Skip to main content

Πάσχα στους Αγίους Τόπους 2019 1.150

Αναχώρηση: 22/04
8 ημέρες

22/04 M. ΔΕΥΤΕΡΑ: ΘΕΣ/ΝΙΚΗ – ΑΘΗΝΑ – ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ
Συγκέντρωση στις 11:00 στο αεροδρόμιο Μακεδονία και με πτήση της aegean airlines αναχωρούμε από Θεσσαλονίκη για Τελ Αβίβ μέσω Αθηνών. Άφιξη στο Τελ Αβίβ στις 18.30 και  αναχώρηση για Ιεροσόλυμα. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

23/04 Μ. ΤΡΙΤΗ : ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ – ΧΟΖΕΒΑΣ – ΙΕΡΙΧΩ – ΙΟΡΔΑΝΗΣ
Πρωινό και αναχώρηση για το μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου Χοτζεβά. Εδώ θα επισκεφθούμε το σπήλαιο όπου ασκήτεψε ο Πρ. Ηλίας και ήταν και ο τόπος προσευχής των Θεοπατώρων Ιωακείμ και Άννης. Συνεχίζοντας περνάμε από την Ιεριχώ όπου βρίσκεται το μοναστήρι του Προφ. Ελισσαίου με τη συκομορέα του τελώνη Ζακχαίου. Συνεχίζουμε για το Σαραντάριο όρος, εδώ που ο Κύριος έζησε 40 ημέρες με νηστεία και προσευχή. Στη συνέχεια θα πάμε τον Ιορδάνη ποταμό στο πραγματικό σημείο όπου βαπτίστηκε ο Κύριος όπου και θα παρακολουθήσουμε τον αγιασμό. Επόμενη στάση στο μοναστήρι του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτη, που αναφέρεται ως το αρχαιότερο μοναστήρι της Παλαιστίνης. Στην επιστροφή θα σταματήσουμε στη Βηθανία, στην εκκλησία Μαρίας και Μάρθας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

24/04 Μ. ΤΕΤΑΡΤΗ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ - ΘΑΒΩΡ – ΚΑΝΑ – ΝΑΖΑΡΕΤ
Πρωινό και αναχώρηση για την Άνω Γαλιλαία στο όρος Θαβωρ, τον τόπο της Μεταμόρφωσης του Κυρίου. Στην κορυφή του βρίσκεται το Ελληνο-ορθόδοξο μοναστήρι της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος. Ανάβαση για προσκύνημα με ταξί κι εν συνεχεία με το πούλμαν κατευθυνόμαστε στον ιερό ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Ναζαρέτ. Ανατολικά της Ναζαρέτ στο δρόμο προς τη λίμνη της Τιβεριάδος συναντάμε την Κανά της Γαλιλαίας, όπου ο Κύριος τέλεσε το πρώτο θαύμα μετατρέποντας το νερό σε κρασί. Μέσα στον ιερό ναό φυλάσσονται 2 από τις 6 λίθινες υδρίες του θαύματος. Στην επιστροφή θα δούμε τα ερείπια της αρχαίας Καπερναούμ όπου και θα επισκεφθούμε το ναό των Αγίων Αποστόλων. Καθοδόν θα δούμε το Επτάπηγο, το Όρος των Μακαρισμών και την όμορφη πόλη της Τιβεριάδας, που είναι χτισμένη στο νοτιοδυτικό τμήμα της ομώνυμης λίμνης. Επιστροφή στα Ιεροσόλυμα. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

25/04 Μ. ΠΕΜΠΤΗ :ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ (ΤΕΛΕΤΗ ΝΙΠΤΗΡΟΣ) – ΒΗΘΛΕΕΜ
Το πρωί θα εκκλησιαστούμε σ’ ένα από τα μοναστηράκια και στη συνέχεια θα παρακολουθήσουμε την Τελετή του Νιπτήρος, στο προαύλιο του Ναού της Αναστάσεως όπου ο Πατριάρχης πλένει τα πόδια 12 ιερέων σε αναπαράσταση της συμβολικής πράξης του Κυρίου κατά το Μυστικό Δείπνο. Αμέσως μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα ξεκινήσουμε για τη Βηθλεέμ. Προσκύνημα στο μέρος όπου γεννήθηκε ο Κύριος στη Φάτνη και στο σπήλαιο όπου βρίσκονται τα λείψανα των μικρών νηπίων. Θα διασχίσουμε το Χωρίο των Ποιμένων. (Εφ όσον υπάρχει αρκετός χρόνος θα επισκεφθούμε την Λαύρα του Αγίου Σάββα κ του Αγίου Θεοδοσίου.) Επιστροφή στα Ιεροσόλυμα. Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε την Ακολουθία Των Παθών Του Κυρίου μας στο Φρικτό Γολγοθά. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

