Skip to main content

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ 27ΙΟΥΛΙΟΥ 2019! απο 890,00

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΟΒΑΔΙΣΤΟ ΟΡΟΣ ΣΙΝΑ

27 Ιουλίου - 4 Αυγούστου 2019

(9 Ημέρες)

 

1η Ημέρα: Σάββατο 27 Ιουλίου 2019

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΑΘΗΝΑ - ΠΤΗΣΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ

Για αναχωρήσεις από την Θεσσαλονίκη:

Συγκέντρωση στο γκισέ της Aegean Airlines, στο αεροδρόμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ της Θεσσαλονίκης, στις 12.50. Παράδοση αποσκευών και πτήση στις 14.50. Άφιξη στην Αθήνα στις 15.40.

Για αναχωρήσεις από την Αθήνα:

Συγκέντρωση στο γκισέ της Aegean Airlines αεροδρόμιο Αθηνών ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ της Αθήνας, στις 14.30. Παράδοση αποσκευών και έλεγχος διαβατηρίων. Συνεχίζουμε με πτήση της Aegean από την Αθήνα για το Τελ Αβίβ στις 16.30. Άφιξη στο αεροδρόμιο BEN GURION του Τελ Αβίβ στις 18.30. Επιβίβαση στο λεωφορείο μας και αναχωρούμε, για να αρχίσουμε το προσκυνηματικό οδοι­πορικό μας από το Μοναστηριακό συγκρότημα του Αγίου Γεωργίου στην Λύδδα, όπου θα προσκυνήσουμε τον τάφο του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τρο­παιοφόρου. Μετα­φορά στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση, δείπνο και διανυκτέρευση.

2η Ημέρα: Κυριακή 28 Ιουλίου 2019

ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ - ΠΑΝΑΓΙΟΣ ΤΑΦΟΣ - ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ - ΟΔΟΣ ΤΟΥ ΜΑΡΤΥΡΙΟΥ - ΓΕΘΣΗΜΑΝΗ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και μεταφορά στο Ναό της Αναστάσεως του Χριστού μας, όπου θα προσκυνήσουμε τον Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Χριστού μας, της Αποκαθήλωση, τον Φριχτό Γολγο­θά, τον Τόπο της Εύρεσης του Τιμίου Σταυρού και άλλα προσκυνήματα που βρίσκο­νται εντός του Ναού της Αναστάσεως. Παρακολούθηση της Θείας Λειτουργίας. Με­τάβαση στο Ελληνορθόδοξο Πα­τριαρχείο, στο κεντρικό Μοναστήρι των Αγίων Κων­σταντίνου και Ελένης, το οποίο αποτελεί την έδρα της Αγιοταφικής Αδελφότητας, όπου θα συναντηθούμε με την Α.Θ.Μ. Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο. Εν συ­νεχεία θα διασχίσουμε την Οδό του Μαρτυρίου, όπου βρί­σκονται οι στάσεις του Χρι­στού μας, πριν από τον Φρικτό Γολγοθά. Η Πύλη της Καταδίκης, ο Οίκος της Αγίας Βε­ρονίκης, θα διαβούμε από το σημείο όπου ο Σίμων ο Κυρηναίος βοήθησε τον Χριστό μας να σηκώσει τον Σταυρό, τον τόπο όπου ο Χριστός συναντήθηκε με την Μη­τέρα Του και όπου ο Χριστός μας έπεσε από το βάρος του Σταυρού. Φθάνουμε στην Φυλακή του Χριστού μας, το Πραιτώριο. Συνεχίζουμε για το Λιθόστρωτο, την Προβατική Κολυμβήθ­ρα, τον Οίκο των Ιωακείμ και Άννας (των γονέων της Παναγίας μας) καθώς και το σπίτι που γεννήθηκε η Παναγία μας. Εξερχόμενοι των τειχών της πόλεως, από την πύλη των Λεόντων, στη Γεθσημανή, θα προσκυνήσουμε το Θεομητορικό Μνήμα / Τάφος της Παναγίας μας (όπου και οι τάφοι των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης αλλά και του Μνήστορος Ιωσήφ). Στον κήπο της Γεθσημανής θα δούμε τον Τόπο της Προδοσίας και τον Βράχο της Αγωνίας. Προ­σκύνημα στην Εκκλησία και στον Τόπο λι­θοβολισμού του Πρωτομάρτυρα Στεφάνου. Επι­στροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και δια­νυκτέρευση.

