Skip to main content

ΠAΣΧΑ 2020 στους ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ & το ΟΡΟΣ ΣΙΝΑ από 1160,00

11 - 23 Απριλίου 2020 (13 Hμέρες)
ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ & το ΘΕΟΒΑΔΙΣΤΟ ΟΡΟΣ ΣΙΝΑ

“Ιερουσαλήμ - Ναός της Αναστάσεως - Γεθσημανή - Πανάγιος Τάφος - Γολγοθάς - Πατριαρχείο - Ιορδάνης Ποταμός - Βηθλεέμ - Όρος Ελαιών - Γαλιλαία - Τιβεριάδα - Βηθανία - Σιών - Ναζαρέτ - Θαβώρ - Κανά - Καπερναούμ - Ιεριχώ - Βηθανία - Λύδδα - Όρος Σινά - Αγία Αικατερίνη - Ιόππη - Τελ Αβίβ/Γίαφα”

1η Ημέρα: Σάββατο Λαζάρου, 11 Απριλίου 2020 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΑΘΗΝΑ - ΠΤΗΣΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ

Για αναχώρηση από την Αθήνα

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος” στο γκισέ της Aegean, στις 14.30, παράδοση αποσκευών.  Έλεγχος διαβατηρίων και χειραποσκευών. Συνάντηση του γκρουπ στην Θύρα αναχώρησης και πτήση στις 16.30 για το “Ben Gurion” (Α3-924) του Τελ Αβίβ με την Aegean, με άφιξη στις 18.30 τοπική ώρα.   Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση, δείπνο, διανυκτέρευση.

2η Ημέρα: Κυριακή των Βαΐων, 12 Απριλίου 2020 ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ / ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ - ΠΑΝΑΓΙΟΣ ΤΑΦΟΣ

Μεταφορά στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως, όπου θα συμμετέχουμε στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία για την Κυριακή των Βαΐων. Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας μετάβαση στο Πατριαρχείο, όπου θα συναντηθούμε και θα λάβουμε την ευλογία του Πατριάρχη. Στη συνέχεια θα  αρχίσουμε την λεπτομερή μας προσκυνηματική μας ξενάγηση  στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως του Χριστού μας. Θα προσκυνήσουμε την Αποκαθήλωση, τον Φρικτό Γολγοθά, τον Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Κυρίου μας, το σημείο ευρέσεως του Τιμίου Σταυρού, το παρεκκλήσιο του Ακάνθινου Στεφάνου, το παρεκκλήσιο του Αγ. Λογγίνου και άλλα παρεκκλήσια και προσκυνήματα που βρίσκονται εντός του Ναού της Αναστάσεως. Εν συ­νεχεία θα διασχίσουμε την Οδό του Μαρτυρίου, όπου,  οι στάσεις του Χρι­στού μας, πριν από τον Φρικτό Γολγοθά: Η Πύλη της Καταδίκης όπου ο Χριστός συνάντησε τις γυναίκες της Ιερουσαλήμ, ο Οίκος της Αγίας Βε­ρονίκης και το σημείο όπου έγινε η πτώση του Χριστού και τον βοήθησε ο Σίμων ο Κυρηναίος, το σημείο όπου συναντήθηκε με την Παναγία μας και  φθάνουμε  στο "Πραιτώριο", την Φυλακή του Χριστού μας. Συνεχίζουμε για τον Τόπο της Καταδίκης, την Προβατική Κολυμβήθ­ρα, τον Οίκο Ιωακείμ και Άννας (το σπίτι των Θεοπατόρων όπου γεννήθηκε η Παναγία μας).  Εξερχόμενοι των τειχών της πόλεως, από την πύλη των Λεόντων, άφιξη στην περιοχή της Γεθσημανής και επίσκεψη στην ομώνυμη Ιερά Μονή, όπου θα προσκυνήσουμε το Θεομητορικό Μνήμα / Τάφος της Παναγίας μας (όπου και οι τάφοι των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, του Μνήστορος Ιωσήφ, αλλά και η αυθεντική εικόνα της Παναγίας της Ιεροσολυμήτισσας).  Στον κήπο της Γεθσημανής θα δούμε τον Τόπο της Προδοσίας και τον Βράχο της Αγωνίας. Προ­σκύνημα στην Εκκλησία και στον Τόπο λι­θοβολισμού του Πρωτομάρτυρα Στεφάνου. Χρόνος στην διάθεση μας για  ένα καφέ και μετάβαση στο Ναό της Αναστάσεως για να παρακολουθήσουμε την Ακολουθία του Νυμφίου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.  

3η Ημέρα: Μεγάλη Δευτέρα, 13 Απριλίου 2020 ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ - ΓΑΛΙΛΑΙΑ

Πρωινό.  Νωρίς το πρωί, αναχωρούμε για την περιοχή της Γαλιλαίας. Άφιξη στη Ναζα­ρέτ όπου θα προσκυνήσουμε τον Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Συνεχί­ζουμε με την Κανά, στην οποία πραγματοποιήθηκε το πρώτο θαύμα του Κυρί­ου, της «μετατρο­πής του ύδα­τος εις οίνον». Ανάβαση με τοπικά ταξί στο Όρος Θα­βώρ, όπου έγινε η Μετα­μόρφωση του Χριστού μας. Μετάβαση στην "Θάλασσα της Γαλιλαίας" (Λίμνη της Γεννησαρέτ). Επίσκεψη στο παραλήμνιο μοναστήρι Αγίων Αποστόλων στην Καπερ­ναούμ, όπου πραγ­ματοποιήθηκαν τα περισσότερα των θαυμάτων του Κυ­ρίου. Διέλευση από τους πρόποδες του Όρους των Μακαρισμών, όπου ο Κύριός μας εκφώνησε την επί του Όρους Ομιλία, και από το Επτάπηγο, όπουευ­λόγησε τους 5 άρτους και τους 2 ιχθύες, με τα οποία έφαγαν και χόρτασαν 5.000 άτομα. Ακολούθως προαιρετική προ­σκυνηματική βόλτα στη λίμνη και φαγητό εξ ιδίων. Ολοκληρώνουμε την προσκυνηματι­κή ημέρα μας με επίσκεψη στην Ιερά Μονή των Αγί­ων Αποστόλων, στην προκυμαία της πόλης της Τιβεριάδος. Επιστροφή το βράδυ στο ξε­νοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η Ημέρα: Μεγάλη Τρίτη, 14 Απριλίου 2020 ΒΗΘΑΝΙΑ - ΙΕΡΙΧΩ - ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΠΟΤΑΜΟΣ - ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ

Πρωινό και  αναχώρηση  για τη Βηθανία, προσκύνημα στην Ιερά Μονή Μάρθας και Μαρίας και στον Τάφο του Λαζάρου. Συνεχίζουμε για την Ιερά Μονή των Αγ. Γεωργίου και Ιωάννου των Χοζεβιτών και του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου, όπου βρίσκεται το σπήλαιο που κατά την παράδοση διανυκτέρευσε ο Κύριος με τους «συγγενείς» Του κατά την Φυγή Προς την Αίγυπτο.  Η σημερινή μονή, μία όαση στην έρημο, είναι κτισμένη στα ερείπια  των προγενεστέρων. Στη συνέχεια μετάβαση, σε απόταση αναπνοής από την Ιορδανία, στο πραγματικό σημείο που βαπτίσθηκε ο Χριστός μας από τον Τίμιο Πρόδρομο και κατά την βιβλική παράδοση εισήλθαν οι Ισραηλίτες στην Γη της Επαγγελίας. Θα τελεσθεί η ακολουθία του Αγιασμού από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων και όσοι εκ των προσκυνητών επιθυμούν, μπορούν να φορέσουν τον Λευκό χιτώνα για την  «προαιρετική-συμβολική βάπτιση» στον Ιορδάνη ποταμό, ψάλλοντας το τροπάριο «εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε..». Θα δούμε την Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου παρά του Ιορδάνου ποταμού, η οποία ανακαινίζεται πλήρως εκ των φθορών από τον πόλεμο του 1948. Ακολούθως, συνεχίζουμε για την Ιεριχώ. Θα επισκεφθούμε το Σαραντάριο Όρος (ανάβαση με τελεφερίκ 14€), όπου ο Χριστός μας έζησε σαράντα μέρες με νηστεία και προσευχή προ της ενάρξεως του Σωτηρίου Έργου Του. Επίσης θα επισκεφθούμε τη Μονή του Προφήτου Ελισσαίου, που βρίσκεται η Συκομωρέα όπου ανέβηκε ο Ζακχαίος. Μετάβαση στο Ναό της Αναστάσεως και παρακολούθηση της Ακολουθίας του Νυμφίου όπου και θα ψάλλουμε το τροπάριο της Κασσιανής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, το βράδυ δείπνο, και διανυκτέρευση.

5η Ημέρα: Μεγάλη Τετάρτη, 15 Απριλίου 2020 ΒΗΘΛΕΕΜ - ΣΑΜΑΡΙΑ - ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ / ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΟΥ ΕΥΧΕΛΑΙΟΥ

Πρωινή αναχώρηση για τη Βηθλεέμ, όπου θα παρακολουθήσουμε την  Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στο Ιερό Σπήλαιο της Γεννήσεως. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για πρωινό. Συνεχίζουμε για  την Ιερά Μονή του Αγ. Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου, καθώς και την αυστηρότερη κοινοβιακή Λαύρα του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου. Στο χωριό των Ποιμένων, εκεί που ακούστηκε ο αρχαγγελικός ύμνος «Δόξα εν υψίστοις Θεώ», θα προσκυνήσουμε στο σπήλαιο των Ποιμένων. Αναχώρηση για την Σαμάρεια, όπου το Φρέαρ του Ιακώβ και ο περικαλλής Ναός της Αγίας Φωτεινής,  όπου θα προσκυνήσουμε το σκήνωμα του Νεομάρτυρος Αγίου Φιλούμενου. Παρακολούθηση της  Τελετής του Μ. Ευχελαίου στον Πατριαρχικό Ναό των Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.

6η Ημέρα: Μεγάλη Πέμπτη 16 Απριλίου 2020 ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ / ΤΕΛΕΤΗ ΝΙΠΤΗΡΟΣ - ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ - ΝΑΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ

Θεία Λειτουργία στον Ιερό Nαό του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου. Μετά το πέρας της, θα παρακολουθήσουμε την Τελετή του Νιπτήρος στην Αγία Αυλή, όπου ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος, σε αναπαράσταση του Μυστικού Δείπνου, πλένει τα πόδια 12 Αρχιερέων. Μετά το τέλος της Τελετής, μετάβαση στην Ιερά Μονή του Τιμίου Σταυρού, όπου κατά την παράδοση είχε βλαστήσει το τρισύνθετο δέντρο από το οποίο έγινε ο Σταυρός του Κυρίου. Ο ναός της μονής είναι από τους ελάχιστους σωζόμενους βυζαντινούς. Συνεχίζουμε με την περιοχή του Κατά Μόνας, όπου υπήρχε έντονη η παρουσία της ελληνικής παροικίας, για να προσκυνήσουμε στην ιερά μονή όπου υπάρχει ο Τάφος του Αγίου Συμεών του Θεοδόχου. Το βράδυ παρακολούθηση της Ακολουθίας των Παθών στον Πανάγιο Τάφο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

7η Ημέρα: Μεγάλη Παρασκευή, 17 Απριλίου 2020 ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ / ΜΕΓΑΛΕΣ ΩΡΕΣ - ΜΟΝΕΣ ΠΑΛΙΑΣ ΠΟΛΗΣ - ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ

Παρακολούθηση της Ακολουθίας των Μεγάλων Ωρών και της Μεταφοράς του Σταυρού από Αρχιερέα, αναπαριστώντας τη μεταφορά του Τιμίου Σταυρού από τον Χριστό μας, στο Πραιτώριο ή στον Ιερό Ναό των Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης. (η επιλογή γίνεται κατά βούληση με την βοήθεια του αρχηγού). Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε μοναστήρια που βρίσκονται μέσα στην παλιά πόλη, Μεγάλη Παναγία, Σαϊδανάγια,  Τίμιος Πρόδρομος, Άγιος Ευθύμιος. Παρακολούθηση του Εσπερινού της Αποκαθηλώσεως στον Πανάγιο Τάφο και στην συνέχεια παρακολούθηση της Ακολουθίας του Επιταφίου. Δείπνο, διανυκτέρευση.

8η Ημέρα: Μεγάλο Σάββατο, 18 Απριλίου 2020 ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ / ΑΦΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ

Νωρίς το πρωί συγκέντρωση και αναχώρηση για το Πατριαρχείο και τον Ναό της Αναστάσεως. Στον Πατριαρχικό Ναό των Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης, θα παρακολουθήσουμε την Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου και στην συνέχεια μετάβαση στον Ναό της Αναστάσεως για την παρακολούθηση της Τελετής της Αφής του Αγίου Φωτός. Όσοι επιθυμούν, μπορούν να παραμείνουν (εξ ιδίων) στον Ναό και να συμμετέχουν στην Θεία Λειτουργία αμέσως μετά την  Αφή του Αγίου Φωτός. Επιστροφή στο ξενοδοχείο νωρίς το απόγευμα, γεύμα και ξεκούραση και στις 23.00 θα αναχωρήσουμε για να παρακολουθήσουμε την Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία στον Ναό της Αναστάσεως.

