Skip to main content

Σρι Λάνκα - Μαλδίβες στις Γιορτές!

Σαφάρι Ελέφαντα
ΠΛΗΡΕΣ πρόγραμμα Σρι Λάνκα με
Τρικομάλε στην επαρχία των Ταμίλ & Νουβάρα Ελίγια

4 Διαν/σεις στα παραδεισένια νησάκια- ατόλες τις Μαλδίβες

Αναχώρηση : 23/12

14 Ημέρες

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ

Σαν ένα δάκρυ που βγαίνει από το νοτιοανατολικό άκρο της Ινδικής χερσονήσου είναι η Σρι Λάνκα. Εδώ, ιστορία και μύθος πάνε μαζί. Χρυσές ακτογραμμές, καταπράσινα βουνά, ζούγκλες, εθνικά πάρκα, φυτείες τσαγιού, ερείπια αρχαίων πολιτισμών, βουδιστικοί ναοί, μοναδικές γιορτές με τους στολισμένους ελέφαντες, κοκκοφοίνικες, μπαχαρικά, καουτσούκ, καφές, πολύτιμοι λίθοι και προπάντων άνθρωποι καλοσυνάτοι. H Σρι Λάνκα μετά και την λύση των εσωτερικών της προβλημάτων αποτελεί πλέον τον ιδανικό εξωτικό προορισμό. Ένας κρυμμένος παράδεισος που παραμένει ακόμα σήμερα παρθένος και προσφέρει τα πάντα.

Οι Μαλδίβες, τα "πολύτιμα πετράδια" του Ινδικού ωκεανού. Οι μαγευτικές παραλίες με τη κατάλευκη άμμο και τα γαλαζοπράσινα διάφανα νερά, ο ασύλληπτης ομορφιάς υποβρύχιος πλούτος με τα τροπικά ψάρια και τα πολύχρωμα κοράλλια, τα εξωτικά ζουμερά φρούτα και τα ζωηρά χρώματα, συνθέτουν ένα ονειρεμένο σκηνικό.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ – ΚΟΛΟΜΠΟ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το Κολόμπο της Σρι Λάνκα

2η ΗΜΕΡΑ: ΚΟΛΟΜΠΟ - ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟ ΕΛΕΦΑΝΤΩΝ - ΚΑΝΤΥ

Άφιξη στο Κολόμπο. Στη συνέχεια αναχώρηση με προορισμό την Κάντυ. Βγαίνοντας από το Κολόμπο θα δούμε το μαγευτικό τοπίο να απλώνεται γύρω μας. Έντονη τροπική βλάστηση σε όλο της το μεγαλείο. Δάση με φοίνικες κατακλύζουν τον δρόμο μας. Το καθαρά εξωτικό περιβάλλον θα σας κάνει να νιώσετε ότι βρίσκεστε σε έναν άλλο, πολύ διαφορετικό κόσμο. θα κάνουμε μια στάση να δούμε το ορφανοτροφείο των ελεφάντων το οποίο ιδρύθηκε το 1975. Εκεί βρίσκονται περίπου 60 ελέφαντες, πολλοί από τους οποίους βρέθηκαν τραυματισμένοι και εγκαταλελειμμένοι. Χτισμένο κοντά σε ένα ποτάμι, στεγάζει και φροντίζει τα άρρωστα και τραυματισμένα αυτά ζώα. Θα προσπαθήσουμε να τους προλάβουμε την ώρα που τους ταΐζουν, κάτι που θα μας μείνει αξέχαστο. ΄Αφιξη στην Κάντυ και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

3η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΝΤΥ - ΒΟΤΑΝΙΚΟΙ ΚΗΠΟΙ - ΞΕΝΑΓΗΣΗ – ΚΑΝΤΥ