3η Ημέρα: Δευτέρα 29 Ιουλίου 2019

ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ - ΘΑΒΩΡ - ΚΑΝΑ - ΝΑΖΑΡΕΤ - ΚΑΠΕΡΝΑΟΥΜ

Πρωινό. Πολύ νωρίς το πρωί, αναχωρούμε για την περιοχή της Γαλιλαίας. Άφιξη στη Ναζα­ρέτ όπου θα προσκυνήσουμε τον Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκο. Συνεχί­ζουμε με την Κανά, στην οποία πραγματοποιήθηκε το πρώτο θαύμα του Κυρί­ου, της «μετατρο­πής του ύδα­τος εις οίνον». Ανάβαση με τοπικά ταξί στο Όρος Θα­βώρ, όπου έγινε η Μετα­μόρφωση του Χριστού μας. Ακολούθως προαιρετική προ­σκυνηματική βόλτα στη λίμνη και γεύ­μα με ψάρι της λίμνης Γεννη­σαρέτ. Επίσκεψη στην Καπερ­ναούμ, όπου πραγ­ματοποιήθηκαν τα περισσότερα των θαυμάτων του Κυ­ρίου μας και διέλευση από το Όρος των Μακαρισμών, όπου ο Κύριός μας εκφώνησε την επί του Όρους Ομιλία και ευ­λόγησε τους 5 άρτους και τους 2 ιχθύες, με τα οποία έφαγαν και χόρτασαν 5.000 άτομα και συνεχίζουμε την προσκυνηματι­κή ημέρα μας με επίσκεψη στην Ιερά Μονή των Αγί­ων Αποστόλων, στην προκυμαία της πόλης της Τιβεριάδος. Επιστροφή το βράδυ στο ξε­νοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η Ημέρα: Τρίτη 30 Ιουλίου 2019

ΒΗΘΛΕΕΜ - ΣΑΜΑΡΕΙΑ

Πρωινή παρακολούθηση της Θείας Λειτουργίας στο Θεοδέγμον Σπήλαιο της Γεννήσε­ως στην Βηθλεέμ (για όσους επιθυμούν). Προσκύνημα και ξενάγηση στη μεγάλη Βα­σιλική του Ιουστι­νιανού και στο σπήλαιο των σφαγιασθέντων από τον Ηρώδη νηπίων. Επιστροφή στο ξενοδο­χείο για πρωινό. Μετάβαση στην παρακείμενη Ιερά Μονή των Ποιμένων, για να προσκυνή­σουμε το Ιερό σπήλαιο των Ποιμένων και ακολούθως στην ιερά Μονή του Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου, όπου βρίσκεται το Ιερό Σπή­λαιο των Τριών Μάγων. Με τοπικά ταξί θα πάμε στην αυστηρότερη κοινοβιακή μονή, την Λαύρα του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου (άβατο για τις γυναίκες). Θα ολοκλη­ρώσουμε σήμερα, με την περιοχή της Σαμάρειας*, για να επισκεφθούμε τον Ιερό Ναό της Αγίας Φωτεινής, όπου θα προσκυνήσουμε το σκήνωμα του Νεομάρτυρος Αγ. Φι­λούμενου και θα δούμε το Φρέαρ του Ιακώβ, στο οποίο ο Χριστός μας συ­νάντησε την Σαμαρείτιδα, μετέπειτα Αγία Φωτεινή. Επιστροφή το βράδυ στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευσ­η. *(Στην Σαμάρεια θα μεταβούμε αν το επι­τρέψουν οι συνθήκες).

5η Ημέρα: Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019

ΙΕΡΙΧΩ - ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΠΟΤΑΜΟΣ

Πρωινό και αναχώρηση για την Μονή των Αγίων Γεωργίου και Ιωάννου των Χοζεβι­τών, στο φαράγγι Αινών, στην έρημο της Ιουδαίας. Εδώ θα προσκυνήσουμε τα λείψα­να των Αγίων, το σκήνωμα του Αγ. Ιωάννου του Ρουμάνου καθώς και το σπήλαιο στο οποίο ασκήτευε ο Προφή­της Ηλίας. Στη συνέχεια μετάβαση μέσω της «σιδηράς συνο­ριακής πύλης», που χωρίζει την Ιεριχώ από την κατεχόμενη περιοχή, στον Ιορ­δάνη ποταμό, στο πραγματικό σημείο που βα­πτίσθηκε ο Χριστός μας, από τον Τίμιο Πρόδρομο. Θα δούμε επιπλέον την Ιερά Μονή του Τι­μίου Προδρόμου παρά του Ιορ­δάνου ποταμού η οποία ανακαινίζεται πλήρως εκ των φθορών. Θα τελεσθεί η ακο­λουθία του Αγιασμού και θα αναγνωσθούν οι ευχές «τοῦ Ἁγιασμοῦ». Όσοι εκ των προσκυνητών επιθυμούν μπορούν να φορέσουν τον λευκό χιτώνα για την «προ­αιρετική-συμβολική βάπτιση των προσκυνητών» στον Ιορδάνη ποταμό, ψάλλοντας το τρο­πάριο «εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε..». Ακολούθως, αναχωρούμε για προσκύ­νημα στην Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου, μια πραγματική όαση στην έρημο της Ιουδαίας. Στην Ιεριχώ θα επισκεφθούμε το Σαραντάριο Όρος, όπου ο Χριστός μας έζησε σα­ράντα μέρες με νηστεία και προσευχή 40 μέρες, προ της ενάρξε­ως του Σωτηρίου Έργου Του. (ανάβαση με τελεφερίκ €15), τη Μονή του Προφήτου Ελισσαίου, όπου η Συκομωρέα που ανέβηκε ο Ζακχαίος. Τέλος συνεχίζουμε για την Βηθανία, όπου και ο τάφος του Λαζάρου, για προσκύνημα στην Ιερά Μονή Μάρθας και Μαρίας των αδερφών του Λαζάρου. Επιστρο­φή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυ­κτέρευση.

