Skip to main content

Σαουδική Αραβία - Φτάνουμε μέχρι την... άκρη του κόσμου | Οκτώβριος 2023 - Ιανουάριος 2024 Διάρκεια: 11 ΗΜΕΡΕΣ από 2990

Αναχώρηση: 24/10, 23/1

 

Ημέρα 0: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΡΙΑΝΤ

Ένα συναρπαστικό ταξίδι μόλις ξεκινά. Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Ριάντ (Riyadh), πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας.

Άφιξη στο ξενοδοχείο μας λίγο μετά τα μεσάνυχτα και διανυκτέρευση, ώστε να είμαστε πανέτοιμοι και ξεκούραστοι το επόμενο πρωί για να γνωρίσουμε αυτή την υπέροχη πόλη. Με πληθυσμό πάνω από τέσσερα εκατομμύρια, το Ριάντ είναι μία μεγαλούπολη με ζωή, χρώμα και κίνηση, που αξίζει να αφιερώσει κανείς αρκετό χρόνο για να την ανακαλύψει.

 

1η ημέρα: ΡΙΑΝΤ: Ξενάγηση

Καλώς ήρθατε λοιπόν στο Ριάντ, τη γενέτειρα της σύγχρονης Σαουδικής Αραβίας, όπου η γοητεία του παλιού κόσμου συναντά το όραμα του 21ου αιώνα. Η επαρχία του Ριάντ –γνωστή και ως Al-Wosta– είναι η έδρα της πρωτεύουσας της χώρας: μια σύγχρονη μητρόπολη με ένα ακμάζον οικονομικό και επιχειρηματικό κέντρο και μια αναπτυσσόμενη πολιτιστική σκηνή. Είναι μια πόλη πλούσια σε ιστορία, με αμέτρητα οχυρά, παλάτια και μουσεία, καθώς και μερικά από τα πιο πολύχρωμα παζάρια της χώρας.

Αφού πάρουμε το πρωινό μας ξεκινάμε για την ξενάγησή μας, με πρώτο σταθμό την ιστορική πόλη Αντ Ντιρίγια (Ad Dir’iyah), την πρώτη πρωτεύουσα του κράτους της Σαουδικής Αραβίας, στην οποία βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες αποκατάστασης. Ουσιαστικά πρόκειται για μια επιβλητική και ερειπωμένη πόλη-φάντασμα που ανακηρύχθηκε σε Μνημείο Παγκόσμια Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO το 2010. Το απόκοσμο σκηνικό και η απομόνωση του τοπίου, μας επιτρέπουν να γνωρίσουμε την ιστορικής σημασίας τοποθεσία. Μάλιστα, η αποκατάσταση όλης της περιοχής, είναι ένα από τα μεγάλα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη για τον τόνωση του τουρισμού στο Βασίλειο, σύμφωνα με το σχέδιο μεταρρύθμισης Saudi Vision 2030. Εδώ, ζούμε μια αυθεντική εμπειρία φυσικής ομορφιάς ενώ ταυτόχρονα, ανακαλύπτουμε ακόμα έναν από τους αμέτρητους θησαυρούς του Βασιλείου.

Στη συνέχεια θα θαυμάσουμε το ιστορικό κέντρο της Ριάντ (King Abdulaziz historical center), το μοναδικό Παλάτι Μουραμπά (Murraba Palace) και το Εθνικό Μουσείο, το μεγαλύτερο και πλουσιότερο στη χώρα. Το μοντέρνο κτίριο που περιβάλλεται από ολάνθιστους κήπους είναι απλά η εισαγωγή σε ένα ταξίδι σε χιλιετίες ιστορίας και πολιτισμού.

Η ημέρα μας θα κλείσει στην κορυφή του Kingdom Center, ένας ουρανοξύστης 99 ορόφων και 302.3 μέτρων ύψους, από όπου θα απολαύσουμε μια πανοραμική θέα της πόλης στο ηλιοβασίλεμα.