9η Ημέρα: Κυριακή του Πάσχα, 19 Απριλίου 2020 ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ / ΟΡΟΣ ΕΛΑΙΩΝ - ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΑΓΑΠΗΣ - ΣΙΩΝ

Πρωινό και  αναχώρηση στις 10.00 για το Όρος των Ελαιών, όπου εδώ έγινε η πρώτη εμφάνιση του Χριστού μας μετά την Ανάστασή Του και η Ανάληψη του Χριστού μας. Επίσης εδώ, από το Πανόραμα των Ιε­ροσολύμων θα έχουμε μία ωραία θέα της πόλης των Ιεροσολύμων, πανοραμική ξενάγηση και αναμνηστικές φωτογραφίες. Ακολούθως, μετάβαση στον Ναό της Αναστάσεως, για την παρακολούθηση του Εσπερινού της Αγάπης. Μετάβαση στο Όρος Σιών. Επίσκεψη στο "Υπερώο", όπου πραγματοποιήθηκε ο Μυστικός Δείπνος, η Ψηλάφηση του Θωμά,` καθώς και η Επιφοί­τηση του Αγίου Πνεύματος κατά την ημέρα της Πεντηκοστής. Ακριβώς από κάτω βρίσκεται και ο "τάφος" του Προφητάνα­κτος Δαβίδ. Συνεχίζουμε με το Αββαείο της Κοιμήσεως, κτισμένο πάνω στο σπίτι του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου (όπου πέρασε τα τελευταία χρόνια της η Παναγία)  και μεταγενέστερο βυζαντινό ναό.  Μετάβαση στο ξενοδοχείο μας, πασχαλιάτικο φαγητό. Διανυκτέρευση.

10η Ημέρα: Δευτέρα Διακαινησίμου, 20 Απριλίου 2020 ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΟ ΣΙΝΑ

Πρωινό και αναχώρηση για το Θεοβάδιστο Όρος Σινά και την Ιερά Μονή της Αγίας Αικατερίνης στην Αίγυπτο. Ταξιδεύουμε κατά μήκος της Νεκράς Θάλασσας, περνάμε τη συνοριακή πόλη Εϊλάτ στον κόλπο της Άκαμπας  (σύνορα Ισραήλ και Αιγύπτου) και συνεχίζουμε την μοναδική σε ομορφιά διαδρομή μας στην χρωματιστή έρημο του Σινά με τους γραφικούς Βεδουίνους. Φθάνουμε στην ιστορική Μονή της Αγίας Αικατερίνης, που λειτουργεί αδιάκοπα εδώ και δεκαεπτά αιώνες, χτισμένη στους πρόποδες του Όρους του Μωυσέως και σε υψόμετρο 1.570 μέτρα. Τακτοποίηση στους Ξενώνες της Μονής και έπειτα πα­ρακολούθηση του Εσπερινού (ώρα 16.00 –17.00). Ακολούθως θα προσκυνήσουμε τα λεί­ψανα της Αγ. Αικατερίνης, το παρεκκλήσιο της φλεγόμενης και μη καιόμενης Αγίας Βάτου, το πηγάδι του Ιοθώρ, το Οστεοφυλάκιο και το Σκευοφυλάκιο της Μονής. Στο Σκευοφιλάκιο. μεταξύ των πολλών ανεκτίμητων κειμηλίων, θα δούμε δείγματα από την συλλογὴ τῶν φορητῶν εἰκόνων, την πλουσιότερη ἀριθμητικὰ καὶ σημαντικότερη παγκοσμίως αλλά και από χειρόγραφα, καθώς η μονή διαθέτει την δεύτερη μεγαλύτερη συλλογή χειρογράφων της πρωτοχριστιανικής περιόδου, μετά από αυτή του Βατικανού. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Για όσους μπορούν και επιθυμούν, ανάβαση στην Αγία Κορυφή (2.280μ.), όπου ο Μωυσής έλαβε τις εντολές και από όπου η ανατολή του ηλίου πάνω από την έρημο και τα άγρια βουνά προσφέρει ένα μοναδικό θέαμα (Μετά τις 12.00 τα μεσάνυχτα).