6η Ημέρα: Πέμπτη 01 Αυγούστου 2019

ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΟ ΌΡΟΣ ΣΙΝΑ (515 ΧΛΜ)

Πολύ πρωινή αναχώρηση για το Θεοβάδιστο Όρος Σινά και την Ιερά Μονή της Αγίας Αικατε­ρίνης Ταξιδεύουμε κατά μήκος της Νεκράς Θάλασσας (με ενδιάμεση στάση). Περνάμε τη συ­νοριακή πόλη Εϊλάτ στον κόλπο της Άκαμπα (σύνορα Ισραήλ και Αι­γύπτου) και συνεχίζουμε την μοναδική σε ομορφιά διαδρομή μας στην χρωματιστή έρημο του Σινά με τους γραφικούς Βεδουίνους. Φθάνουμε στην ιστορική Μονή της Αγίας Αικατερίνης η οποία είναι χτισμένη στους πρόποδες του Όρους του Μωυσέως και σε υψόμετρο 1.570 μέτρα. Τακτοποίηση στους Ξενώνες της Μονής και έπειτα πα­ρακολούθηση του Εσπερινού (ώρα 16.00 –17.00), ακολούθως θα προσκυνήσουμε τα λεί­ψανα της Αγ. Αικατερίνης, το παρεκκλήσιο της φλεγόμενης και μη καιόμενης Αγίας Βάτου, το πηγάδι του Ιοθώρ, το Οστεοφυλάκιο και θα θαυμάσουμε την περί­φημη βι­βλιοθήκη της Μονής και την Πινακοθήκη. Δείπνο και διανυκτέρευση. Για όσους μπο­ρούν και επιθυμούν, ανάβαση στην Αγία Κορυφή (2.280μ.), όπου ο Μωυσής έλαβε τις εντολές και από όπου η ανατολή του ηλίου πάνω από την έρημο και τα άγρια βουνά προ­σφέρει ένα μοναδικό θέαμα. Αναχώρηση από την Μονή, μετά τις 12.00 τα μεσάνυ­χτα, με επιστροφή, περί τις 04:00.

7η Ημέρα: Παρασκευή 02 Αυγούστου 2019, Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΣΙΝΑ – ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟΣ

Στο κέντρο αυτό του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας η παρακολούθηση της κατανυ­κτικής Θείας Λειτουργίας θα είναι μια αξέχαστη εμπειρία, στο Καθολικό της Ι. Μονής της Αγ. Αικα­τερίνης. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πρωινό στο ξενοδοχείο. Στην συνέχεια μπο­ρούμε να επισκεφθούμε το Κελί του Αγίου Παισίου και κελιά Μο­ναχών που ασκήτεψαν στην Έρημο του Σινά. Εσπερινός στην Ιερά Μονή. Συνάντηση με τους Σιναίτες Πατέρες. Δείπνο και διανυκτέρευση.

8η Ημέρα: Σάββατο 03 Αυγούστου 2019

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΠΟ ΌΡΟΣ ΣΙΝΑ

Μετά το πρωινό έχουμε την επιστροφή μας στην Αγία Γη. Κινούμενοι στην ακτή της Ερυ­θράς θαλάσσης διέλευση των συνόρων από το Εϊλάτ. Διανύοντας αρκετή απόστα­ση κατά

μήκος της Νεκράς θάλασσας και παράλληλα με τα σύνορα Ισραήλ-Ιορδανίας θα έχουμε στάση για κολύμπι στην χαμηλότερη και πλέον αλμυρή λίμνη του κόσμου. Άφιξη στο ξενοδο­χείο μας, αργά το απόγευμα. Δείπνο και διανυκτέρευση.

