Skip to main content

ΑΓΙΟΙ ΤΟΠΟΙ-ΣΙΝΑ 18/02

                                                 
ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

8 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ 18/02– 25/02/2013


18/02 ΔΕΥΤΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ – ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

Συγκέντρωση και αναχώρηση με την Aegean για Τελ Αβίβ. Άφιξη στο αεροδρόμιο του Ben Gurion στις 00:35 και μεταφορά στα Ιεροσόλυμα. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Διανυκτέρευση.

19/02 ΤΡΙΤΗ: ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

Πρωινό. Η μέρα μας είναι αφιερωμένη στην παλιά πόλη των Ιεροσολύμων. Θα ξεκινήσουμε από το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων. Επίσκεψη στο Πατριαρχείο, όπου θα μας δεχτεί ο Μακαριότατος Θεόφιλος Γ’. Επίσκεψη και προσκύνημα στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως, όπου θα δούμε και θα προσκυνήσουμε τον Πανάγιο Τάφο, την Αποκαθήλωση, τον φρικτό Γολγοθά, το σημείο όπου βρέθηκε ο Τίμιος Σταυρός, το μη μου Άπτου κ.α. Συνεχίζουμε για την Οδό Του Μαρτυρίου, το σπίτι της Βερονίκης, το Πραιτώριο για να καταλήξουμε στο Όρος των Ελαιών και τη Γεθσημανή, όπου θα προσκυνήσουμε τον Τάφο της Παναγίας και τους Τάφους των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης και του μνήστορος Ιωσήφ. Επίσκεψη στο Λόφο Σιών, όπου βρίσκεται το Υπερώον, το σπίτι του Αγίου του Ιωάννη του Θεολόγου και ο Τάφος του Δαυίδ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

20/02 ΤΕΤΑΡΤΗ: ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ-ΣΙΝΑ

Πολύ νωρίς το πρωί αναχωρούμε για το Θεοβάδιστο όρος Σινά. Περνώντας από τη Νεκρά θάλασσα, την έρημο Νεγκέβ φθάνουμε στο Ειλάτ. Διέλευση συνόρων Ισραήλ - Αιγύπτου με τα πόδια   αλλάζοντας πούλμαν, άφιξη το απόγευμα στο μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης. Ακολουθεί ξενάγηση από τους Σιναίτες πατέρες στο εσωτερικό της εκκλησίας όπου θα προσκυνήσουμε τα Άγια Λείψανα της Αγίας Αικατερίνης και θα παραλάβουμε το συμβολικό δαχτυλίδι, τις Βυζαντινές εικόνες, τα ιερά κειμήλια, τη φλεγόμενη και μη καιόμενη βάτο, το πηγάδι του Iοθώρ, καθώς επίσης και το οστεοφυλάκιο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Για όσους θέλουν και μπορούν, προαιρετική ανάβαση στην Αγία κορυφή στο όρος Χωρήβ, εκεί όπου ο Μωυσής παρέλαβε τις Δέκα Εντολές (3-4 ώρες με τα πόδια). Επίσης οι αναβάτες θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με φακό και ανάλογο ντύσιμο, (αθλητικό παπούτσι - μπουφάν). Διανυκτέρευση.

21/02 ΠΕΜΠΤΗ: ΣΙΝΑ - ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

Πολύ νωρίς το πρωί θα παρακολουθήσουμε τη Θεία Λειτουργία. Πρωινό και αναχώρηση για επιστροφή στα Ιεροσόλυμα. Άφιξη το απόγευμα. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

22/02 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ– ΝΑΖΑΡΕΤ – ΚΑΝΑ – ΘΑΒΩΡ

Πρωινό και αναχώρηση για την Άνω Γαλιλαία. Πρώτη μας επίσκεψη στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Ναζαρέτ. Ανατολικά της Ναζαρέτ στο δρόμο προς τη λίμνη της Τιβεριάδος συναντάμε την Κανά της Γαλιλαίας, όπου ο Κύριος τέλεσε το πρώτο θαύμα μετατρέποντας το νερό σε κρασί. Μέσα στον Ιερό Ναό φυλάσσονται 2 από τις 6 λίθινες υδρίες του

θαύματος. Επίσκεψη στο όρος Θαβώρ, τον τόπο της Μεταμόρφωσης του Κυρίου. Ανάβαση με ταξί στην κορυφή του όρους, όπου βρίσκεται το Ελληνο-ορθόδοξο μοναστήρι της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος. Αναχώρηση για την Ιεριχώ και στάση στο μοναστήρι του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτη που αναφέρεται ως το αρχαιότερο μοναστήρι της Παλαιστίνης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

23/02 ΣΑΒΒΑΤΟ: ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ – ΒΗΘΛΕΕΜ

Πρωινό και αναχώρηση για την πόλη της Βηθανίας, όπου θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Μαρίας και Μάρθας. Εν συνεχεία αναχώρηση για Βηθλεέμ. Προσκύνημα στο σπήλαιο και τη Φάτνη όπου γεννήθηκε ο Κύριος. Καθοδόν θα δούμε το Χωρίο των Ποιμένων. Επίσκεψη (προαιρετικά) στην Ι. Μονή Αγίου Σάββα (Άβατο για τις γυναίκες) και του Αββά Θεοδοσίου. Επόμενη επίσκεψη στο μοναστήρι του Συμεών του Θεοδόχου (Καταμόνας) καθώς και στην Ι.Μ. Τιμίου Σταυρού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Απόγευμα ελεύθερο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

