Skip to main content

Αραβικά Εμιράτα Πάσχα και Ιούνιος 2014 από 1390

Ομάν και Ντουμπάι στην πιο όμορφη εποχή του χρόνου

ΝΤΟΥΜΠΑΙ – ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ – ΜΑΣΚΑΤ – ΝΙΖΟΥΑ – ΚΑΣΤΡΑ ΟΜΑΝ

Αναχωρήσεις: 17 Απριλίου και 14 Ιουνίου

1η μέρα: Αθήνα - Ντουμπάι

Συνάντηση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και η πτήση μας για Ντουμπάι. Άφιξη, μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια.

2η μέρα: Ντουμπάι

Πρόγευμα και πρωινό ελεύθερο να απολαύσετε την πόλη. Γεύμα στο Ξενοδοχείο. Το απόγευμα ξεκινάει η ξενάγηση μας η οποία μας δίνει μια γεύση από το παραδοσιακό και σύγχρονο Ντουμπάι. Ξεκινώντας από το Dubai Down Town όπου θα δούμε το ψηλότερο κτίριο του κόσμου, το Burj Khalifa, την τεχνητή λίμνη με τα σιντριβάνια και τα souk. Συνεχίζουμε για το σήμα κατατεθέν της πόλης, το ξενοδοχείο Burj Al Arab. Στη συνέχεια περνάμε στο τεχνητό νησί Palm Jumeirah όπου βρίσκεται το περίφημο Atlantis. Με κατεύθυνση το κέντρο του Ντουμπάι, ακολουθούμε τον παραλιακό δρόμο της Jumeirah, θα δούμε το Jumeirah mosque και στην Βastakia και θα επισκεφθούμε το φρούριο - μουσείο Al Fahidi. Με το θαλάσσιο ταξί «άμπρα» θα διασχίσουμε το Creek για να επισκεφθούμε το μεγάλο παζάρι του Ντουμπάι. Το βράδυ μια πραγματική έκπληξη μας περιμένει καθώς θα απολαύσουμε ένα υπέροχο δείπνο σε μπουφέ πάνω στα παραδοσιακά Αραβικά πλοιάρια (Traditional Dhows) με φόντο το φωταγωγημένο Ντουμπάι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

3η μέρα: Nτουμπάι - Άμπου Nτάμπι – Heritage Village – Yas Island - Πάρκο Ferrari – Nτουμπάι

Το Άμπου Ντάμπι είναι το στολίδι & η επίσημη πρωτεύουσα των Αραβικών Εμιράτων. Πρώτη μας επίσκεψη το μεγαλοπρεπές Τζαμί του Σεΐχη Zayed & 3ο μεγαλύτερο τζαμί στον κόσμο με χωρητικότητα 30,000 πιστούς, θα δούμε το ξενοδοχείο Emirates Palace και μετά από μια σύντομη περιήγηση στη πόλη, θα διασχίσουμε την έρημο με προορισμό το Heritage Village. Βρίσκεται σε ένα νησί το οποίο συνδέεταi με την ηπειρωτική χώρα με γέφυρες. Εδώ ο πολιτισμός & οι παραδόσεις του εμιράτου αντικατοπτρίζονται στην ανασυνταχθείσες σκηνές του χωριό που μας δίνουν μια γεύση από την απλή ζωή των κατοίκων πριν από την ανακάλυψη του πετρελαίου. Μπορείτε να δείτε πλινθόκτιστα σπίτια, ένα παραδοσιακό μουσουλμανικό τέμενος και μια αγορά. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Συνεχίζουμε για επίσκεψη στο μοναδικό παγκοσμίως θεματικό πάρκο της Ferrari. Το Ferrari World Abu Dhabi περιγράφεται ως το μεγαλύτερο κλειστό θεματικό πάρκο στον κόσμο. Βρίσκεται το νησί Yas σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από το Abu Dhabi. Περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το ταχύτερο στον κόσμο rollercoaster που φτάνει τα 240 χιλιόμετρα την ώρα και θα δίνει την αίσθηση σε κάποιον ότι βρίσκεται σε αυτοκίνητο της Φόρμουλα 1. Θα υπάρχουν επίσης προσομοιωτές οδήγησης, ακαδημία οδήγησης, παιδότοποι, αλλά και πολλά καταστήματα όπου θα πωλούνται προϊόντα με το χαρακτηριστικό σήμα της Ferrari. Επιστροφή στο Ντουμπάι.

4η μέρα: Nτουμπάι – Nίζουα

Πρωινή αναχώρηση για την ορεινή πόλη Νίζουα. Ενδιάμεση σύντομη στάση στην όαση Al Ain. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια, χρόνος ελεύθερος για την περίφημη αγορά της πόλης που είναι ένα παραδοσιακό κέντρο χειροτεχνίας & κοσμηματοποιίας. Δείπνο & διανυκτέρευση..

