσκυνώντας στον Οίκο Ιωακείμ και Άννης και στο Πραιτώριο και θα καταλήξουμε στον Ναό της Αναστάσεως, για προσκύνημα στον Πανάγιο Τάφο, την ιερότερη απ’ όλες τις χριστιανικές τοποθεσίες. Συνεχίζουμε για το Όρος Σιών που έχει ταυτιστεί με τη Γη της Επαγγελίας. Εκεί θα δούμε τον Τάφο του Δαυίδ, την Πατριαρχική Σχολή και το Υπερώο, μέρος όπου λέγεται ότι έλαβε χώρα ο Μυστικός Δείπνος.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση. Δείπνο και διανυκτέρευση.

8η Ημέρα:            ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ – ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΑΘΗΝΑ

Το πρωί μεταφορά στο Τελ Αβίβ, όπου θα πάρουμε την πτήση της επιστροφής στην Αθήνα. Άφιξη στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος.                                                                      

Σημείωση: Η σειρά των εκδρομών ενδέχεται να αλλάξει χωρίς να αφαιρεθεί τίποτα από το πρόγραμμα.

 

Τιμοκατάλογος και Αναχωρήσεις εδώ!

Στην τιμή περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια για ΤΕΛ ΑΒΙΒ ΜΕΤ’ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ.
  • Μεταφορές, περιηγήσεις και εκδρομές, σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα, με κλιματιζόμενο τουριστικό λεωφορείο.
  • Δύο (2) διαν/σεις στην Τιβεριάδα, δύο (2) διαν/σεις στο Αμμάν, μία (1) διαν/ση στην Πέτρα και δύο (2) διαν/σεις στα Ιεροσόλυμα.
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4 αστέρων, σε δίκλινο δωμάτιο.
  • Ημιδιατροφή (7 πρωινά και 7 γεύματα ή δείπνα).
  • Ξεναγήσεις σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα από ελληνόφωνο ξεναγό.
  • Συνοδός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
  • Σαφάρι στο πάρκο Wadi Rum.
  • Ταξιδιωτική ασφάλεια.
  • Φ.Π.Α.

 

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίων.
  • Visa για Ιορδανία.
  • Οι είσοδοι σε ιστορικούς και αρχαιολογικούς χώρους στο Ισραήλ και στην Ιορδανία.
  • Η ανάβαση στο Όρος Θαβώρ.
  • Το τελεφερίκ στο Σαραντάριο Όρος.
  • Η είσοδος στο πάρκο Wadi Rum για το σαφάρι.
  • Ποτά στα γεύματα, φιλοδωρήματα και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ!!!