Skip to main content

Λίβανος Η Γη των Φοινίκων 12-17/6/2019 απο 720,00

12-17/6    6 μέρες

Βηρυτός, Μπααλμπέκ, Κοιλάδα Μπεκάα, Ααντζάρ, Οινοποιείο Ξαρά, Σιδώνα, Τύρος, Βύβλος, Σπήλαια Τζέιτα, Ιερή Κοιλάδα Καντίσα, Κέδροι του Λιβάνου, Τρίπολη, Ντέιρ Ελ Καμάρ, Κάστρο Μούσα, Παλάτι Μπεϊτεντίν

 Με τέλειες πτήσεις - πρωί από Αθήνα και απόγευμα από Βηρυτό - και όχι μεταμεσονύκτιες, που εξαντλούν άσκοπα τους ταξιδιώτες.

 Η διαμονή γίνεται όλες τις ημέρες στη Βηρυτό, που αποτελεί τη βάση μας για τις ημερήσιες εκδρομές και όχι σε επαρχιακές πόλεις για μείωση κόστους. Με τον τρόπο αυτό έχετε τη δυνατότητα να γνωρίσετε ενδελεχώς την πολύπλευρη όψη της πρωτεύουσας, των αγορών και της νυχτερινής της ζωής.

 Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει ημιδιατροφή, επισκέψεις σε όλα τα ενδιαφέροντα σημεία της χώρας, με πλούσιες ξεναγήσεις και με όλες τις εισόδους εντός της τιμής.

 Η αξιοποίηση του χρόνου με τον καλύτερο τρόπο, η ευελιξία και η πολύχρονη εμπειρία μας, αποτελούν εγγύηση για ένα καθ΄ όλα επιτυχημένο ταξίδι σε αυτή την χώρα με τον αρχαίο πολιτισμό και την σύγχρονη ιστορία, που δεν αφήνει κανέναν επισκέπτη της ασυγκίνητο!


Με το πρόγραμμα αυτό επισκεπτόμαστε:
 Την κοσμοπολίτικη Βηρυτό και το εξαίρετο Αρχαιολογικό της Μουσείο με τις εντυπωσιακές του συλλογές
 Τη Σιδώνα με το θαλάσσιο κάστρο των Σταυροφόρων και τα γραφικά της σουκς
 Την Τύρο, τη θρυλική γενέτειρα της Ευρώπης και της Διδούς, που ίδρυσε την Καρχηδόνα - τόπος παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.
 Το Μπααλμπέκ, έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους του κόσμου και τόπος παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO
 Την κτισμένη σε Ρωμαϊκά πολεοδομικά πρότυπα πόλη των Ομεϊαδών, την Ααντζάρ, που βρίσκεται στην Κοιλάδα Μπεκάα - τόπος παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς UNESCO.
 Το οινοποιείο Ξαρά, όπου θα μάθουμε την ιστορία των περίφημων κρασιών του Λιβάνου και θα δοκιμάσουμε κάποια εξ αυτών
 Τους περίφημους Κέδρους του Λιβάνου στην Ιερή Κοιλάδα Καντίσα
 Το Μοναστήρι του Αγίου Αντώνιου με την εκπληκτική θέα
 Το μουσείο του διάσημου Λιβανέζου συγγραφέα Χαλίλ Γκιμπράν
 Την Τρίπολη, την "πρωτεύουσα των γλυκών", με το μεγαλύτερο κάστρο Σταυροφόρων του Λιβάνου
 Τα σπήλαια Τζέιτα, που θεωρούνται τα ωραιότερα της Μέσης Ανατολής
 Το υπέροχο άγαλμα της Παναγίας του Λιβάνου στον Λόφο Χαρίσσα
 Την Βύβλο, μία από τις αρχαιότερες πόλεις του κόσμου και σημαντικό λιμάνι των Φοινίκων, τόπος παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO
 Το γραφικό χωριό Ντέιρ Ελ Καμάρ
 Το πανέμορφο παλάτι του Μπεϊτεντίν, με την καταπληκτική συλλογή βυζαντινών ψηφιδωτών
 Το περίφημο Κάστρο Μούσα, ένα από τα καλύτερα μνημεία του Λιβάνου με τις εκπληκτικές του συλλογές, που σπάνια περιλαμβάνεται στα προγράμματα

 

Προγραμμα: 