Θα επισκεφθούμε τους βοτανικούς κήπους Peradeniya. Οι κήποι αρχικά φυτεύτηκαν προς τέρψη ενός βασιλιά Sinhala και στη συνέχεια επεκτάθηκαν από τους Βρετανούς. Στα 147 εκτάρια της έκτασής τους συναντά κανείς εκπληκτικές ποικιλίες φυτών, λουλουδιών και δέντρων. Θα ακολουθήσει η ξενάγησή μας στη γραφική πόλη της Κάντυ, που υπήρξε η τελευταία πρωτεύουσα των Βασιλέων της Κεϋλάνης. Είναι χτισμένη στις όχθες μιας τεχνητής λίμνης που κατασκευάστηκε από τον τελευταίο βασιλιά, τον Sri Wickrama Rajasinghe τo 1798, ενώ ο ποταμός Μαχαβέλι, την περιβάλει σαν λαμπερό κόσμημα γύρω στο λαιμό της. Ακολουθεί επίσκεψη στον ιερό ναό στον οποίο βρίσκεται το κειμήλιο του δοντιού του Βούδα. Το απόγευμα μετά θα μεταβούμε στο θέατρο για να παρακολουθήσουμε τοπικούς χορούς, οι οποίοι τελειώνουν με πάτημα σε αναμμένα κάρβουνα. Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΝΤΥ - ΝΟΥΒΑΡΑ ΕΛΙΓΙΑ – ΚΑΝΤΥ

Κατά τη σημερινή μας ημέρα θα έχουμε άλλη μια θαυμάσια διαδρομή σε ένα πανέμορφο περιβάλλον με στάσεις σε επιλεγμένα σημεία. θα μεταβούμε σε μια φυτεία τσαγιού, όπου θα μας δοθεί η ευκαιρία να παρακολουθήσουμε όλη τη διαδικασία που ακολουθείται για την παραγωγή του καλύτερου και πλέον φημισμένου τσαγιού στον κόσμο. Δεν θα παραλείψουμε βεβαίως να δοκιμάσουμε μια ζέστη κούπα αυθεντικού Ceylon Tea. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στην Κάντυ. Διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΝΤΥ – ΜΑΤΑΛΕ – ΒΡΑΧΟΣ ΣΙΓΚΙΡΙΓΙΑ – ΝΤΑΜΠΟΥΛΑ

Μετά το πρωινό μας αναχώρηση οδικώς προς την περιοχή της Ντάμπουλα. Κατά τη διαδρομή μας θα σταματήσουμε στο Μάταλε για να επισκεφθούμε το φυτώριο- κήπο μπαχαρικών. Άφιξη στην περιοχή της Ντάμπουλα και αργότερα θα ανεβούμε στον περίφημο βράχο της Σιγκιρίγια, ύψους 250 μέτρων. Πρόκειται για ένα εκπληκτικό πέτρινο φρούριο που αποτυπώνει τη δημιουργία της φύσης εναρμονισμένη με τις ανθρώπινες κατασκευαστικές δυνατότητες. Χτίστηκε το 477 μ.Χ. από το βασιλιά Kashyapa. Είναι γνωστό και σαν το "φρούριο-λιοντάρι", λόγω του τεράστιου λιονταριού ύψους περίπου 3 m που φύλαγε την είσοδό του. Σήμερα σώζονται μόνο οι πατούσες του λιονταριού αυτού. Το φρούριο υπήρξε μία από τις πιο όμορφες ακροπόλεις. Στην κορυφή του βράχου βρίσκονται τα θεμέλια ενός τεράστιου παλατιού με τους ξακουστούς υδρόβιους κήπους και τη βασιλική πισίνα. Ωστόσο, το μεγαλύτερο αξιοθέατο του βράχου είναι οι νωπογραφίες από τις γυμνόστηθες κοπέλες, τις "Παρθένες της Σιγκιρίγια", οι οποίες χρονολογούνται από τον 5ο αιώνα. Η τεχνοτροπία τους είναι εντυπωσιακή, καθώς είναι ζωγραφισμένες με γήινες χρωστικές πάνω σε ασβεστοκονίαμα. Βρίσκονται σε μια προφυλαγμένη εσοχή του βράχου, προσβάσιμη από μια σπειροειδή σκάλα.. Άφιξη στην Κάντυ & τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

6η ΗΜΕΡΑ: ΝΤΑΜΠΟΥΛΑ – ΠΟΛΟΝΑΡΟΥΒΑ - ΣΑΦΑΡΥ ΜΕ JEEP 4X4 – ΝΤΑΜΠΟΥΛΑ

Το πρωί αναχώρηση για την Πολοναρούβα, τη δεύτερη σε μέγεθος πόλη της Σρι Λάνκα, χτισμένη μεταξύ 11ου και 15ου αιώνα. Εδώ θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε τα ερείπια του παλατιού του Gal Viharaya, στο οποίο βρίσκονται 4 υπέροχα αγάλματα που αναπαριστούν το Βούδα σε όρθια, καθιστή και ξαπλωμένη στάση. Στον ίδιο χώρο βρίσκονται, η Αίθουσα Ακροάσεων και ο λουτήρας του Λωτού. Ο χώρος θα μας καταπλήξει. Δεν θα παραλείψουμε βεβαίως να επισκεφθούμε τον εκπληκτικό Ναό του Σίβα και το Kiri Vehera, τα ερείπια ενός Ναού όπου φυλασσόταν το ιερό λείψανο του Δοντιού του Βούδα, πριν αυτό μεταφερθεί στην Κάντυ.

Στη συνέχεια θα επιδοθούμε σε ένα σαφάρι με jeep 4x4 σε γειτονικό πάρκο για να έρθουμε σε επαφή με την άγρια ζούγκλα της Σρι Λάνκα. Αναζητούμε ελέφαντες στο φυσικό τους περιβάλλον σε άγρια κατάσταση, αλλά και άλλα ζώα και πουλιά κατοίκους του πάρκου Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

7η ΗΜΕΡΑ: ΝΤΑΜΠΟΥΛΑ – ΟΛΟΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΤΡΙΚΟΜΑΛΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΑΜΑΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΤΗΣ ΚΑΝΙΓΙΑ   – ΝΤΑΜΠΟΥΛΑ

Μετά το πρωινό μας αναχώρηση για μια ολοήμερη εκδρομή στο Τρικομάλε, στην επαρχία των Ταμίλ, για να ανακαλύψετε την πόλη - λιμάνι, τον πολιτισμό, την ιστορία, τις θρησκευτικές πεποιθήσεις, θαύματα και τη γοητεία του. Άφιξη και επίσκεψη στο Ναό Koneswaram αφιερωμένη στον ινδό Θεό Σίβα, το ιερό χτίστηκε από ένα βασιλιά του Νότιου Ινδικού και καταστράφηκε από τους Πορτογάλους στο 1622. Παρατηρήστε την υπέροχη θέα από τον Σουάμι Rock και το περίφημο άλμα εραστές βυθίζονται σε ένα ρομαντικό παραμύθι. Περπατήστε μέσα από Φορτ Fredrick, ένα καλά διατηρημένο πορτογαλικό πύλη κατασκευάστηκε με τα απομεινάρια του κατεστραμμένου ναού Koneswaram. Το οχυρό κατασκευάστηκε το 1639 από τους Ολλανδούς και καταλήφθηκε από τους Γάλλους το 1672. Στη συνέχεια φτάνουμε στην Κανίγια για να επισκεφθούμε τις 07 ιαματικές πηγές. Βρίσκονται περίπου 08 χιλιόμετρα από την πόλη του Τρικομάλε. Πρόκειται για επτά πηγές με διαφορετικές θερμοκρασίες και οι άνθρωποι πιστεύουν ότι το νερό έχει θεραπευτική δύναμη έναντι διαφόρων ασθενειών.

