Skip to main content

AΓΙΟΙ ΤΟΠΟΙ & ΟΡΟΣ ΣΙΝΑ 24ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019! ΑΠΟ 850,00

24 Αυγούστου – 1 Σεπτεμβρίου 2019 (9 Ημέρες)  

 

“Εορτή της Κοιμήσεως της Παναγίας στην Γεθσημανή”

 

 

1η Ημέρα, Σάββατο 24 Αυγούστου 2019

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΑΘΗΝΑ - ΠΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΕΛ ΑΒΙΒ

Για αναχωρήσεις από την Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης στις  13.30  πτήση προς Αθήνα στις 14.50 ,άφιξη στις 15.40. Συνεχίζουμε με πτήση της Aegean από την Αθήνα για το Τελ Αβίβ στις 16.30.  Άφιξη στο Ισραήλ στις 18.30.

Για αναχώρηση από την Αθήνα

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» στο γκισέ της Aegean airlines, που βρίσκεται στην Πύλη 4 του αεροδρομίου, στις 14.30. Check in και έλεγχος διαβατηρίων. Πτήση για το αεροδρόμιο Ben Gurion του Τελ Αβίβ με την Aegean στις 16.30. Άφιξη στις 18.30. Επιβίβαση στο λεωφορείο μας και αναχωρούμε για την πρώτη μας επίσκεψη στην Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στην κοντινή Λήδα, όπου θα προσκυνήσουμε τον Τάφο του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση, δείπνο και διανυκτέρευση.

2η Ημέρα, Κυριακή 25 Αυγούστου 2019

ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ - ΚΑΘΟΔΟΣ ΤΟΥ «ΣΩΜΑΤΟΣ» ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΤΟ ΘΕΟΜΗΤΟΡΙΚΟ ΜΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΓΕΘΣΗΜΑΝΗ

Νωρίς το πρωί μετάβαση στον Ναό της Αναστάσεως του Χριστού μας, όπου θα προσκυνήσουμε τον Πανάγιο Τάφο του Χριστού μας και θα  συμμετέχουμε στην συγκινητική τελετή της «Καθόδου της Παναγίας» στην Γεθσημανή, μέσω της Οδού του Μαρτυρίου, αφού προηγηθεί αγρυπνία στον Ναό της Αναστάσεως του Χριστού μας. Άφιξη και προσκύνημα στο Πάνσεπτο Θεομητορικό Μνήμα / Τάφος της Παναγίας μας. Στον κήπο της Γεθσημανής, θα μεταβούμε στον Τόπο της Προδοσίας και στον Βράχο της Αγωνίας. Προσκύνημα στην Εκκλησία και στον Τόπο λιθοβολισμού του Πρωτομάρτυρα Στεφάνου. Στην συνέχεια θα μεταβούμε στο Όρος των Ελαιών, όπου έγινε η Ανάληψη του Χριστού μας και συνεχίζουμε για να επισκεφθούμε την Μικρή Γαλιλαία, όπου έγινε η Εμφάνιση του Χριστού μας μετά την Ανάσταση. Επίσης εδώ θα μεταβούμε στο Πανόραμα των Ιεροσολύμων από όπου θα έχουμε μία ωραία θέα της πόλης των Ιεροσολύμων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

3η  Ημέρα, Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019

ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΟ ΣΙΝΑ

Πρωινή αναχώρηση για το Θεοβάδιστο Όρος Σινά και την Ιερά Μονή της Αγίας Αικατερίνης Ταξιδεύουμε κατά μήκος της Νεκράς Θάλασσας (στάση), περνάμε τη συνοριακή πόλη Εϊλάτ στον κόλπο της Άκαμπας  (σύνορα Ισραήλ και Αιγύπτου) και συνεχίζουμε την μοναδική σε ομορφιά διαδρομή μας στην χρωματιστή έρημο του Σινά με τους γραφικούς Βεδουίνους. Φθάνουμε στην ιστορική Μονή της Αγίας Αικατερίνης η οποία είναι χτισμένη στους πρόποδες του Όρους του Μωυσέως και σε υψόμετρο 1.570 μέτρα. Τακτοποίηση στους Ξενώνες της Μονής και έπειτα παρακολούθηση του Εσπερινού (ώρα 16.00 –17.00), ακολούθως θα προσκυνήσουμε τα λείψανα της Αγ. Αικατερίνης, το παρεκκλήσιο της φλεγόμενης και μη καιόμενης Αγίας Βάτου, το πηγάδι του Ιοθώρ, το Οστεοφυλάκιο και θα θαυμάσουμε την περίφημη βιβλιοθήκη της Μονής και την Πινακοθήκη. Δείπνο και διανυκτέρευση. 