1η μέρα: Αθήνα - Βηρυτός, Ξενάγηση
Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση για Βηρυτό. Η πρωτεύουσα του Λιβάνου είναι μια πόλη-μωσαϊκό πολιτισμών, που μέχρι τον εμφύλιο του 1975 ήταν γνωστή ως το "Παρίσι της Μέσης Ανατολής" και σήμερα έχει πλέον καταφέρει να ξαναβρεί τον ρυθμό της και να γίνει μια κοσμοπολίτικη μητρόπολη του 21ου αιώνα. Μετά την άφιξη, ακολουθεί ξενάγηση στο εκπληκτικό αρχαιολογικό μουσείο της Βηρυτού και στη συνέχεια ξενάγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε την περίφημη και αναβαθμισμένη παραλιακή λεωφόρο Κορνίς με τους Βράχους των Περιστεριών, τα σουκς της παλιάς πόλης, την πεζοδρομημένη περιοχή του κέντρου με τα αναπαλαιωμένα κτίρια κ.ά. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: Βηρυτός - Μπααλμπέκ - Ααντζάρ - Κοιλάδα Μπεκάα - Οινοποιείο Ξαρά - Βηρυτός
Η σημερινή μας εκδρομή στην ενδοχώρα του Λιβάνου ξεκινάει από το Μπααλμπέκ, έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους του κόσμου και τόπος παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Το όνομά του σημαίνει "πόλη του Μπαάλ" (Βαάλ), ενός τοπικού θεού του ήλιου, τον οποίο οι αρχαίοι Έλληνες ταύτιζαν με τον δικό τους θεό Ήλιο, γι΄ αυτό και την αποκαλούσαν "Ηλιούπολη". Θα δούμε τους ναούς του Δία, του Βάκχου και της Αφροδίτης και θα συνεχίσουμε για την κτισμένη σε Ρωμαϊκά πολεοδομικά πρότυπα πόλη των Ομεϊαδών, την Ααντζάρ (Aanjar, 8ος αιώνας), που βρίσκεται στην Κοιλάδα Μπεκάα και υπήρξε στρατηγικής σημασίας εμπορικός κόμβος μεταξύ Συρίας και Μεσογείου. Ο αρχαιολογικός της χώρος έχει επίσης ανακηρυχθεί από την UNESCO μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Τέλος, θα επισκεφθούμε το οινοποιείο Ξαρά (Château Ksara), όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε τα περίφημα κρασιά του, τα οποία εξάγονται σε περισσότερες από 40 χώρες του κόσμου. Επιστροφή στη Βηρυτό. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: Βηρυτός, Αρχαιολογικό Μουσείο - Σιδώνα - Τύρος - Βηρυτός
και αναχώρηση για την ολοήμερη εκδρομή μας στο νότιο τμήμα του Λιβάνου. Πρώτος μας σταθμός η Σιδώνα, η τρίτη μεγαλύτερη πόλη του Λιβάνου, που βρίσκεται στην πεδιάδα ανάμεσα στο Όρος Λίβανος και τη Μεσόγειο. Στους αρχαίους χρόνους ήταν μια από τις πιο γνωστές πόλεις της Φοινίκης, περίφημη για το κρασί και την πορφύρα της. Αφού δούμε το θαλάσσιο κάστρο των Σταυροφόρων και τα παλιά σουκ της ιστορικής αυτής πόλης, θα συνεχίσουμε για την Τύρο, σημαντικό λιμάνι των Φοινίκων και τόπος παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Η Τύρος απαρτιζόταν από δύο πόλεις: την Παλαιά, κτισμένη στα παράλια της Φοινίκης και τη Νέα, στην απέναντι νησίδα. Επιστροφή στη Βηρυτό. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: Βηρυτός - Μπσαρί/Κέδροι του Λιβάνου - "Ιερή Κοιλάδα" - Τρίπολη - Βηρυτός
Πρωινή αναχώρηση για τη Τρίπολη (Trablous), την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας και "πρωτεύουσα των γλυκών", όπου θα δούμε το μεγαλύτερο κάστρο Σταυροφόρων του Λιβάνου. Θα συνεχίσουμε για τους πιο …σεβαστούς εκπρόσωπους των Κέδρων του Λιβάνου. Βρίσκονται κοντά στην πόλη Μπσαρί (Bsharri ή Becharre) στο βόρειο τμήμα της χώρας, δίπλα στην εκπληκτικής ομορφιάς "Ιερή Κοιλάδα" (Ουάντι Καντίσα, Wadi Qadisha). Από τα δάση των Κέδρων του Λιβάνου, ο Σολομών πήρε την ξυλεία για να κατασκευάσει τον ναό και το παλάτι του, ενώ οι Φαραώ έφτιαχναν με αυτά τις σαρκοφάγους τους. Θα επισκεφθούμε το μοναστήρι του Αγίου Αντώνιου, που είναι κτισμένο κατά το ήμισυ μέσα στο βουνό και προσφέρει μια εκπληκτική θέα του δάσους και της γύρω κοιλάδας, καθώς και το μουσείο του διάσημου Λιβανέζου συγγραφέα Χαλίλ Γκιμπράν (Khalil Gibran, εάν είναι ανοικτό και χρόνου επιτρέποντος). Επιστροφή στη Βηρυτό. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: Βηρυτός – Χαρίσσα - Σπήλαια Τζέιτα - Βύβλος - Βηρυτός
Σήμερα θα επισκεφθούμε το λόφο Χαρίσσα και τη θέα προς τον κόλπο Τζούνιε, που χαρίζει το υπέροχο άγαλμα της Παναγίας του Λιβάνου. Ακολουθούν τα σπήλαια Τζέιτα, που θεωρούνται τα ωραιότερα της Μέσης Ανατολής και συνεχίζουμε για την παραθαλάσσια πόλη Βύβλο, την βιβλική Gebal, που κατοικείται εδώ και 7.000 χρόνια και υπήρξε σημαντικό λιμάνι των Φοινίκων. Είναι μία από τις αρχαιότερες πόλεις του κόσμου, τόπος παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.
Μεσημεριανή επιστροφή στη Βυρηττό και χρόνος ελεύθερος για να τον αξιοποιήσετε σε μαγαζιά & διασκέδαση. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

