Skip to main content

Τα απόκρυφα μυστικά του Ομάν με διανυκτέρευση στην έρημο, ο δρόμος του λιβανιού | Χριστούγεννα 2023 Διάρκεια: 7 ΗΜΕΡΕΣ από 1299

Αναχωρήσεις: 22/12, 29/12

 

 

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΜΑΣΚΑΤ (πτήση)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για τη Μάσκατ, όπου θα φτάσουμε το πρωί της επόμενης ημέρας.

 

2η ημέρα: Άφιξη στη ΜΑΣΚΑΤ (ξενάγηση)

Άφιξη στη Μάσκατ και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

Αφού ξεκουραστούμε και πάρουμε πρωινό, ξεκινάμε την περιήγησή μας στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα επισκεφτούμε το μεγάλο τζαμί, ένα θαύμα αραβικής αρχιτεκτονικής. Συνεχίζουμε με μια βόλτα στις αγορές ψαρικών και λαχανικών της Μούτρα. Θα περπατήσουμε μαζί με τον ντόπιο πληθυσμό στα σουκ με τα μαγαζάκια χρυσαφικών, ασημικών, χαλιών, μπαχαρικών, για μια αυθεντική γεύση της απλής καθημερινής ζωής των κατοίκων του σουλτανάτου. Περνώντας την Cornice, την παραλιακή λεωφόρο της πόλης, φτάνουμε στο παραμυθένιο παλάτι Αλ Αλάμ του σουλτάνου του Ομάν, όπου θα σταματήσουμε για φωτογραφίες. Στη συνέχεια, θα δούμε τα πορτογαλικά φρούρια του 16ου αιώνα Τζαλάλι και Μιράνι και θα επισκεφτούμε το εθνολογικό μουσείο. Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: ΜΑΣΚΑΤ – ΝΙΖΟΥΑ – ΜΠΑΧΛΑ – ΚΑΣΤΡΟ ΤΖΑΜΠΡΙΝ – ΜΑΣΚΑΤ

Αναχωρούμε για μία εξερεύνηση της ενδοχώρας του Ομάν, με πρώτο μας σταθμό την ορεινή πόλη της Νίζουα, με το επιβλητικό της φρούριο, ένα από τα πιο γνωστά και όμορφα κάστρα του Ομάν. Η πόλη αποτελεί παραδοσιακό κέντρο χειροτεχνίας και κοσμηματοποιΐας.

Επόμενος σταθμός μας η υπέροχη Μπαχλά (ή Μπάχλα), πόλη που αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Η Μπαχλά περικλείεται ολόκληρη από εκτεταμένο οχυρό τείχος, μήκους περίπου 12 χιλιομέτρων, ενώ στο υψηλότερο σημείο της πόλης στέκει ένα από τα παλαιότερα κάστρα σε όλη την Αραβία (13ος αιώνας).

Πολύ κοντά στην πόλη, θα δούμε και το κάστρο του Τζαμπρίν (Jabreen), μια πελώρια τριώροφη οχυρωματική κατασκευή που ολοκληρώθηκε στα μέσα του 17ου αιώνα κατά τη διάρκεια της δυναστείας Αλ Γιαρούμπα. Είναι ένα εξαιρετικό δείγμα ισλαμικής αρχιτεκτονικής, με περίτεχνες ξύλινες επιγραφές και ζωγραφικές παραστάσεις.

Με το τέλος της περιήγησής μας επιστρέφουμε στη Μάσκατ και διανυκτερεύουμε.

 

4η ημέρα: ΜΑΣΚΑΤ – ΚΟΙΛΑΔΑ ΜΠΑΝΙ ΧΑΛΙΝΤ – Διαδρομή με 4x4 στην ΕΡΗΜΟ ΓΟΥΑΧΙΜΠΑ – Βόλτα στους αμμόλοφους – Διανυκτέρευση στην έρημο

Σήμερα θα μεταβούμε οδικώς στην κοιλάδα Μπάνι Χαλίντ, όπου θα απολαύσουμε το μπάνιο μας στους κρατήρες με τα σμαραγδένια νερά (οι γυναίκες ταξιδιώτες που θέλουν να κάνουν μπάνιο θα πρέπει να φορούν t-shirt και σορτς, όχι μαγιό).

Στη συνέχεια θα επιβιβαστούμε σε τζιπ για να απολαύσουμε μία συναρπαστική διαδρομή προς την έρημο Γουαχίμπα, φτάνοντας στο ειδικό camp που θα μας φιλοξενήσει απόψε. Οι Βεδουίνοι θα μας υποδεχθούν με καφέ, φρέσκα φρούτα και δροσερό νερό και στη συνέχεια θα επιβιβαστούμε σε 4x4 Land Cruiser για να απολαύσουμε μία συναρπαστική διαδρομή στους αμμόλοφους της Γουαχίμπα.

Το βράδυ θα απολαύσουμε το πιο μαγικό δείπνο στην έρημο του Ομάν και μια αξέχαστη νύχτα Χριστουγέννων κάτω από τον ουρανό της ερήμου με τα εκατομμύρια αστέρια.

Ήδη από την αρχή του ταξιδιού μας θα ζήσουμε μία από τις πιο δυνατές εμπειρίες του προγράμματος, με αυτή την τόσο ξεχωριστή διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: ΕΡΗΜΟΣ ΓΟΥΑΧΙΜΠΑ – ΣΟΥΡ – ΚΑΛΧΑΤ – ΚΟΙΛΑΔΑ ΣΑΜΠ – ΦΙΝΣ – ΜΑΣΚΑΤ

Πρωινό ξύπνημα, για να απολαύσουμε την ανατολή του ηλίου στην έρημο και να απαθανατίσουμε το συγκλονιστικό τοπίο. Αναχωρούμε με τελικό μας προορισμό τη Μάσκατ, ακολουθώντας όμως σήμερα διαφορετική διαδρομή. Κινούμαστε κατά μήκος της βορειοανατολικής ακτής του Ομάν, με πρώτη μας στάση τη Σουρ, την τέταρτη μεγαλύτερη πόλη του Ομάν. Είναι η πρωτεύουσα της επαρχίας Ας Σαρκίγια και ανατολικότερη πόλη της χώρας. Από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα, η Σουρ έχει εξαιρετικά μεγάλη σημασία, όχι μόνο για τη γεωγραφική της θέση αλλά και για τη ναυσιπλοΐα της.

Συνεχίζουμε κατά μήκος της ακτογραμμής και φτάνουμε στην Καλχάτ, την αρχαία περιτειχισμένη πόλη του σουλτανάτου. Η πόλη αναπτύχθηκε ως ένα σημαντικό λιμάνι στην ανατολική ακτή της Αραβίας μεταξύ του 11ου και του 15ου αιώνα μ.Χ. και είναι γνωστή για το εμπόριο αλόγων και μπαχαρικών από και προς την Ινδία, κατά τον 3ο αιώνα μ.Χ. Η Καλχάτ οριοθετείται από εσωτερικά και εξωτερικά τείχη και έχει ενταχθεί στη λίστα Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco.

Επόμενος σταθμός μας είναι η Κοιλάδα Σαμπ ή αλλιώς το «τρελό φαράγγι», όπως το αποκαλούν οι ντόπιοι, με τις φυσικές πισίνες και τον κρυμμένο καταρράκτη. Εδώ θα απολαύσουμε το πικνίκ μας πριν συνεχίσουμε για το Φινς και τις υπέροχες, αμμώδεις παραλίες του.

Επιστροφή στη Μάσκατ και διανυκτέρευση

 

6η ημέρα: ΜΑΣΚΑΤ: εκδρομή στο χωριό ΑΛ ΧΑΜΡΑ – εκδρομή στο φαράγγι ΤΖΕΜΠΕΛ ΣΑΜΣ

Ευκαιρία σήμερα να επισκεφθούμε το μαγικό χωριό της Αλ Χάμρα, με ιστορία περίπου 400 χρόνων: μερικά μάλιστα από τα παλαιότερα κτίσματα (κυρίως κατοικίες) του Ομάν χτίστηκαν και διατηρούνται ακόμα στην Αλ Χάμρα. Πολλές από αυτές τις κατοικίες έχουν τρεις, τέσσερις και πέντε ορόφους, με την οροφή να αποτελείται συνήθως από φύλλα φοινικιάς!