Για όσους μπορούν και επιθυμούν, ανάβαση στην Αγία Κορυφή (2.280μ.), όπου ο Μωυσής έλαβε τις εντολές και από όπου η ανατολή του ηλίου πάνω από την έρημο και τα άγρια βουνά προσφέρει ένα μοναδικό θέαμα (Μετά τις 12.00 τα μεσάνυχτα)

4η Ημέρα, Τρίτη 27 Αυγούστου 2019

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΠΟ ΣΙΝΑ

Στο κέντρο αυτό του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας η παρακολούθηση της κατανυκτικής Θείας Λειτουργίας θα είναι μια αξέχαστη εμπειρία, στο Καθολικό της Ι. Μονής της Αγ. Αικατερίνης. Πρωινό και αναχώρηση για την επιστροφή μας. Διέλευση συνόρων. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας, αργά το απόγευμα, διανύοντας αρκετή απόσταση κατά μήκος της Νεκράς θάλασσας (χρόνος για κολύμπι) και των συνόρων του Ισραήλ με την Ιορδανία, δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.

5η Hμέρα, Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019 - Εορτή της Κοιμήσεως της Παναγίας

ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ

Μετάβαση στην Γεθσημανή, όπου θα παρακολουθήσουμε την Θεία Λειτουργία για την εορτή.  Στην συνέχεια θα μεταβούμε στο Πατριαρχείο, όπου θα συναντηθούμε με τον Πατριάρχη κ.κ. Θεόφιλο τον Γ. Χρόνος ελεύθερος στην αγορά. Επίσκεψη στα Μοναστηράκια  εντός της παλιάς πόλης των Ιεροσολύμων, πέριξ του Ναού της Αναστάσεως, Μεγάλη Παναγία, Τιμ. Πρόδρομος, Παναγία Σαιδανάγια. Μετάβαση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

6η Hμέρα, Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019

ΒΗΘΑΝΙΑ - ΙΕΡΙΧΩ - ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΠΟΤΑΜΟΣ

Πρωινό και προετοιμασία για αναχώρηση. Μετάβαση στην Βηθανία, όπου η Ιερά Μονή Μάρθας και Μαρίας. Συνεχίζουμε για την Μονή των Αγίων Γεωργίου και Ιωάννου των Χοζεβιτών,  στο φαράγγι Αινών, στην έρημο της Ιουδαίας. Στη συνέχεια μετάβαση μέσω της  «σιδηράς συνοριακής πύλης», που χωρίζει την Ιεριχώ από την κατεχόμενη περιοχή, στον Ιορδάνη ποταμό, στο πραγματικό σημείο που βαπτίσθηκε ο Χριστός μας, από τον Τίμιο Πρόδρομο. Θα δούμε την Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου παρά του Ιορδάνου ποταμού η οποία ανακαινίζεται πλήρως εκ των φθορών. Θα τελεσθεί η ακολουθία του Αγιασμού και θα αναγνωσθούν οι ευχές  τοῦἉγιασμοῦ τῶν Φώτων. Όσοι εκ των προσκυνητών επιθυμούν μπορούν να φορέσουν τον λευκό χιτώνα για την  «προαιρετική-συμβολική βάπτιση των προσκυνητών» στον Ιορδάνη ποταμό, ψάλλοντας το τροπάριο «εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε..».

Ακολούθως, αναχωρούμε για προσκύνημα στην Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου.  Στην Ιεριχώ θα επισκεφθούμε το Σαραντάριο Όρος, όπου ο Χριστός μας έζησε σαράντα μέρες με νηστεία και προσευχή, προ της ενάρξεως του Σωτηρίου Έργου Του. (ανάβαση με τελεφερίκ 15€), τη Μονή του Προφήτου Ελισαίου, όπου η Συκομωρέα που ανέβηκε ο Ζακχαίος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, το βράδυ δείπνο, διανυκτέρευση.

7η Ημέρα, Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019   

ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ - ΘΑΒΩΡ - ΚΑΝΑ - ΝΑΖΑΡΕΤ - ΚΑΠΕΡΝΑΟΥΜ

Πρωινό. Νωρίς το πρωί, αναχωρούμε για την περιοχή της Γαλιλαίας. Άφιξη στη Ναζαρέτ όπου θα προσκυνήσουμε τον Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Συνεχίζουμε με την Κανά, στην οποία πραγματοποιήθηκε το πρώτο θαύμα του Κυρίου, της «μετατροπής του ύδατος εις οίνον», Ανάβαση με τοπικά ταξί στο Όρος Θαβώρ, όπου έγινε η Μεταμόρφωση του Χριστού μας. Ακολούθως προαιρετική προσκυνηματική βόλτα στη λίμνη και προαιρετικό γεύμα με ψάρι της λίμνης Γενησαρέτ. Επίσκεψη στην  Καπερναούμ, όπου πραγματοποιήθηκαν τα περισσότερα των θαυμάτων του Κυρίου μας και διέλευση από το Όρος των Μακαρισμών, όπου ο Κύριός μας εκφώνησε την επί του Όρους Ομιλία και ευλόγησε τους 5 άρτους και τους 2 Ιχθύες, με τα οποία έφαγαν και χόρτασαν 5.000 άτομα και συνεχίζουμε την προσκυνηματική ημέρα μας με επίσκεψη στην Ιερά Μονή των Αγ. Αποστόλων, στην πόλη της Τιβεριάδος. Επιστροφή, δείπνο, διανυκτέρευση.

8η Ημέρα, Σάββατο 31 Αυγούστου 2019

ΒΗΘΛΕΕΜ - ΣΑΜΑΡΕΙΑ

Πρωινό και αναχωρήσουμε για την Ιερά Μονή των Ποιμένων, όπου θα προσκυνήσουμε το Ιερό σπήλαιο των Ποιμένων.  Συνεχίζουμε για τη μεγάλη Βασιλική του Ιουστινιανού όπου το Σπήλαιο της Γεννήσεως του Χριστού μας, καθώς και στο σπήλαιο των σφαγιασθέντων από τον Ηρώδη, Νηπίων.  Ακολούθως μετάβαση στην Ιερά Μονή του Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου, όπου  το Ιερό Σπήλαιο των Τριών Μάγων και από εκεί με τοπικά ταξί θα μεταβούμε στην αυστηρότερη Κοινοβιακή Λαύρα, του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου.  Το απόγευμα θα μεταβούμε στην Σαμάρεια και στον περικαλλή Ναό της Αγίας Φωτεινής, εντός του οποίου βρίσκεται το Φρέαρ του Ιακώβ και το σκήπωμα του Αγίου Φιλουμένου. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.

9η Ημέρα, Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2019

ΠΑΝΑΓΙΟΣ ΤΑΦΟΣ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ 

 Πρωινό και προετοιμασία για αναχώρηση.

Μετάβαση στον Ναό της Αναστάσεως του Χριστού μας, Θεία Λειτουργία.

Χρόνος ελέυθερος. Μετάβαση στο Όρος Σιών, όπου εκεί πραγματοποιήθηκε ο Μυστικός Δείπνος, η Ψηλάφηση του Θωμά καθώς, και η Επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος,κατά την ημέρα της Πεντηκοστής (Υπερώο).  Εκεί υπάρχει επίσης ο τάφος του Προφήτη και Βασιλιά Δαβίδ, τον οποίο και θα επισκεφθούμε, και ο τόπος όπου κοιμήθηκε η Παναγίας μας (σπίτι Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου). Στην συνέχεια θα έχουμε μία περιήγηση στην παλιά εβραϊκή περιοχή. Όσοι επιθυμούν, μπορούν να μεταβούν με τον αρχηγό μας στο Τείχος των Δακρύων και στο Όρος του Ναού.

Πτήση επιστροφής 

Το μεσημέρι, μετάβαση στο αεροδρόμιο, διαδικασίες αεροδρομίου  - πτήση επιστροφής  στις 19.20, άφιξη στη Αθήνα στις 21.20. Συνεχίζουμε με πτήση για Θεσσαλονίκη στις 23.00 με άφιξη στην  πόλη του Θερμαϊκού στις 24.00.

 

Τιμή Συμμετοχής το άτομο σε δίκλινο ή τρίκλινο :

Αναχώρηση από Αθήνα: €850

Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη: €870

Διαφορά Μονόκλινου: €150

Φιλοδωρήματα για όλο το ταξίδι   +€15 (υποχρεωτικά)

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 

  • Αεροπορικά εισιτήρια με την Aegean με επιστροφή.
  • Διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4 αστέρων στην περιοχή της Βηθλεέμ.
  • Υπάρχει δυνατότητα διαμονής και στην Ιερουσαλήμ – Ζητήστε μας πληροφορίες.
  • Μεταφορές με σύγχρονο κλιματιζόμενο πούλμαν.
  • Ημιδιατροφή καθημερινά (σε μπουφέ).
  • Ανάβαση στο Όρος Θαβώρ με ταξί.
  • Μετάβαση στον Άγιο Σάββα.
  • Ξεναγήσεις-περιηγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα από Ιερωμένο του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.
  • H μετάβαση στο Σινά.
  • Διαμονή στο ξενοδοχείο της Μονής του Σινά 3* με ημιδιατροφή.
  • Φόροι αεροδρομίων και συνόρων Ισραήλ και Αιγύπτου.
  • Έμπειρος αρχηγός – Συνοδός στα προσκυνήματα των Αγίων Τόπων και Σινά
  • Ασφάλεια αστικής Ευθύνης.
  • ΦΠΑ.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Ανάβαση με το τελεφερίκ στο Σαραντάριο Όρος €15.
  • Προαιρετικό γεύμα με ψάρι στην Τιβεριάδα €18.
  • Προαιρετική περιήγηση με πλοίο στην Τιβεριάδα θάλασσα €10.
  • Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

  • Το διαβατήριο πρέπει να λήγει 6 μήνες μετά από την ημερομηνία εισόδου στο Ισραήλ, διαφορετικά πρέπει να εκδοθεί καινούργιο.
  • Φωτοτυπία διαβατηρίου πρέπει να κατατεθεί στο γραφείο μας.
  • Η σειρά του προγράμματος μπορεί να αλλάξει, εφόσον υπάρχουν λόγοι, χωρίς να παραληφθεί κάτι από αυτό.
  • Μία εβδομάδα πριν την αναχώρηση θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες για το ταξίδι.
  • Για αναχωρήσεις από άλλες πόλεις της Ελλάδας, Κύπρο ή χώρες εξωτερικού, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.