6η μέρα: Βηρυτός - Ντέιρ Ελ Καμάρ - Μπεϊτεντίν - Κάστρο Μούσα - Βηρυτός - Αθήνα
Πρωινή αναχώρηση για το χωριό Ντέιρ Ελ Καμάρ, το όνομα του οποίου σημαίνει "Μοναστήρι της Σελήνης" και υπήρξε έδρα των κυβερνητών της χώρας από τον 16ο έως τον 18ο αιώνα. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το πανέμορφο παλάτι του Μπεϊτεντίν, στο μουσείο του οποίου εκτίθεται και μια καταπληκτική συλλογή βυζαντινών ψηφιδωτών. Αφού δούμε την εκκλησία Notre Dame και το τζαμί Fakhreddine, θα συνεχίσουμε για το περίφημο Κάστρο Μούσα, που χρειάστηκε 60 χρόνια σκληρής δουλειάς για να κτιστεί από έναν άνθρωπο και σήμερα θεωρείται ένα από τα καλύτερα μνημεία του Λιβάνου με εκπληκτικά εκθέματα της. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αθήνα. Άφιξη αυθημερόν.

Η ροή του προγράμματος έχει στηριχτεί σε πτήσεις της Middle East με πρωινή αναχώρηση από Αθήνα και απογευματινή από Βυρηττό. 

Σημειώσεις
• Απαραίτητη ελάχιστη συμμετοχή 10 ατόμων
• Σε περίπτωση που ο αριθμός συμμετοχών υπερβεί τα 10 άτομα (συμπεριλαμβανομένου του αρχηγού) πιθανόν να υπάρξει αύξηση στον ναύλο του αεροπορικού εισιτηρίου (Μέσο κόστος επιβάρυνσης: +130 €)
• Η βίζα του Λιβάνου εκδίδεται επιτόπου χωρίς χρέωση. Απαιτείται διαβατήριο με 6μηνη ισχύ και χωρίς σφραγίδα Ισραήλ

Τιμή κατ' άτομο

για τις 10 πρώτες συμμετοχές

6 μέρες

Δίκλινο

Διαφορά Μονόκλινου

12/6 Διαμονή σε 4* ξενοδοχείο στο κέντρο της Χάμρα (TheJ & SpaHotel) ή αντίστοιχο

720

+ 290

Επιβάρυνση για χρήση 5* ξενοδοχείου (τύπου LeCommodore)

+150

+330

 

Περιλαμβάνονται
• Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με την Middle East Airlines
• Διαμονή σε ξενοδοχεία 4*
• Ημιδιατροφή καθημερινά (5 πρωινά και 5 γεύματα)
• Μεταφορές και ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
• Ελληνόφωνος τοπικός ξεναγός με χρέη αρχηγού
• Είσοδοι σε μουσεία και επισκεπτόμενους χώρους
• Ασφάλεια αστικής ευθύνης
• Φάκελος με χρήσιμες πληροφορίες

Δεν περιλαμβάνονται
• Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων: € 170
• Φιλοδωρήματα, τοπικοί φόροι: € 50 (προεισπράττονται από το γραφείο Αθήνα)
• Ό,τι αναγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο