Skip to main content

Κάιρο, Αλεξάνδρεια, Κρουαζιέρα στον Νείλο Καλοκαίρι 2016 από 695,00


Αναχωρήσεις: Κάθε Παρασκευή όλο τον χρόνο!
8 Ηµέρες

Με δυνατότητα Επέκτασης σε Σαρµ ελ Σέιχ & Σινά

Τα πιο πλήρη προγράµµατα της ελληνικής αγοράς σε έναν από τους πιο διάσηµους προορισµούς του κόσµου.
Πυραµίδες, µούµιες, φαραώ, ιστορικά µνηµεία διαφόρων εποχών, µεγαλόπρεπα τζαµιά, χριστιανικές εκκλησίες, µοναστικά κέντρα, παζάρια, χωριά και πόλεις κατά µήκος του Νείλου, δηµοφιλή θέρετρα της Ερυθράς Θάλασσας και άλλα πολλά περιλαµβάνουν τα µικρής ή µεγαλύτερης διάρκειας ταξίδια µας, σχεδιασµένα πάντα µε κάθε λεπτοµέρεια και µε τις καλύτερες παροχές. Εικόνες διαφορετικές, εικόνες πολύχρωµες και... πολύβουες. Το σίγουρο είναι πως η Αίγυπτος, µητέρα λαµπρών πολιτισµών, προσφέρει στον ταξιδιώτη δυνατές εµπειρίες.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚ∆ΡΟΜΗΣ

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΚΑΪΡΟ

Συγκέντρωση στο αεροδρόµιο και πτήση για την πρωτεύουσα της Αιγύπτου, το Κάιρο. Η πόλη κτίσθηκε από τους Άραβες το 969 µ.Χ. και το όνοµά της στα αραβικά σηµαίνει "η νικήτρια". Άφιξη, µεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο µας. Χρόνος ελεύθερος για µια πρώτη γνωριµία µε την πολύβουη πόλη των 16 εκατοµµυρίων κατοίκων, στην οποία συνδυάζονται αρµονικά χιλιάδες χρόνια ιστορίας µε λαµπρά φωτισµένες λεωφόρους και µοντέρνα, πανύψηλα κτίρια. Το βράδυ σας προτείνουµε να συνδυάσετε το δείπνο σας µε µια κρουαζιέρα στα γαλήνια νερά του Νείλου, κατά τη διάρκεια της οποίας θα παρακολουθήσετε και τον µοναδικό χορό των ∆ερβίσηδων! ∆ιανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΪΡΟ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ, ΜΟΥΣΕΙΟ, ΠΥΡΑΜΙ∆ΕΣ, ΣΦΙΓΓΑ, ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΚΑΪΡΟ, ΑΓΟΡΑ ΧΑΝ ΕΛ ΧΑΛΙΛΙ)

Πρωινή ξενάγηση στο Κάιρο, κατά τη διάρκεια της οποίας θα επισκεφθούµε το Αρχαιολογικό Μουσείο, στο οποίο φιλοξενούνται περισσότερα από 100.000 εκθέµατα από όλες τις περιόδους της Αιγυπτιακής ιστορίας και ανάµεσά τους τα µοναδικά ευρήµατα του τάφου του Τουτ Ανχ Αµόν (Τουταγχαµών). Σε απόσταση 18 χιλιοµέτρων από το Κάιρο βρίσκονται οι πυραµίδες της Γκίζας - ένα από τα επτά θαύµατα του αρχαίου κόσµου - η Σφίγγα που παριστάνει τον Φαραώ Χεφρήνα µε σώµα λιονταριού, αλλά και τα εργαστήρια παπύρων. Για το µεσηµέρι έχει προγραµµατιστεί γεύµα σε τοπικό εστιατόριο. Συνεχίζουµε την ξενάγησή µας στο Χριστιανικό τµήµα της πόλης. Θα επισκεφθούµε την εκκλησία της Παρθένου και τον ναό του Αγίου Γεωργίου. Τέλος, θα περιηγηθούµε σε ένα από τα πιο γνωστά σουκ της Ανατολής, το φηµισµένο Χαν Ελ Χαλίλι. Κοσµήµατα από ασήµι και χρυσό, υφάσµατα, διακοσµητικά αντικείµενα, µπακίρια και ένα σωρό άλλα είδη σε µοναδικές τιµές, µια ευκαιρία για ψώνια και εξάσκηση στο πατροπαράδοτο ανατολίτικο παζάρεµα! Επιστροφή στο ξενοδοχείο µας. ∆ιανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΪΡΟ - ΑΛΕΞΑΝ∆ΡΕΙΑ - ΚΑΪΡΟ

Πρωινή αναχώρηση για την παραθαλάσσια Αλεξάνδρεια, την πόλη που ίδρυσε το 331 π.Χ. ο Μέγας Αλέξανδρος, έγινε µια από τις µεγαλύτερες πόλεις του αρχαίου κόσµου κατά τη διάρκεια της δυναστείας των Πτολεµαίων και αποτέλεσε σηµείο αναφοράς για τον ελληνισµό µέχρι τη σύγχρονη εποχή. Σήµα κατατεθέν της Αλεξάνδρειας ήταν ο Φάρος, τον οποίο κατεδάφισε ο Μαµελούκος σουλτάνος Καΐτ Μπέη το 1480, προκειµένου να κατασκευάσει το υπάρχον φρούριο. Άφιξη και ξενάγηση στην πόλη κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούµε τα θερινά ανάκτορα του βασιλιά Φαρούκ και τους υπέροχους κήπους της Μοντάζα, το µνηµείο του Άγνωστου Στρατιώτη, το τζαµί Ελ Μόρσυ Αµπούλ Αµπάς, την Κορνίς, το σπίτι όπου έζησε και δηµιούργησε ο ποιητής Κωνσταντίνος Καβάφης, τη σύγχρονη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, η οποία αποτελεί ένα εξαιρετικό δείγµα αρχιτεκτονικής, καθώς και το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο. Επιστροφή στο Κάιρο. ∆ιανυκτέρευση.
 

4η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΪΡΟ - ΛΟΥΞΟΡ, ΕΠΙΒΙΒΑΣΗ ΣΤΟ ΚΡΟΥΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟ

Μεταφορά στο αεροδρόµιο και πτήση για το Λούξορ. Το φαραωνικό όνοµα του Λούξορ ήταν Βαζέτ και Ιαπέτ και σήµαινε "Η Πόλις του Σκήπτρου" ή "Το Ιερό". Το γνωστότερο, Θήβες, οφείλεται στην Πτολεµαϊκή περίοδο. Το Λούξορ δεν µοιάζει µε κανένα άλλο µέρος στον κόσµο. Το µεγαλείο των αρχαίων Θηβών συνυπάρχει αρµονικά µε µια πολύβουη πόλη της Άνω Αιγύπτου. Η αρχαία οµορφιά του τόπου είναι ακόµη απαράµιλλη, µε τον Νείλο να περνάει ανάµεσα στη σύγχρονη πόλη και την αρχαία Νεκρόπολη. Η ξενάγησή µας θα ξεκινήσει από την ανατολική όχθη και τον Ναό του Λούξορ, ο οποίος χτίστηκε κατά το µεγαλύτερο µέρος του από τον Φαραώ του Νέου Βασιλείου Αµενχοτέπ Γ΄. Συνεχίζοντας στη λεωφόρο που συνδέει το Λούξορ µε τον µεγαλειώδη ναό του Καρνάκ, θα θαυµάσουµε τους ναούς του Άµµωνα, της Μουτ και του Χόνσου, τον υπόστυλο χώρο µε τις 134 κολώνες, το ιερό και τη θεία καθαρτήρια λίµνη. Γεύµα, δείπνο, διανυκτέρευση στο πλοίο.

5η ΗΜΕΡΑ: ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟ

Κατά τη σηµερινή µας ξενάγηση θα επισκεφθούµε την Κοιλάδα των Βασιλέων, τη νεκρόπολη των αρχαίων Θηβών, στη δυτική όχθη του Νείλου. Το φαράγγι που ονοµάζεται σήµερα Κοιλάδα των Βασιλέων λεγόταν Σπουδαίο Μέρος ή Μέρος της Αλήθειας. Σε αυτή τη µεγαλειώδη τοποθεσία κείτονταν κάποτε οι φαραώ µέσα σε γιγάντιες πέτρινες σαρκοφάγους, περιµένοντας την αθανασία. Φαίνεται ότι οι αρχαίοι Αιγύπτιοι διάλεξαν αυτή την απόµακρη χαράδρα ως τελευταίο τόπο κατοικίας των βασιλιάδων τους και για συµβολικούς, αλλά και για πρακτικούς λόγους. Κοιτάζοντας από τα λιβάδια των Θηβών, εκεί ήταν το σηµείο όπου έδυε ο ήλιος, που οι αρχαίοι Αιγύπτιοι συσχέτιζαν µε τη µεταθανάτια ζωή. Στην Κοιλάδα βρίσκονται περισσότεροι από 60 τάφοι, που ανακάλυψε ο αρχαιολόγος Κάρτερ το 1922, µεταξύ των οποίων του Τουτ-Ανχ-Αµόν (Τουταγχαµών), του Σέτι Α΄, του Ραµψή Γ΄, του Τούθµωση και της Νεφερτίτης. Στη συνέχεια θα επισκεφθούµε τον µοναδικής αρχιτεκτονικής τριώροφο νεκρικό ναό της Χατσεψούτ, της µοναδικής γυναίκας Φαραώ στην ιστορία, µε τις άκρως ενδιαφέρουσες τοιχογραφίες της εκστρατείας στο Πουντ, σηµερινό Μπαχρέιν, καθώς και τους Κολοσσούς του Μέµνονα, δύο καθιστά χωρίς πρόσωπο αγάλµατα, ύψους 18 µέτρων. Καθώς το κρουαζιερόπλοιο θα διασχίζει τον Νείλο, θα απολαµβάνετε το τοπίο µε τις αµµώδεις εκτάσεις να διαδέχονται το πράσινο της καλλιεργηµένης γης. Περνάµε από το "Κλειδί του Νείλου", το φράγµα της Έσνας. Άφιξη στο Εντφού, την Απολλωνόπολη των Ελλήνων. Γεύµα, δείπνο και διανυκτέρευση στο πλοίο.

6η ΗΜΕΡΑ: ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟ

Σήµερα το πρωί θα επισκεφθούµε µε τον Ναό του Ώρου, τον πιο καλοδιατηρηµένο ναό της Αιγύπτου. Το Εντφού είναι το µέρος όπου διεξήχθη η µυθική µάχη µεταξύ του Ώρου και του κακού δαίµονος Σεθ, η οποία έληξε µε την ήττα του δεύτερου, γεγονός που απεικονίζεται στις τοιχογραφίες. Στην είσοδο του ναού υπάρχει ένας πυλώνας ύψους 36 µέτρων, µε κολοσσιαίες παραστάσεις του Πτολεµαίου ΙΒ΄, που φρουρείται από δύο µεγάλα γρανιτένια γεράκια. Ακολουθεί η µεγάλη αίθουσα προσφορών του Ώρου, µε τις υπέροχες τοιχογραφίες και δύο αίθουσες µε µικρότερους θαλάµους, στους οποίους στεγάζονταν µια βιβλιοθήκη και οι αποθήκες σκευών και αρωµάτων. Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης η αίθουσα προσφορών και το ιερό του Ώρου, γύρω από το οποίο υπάρχουν βωµοί αφιερωµένοι σε άλλους θεούς. Καθώς το κρουαζιερόπλοιο θα διασχίζει τον Νείλο, θα απολαµβάνουµε το τοπίο, όπου 
αµµώδεις εκτάσεις διαδέχονται το πράσινο της καλλιεργηµένης γης. Ο Ναός του Κοµόµπο ή πιο συγκεκριµένα, ο διττός Ναός του θεού-κροκοδείλου Σοµπέκ και του Ώρου του Πρεσβυτέρου ή Αρόερη, ο  οποίος µετέπειτα συνδέθηκε µε τον Απόλλωνα, βρίσκεται σε ένα ακρωτήρι σε µια πτυχή του Νείλου. Η ελληνιστική πόλη Όµβος, περίπου 28 µίλια βορείως του Ασουάν, είχε στρατηγική θέση ως σταθµός των καραβανιών προερχόµενων από τη Νουβία. Κατά την αρχαιότητα, σε αυτό το σηµείο της όχθης του Νείλου λιάζονταν ιεροί κροκόδειλοι. Αν και υπάρχουν αποµεινάρια παλιότερων φαραωνικών κτισµάτων, ο ναός χρονολογείται από την Πτολεµαϊκή περίοδο. Στο συγκρότηµα αυτό τα πάντα είναι διπλά, ως αντικαθρέφτισµα, κατά τον διαµήκη άξονα του ναού. Συνεχίζουµε την υδάτινη διαδροµή µας µε προορισµό το Ασουάν. Γεύµα, δείπνο και διανυκτέρευση στο πλοίο.

7η ΗΜΕΡΑ: ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟ - ΑΣΟΥΑΝ

Για αιώνες το Ασουάν, η νοτιότερη πόλη της Αιγύπτου, ήταν η πύλη προς την Αφρική και τη Νουβία, του Κους όπως την ονόµαζαν. Το Ασουάν έγινε η πρωτεύουσα του πρώτου κρατιδίου της Άνω Αιγύπτου και βάση για τις εκστρατείες στη Νουβία, το Σουδάν και την Αιθιοπία. Η σύγχρονη πόλη βρίσκεται στην ανατολική όχθη του Νείλου, απέναντι από τη νήσο Ελεφαντίνη. Αφού περάσουµε το παλιό φράγµα, που κτίσθηκε από τους Βρετανούς το 1902, θα επισκεφθούµε τα αρχαία ορυχεία γρανίτη µε τον ηµιτελή οβελίσκο των 41 µέτρων. Στη συνέχεια θα επιβιβαστούµε σε πλοιάρια και θα καταπλεύσουµε στο νησί Φίλαι (Φιλαή), προκειµένου να επισκεφθούµε τον ναό της Ίσιδας, όπου θα θαυµάσουµε τα εντυπωσιακά τέµπλα, τα αγάλµατα, τους κίονες των παπύρων, τις διφορούµενες τοιχογραφίες και τα µυστικά θυσιαστήρια των ιερέων. ∆εν θα παραλείψουµε φυσικά να δούµε το µήκους 3,5 χιλιοµέτρων Μέγα Φράγµα και τη δεύτερη µεγαλύτερη τεχνητή λίµνη στον κόσµο. ∆ιανυκτέρευση στο Ασουάν.