11η Ημέρα: Τρίτη Διακαινησίμου, 21 Απριλίου 2020 ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΣΙΝΑ - ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟΣ - ΚΑΘΙΣΜΑ ΑΓ. ΠΑΪΣΙΟΥ

Στο κέντρο αυτό του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας η παρακολούθηση της κατανυ­κτικής Θείας Λειτουργίας θα είναι μια αξέχαστη εμπειρία, στο Καθολικό της Ι. Μονής της Αγ. Αικα­τερίνης. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, συνάντηση με τους Σιναΐτες Πατέρες και πρωινό στο ξενοδοχείο της Ιεράς Μονής. Στην συνέχεια, όσοι επιθυμούν μπορούν να επισκεπτούν το Κάθισμα στο Όρος Γαλακτίωνος και Επιστήμης, όπου ασκήτεψαν πολύ μοναχοί, ανάμεσα τους και ο Άγιος Παΐσιος ὁ Ἁγιορείτης, για δύο χρόνια. Δείπνο και διανυκτέρευση.

12η Ημέρα: Τετάρτη Διακαινησίμου, 22 Απριλίου 2020 ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΠΟ ΣΙΝΑ - ΕΡΥΘΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ - ΝΕΚΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ

Μετά το πρωινό έχουμε την επιστροφή μας στην Αγία Γη.  Κινούμενοι στην ακτή της Ερυ­θράς θαλάσσης, διέλευση των συνόρων από το Εϊλάτ. Διανύοντας αρκετή απόστα­ση κατά μήκος της Νεκράς θάλασσας και παράλληλα με τα σύνορα Ισραήλ-Ιορδανίας θα έχουμε στάση για κολύμπι στην χαμηλότερη και πλέον αλμυρή λίμνη του κόσμου. Άφιξη στο ξενοδο­χείο μας, αργά το απόγευμα. Δείπνο και διανυκτέρευση.

13η Ημέρα: Πέμπτη Διακαινησίμου, 23 Απριλίου 2020 ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ - ΛΥΔΔΑ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ/ ΓΙΑΦΑ - ΙΟΠΠΗ - ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Πρωινό, προετοιμασία για αναχώρηση. Μετάβαση στην Πύλη των Αφρικανών  για να επισκεφθούμε το Όρος του Ναού, όπου εδώ και χιλιάδες χρόνια έχει τιμηθεί ως ιερός τόπος, από τον Ιουδαϊσμό, τον Χριστιανισμό και το Ισλάμ. Ο σημερινός χώρος, που αποτελείται από δύο τεμένη, είναι χτισμένος πάνω στον χώρο όπου διαδοχικά ήταν ο Ναός του Σολομώντος και του Ζοροβάβελ.   Εδώ, ήταν όπου η Παναγία αφιερώθηκε για δώδεκα έτη, όπου έγινε η περιτομή του Κυρίου, η διδασκαλία Του όταν ήταν δωδεκαετής, η εκδίωξη των εμπόρων κ.α. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στο Τείχος των Δακρύων, το εναπομείναν Δυτικό Τείχος από την δεύτερη ανέγερση του Ναού.   Στην συνέχεια, με τα πόδια, θα κάνουμε μία περιήγηση εντός της παλιάς πόλεως των Ιεροσολύμων, όπου θα δούμε τα ερείπια ενός αρχαίου δρόμου με κόγχες που ήταν αρχαία καταστήματα και υπάρχουν πρωτότυπες στήλες που δείχνουν πως οι πάγκοι και τα καταστήματα θα έβλεπαν τις ρωμαϊκές εποχές. Ο ρωμαϊκός κεντρικός δρόμος είναι σήμερα περίπου 2 - 3 μέτρα κάτω από την επιφάνεια των δρόμων, αλλά είναι σε πολύ καλή κατάσταση, όμορφα ανακατασκευασμένα με μικρά καταστήματα, παλιές ρωμαϊκές στήλες, σε εξαιρετική θέση.   Θα ολοκληρώσουμε στην Αγ. Αυλή, όπου θα έχουμε ένα τελευταίο προσκύνημα στον Πανάγιο Τάφο. Στις 12.00 αναχωρούμε για το Μοναστηριακό συγκρότημα του Αγίου Γεωργίου στην Λύδδα, όπου θα προσκυνήσουμε τον τάφο του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τρο­παιοφόρου. Συνεχίσουμε για μια μία ωραία πανοραμική βόλτα με το λεωφορείο στην παραλιακή λεωφόρο του Τελ Αβίβ, για να καταλήξουμε στην Ιόππη, το "παλιό Τελ Αβίβ" ή αλλιώς Γιάφα.  Χρόνος ελεύθερος και όσοι επιθυμούν μπορούν να μεταβούν στην Ι.Μ. Αρχαγγέλων.  

Πτήση Επιστροφής

Στη συνέχεια αναχώρηση για το αεροδρόμιο, πτήση επιστροφής στις 19.20 (Α3-925), άφιξη στην Αθήνα στις 21.20. Συνεχίζουμε στις 23.15 (Α3-7136) για την Θεσσαλονίκη, με άφιξη στις 00.10 τοπική ώρα.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ:

  • Αναχώρηση από ΑΘΗΝΑ: €1160
  • Διαφορά Μονόκλινου +€240
  • Φιλοδωρήματα +€15

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • ·Αεροπορικά εισιτήρια με τηνAegeanμε επιστροφή.
  • ·Διαμονή στο ξενοδοχείο 4*Shepherds House, στο Χωριό των Ποιμένων στην Βηθλεέμ.
  • ·Μία Βαλίτσα μέχρι 23 κιλά και μία χειραποσκευή έως 8 κιλά ανά άτομο.
  • ·Διαμονή σύμφωνα με την επιλογή σας.
  • ·Μεταφορά προς και από αεροδρόμια εξωτερικού.
  • ·Μεταφορές, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα με καινούργιο πούλμαν κλιματιζόμενο.
  • ·Ημιδιατροφή καθημερινά / Πρωινό και δείπνο σε μπουφέ.
  • ·Ανάβαση στο Όρος Θαβώρ με ταξί και η μετάβαση στον Άγιο Σάββα με ταξί.
  • ·Ξεναγήσεις/περιηγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα από Ξεναγό του Πατριαρχείου και ιερωμένο όπου απαιτείται.
  • ·Φόροι αεροδρομίων και συνόρων/εξόδου Ισραήλ.
  • ·Έμπειρος αρχηγός – Συνοδός στα προσκυνήματα των Αγίων Τόπων.
  • ·Ασφάλεια αστικής Ευθύνης και Φ.Π.Α.
  • ·Ασφάλεια ατυχημάτων και ασθενείας.
  • ·Η μετάβαση στο Σινά & οι φόροι εισόδου και εξόδου Αιγύπτου.
  • ·Η διαμονή στο Σινά σε 3* στο ξενοδοχείο της Ιεράς Μονής.
  • ·Ο φόρος / είσοδος του Προτεκτοράτου της Αγίας Αικατερίνης/Σινά.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • ·Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό.
  • ·Ανάβασημε το τελεφερίκ στο Σαραντάριο Όρος €14.
  • ·Προαιρετικό γεύμα με ψάρι στην Τιβεριάδα €18.
  • ·Προαιρετική προσκυνηματική περιήγηση με πλοίο στηνΤιβεριάδα θάλασσα €10.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

  • ·Τα φαγητά στα ξενοδοχεία κατά την διάρκεια της μεγάλης εβδομάδος είναι νηστίσιμα.
  • ·Η επιβεβαίωση του Μονόκλινου ισχύει μόνο για τη διαμονή μας στο ξενοδοχείο στο Ισραήλ.  Η Ιερά Μονή Σινά, δεν επιβεβαιώνει μονόκλινα, λόγω μικρής διαθεσιμότητας, πράγμα που σημαίνει ότι η εκεί διαμονή γίνεται σε δίκλινα δωμάτια με την ανάλογη τακτοποίηση και φροντίδα.
  • ·Το διαβατήριο πρέπει να λήγει 6 μήνες μετά από την ημερομηνία εισόδου στο Ισραήλ, διαφορετικά πρέπει να εκδοθεί καινούργιο.
  • ·Φωτοτυπία διαβατηρίου πρέπει να  κατατεθεί στο γραφείο μας με την κράτηση.
  • ·Η σειρά του προγράμματος μπορεί να αλλάξει, εφόσον υπάρχουν λόγοι, χωρίς να παραληφθεί κάτι από αυτό.
  • ·Μία εβδομάδα πριν την αναχώρηση θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες για το ταξίδι.