Διανυκτέρευση στο Ριάντ.

 

2η ημέρα: ΡΙΑΝΤ: Ξενάγηση – Εκδρομή στη Άκρη του Κόσμου (Edge of the World)

Η ημέρα μας θα ξεκινήσει με μια επίσκεψη στο διάσημο φρούριο Μασμάκ, το οποίο χτίστηκε περί το 1865. Η ανακατάληψή του το 1902 από τον βασιλιά Αμπντουλαζίζ σηματοδότησε την εγκαθίδρυση ενός νέου βασιλείου που ένωσε υπό μία αρχή πολλά βασίλεια και ηγεμονίες στην αραβική χερσόνησο και σχημάτισε τη Σαουδική Αραβία όπως την ξέρουμε σήμερα. Στην έκθεση στο εσωτερικό του μεταξύ άλλων θα μπορέσουμε να δούμε χάρτες και φωτογραφίες που μας δείχνουν πως ήταν η ζωή στη Σαουδική Αραβία από το 1912 μέχρι και το 1937. Πολύ κοντά βρίσκεται και το σουκ Αλ-Ζαλ, από τις παλαιότερες παραδοσιακές αγορές στο Ριάντ, που αξίζει να αφιερώσουμε χρόνο για να το περπατήσουμε.

Μετά το μεσημεριανό μας θα ανέβουμε σε 4Χ4 και έπειτα από διαδρομή περίπου μιάμισης ώρας θα φτάσουμε στην... άκρη του κόσμου! Το Edge of the World, δηλαδή η άκρη του κόσμου, (το πραγματικό του όνομα είναι Jebel Fihrayn), είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Σαουδικής Αραβίας και πήρε το «παρατσούκλι» του από την ανεπανάληπτη και αδιάκοπη θέα που προσφέρει από την κορυφή των βράχων ύψους 300 μέτρων. Από εκεί πάνω μπορείς να θαυμάσεις όλη την γύρω πεδιάδα και να αφήσεις το βλέμμα σου να χαθεί στον μοναδικό ορίζοντα. Πρόκειται για ένα μέρος του γκρεμού Tuwaiq, το οποίο καταλήγει σε έναν αρχαίο ωκεάνιο πυθμένα. Από την κορυφή των βράχων, θα δούμε ξεραμένα ποτάμια να χαράσσουν τη γη που απλώνεται μπροστά μας, ενώ μπορεί να δούμε ακόμη και καμήλες να κινούνται πάνω σε μια αρχαία διαδρομή καραβανιών που κάποτε περνούσε από αυτούς τους χώρους. Καθώς θα περπατάμε κατά μήκος του μονοπατιού, μην παραλείψετε να προσέξετε τα απολιθώματα, απομεινάρια της εποχής που η περιοχή ήταν μέρος ενός βυθού ωκεανού. Προσοχή: Δεν επιτρέπεται να τα βγάλετε για να τα πάρετε μαζί σας, μπορείτε όμως να τραβήξετε άπειρες φωτογραφίες για να τα θυμάστε! Το δε ηλιοβασίλεμα από εκεί πάνω είναι ανεπανάληπτο, ιδανικό κλείσιμο της ημέρας μας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση

 

3η ημέρα: ΡΙΑΝΤ – ΟΥΣΑΪΓΚΕΡ – ΜΠΟΥΡΑΪΝΤΑ

Σήμερα φεύγουμε από το Ριάντ και κατευθυνόμαστε προς την πόλη Μπουράιντα, πρωτεύουσα της περιοχής Αλ Κασίμ στη βορειοκεντιρκή Σαουδική Αραβία, στην καρδιά της Αραβικής Χερσονήσου, σε απόσταση περίπου 3.5 ωρών οδικώς. Στο μεταξύ θα κάνουμε μια στάση στο Ουσαϊγκέρ (Ushaiger). Παλιό χωριό Βεδουίνων, τουλάχιστον 1.500 ετών, το Ουσαϊγκέρ είναι ένας αληθινός λαβύρινθος από φιδογυριστά καλντερίμια, σκιερά δρομάκια που απλώνονται ανάμεσα σε σπίτια χτισμένα από λάσπη και χώμα. Στο κόκκινο χρώμα της ερήμου, είναι ένα διαμάντι που λες και βγήκε από τις χίλιες και μία νύχτες!...

Μετά το μεσημεριανό μας γεύμα, συνεχίζουμε το ταξίδι μας. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στη Μπουράιντα. Διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: ΜΠΟΥΡΑΪΝΤΑ – ΧΑΫΛ

Σήμερα θα ξυπνήσουμε πολύ νωρίς και θα ξεκινήσουμε με τελικό προορισμό το Χάυλ. Ο λόγος του τόσο πρωινού ξυπνήματος είναι για να μπορέσουμε να απολαύσουμε σε όλο της το μεγαλείο τη μεγαλύτερη αγορά καμηλών της περιοχής, όπου τα εντυπωσιακά αυτά ζώα εκτιμώνται από τους ντόπιους και στη συνέχεια βγαίνουν σε δημοπρασία. Θα έχουμε την ευκαιρία να ζήσουμε αυτή τη μοναδική εμπειρία και να δούμε από κοντά πως διαπραγματεύονται τις τιμές, αλλά και μέχρι πόσο ψηλά μπορεί να φτάσουν, καθώς οι καμήλες εξακολουθούν να είναι πολύτιμες στη ζωή των Σαουδαράβων.

Έπειτα φεύγουμε οδικώς για το Χάυλ, μια απόσταση περίπου 3 ωρών. Από εκεί θα κατευθυνθούμε αμέσως για τη Τζούμπα, μια περιοχή παγκοσμίως γνωστή καθώς εκεί βρίσκονται μερικές από τις παλαιότερες και σημαντικότερες βραχογραφίες της Αραβικής Χερσονήσου, με δυο από αυτές να είναι οι πιο χαρακτηριστικές. Η μια αναπαριστά έναν αρχαίο βασιλιά να μοιράζει δικαιοσύνη, ενώ η άλλη πρόκειται για μια άμαξα που τη σέρνουν δυο άλογα. Μάλιστα, το 2015 η περιοχή αναγνωρίστηκε ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO.

Επιστροφή στο Χάυλ, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: ΧΑΫΛ – ΑΛ ΟΥΛΑ: Βράχος του Ελέφαντα

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για την πόλη Αλ Ούλα. Η Αλ Ούλα (Al Ula), από τις παλαιότερες πόλεις στην αραβική χερσόνησο, είναι πλούσια σε ιστορικό, γεωλογικό ακόμα και γεωγραφικό ενδιαφέρον, μία αρχαία πολιτεία που μόλις τώρα την ανακαλύπτει ο υπόλοιπος κόσμος!

Με το που φτάσουμε ξεκινάει αμέσως η γνωριμία μας με την περιοχή. Μια ωραία βόλτα είναι στο μονοπάτι Al Ula Oasis Trail, μία διαδρομή περίπου 3 χλμ. με φοίνικες και πολλά σημεία που θα μας κάνουν να σταθούμε για να πετύχουμε την τέλεια φωτογραφική λήψη. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε τον διάσημο Βράχο του Ελέφαντα, γνωστό και ως Jabal AlFil στους ντόπιους. Αυτό το εκπληκτικό δημιούργημα, είναι κυριολεκτικά ένα θαύμα της φύσης, καθώς η μορφή του λαξεύτηκε από τις φυσικές δυνάμεις μέσα από εκατομμύρια χρόνια διάβρωσης από τον αέρα και τη βροχή. Και ο περιβάλλον χώρος όμως είναι εξίσου εντυπωσιακός, καθώς βρίσκεται στο κέντρο μιας «θάλασσας» από ψιλή άμμο, γεμάτη με βράχια πολλά από τα οποία είναι επίσης εντυπωσιακά σε μέγεθος, με περίεργα σχήματα και φιγούρες.

 

6η ημέρα: ΑΛ ΟΥΛΑ: Εκδρομή στην κοιλάδα Ουάντι Αλ Ντίσα

Πρωινό στην Αλ Ούλα και ξεκινάμε το ταξίδι μας με οχήματα 4x4 για την επαρχία Ταμπούκ και πιο συγκεκριμένα την ορεινή περιοχή Ουάντι Αλ Ντίσα. Θα εξερευνήσουμε πεζοί την πανέμορφη κοιλάδα και το ομώνυμο φαράγγι μήκους 15 χιλιομέτρων που διασχίζει την περιοχή Τζεμπέλ Καρίρ, μια περιοχή άγριας φυσικής ομορφιάς με τεράστιους βράχους, άμμο και φοίνικες, περίπου 80 χιλιόμετρα νότια από την πόλη Ταμπούκ. Η περιοχή ήταν για χρόνια ένα πολύ καλά κρυμμένο μυστικό μεταξύ των εξερευνητών, πριν κατασκευαστεί ο κοντινός δρόμος που οδηγεί στην πόλη Ντίσα και είμαστε από τους πρώτους που την επισκεπτόμαστε! Εδώ λοιπόν ετοιμαστείτε για μια πεζοπορική διαδρομή μοναδικής ομορφιάς μέσα στο φαράγγι. Το πρώτο και πιο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό είναι οι διαστάσεις του: στην ανατολική είσοδο του φαραγγιού οι πλαϊνοί βράχοι ξεπερνούν τα 100 μέτρα ύψος, ενώ στην δυτική είσοδο η απόσταση μεταξύ πυθμένα και των υψηλότερων βράχων ξεπερνά τα 500 μέτρα. Το δεύτερο –και πιο απροσδόκητο- χαρακτηριστικό είναι ένα ρεύμα νερού το οποίο διασχίζει το δυτικό τμήμα του φαραγγιού με κατεύθυνση προς την πόλη, το οποίο έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχει πλούσια βλάστηση με φοίνικες, θάμνους και διάφορα άλλα φυτά που ξεπερνούν τα 3 μέτρα να ξεπροβάλουν ανάμεσα από τα μαγευτικά βράχια.

Επιστρέφουμε στην Αλ Ούλα, αφού όμως πρώτα κάνουμε μια μικρή στάση για να θαυμάσουμε το ηλιοβασίλεμα σε ένα από τα σημεία με την πιο όμορφη θέα στην περιοχή. Διανυκτέρευση.

 

7η ημέρα: ΑΛ ΟΥΛΑ: Ξενάγηση – ΜΕΔΙΝΑ

Λίγο μετά το πρωινό, ξεκινάμε για την εξερεύνηση στο παλαιότερο κομμάτι της Αλ Ούλα, μιας ερειπωμένης πόλης μέσα στην αχανή έρημο. Αρχικός μας προορισμός είναι το Χέγκρα, γνωστό και ως Madain Saleh, το πρώτο Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO στο Σαουδικό Βασίλειο. Η αποκαλούμενη «Πέτρα» της Σαουδικής Αραβίας, είναι μια πόλη Ναβαταίων, ενός αρχαίου αραβικού λαού με σημαντικές αραμαϊκές επιρροές. Εδώ θα βρούμε 111 μνημειώδεις τάφους, εκ των οποίων οι 94 ήταν διακοσμημένοι με μεγαλοπρεπείς προσόψεις από ψαμμίτη. Οι φωτογραφίες εδώ είναι… οσκαρικές, ενώ το συναίσθημα της πληρότητας είναι μοναδικό και δύσκολα περιγράφεται με λέξεις. Οι καλύτερες εντυπώσεις μπορούν να αποτυπωθούν μόνο με αναμνήσεις…

Η περιήγηση της περιοχής, γνωστή ως Hegra Tour, περιλαμβάνει μνημεία μοναδικής ομορφιάς της φύσης και των ανθρώπων, που προκαλούν σοκ και δέος, όπως τα Jabal Ithlib, Jabal AlBanat, Tomb of Lihyan son of Kuza, Jabal AlAhmar, Jabal Alkhuraymat. Εδώ, το σκηνικό μας μεταφέρει κυριολεκτικά πίσω στο χρόνο μέσα από μια άκρως μυστηριακή ατμόσφαιρα. Συνεχίζουμε για Μεδίνα. Άφιξη και διανυκτέρευση.

 

8η ημέρα: ΜΕΔΙΝΑ – ΤΖΕΝΤΑ

Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στη Μεδίνα, στο μέσον περίπου της απόστασης Αλ Ούλα – Τζέντα. Η Μεδίνα είναι μία από τις δύο πλέον ιερές πόλεις των μουσουλμάνων, μαζί με τη Μέκκα, με τη διαφορά πως εδώ επιτρέπεται η επίσκεψη και σε πιστούς άλλων θρησκειών. Πόλος έλξης πολλών επισκεπτών που έρχονται εδώ για να εκπληρώσουν το «χατζ» (το ιερό προσκύνημα των μουσουλμάνων), η Μεδίνα έχει χτιστεί γύρω από το μεγάλο Τέμενος του Προφήτη – το ίδιο το τέμενος μάλιστα λέγεται πως χτίστηκε αυτοπροσώπως από τον Μωάμεθ. Στο τέμενος δεν μπορούμε να μπούμε αλλά θα το δούμε εξωτερικά.

Θα δούμε ακόμη δύο τεμένη (είπαμε η πόλη είναι από τις ιερότερες του Ισλάμ), το Άγιο Τέμενος και το Τέμενος Κίμπα, στενά συνδεδεμένα με τη ζωή του Μωάμεθ. Θα κάνουμε τη βόλτα μας στην πόλη και στα καταστήματα, με χρόνο στη διάθεσή μας για βόλτες σε χαλαρούς ρυθμούς. Προτού αποχωρήσουμε από την Μεδίνα θα επισκεφτούμε φάρμα με χουρμάδες και θα δούμε πως καλλιεργούνται από τους ντόπιους παραγωγούς. Τέλος θα κάνουμε μια στάση στο μουσείο Dar Al Madinah, το οποίο διαθέτει εκθέματα από όλη την ιστορία και την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της πόλης.

Το απόγευμα θα συνεχίσουμε για την Τζέντα. Θα κατευθυνθούμε στον σιδηροδρομικό σταθμό και θα πάρουμε το τραίνο που οδηγεί στην πανέμορφη αυτή πόλη της Σαουδικής Αραβίας. Η διαδρομή με το τραίνο, που κρατάει περίπου 2 ώρες, είναι απλά μοναδική και η εμπειρία ανεπανάληπτη.

Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

9η ημέρα: ΤΖΕΝΤΑ: Ξενάγηση

Μετά από ένα απολαυστικό πρωινό, ξεκινάμε με μία βόλτα στον παραλιακό πεζόδρομο Corniche, μήκους 35 χλμ. με τα μοντέρνα γλυπτά διάσημων καλλιτεχνών. Εδώ, θα τραβήξετε αμέτρητα φωτογραφικά κλικ με θέα την Ερυθρά Θάλασσα! Να σημειωθεί ότι «Jeddah» στα αραβικά σημαίνει «γιαγιά» γιατί σύμφωνα με την αραβική μυθολογία, εδώ ήταν το μέρος που έπεσε η «γιαγιά» της ανθρωπότητας, Εύα, όταν έφυγε από τον Παράδεισο. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το συγκρότημα του Μουσείου Αλ Ταϋμπάτ (Al Tayebat International City), πρόκειται για ένα κτίριο 3 ορόφων του οποίου ο ιδιοκτήτης ήταν φανατικός συλλέκτης αντικειμένων με αποτέλεσμα να μετατραπεί το κτίριο σε μουσείο. Μετά το μεσημεριανό μας θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε το Μουσείο Ισλαμική Τέχνης της Τζέντα το οποίο περιλαμβάνει εκθέματα από διάφορες περιόδους σπουδαίας ιστορικής και πολιτιστικής αξίας.

