Skip to main content

'Αγιοι Τόποι 6 ημέρες αεροπορικώς 1/7/12

Άγιοι Τόποι
Ιεροσόλυμα, Ναζαρέτ, Λίμνη Τιβεριάδα, Ιεριχώ, Βηθλεέμ, Καναά, Όρος Θαβώρ
6 Ημέρες Αεροπορικώς 
Αναχωρήσεις: 1/7, 9,16/9

η Ημέρα: ΑΘΗΝΑ – ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΒΗΘΛΕΕΜ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος. Έλεγχος διαβατηρίων και αποσκευών και ακολουθεί πτήση για Τελ Αβίβ.Άφιξη, επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για προσκύνημα στον Τάφο του Αγίου Γεωργίου. Άφιξη στην Ιερουσαλήμ. Ανατολικά και νότια της παλιάς πόλης βρίσκονται το Όρος των Ελαιών και το Όρος Σιών. Και τα δύο συνδέονται με τις τελευταίες στιγμές του Ιησού Χριστού. Θα επισκεφθούμε το Όρος των Ελαιών, προσκύνημα στον Ιερό Ναό της Αναλήψεως, όπου έγινε η Ανάληψη του Ιησού. Θα θαυμάσουμε την πανοραμική θέα της παλιάς πόλης. Η παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ είναι 3.000 χρόνων, μολονότι το σημερινό χωροταξικό σχέδιό της, χρονολογείται κυρίως στη βυζαντινή περίοδο. Εν συνεχεία μεταφορά στη Βηθλεέμ. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση. Δείπνο και διανυκτέρευση.
2η Ημέρα: ΒΗΘΛΕΕΜ – ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ – ΒΗΘΛΕΕΜ
Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για Ιερουσαλήμ. Στάση στη Γεσθημανή, τόπο προδοσίας και λιθοβολισμού του Αγίου Στεφάνου και προσκύνημα στον τάφο της Παναγίας. Φθάνοντας στην Ιερουσαλήμ, Θα διασχίσουμε την οδό του Μαρτυρίου (ο δρόμος που περπάτησε ο Χριστός, πηγαίνοντας στον Γολγοθά), προσκυνώντας στον Οίκο Ιωακείμ και Άννης και στο Πραιτώριο και θα καταλήξουμε στον Ναό της Αναστάσεως, για προσκύνημα στον Πανάγιο Τάφο, την ιερότερη απ’ όλες τις χριστιανικές τοποθεσίες. Συνεχίζουμε για το Όρος Σιών που έχει ταυτιστεί με τη Γη της Επαγγελίας. Εκεί θα δούμε τον Τάφο του Δαυίδ, την Πατριαρχική Σχολή και το Υπερώο, μέρος όπου λέγεται ότι έλαβε χώρα ο Μυστικός Δείπνος. Επιστρέφοντας στη Βηθλεέμ, θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή του Τιμίου Σταυρού, το Καταμόνας όπου βρίσκεται ο Τάφος του Αγίου Συμεών και την Ορεινή, γενέτειρα του Αγ. Ι. Προδρόμου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση. Δείπνο και διανυκτέρευση.
3η Ημέρα: ΒΗΘΛΕΕΜ – ΚΑΝΑ – ΝΑΖΑΡΕΤ – ΓΑΛΙΛΑΙΑ – ΒΗΘΛΕΕΜ
Μετά το πρόγευμα ακολουθεί εκδρομή στη Γαλιλαία. Θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Όρος Θαβώρ, Θα περάσουμε από τη Μεγιδδώ, στο μέρος όπου σύμφωνα με την «Αποκάλυψη», με τη Δευτέρα Παρουσία, θα λάβει χώρα η τελική μάχη ανάμεσα στο καλό και το κακό. Εν συνεχεία θα φθάσουμε στη Ναζαρέτ, το μέρος όπου ο Ιησούς πέρασε την παιδική του ηλικία. Επίσκεψη στον Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στην κρύπτη του οποίου υπάρχει το σπήλαιο, όπου λέγεται ότι ο Αρχάγγελος Γαβριήλ εμφανίστηκε στην Παρθένο Μαρία. Επόμενος σταθμός μας η Κανά, γνωστή από το πρώτο θαύμα του Ιησού στον «γάμο της Κανά», όπου μετέτρεψε το νερό σε κρασί. Θα καταλήξουμε στη λίμνη Τιβεριάδα της Γαλιλαίας, όπου εκτός των άλλων θα προσκυνήσουμε στην Ιερά Μονή των Αγίων Αποστόλων και επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Δείπνο και διανυκτέρευση
4η Ημέρα: ΒΗΘΛΕΕΜ – ΙΕΡΙΧΩ – ΒΗΘΛΕΕΜ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τον Ιερό Ναό της Αγίας Φωτεινής, στη Σαμάρεια, όπου βρίσκεται το Φρέαρ του Ιακώβ.  Επόμενη επίσκεψη στον Ιερό Ναό Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου και μετάβαση στο σημείο βαπτίσεως του Κυρίου, στον Ιορδάνη ποταμό.  Η σημερινή ημέρα περιλαμβάνει επίσης, επίσκεψη στην Ιεριχώ, την αρχαιότερη, σύμφωνα με κάποιους, πόλη του κόσμου.  Το μέρος όπου η Καινή Διαθήκη αναφέρει πως ο Ιησούς θεράπευσε δύο τυφλούς και φιλοξενήθηκε στο σπίτι του φοροεισπράκτορα Ζακχαίου.  Θα επισκεφθούμε κοντά στο κέντρο της πόλης, την Ιερά Μονή του Προφήτη Ελισσαίου, όπου υπάρχει μία συκομουριά αιωνόβια, όπου λέγεται ότι ο Ζακχαίος σκαρφάλωσε για να δει τον Ιησού και τέλος το Σαραντάριο Όρος.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.
5η Ημέρα:ΒΗΘΛΕΕΜ – ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ
Μετά το πρόγευμα θα επισκεφθούμε τη Βασιλική της Γεννήσεως, όπου θα προσκυνήσουμε στο Σπήλαιο της Γεννήσεως του Κυρίου, το χωριό των Ποιμένων, την Ιερά Μονή του Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου και στη συνέχεια προαιρετική μετάβαση στην Ι.Μ. του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου. Μεταφορά στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ και ελεύθερος χρόνος για ψώνια ή προσκύνημα σε κάποια από τα μοναστήρια.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.
6η Ημέρα:ΒΗΘΛΕΕΜ – ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΑΘΗΝΑ
Το πρωί μεταφορά στο Τελ Αβίβ, όπου θα πάρουμε την πτήση της επιστροφής στην Αθήνα.  Άφιξη στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος.