24/02 ΚΥΡΙΑΚΗ: ΙΕΡΙΧΩ – ΣΑΜΑΡΕΙΑ – ΒΗΘΑΝΙΑ

Πρωινό και αναχώρηση για την περιοχή της Ιεριχούς, όπου βλέπουμε πανοραμικά την Ι.Μ. Αγίου Γεωργίου του Χοζεβίτη και στη συνέχεια στάση στον Ιορδάνη ποταμό για τον Αγιασμό στο πραγματικό σημείο της Βαπτίσεως του Κυρίου. Επίσκεψη στο μοναστήρι του Προφ. Ελισαίου με τη συκομορέα του τελώνη Ζακχαίου. Θα ανηφορίσουμε για το Σαραντάριο όρος, εδώ που ο Κύριος έζησε 40 ημέρες με νηστεία και προσευχή πριν την έναρξη του κοσμοσωτήριου έργου Του. Αναχώρηση για την περιοχή της Σαμάρειας, όπου και θα επισκεφθούμε το Φρέαρ του Ιακώβ, εκεί που ο Κύριος συνομίλησε με την Σαμαρείτιδα, την Αγία Φωτεινή. Εδώ βρίσκεται και το σκήνωμα του νέου Οσιομάρτυρα Φιλούμενου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

25/02 DEYTEΡΑ: ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ – ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΑΘΗΝΑ  

Νωρίς το πρωί αναχωρούμε στις 02:30 για το αεροδρόμιο του Τελ-Αβίβ και με πτήση της Aegean Airlines στις 06:00 πετάμε για Αθήνα.

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ: 1.100,000 €

 

ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ:     240,00 € 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

  • Αεροπορικό εισιτήριο ΑΘΗΝΑ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΑΘΗΝΑ
  • Φόρους αεροδρομίων.
  • Διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένο ξενοδοχείο με πρωινό και ένα γεύμα στα Ιεροσόλυμα.
  • Διανυκτέρευση (1) στο όρος Σινά.
  • Εκδρομές ξεναγήσεις-περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Μετάβαση με ταξί στο Θαβώρ.
  • Φόρους συνόρων Ισραήλ – Αιγύπτου.
  • Φιλοδωρήματα (οδηγούς & ξενοδοχεία).
  • Ξεναγός του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.
  • Αρχηγό – Συνοδό του Γραφείου μας.
  • Ασφάλεια Αστικής Επαγγελματικής Ευθύνης.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

Ποτά, αχθοφορικά, επίσκεψη στο ενυδρείο του Ειλάτ (25 € με γεύμα), οτιδήποτε αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προτεινόμενο ή προαιρετικό.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ο αρχηγός διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής του προγράμματος.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ 6ΜΗΝΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ 

 

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΤΗΣΕΩΝ 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ                                                        ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

 

A3 928 18/02 ΑΘΗΝΑ - TEL AVIV 22:30-00:30 A3 929 25/02 TEL AVIV-ΑΘΗΝΑ 06:00-08:10

 

Παρατηρήσεις:

  • Η εγγραφή θεωρείται έγκυρη με προκαταβολή 300 Ευρώ κατ’ άτομο.
  • Οριστική εξόφληση και προσκόμιση διαβατηρίων νέου τύπου, το αργότερο μέχρι 01/02/2013.
  • Το πρακτορείο διατηρεί δικαίωμα σχετικής τροποποιήσεως του προγράμματος, εάν καιρικές συνθήκες, λόγοι ανωτέρας βίας, ή τεχνικοί λόγοι καθιστούν τούτο αναγκαίο.
  • Για ακυρώσεις έως ένα μήνα πριν την αναχώρηση επιστρέφεται η προκαταβολή. Ακύρωση 40-31 μέρες πριν την αναχώρηση είναι εφικτή χωρίς όμως να επιστρέφεται η προκαταβολή. Σε περίπτωση ακύρωσης 30-1 ημέρες πριν την αναχώρηση παρακρατείται ολόκληρο το ποσό της εκδρομής.

 

 

  • Η τιμή έχει υπολογιστεί με βάση τις συναλλαγματικές ισοτιμίες Ευρώ και Δολαρίου, αεροπορικών ναύλων, φόρων αεροδρομίων και καυσίμων που ισχύουν στις 23/10/2012 και είναι δυνατόν να αλλάξουν απροειδοποίητα σε περίπτωση αλλαγής των ξένων συναλλαγματικών μονάδων.
  • Κατά την μετάβασή σας στο αεροδρόμιο παρακαλώ σημειώστε πως επιτρέπεται μία αποσκευή συνολικού βάρους έως 20 κιλά. Επίσης, στις χειραποσκευές απαγορεύεται οτιδήποτε σε υγρή μορφή (νερό, σούπες, σιρόπια), κρέμες, καλλυντικά, αποσμητικά, κραγιόν, τζελ, μάσκαρα, σπρέι, οδοντόκρεμα, αλοιφές, λοσιόν, λάδια, ψαλίδι, μαχαίρι, νυχοκόπτες και οτιδήποτε αιχμηρό αντικείμενο.

 

  • Προαιρετικά μπορείτε να προσφέρεται στα μοναστήρια μας ελαιόλαδο, κεριά, φάρμακα θυμίαμα, καραμέλες, λουκούμια ή οτιδήποτε εσείς θελήσετε και θα είναι στη βαλίτσα σας.