5η μέρα: Nίζουα – Μπάχλα - Τζαμπρίν – Μασκάτ

Σήμερα θα επισκεφτούμε το επιβλητικό φρούριο της Νίζουα με τον τεράστιο πύργο της χτισμένο το 17ο αιώνα. Αναχώρηση για να επισκεφθούμε την μυθική πόλη Μπάχλα με τα ψηλά βουνά να προστατεύουν το κάστρο της χτισμένο τον 12ο αιώνα. Θεωρείται η πρωτεύουσα των κεραμικών του Ομάν & έχει ανακηρυχτεί πολιτιστικό μνημείο από την Unesco. Συνεχίζουμε για το εκπληκτικό φρούριο της Τζαμπρίν, που η πολύπλοκη αρχιτεκτονική του το καθιστά το εντυπωσιακότερο όλων. Άφιξη το απόγευμα στο Μασκάτ. Δείπνο και διανυκτέρευση.

6η μέρα: Μασκάτ

Πρόγευμα και στη συνέχεια αναχώρηση για να γνωρίσουμε την πρωτεύουσα της χώρας, σύγχρονο εμπορικό κέντρο που παντρεύει το παραδοσιακό με το μοντέρνο. Πρώτη στάση το μεγάλο μουσουλμανικό τέμενος, ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο, χωρητικότητας 20.000 προσκυνητών. Τα εντυπωσιακά έργα τέχνης, οι πολυέλαιοι και το τεράστιο περσικό χαλί (70x60 μέτρα) που καλύπτει ολόκληρη την αίθουσα προσευχής, θα σας γοητεύσουν. Συνεχίζουμε για το μουσείο Zubair που επιδεικνύει μια ευρεία συλλογή από αντίκες, όπλα, κοστούμια, νομίσματα κ.λπ. της μεσαιωνικής αλλά και της σύγχρονης ιστορίας της χώρας. Επόμενη στάση για φωτογραφίες, το παλάτι Al Alam , κατοικία του σουλτάνου Qaboos ,που πλαισιώνεται από τα δύο οχυρά, Jalalai και Mirani. Τέλος κατά μήκος της προκυμαίας της Corniche και γύρω από το σύγχρονο λιμάνι Muttrah, υπάρχει μια παραδοσιακή αραβική αγορά, την οποία θα επισκεφθούμε. Το Muttrah σουκ είναι ένα από τα παλαιότερα στο Ομάν, όπου με τις στενές αλέες του και την μυρωδιά του σανταλόξυλου δημιουργούν μία εξωτική, απόκρυφη ατμόσφαιρα. Στην ίδια περιοχή θα βρείτε μαγαζάκια που εμπορεύονται αντίκες, υφάσματα, ινδικά και ομανικά αντικείμενα μέχρι και χρυσό. Σε κάθε σας βήμα θα σας συντροφεύει η ευωδιά μπαχαρικών και το μεθυστικό άρωμα του ναργιλέ. Δείπνο σε υπέροχο παραδοσιακό εστιατόριο. Διανυκτέρευση.

7η ημέρα Μασκάτ - Αθήνα

 

Αναχωρήσεις: 17 Απριλίου και 14 Ιουνίου

Τιμή κατ' άτομο:  Δίκλινο 1390

                              Μονόκλινο 1690

 

Περιλαμβάνονται: • Αεροπορικά εισιτήρια σε οικονομική θέση • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* • Ημιδιατροφή (6 πρωινά + 6 γεύματα ή δείπνα) • Ξενάγηση Ντουμπάι/Τζουμέιρα με γεύμα + δείπνο σε παραδοσιακό πλοιάριο • Ολοήμερη εκδρομή Άμπου Ντάμπι με γεύμα • Επίσκεψη στο Heritage Village & στο πάρκο Ferrari • Ξενάγηση στα Κάστρα του Ομάν • Ξενάγηση Μασκάτ • Πολυτελή κλιματιζόμενα λεωφορεία για τις μετακινήσεις από/προς τα αεροδρόμια του εξωτερικού και για όλες τις εσωτερικές μετακινήσεις του προγράμματος • Επισκέψεις, περιηγήσεις, εκδρομές, όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα • Έμπειρος Αρχηγός/συνοδός από την Ελλάδα • Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης

Δεν περιλαμβάνονται: • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά • Ατομική ασφαλιστική κάλυψη • Βίζα εισόδου στο Ομάν 30 ευρώ περίπου • Φόροι αεροδρομίου και επίναυλοι καυσίμων 380 ευρώ περίπου

Σημειώσεις: Το ταξίδι εκτελείται με ελάχιστη συμμετοχή 15 ατόμων • Σε περίπτωση που η συμμετοχή είναι μικρότερη (10 άτομα) το ταξίδι δεν ακυρώνεται και εκτελείται με επιβάρυνση • Οι φόροι αεροδρομίου ενδέχεται να αλλάξουν και το τελικό ποσό με την έκδοση των εισιτηρίων • Tο διαβατήριο σας πρέπει να έχει 6μηνη ισχύ • Δεν απαιτούνται εμβόλια ή άλλου είδους προληπτική αγωγή. Το νερό δεν είναι πουθενά πόσιμο και συνιστούμε το εμφιαλωμένο.