Κόστος κατ' άτομο 2/κλινο 1/κλινο Παιδί*
470€ +120€ 430€
Η αναχώρηση 16/9 έχει επιβάρυνση 50€


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
- Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ-ΤΕΛ ΑΒΙΒ-ΑΘΗΝΑ με πτήση της EL AL (Ισραηλινές Αερογραμμές). 
- Μεταφορές, περιηγήσεις και εκδρομές, σύμφωνα με το αναλυτικό - -  - Πρόγραμμα, με κλιματιζόμενο τουριστικό λεωφορείο. 
- Πέντε (5) διαν/σεις στη Βηθλεέμ ή Ιερουσαλήμ. 
- Διαμονή σε ξενοδοχείο 4 αστέρων, σε δίκλινο δωμάτιο. 
- Ημιδιατροφή (5 πρωινά και 5 γεύματα ή δείπνα). 
- Ξεναγήσεις σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα. 
- Ανάβαση στο Όρος Θαβώρ με ταξί. 
- Συνοδός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής. 
- Ταξιδιωτική ασφάλεια

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΆΝΟΝΤΑΙ:
- Φόροι αεροδρομίων. 70€
- Είσοδοι μουσείων, ιστορικών και αρχαιολογικών χώρων. 
- Ποτά στα γεύματα, φιλοδωρήματα και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό. 

Σημειώσεις:
Η σειρά των ξεναγήσεων είναι δυνατόν να διαμορφωθεί (χωρίς να παραλειφθεί κάτι) για την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος. 
Απαραίτητο διαβατήριο νέου τύπου με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.