9η Ημέρα: Κυριακή 04 Αυγούστου 2019

ΠΑΝΑΓΙΟΣ ΤΑΦΟΣ - ΌΡΟΣ ΕΛΑΙΩΝ - ΌΡΟΣ ΣΙΩΝ - ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Πρωινό και αναχώρηση από το ξενοδοχείο. Στην παλιά πόλη των Ιεροσολύμων θα έχουμε ένα τελευταίο προσκύνημα στον Πανάγιο Τάφο του Χριστού μας και παρακο­λούθηση της Θείας Λειτουργίας. Χρόνος ελεύθερος για όσους επιθυμούν επίσκεψη στο Τείχος των Δακρύ­ων ή το Όρος του Ναού. Πεζοί θα επισκεφθούμε το Όρος Σιών. Εκεί πραγματοποιήθηκε ο Μυστικός Δείπνος, η Ψηλάφηση του Θωμά, καθώς και η Επιφοί­τηση του Αγίου Πνεύματος κατά την ημέρα της Πεντηκοστής (Υπερώο). Εκεί υπάρχει επίσης ο τάφος του Προφητάνα­κτος Δαβίδ, και ο τόπος, όπου κοιμήθηκε η Παναγία μας (σπίτι Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, σήμερα Ρωμαιοκαθολικός Ναός). Επιβίβαση στο λεωφορείο για να μεταβούμε στο Όρος των Ελαιών, όπου έγινε η Ανάληψη του Χριστού μας και συνεχίζουμε για να επισκεφθούμε την Μικρή Γαλιλαία, όπου έγινε η Εμφάνιση του Χριστού μας μετά την Ανάσταση. Επίσης εδώ, από το Πανόραμα των Ιε­ροσολύμων θα έχουμε μία ωραία θέα της πόλης των Ιεροσολύμων για αναμνηστικές φωτογραφίες.

Πτήση Επιστροφής

Αναχώρηση το μεσημέρι για το αεροδρόμιο Ben Gurion, στο Τελ Αβίβ, τυπικές διαδικασίες, έλεγχος αποσκευών και διαβατηρίων. Πτήση επιστροφής στις 19:20, με AEGEAN Airlines και άφιξη στη Αθήνα στις 21:30. Συνεχίζουμε με πτή­ση για Θεσσαλονίκη στις 23:15 και άφιξη στην πόλη του Θερμαϊκού στις 00:10.

 

Τιμή Συμμετοχής το άτομο σε δίκλινο:

Αναχώρηση από την Αθήνα: €890

Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη: €910

Μονόκλινο: +€160

Φιλοδώρημα: +€15 (υποχρεωτικά)

Για αναχωρήσεις από Αθήνα, άλλες πόλεις της Ελλάδας, Κύπρο ή χώρες εξωτερικού παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Αεροπορικά εισιτήρια με επιστροφή.
  • Διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4 αστέρων ShepherdsHouse στην περιοχή της Βηθλεέμ, στο Χωριό των Ποιμένων, απέναντι από την Ιερά Μονή.
  • Ημιδιατροφή καθημερινά.
  • Μετάβαση στον Άγιο Σάββα.
  • Ξεναγήσεις-περιηγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα από Ιερωμένο του Πατριαρχείου.
  • Η μετάβαση στο Σινά με καινούργιο πούλμαν
  • Η διαμονή στο Σινά , στο ξενοδοχείο της Ιεράς Μονής 3* με ημιδιατροφή
  • Φόροι συνόρων Αιγύπτου και Ισραήλ
  • Φόροι αεροδρομίων Ελλάδος και Ισραήλ.
  • Έμπειρος αρχηγός – Συνοδός στα προσκυνήματα των Αγίων Τόπων και Σινά.
  • Ασφάλεια αστικής Ευθύνης.
  • ΦΠΑ.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό.
  • Ανάβαση με το τελεφερίκ στο Σαραντάριο Όρος €15.
  • Προαιρετικό γεύμα με ψάρι στην Τιβεριάδα €18.
  • Προαιρετική προσκυνηματική περιήγηση με πλοίο στην Τιβεριάδα θάλασσα €10.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

  • ·Το διαβατήριο πρέπει να λήγει 6 μήνες μετά από την ημερομηνία εισόδου στο Ισραήλ, διαφορετικά πρέπει να εκδοθεί καινούργιο.
  • Φωτοτυπία διαβατηρίου πρέπει να κατατεθεί στο γραφείο μας.
  • Η σειρά του προγράμματος μπορεί να αλλάξει, εφόσον υπάρχουν λόγοι, χωρίς να παραληφθεί κάτι από αυτό.
  • Μία εβδομάδα πριν την αναχώρηση θα δοθούν αναλυτικές   οδηγίες για το προσκυνηματικό ταξίδι.