26/04 Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ : ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ
Στις 08:00 θα παρακολουθήσουμε την Ακολουθία Των Μεγάλων Ωρών στο Πραιτώριο και στη συνέχεια τη Λιτάνευση του Τιμίου Σταυρού μέσω της οδού του Μαρτυρίου μέχρι το Φρικτό Γολγοθά. Ακολουθεί η ξενάγησή μας στα Πανάγια Προσκυνήματα στο Ναό της Αναστάσεως, όπου θα προσκυνήσουμε τον Πανάγιο Τάφο, την Αποκαθήλωση, τον φρικτό Γολγοθά, το σημείο όπου βρέθηκε ο Τίμιος Σταυρός, το μη μου Άπτου κ.α. Το απόγευμα παρακολούθηση της Ακολουθίας της Αποκαθήλωσης στο Ναό της Αναστάσεως. Δείπνο. Το βράδυ παρακολούθηση της Ακολουθίας του Επιταφίου προ του Πανάγιου Τάφου. Διανυκτέρευση.
 
27/04 Μ. ΣΑΒΒΑΤΟ : ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ
Νωρίς το πρωί μεταφορά στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου για να προσεγγίσουμε το Ναό της Αναστάσεως. Στις 12.00 το μεσημέρι παρακολούθηση της Τελετής Αφής του Αγίου Φωτός στο Ναό της Αναστάσεως. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε το Λόφο Σιών, το Υπερώον, το Τάφο του Δαυίδ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Το βράδυ μετάβαση στην εκκλησία για τηνΑναστάσιμο Θεία Λειτουργία. Διανυκτέρευση.

28/04 ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ : ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ
Πρωινό ελεύθερο. Γεύμα νωρίς το μεσημέρι και εν συνεχεία παρακολούθηση της Θείας Λειτουργίας της Δεύτερης Ανάστασης (Τελετή της Αγάπης), στο Ναό της Αναστάσεως. Απόγευμα ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

29/04 ΔΕΥΤΕΡΑ: ΛΥΔΑ – ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΑΘΗΝΑ – ΘΕΣ/ΝΙΚΗ
Πρωινό. Εν συνεχεία θα επισκεφθούμε τη Γεθσημανή, όπου είναι ο Τάφος της Παναγίας, ο τόπος της προδοσίας του Κυρίου και το όρος των Ελαιών στον τόπο όπου αναλήφθηκε ο Κύριος. Αναχώρηση στης 14:00 για το αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ. Καθ’ οδόν στάση για προσκύνημα στον Τάφο του Αγίου Γεωργίου του τροπαιοφόρου, στη Λύδα. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και αναχώρηση στης 19:20 για Θεσσαλονίκη μέσω Αθηνών.
 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ: 1.150 €
ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ: 480 € (Κατόπιν διαθεσιμότητας)

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

  • Αεροπορικό εισιτήριο ΘΕΣΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΑΘΗΝΑ – ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΑΘΗΝΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων.
  • Διανυκτερεύσεις (7) σε ξενοδοχείο εντός της παλιάς πόλης των Ιεροσολύμων.
  • Ημιδιατροφή καθημερινά (πρωινό και δείπνο).
  • Εκδρομές – ξεναγήσεις – περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Μετάβαση με ταξί στο Θαβώρ.
  • Φιλοδωρήματα (ξενοδοχεία και λεωφορεία)
  • Τοπικό ξεναγό / Αρχηγό – συνοδό του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια Αστικής Επαγγελματικής Ευθύνης.
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :
  • Εισόδους σε μουσεία ή αρχαιολογικούς χώρους, ποτά και οτιδήποτε αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό.
  • ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ο αρχηγός διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής του προγράμματος.
  • ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΙΣΧΥΟΣ 6ΜΗΝΩΝ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΤΗΣΕΩΝ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ
  • Α3 7115 22/04 ΘΕΣ/ΝΙΚΗ – ΑΘΗΝΑ 13:10 -14:00
  • Α3 924 22/04 ΑΘΗΝΑ – ΤΕΛ ΑΒΙΒ 16:30 -18:30
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
  • Α3 925 29/04 ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΑΘΗΝΑ 19:20-21:30
  • A3 7136 29/04 ΑΘΗΝΑ – ΘΕΣΝΙΚΗ 23:15-00:10