Skip to main content

Κουβέιτ – Μπαχρέιν, τα διαμάντια της Αραβίας | Οκτώβριος - Νοέμβριος 2023 Διάρκεια: 7 ΗΜΕΡΕΣ από 1990

Αναχωρήσεις: 20/10, 2/11

 

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΚΟΥΒΕΪΤ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση, μέσω ενδιάμεσου σταθμού, για το Κουβέιτ, στην καρδιά του Περσικού Κόλπου. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: ΚΟΥΒΕΪΤ: εκτενής ξενάγηση

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε από το ξενοδοχείο και θα ξεκινήσουμε τη μέρα με μια επίσκεψη στο ιδιωτικό μουσείο Tareq Rajab το οποίο φιλοξενεί αντικείμενα τέχνης, από όλο τον ισλαμικό κόσμο. Αυτό ήταν το μοναδικό μουσείο που δεν καταστράφηκε κατά τη διάρκεια της εισβολής το 1990, καθώς λόγω της στέγασής του στο υπόγειο μιας μεγάλης βίλας, οι εισβολείς δεν το ανακάλυψαν.

Στη συνέχεια οδηγούμε προς τα νότια και έξω από την πόλη για να απολαύσουμε μια καταπληκτική ξενάγηση στο Μουσείο Oil & Gas Ahmad Al Jaber, στην περιοχή Ahmadi όπου θα μάθουμε τα πάντα για το πετρέλαιο και τα φυσικό αέριο, από τον σχηματισμό τους, μέχρι την ανακάλυψή, την εξόρυξη, την επεξεργασία, καθώς και τα πάντα για τα προϊόντα τους και τις χρήσεις τους. Εκεί θα δούμε και το συγκλονιστικό και υποψήφιο για Όσκαρ, ντοκιμαντέρ Fires of Kuwait σχετικά με την τιτάνια προσπάθεια της κατάσβεσης των πυρκαγιών των πετρελαιοπηγών κατά τη διάρκεια της Ιρακινής εισβολής.

Επιστρέφοντας στην πόλη το μεσημέρι, μας περιμένει παραδοσιακό γεύμα με γεύσεις από το Κουβέιτ. Το απόγευμα, σειρά έχει το διασημότερο τοπόσημο της πόλης, ο τριπλός πύργος Kuwait Towers. Θα ανέβουμε στα 120 μέτρα πάνω από το έδαφος και από την περιστρεφόμενη πλατφόρμα θα απολαύσουμε την φανταστική θέα 360 μοιρών της πόλης.

Θα κάνουμε μία σύντομη στάση για φωτογραφίες στο Sharq Waterfront Project και το Παλιό Λιμάνι και θα συνεχίσουμε την περιήγησή μας με το Μεγάλο Τέμενος, που έμεινε άθικτο κατά την εισβολή: μπορεί να δεχτεί έως και 10.000 πιστούς ενώ είναι κατασκευασμένο από πολυτελή υλικά, μάρμαρο, γυαλί και μωσαϊκό που μεταφέρθηκαν από όλο τον κόσμο.

Η ημέρα μας ολοκληρώνεται με την παραδοσιακή αγορά (souq) Mubarakiyah, με τις όμορφες εικόνες και τις… γαργαλιστικές μυρωδιές του ανατολίτικου παζαριού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: ΚΟΥΒΕΪΤ: πρωινό ελεύθερο – απογευματινή ξενάγηση

Το πρωινό μας είναι ελεύθερο να περιπλανηθούμε και να ανακαλύψουμε τα κρυμμένα μυστικά της πόλης. Το πεντακάθαρο και άψογα συντηρημένο πάρκο Al Shaheed είναι μια καταπράσινη όαση δροσιάς με φοινικόδεντρα και λίμνες που παραμένει ανοιχτό μέχρι τα μεσάνυχτα.

Άλλες επιλογές κατά τη διάρκεια του ελεύθερου πρωινού μας είναι το εντυπωσιακό μουσείο κλασικών αυτοκινήτων, η μεγάλη ψαραγορά, αλλά και μια βόλτα στη μεγάλη προκυμαία μήκους 10 χλμ, με τις διάσπαρτες παραλίες και τα πάρκα της.
Μετά το μεσημεριανό γεύμα που θα απολαύσουμε σε εστιατόριο της επιλογής μας, θα επισκεφθούμε ένα από τα μεγαλύτερα πολιτιστικά πάρκα στον κόσμο, το Πολιτιστικό Κέντρο Sheikh Abdullah Al Salem, το οποίο αποτελείται από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, το Μουσείο Επιστήμης και Τεχνολογίας, το Κέντρο Αραβικής και Ισλαμικής Επιστήμης, το Μουσείο Καλών Τεχνών και το Μουσείο Διαστήματος.

Η επόμενη επίσκεψη μάς φέρνει στο Μουσείο Bait Al-Othman, ιστορικό μουσείο που εγκαινιάστηκε το 2013 και είναι αφιερωμένο στην ιστορική και πολιτιστική διαδρομή του Κουβέιτ πολύ πριν από την εποχή του πετρελαίου φτάνοντας μέχρι το σήμερα.
Κάτι το ασυνήθιστο μάς περιμένει στη συνέχεια: θα επισκεφθούμε το Ναυτικό Μουσείο Al Hamshemi II που φιλοξενείται μέσα στο μεγαλύτερο ιστιοφόρο πλοίο που φτιάχτηκε ποτέ (ρεκόρ Γκίνες)! Το ίδιο το πλοίο δεν έχει ταξιδέψει ποτέ, εμάς ωστόσο θα μας «ταξιδέψει» τόσο με τα εκθέματά του όσο και με τις… γαστρονομικές του προτάσεις, καθώς φιλοξενεί ένα εξίσου εντυπωσιακό εστιατόριο όπου θα απολαύσουμε το δείπνο μας.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: ΚΟΥΒΕΪΤ – ΜΠΑΧΡΕΪΝ

Νωρίς πρωινό και μεταφορά στο αεροδρόμιο από όπου θα πετάξουμε για το Μπαχρέιν. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: ΜΠΑΧΡΕΪΝ: ξενάγηση (φάρμα με καμήλες)

Ξεκινάμε τη γνωριμία μας με το Μπαχρέιν και πρώτος μας σταθμός το Φρούριο του Μπαχρέιν, ένα παλιό, πορτογαλικό οχυρό του 16ου αι., χτισμένο ωστόσο πάνω σε παλαιότερες οχυρώσεις πολλών χιλιάδων ετών! Το φρούριο αποτελεί μνημείο της UNESCO!

Για μια εξίσου μεγάλη «βόλτα στο παρελθόν» ερχόμαστε στον αρχαιολογικό χώρο του Μπαρμπάρ, για να δούμε ερείπια του πολιτισμού των Ντιλμούν, που εξελίχθηκε στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Αραβίας πριν περίπου 5.000 χρόνια!

Για κάτι το διαφορετικό, μας περιμένει επίσκεψη στη Βασιλική Φάρμα με καμήλες στην περιοχή της Τζαναμπίγια και θα συνεχίσουμε με τη γέφυρα του Βασιλιά Φαχντ, ένα πραγματικό επίτευγμα της μηχανικής: η μήκους 25 χιλιομέτρων γέφυρα κόστισε πάνω από ένα δισεκατομμύριο δολάρια, ενώνει το Μπαχρέιν με τη Σαουδική Αραβία, και κρατά το ρεκόρ της μακρύτερης γέφυρας που ενώνει δύο ξεχωριστές χώρες.

Επισκεπτόμαστε στη συνέχεια έναν από τους μεγαλύτερους προϊστορικούς ταφικούς οικισμούς στον κόσμο. Το προϊστορικό νεκροταφείο του Ααλί περιλαμβάνει περίπου 16.500 ταφικούς τύμβους που χρονολογούνται από το 3000 π.Χ. έως και το 300 μ.Χ. Η εικόνα και μόνο με τους αμέτρητους τύμβους είναι εντυπωσιακή…

Ακολουθεί γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Μετά από πολλά αξιοθέατα που εν πολλοίς αφορούσαν το παρελθόν, πάμε να δούμε κάτι του παρόντος αλλά.. και του μέλλοντος! Η πίστα Φόρμουλα-1 του Μπαχρέιν φιλοξενεί αγώνες του παγκόσμιου πρωταθλήματος από το 2004, ούσα η πρώτη πίστα στον αραβικό κόσμο όπου έτρεξαν μονοθέσια της Φόρμουλα-1!

Μιλώντας για πρωτιές, θα πάμε στη συνέχεια να δούμε και την πρώτη πετρελαιοπηγή που στήθηκε ποτέ στην Αραβία: ο λεγόμενος «μαύρος χρυσός» άρχισε να ρέει εδώ στις 16 Οκτωβρίου 1931 αλλάζοντας μια για πάντα το πρόσωπο της αραβικής χερσονήσου!

Θα δούμε ακόμα το Δέντρο της Ζωής, ένα δέντρο στη μέση της ερήμου και μακριά από κάθε όαση που επιβιώνει (μυστηριωδώς; ) στην έρημο εδώ και 400 χρόνια, θα περάσουμε από το Κέντρο Παγκόσμιου Εμπορίου του Μπαχρέιν με τους δίδυμους πύργους του και θα ολοκληρώσουμε με το σουκ Μανάμα, κάποτε πολύ σημαντικός εμπορικός κόμβος για ολόκληρο τον Κόλπο, ακριβώς μπροστά στη θάλασσα.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: ΜΠΑΧΡΕΪΝ: ξενάγηση – οικισμός Σάαρ

Συνεχίζουμε σήμερα την περιήγησή μας στην πόλη του Μπαχρέιν, με πρώτη επίσκεψη της ημέρας στο Μεγάλο Τέμενος Αλ Φατέχ, ένα από τα μεγαλύτερα τεμένη στον κόσμο, μια και η έκτασή του φτάνει τα 6.500 τ.μ., με χώρο για περίπου 7.000 πιστούς! Θα δούμε επίσης το Μουσείο Μπαΐτ Αλ-Κοράν, αφιερωμένο όπως μαρτυρά και το όνομά του στο Κοράνι.

Επιστρέφοντας στο παραθαλάσσιο μέτωπο, ερχόμαστε στο Νεώριο για να δούμε το μοναδικό καρνάγιο για ιστιοφόρα τύπου dhow στο Μπαχρέιν, με τους ναυπηγούς να εργάζονται σε μεγάλο βαθμό όπως και οι πρόγονοί τους αρκετές γενιές πίσω.
Συνεχίζουμε για το κάστρο Αράντ, του 15ου αιώνα, χτισμένο σύμφωνα με την αραβική φρουριακή αρχιτεκτονική, και κατόπιν για την Οικία του Σαΐχ Ίσα Μπιν, η πρώην κατοικία των προγόνων του νυν βασιλιά του Μπαχρέιν. Είναι χαρακτηριστική η τοπική τεχνοτροπία του, με τον «ανεμόπυργο», μία συνηθισμένη τοπική λύση για τον «κλιματισμό» των κατοικιών.

Η επίσκεψη στο Σπίτι του Αμπντουλά Αλ Ζαγιέντ θα μας συστήσει την ιστορία της έκδοσης της πρώτης εφημερίδας στο Μπαχρέιν. Μετά το μεσημεριανό μας γεύμα θα μεταβούμε στον οικισμό Σάαρ: εδώ θα δούμε τα απομεινάρια μιας πλήρως οργανωμένης κοινωνίας που άκμασε στην περιοχή στα 1900 π.Χ., με σαφώς καθορισμένους δρόμους, οικίες, αυλές και μία κεντρική αγορά.

Πριν κλείσουμε τις επισκέψεις της ημέρας θα έρθουμε στο Εθνικό Μουσείο του Μπαχρέιν, για να δούμε μία πολύ πλούσια συλλογή από αρχαία ευρήματα στην ευρύτερη περιοχή της χώρας, που χρονολογούνται έως και 6.000 χρόνια πριν!
Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

 

7η ημέρα: ΜΠΑΧΡΕΪΝ – Πτήση Επιστροφής

Νωρίς πρωινό στο ξενοδοχείο μας, μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση επιστροφής μας.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  20/10/2023 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 1990€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 1990 € 490 €
  Twin Room 1990 € 490 €
  Triple Room 1990 € 490 €
  Single Room 2630 € 490 €

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  2/11/2023 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 1990€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 1990 € 490 €
  Twin Room 1990 € 490 €
  Triple Room 1990 € 490 €
  Single Room 2630 € 490 €

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με Gulf Air.
  • Ξενοδοχεία 5* στο Κουβέιτ και στο Μπαχρέιν.
  • Ημιδιατροφή καθημερινά (πρωινό και γεύμα ή δείπνο)
  • Περιηγήσεις, ξεναγήσεις με Έλληνα αρχηγό/συνοδό και αγγλόφωνους τοπικούς ξεναγούς.
  • Μεταφορές με πολυτελή πούλμαν.
  • Διαδικασία βίζας εισόδου στο Κουβέιτ (με διαδικασία fasttrack, κατά την άφιξή μας στο Κουβέιτ) και Μπαχρέιν.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι αεροδρομίων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.).
  • Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 490€