8η ΗΜΕΡΑ: ΑΣΟΥΑΝ - ΚΑΪΡΟ - ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Μεταφορά στο αεροδρόµιο και πτήση επιστροφής µέσω Καΐρου.


9η ΗΜΕΡΑ: ΛΟΥΞΟΡ - ΣΑΡΜ ΕΛ ΣΕΪΧ

Μεταφορά στο αεροδρόµιο και πτήση για το πανέµορφο παραθεριστικό κέντρο της Ερυθράς Θάλασσας, το Σαρµ Ελ Σέιχ. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο µας. Το υπόλοιπο της ηµέρας ελεύθερο για να απολαύστε τις παραλίες του Σαρµ Ελ Σέιχ και τη θάλασσα µε τα τροπικά ψάρια και τα κοράλλια. ∆ιανυκτέρευση.

10η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΡΜ ΕΛ ΣΕΪΧ - ΣΙΝΑ (ΑΓΙΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ) - ΣΑΡΜ ΕΛ ΣΕΪΧ

Σήµερα αναχωρούµε οδικώς για το Σινά. Θα διασχίσουµε την έρηµο και θα περιηγηθούµε στους χώρους του ναού, όπου θα δούµε τα περίφηµα Βυζαντινά ψηφιδωτά, το πηγάδι του Μωυσή από το οποίο υδροδοτείται η Μονή εδώ και αιώνες, καθώς και το παρεκκλήσι της Φλεγόµενης Βάτου. Μετά την περιήγησή µας θα επιστρέψουµε στο Σαρµ Ελ Σέιχ. ∆ιανυκτέρευση.

11η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΡΜ ΕΛ ΣΕΪΧ - ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Μεταφορά στο αεροδρόµιο και πτήση επιστροφής µέσω Καΐρου.
 
ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Ξενοδοχείο

 

Άτοµο σε

Επιβάρυνση

 

∆ίκλινο

Μονόκλινου

   

Fafir Cairo

 

695 €

+195 €

       

Pyramisa

 

699 €

+187 €

       

Ramses Hilton

 

705 €

+198 €

       

Fairmont

 

720 €

+180 €

       

Marriott

 

755 €

+253 €

       

Grand Nile

 

775 €

+250 €

       

Conrad

 

799 €

+280 €

Η προσφορά ισχύει για κρατήσεις ένα µήνα πριν την αναχώρηση
(για περιορισµένο αριθµό θέσεων, που µπορεί να εξαντληθούν και νωρίτερα)


ΠΕΡΙΛΑΜΒAΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονοµικής θέσης Ξενοδοχεία 5* (επιλογή σας) και κρουαζιερόπλοιο 5*
  • Ηµιδιατροφή σε όλο το πρόγραµµα, πλήρης διατροφή στο κρουαζιερόπλοιο Περιηγήσεις, ξεναγήσεις, επισκέψεις, είσοδοι, όπως αναγράφονται στο πρόγραµµα Έµπειρος τοπικός ελληνόφωνος αρχηγός Ασφάλεια αστικής ευθύνης


∆ΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι, επιβάρυνση καυσίµων, φιλοδωρήµατα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήµατος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισµού λόγω ατυχήµατος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήµατος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρµακευτικές και νοσοκοµειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τµήµα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε µια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 195 € Βίζα Αιγύπτου: 25 $ Φιλοδωρήµατα (πληρωτέα τοπικά): 15 €
  • Ποτά και αναψυκτικά κατά την διάρκεια των γευµάτων που συµπεριλαµβάνονται στην εκδροµή Οτιδήποτε προτείνεται ως προαιρετικό

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

  • Παρακαλούµε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συµβούλου (πωλητή), µε τον οποίο έχετε συνοµιλήσει
  • Χωρίς την άµεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα µπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαµβάνει στα προγράµµατά του. Αν δεν έχετε e-mail, µπορείτε να προσκοµίσετε µια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία µας.
  • Κράτηση γίνεται µόνο µε τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση µε ταχυδροµικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συµπεριλάβετε και άλλα άτοµα στην κράτησή σας, θα πρέπει να µας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
  • Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται µόνο µε κατάθεση της προκαταβολής.