Το απόγευμα θα ξεκινήσουμε την περιήγησή μας στο Αλ Μπαλάντ, όπως αποκαλούν οι ντόπιοι το κέντρο της Τζέντα. Το Αλ Μπαλάντ ιδρύθηκε τον 7ο αιώνα ενώ τα αμυντικά τείχη γκρεμίστηκαν της δεκαετία του 1940. Στις δεκαετίες του ’70-’80 όταν η Τζέντα άρχισε να γίνεται πλουσιότερη λόγω της εκμετάλλευσης του πετρελαίου, πολλοί ντόπιοι μετακόμισαν στα βόρεια, μακριά από το Αλ Μπαλάντ. Η περιοχή καταχωρήθηκε ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO και έκτοτε τα παλιά κτίρια με τα μοναδικά σχέδια σε παράθυρα και πόρτες σώζονται μέχρι και σήμερα. Τα παλιά κτίρια στέγαζαν διάσημες οικογένειες της Τζέντα, ενώ φιλοξένησαν και τον βασιλιά Αμπντουλαζίζ όταν μπήκε για πρώτη φορά στη Τζέντα. Θα περιηγηθούμε στην πόλη και θα γνωρίσουμε την ιστορία της και στη συνέχεια θα κάνουμε μια στάση στο σιντριβάνι του βασιλιά Φάχντ που είναι το ψηλότερο σιντριβάνι στον κόσμο!

Η ημέρα μας ολοκληρώνεται με δείπνο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση, αφού έχουμε το ξενοδοχείο στη διάθεσή μας μέχρι πριν φύγουμε για το αεροδρόμιο.

 

10η ημέρα: ΤΖΕΝΤΑ – ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ

Νωρίς τα ξημερώματα μεταφορά στο αεροδρόμιο της Τζέντα και επιβίβαση στην πτήση επιστροφής. Άφιξη στην πατρίδα και ήδη ετοιμάζουμε σχέδια για το επόμενο ταξίδι!

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

 

 

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  24/10/2023 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 2990€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 2990 € 890 €
  Twin Room 2990 € 890 €
  Triple Room 2990 € 890 €
  Single Room 3980 € 890 €

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  23/1/2024 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 2990€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 2990 € 990 €
  Twin Room 2990 € 990 €
  Triple Room 2990 € 990 €
  Single Room 3980 € 990 €

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με Aegean.
  • Ταξίδι με τραίνο από την Μεδίνα μέχρι τη Τζέντα.
  • Ξενοδοχεία 4* σε Τζέντα, Μεδίνα, Αλ Ούλα, Ριάντ.
  • Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας από τη στιγμή που φτάνουμε στη Σαουδική Αραβία μέχρι και λίγο πριν αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο.
  • Ημιδιατροφή καθημερινά.
  • Περιηγήσεις, ξεναγήσεις με Έλληνα αρχηγό/συνοδό και αγγλόφωνους τοπικούς ξεναγούς.
  • Μεταφορές με πολυτελή πούλμαν.
  • Βίζα Σαουδικής Αραβίας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

  • Φόροι αεροδρομίων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.).
  • Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 890 €.

 

 

Αριθμός

Πτήσης

Ημερομηνία

Πτήσης

Διαδρομή
(Από – Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα

Άφιξης

Α3 952

24/10/2023

ΑΘΗΝΑ –  ΡΙΑΝΤ

22:05

01:55 (+1)

Α3 951

03/11/2023

ΤΖΕΝΤΑ – ΑΘΗΝΑ

03:45

06:15