Επόμενος σταθμός μας είναι η οροσειρά Σαμς, το Βουνό του Ήλιου, όπως λέγεται στα αραβικά, το υψηλότερο βουνό στο Ομάν. Εδώ θα δούμε το φαράγγι Τζέμπελ Σαμς, το λεγόμενο και «Γκραν Κάνυον της Αραβίας», ένα τοπίο σκληρό, αυστηρό, όσο και επιβλητικό, μία ανέλπιστη έκφραση της απεραντοσύνης στην αραβική χερσόνησο.

Επιστροφή αργά το βράδυ στη Μάσκατ και αργότερα θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής.

 

7η ημέρα: ΜΑΣΚΑΤ – πτήση επιστροφής

Επιβίβαση στην πτήση επιστροφής μας, μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη αυθημερόν.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

 

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  22/12/2023 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 1299€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 1299 € 590 €
  Twin Room 1299 € 590 €
  Triple Room 1299 € 590 €
  Single Room 1889 € 590 €

Extras

+ BIZA OMAN  :  65 €

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  29/12/2023 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 1379€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 1379 € 590 €
  Twin Room 1379 € 590 €
  Triple Room 1379 € 590 €
  Single Room 1969 € 590 €

Extras

+ BIZA OMAN  :  65 €

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
  • Ξενοδοχείο τοπικής κατηγοριοποίησης 5* στη Μάσκατ. Στην έρημο διαμονή σε απλό lodge κατάλυμα.
  • Με ημιδιατροφή καθημερινά και ελαφρύ μεσημεριανό (πικνίκ) στην Κοιλάδα Σαμπ.
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις, επισκέψεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμά μας.
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός-συνοδός.
  • Τοπικοί ξεναγοί.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα Ελληνικά

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

  • Φόροι, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα και επιπλέον ασφάλεια ατυχήματος, απώλειας αποσκευών και έξτρα καλύψεων (ενημερωθείτε από το τμήμα κρατήσεων), τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.).
  • Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 590€
  • Είσοδοι σε μουσεία.

Βίζα στο Ομάν περίπου 65 €: η βίζα εκδίδεται και πληρώνεται στην Ελλάδα. Για την έκδοσή της, παρακαλώ όπως προσκομίσετε:
1) Διαβατήριο και έγχρωμη –καθαρή- φωτοτυπία του διαβατηρίου
2) Έγχρωμη πρόσφατη φωτογραφία διαστάσεων 4x6 cm,
3) ΠΡΟΣΟΧΗ: Το διαβατήριο θα πρέπει να ΜΗN ΦΕΡΕΙ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΙΣΡΑΗΛ.

Επίσης, για την έκδοση της βίζας για το Ομάν απαιτούνται πλέον και τα εξής στοιχεία, σύμφωνα με το Σύστημα της Βασιλικής Αστυνομίας του Ομάν:

  • Οικογενειακή κατάσταση
  • Επάγγελμα
  • Όνομα και επίθετο μητέρας

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
?φιξης

TK 1850

22/12/2023

ΑΘΗΝΑ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

15:05

17:35

TK 774

22/12/2023

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΜΑΣΚΑΤ

19:30

01:20 +1

TK 775

28/12/2023

ΜΑΣΚΑΤ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

02:10

06:55

TK 1843

28/12/2023

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΑΘΗΝΑ

08:05

08:30

 

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
?φιξης

TK 1850

29/12/2023

ΑΘΗΝΑ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

15:05

17:35

TK 774

29/12/2023

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΜΑΣΚΑΤ

19:30

01:20 +1

TK 775

04/01/2024

ΜΑΣΚΑΤ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

02:10

06:55

TK 1843

04/01/2024

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΑΘΗΝΑ

08:05

08:30

Με Παραμονή Πρωτοχρονιάς στη Μάσκατ.