8η ΗΜΕΡΑ: ΣΠΗΛΙΕΣ ΝΤΑΜΠΟΥΛΑ – ΚΟΛΟΜΠΟ

Ξενάγηση στις σπηλιές της Νταμπούλα στέγασαν για ένα μεγάλο διάστημα τον εξόριστο βασιλιά Βαλαγκάμπα. Όταν επανέκτησε το θρόνο του, έχτισε εδώ τον υπέροχο αυτό Ναό, τον οποίο και δώρισε στους Βουδιστές μοναχούς. Πρόκειται για ένα μοναδικό σύμπλεγμα 5 σπηλαίων με έκταση πάνω από 2000 τετραγωνικά, καλυμμένο από υπέροχες τοιχογραφίες. Τα σπήλαια κοσμούνται από 150 περίπου αγάλματα του Βούδα, από τα οποία ξεχωρίζει μια κολοσσιαία μορφή του, ύψους περίπου 14 μέτρων. Τη σημαντικότητα και μοναδικότητα του μνημείου επιβεβαιώνει το γεγονός ότι συμπεριλαμβάνεται στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς, της Unesco. Αναχώρηση οδικώς για το Κολόμπο. Άφιξη στο Κολόμπο. Περιήγηση της πόλης κατά τη διάρκεια της οποίας θα περάσουμε από το παλιό κτίριο του Κοινοβουλίου, την πλατεία Ανεξαρτησίας, την παραλιακή λεωφόρο Galle Face Green και τη λίμνη Beira. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

9η ΗΜΕΡΑ: ΚΟΛΟΜΠΟ – ΜΑΛΔΙΒΕΣ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Μάλε, την πρωτεύουσα των Μαλδιβών. Άφιξη στις Μαλδίβες. Το αρχιπέλαγος των Μαλδίβων βρίσκεται στον Ινδικό Ωκεανό 735 χιλιόμετρα δυτικά της Κεϋλάνης. είναι μια αλυσίδα 1.190 κοραλλιογενών τροπικών νησιών (atoll), εκ των οποίων μόνο τα 220 κατοικούνται, και τα οποία αναδύθηκαν με τη σταδιακή ανύψωση του πυθμένα της θάλασσας. απλώνονται σαν γιρλάντα 800 χιλιομέτρων κάτω από το νοτιοδυτικό άκρο της Ινδίας, ανάμεσα στον ισημερινό και σε βόρειο γεωγραφικό πλάτος 70. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

10η - 12η ΗΜΕΡΑ: ΜΑΛΔΙΒΕΣ

Ημέρες ελεύθερες για να απολαύσουμε τις ατέλειωτες ζαχαρένιες αμμουδιές με τους κοκκοφοίνικες και την τροπική βλάστηση. Θα μπορέσουμε να θαυμάσουμε τον πλουσιότατο θαλάσσιο κόσμο με τα κοράλλια και τα πολλά και διαφορετικά είδη ψαριών, αλλά και να γευθούμε θαλασσινές λιχουδιές και χυμούς εξωτικών φρούτων δίπλα στο κύμα.

13η ΗΜΕΡΑ: ΜΑΛΔΙΒΕΣ – ΚΟΛΟΜΠΟ

Επιστροφή αεροπορικώς στο Κολόμπο για την τελευταία διανυκτέρευση. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

14η ΗΜΕΡΑ: ΚΟΛΟΜΠΟ – ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη αυθημερόν

Η σειρά του προγράμματος δεν είναι δεσμευτική. Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται στους συμμετέχοντες την εβδομάδα πριν την εκάστοτε αναχώρηση.

 

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Κάντε την κράτηση σας έως 09.11 και ταξιδέψτε την περίοδο των Χριστουγέννων απολαμβάνοντας ιδιαίτερα χαμηλές τιμές, σε συνδυασμό με υψηλές παροχές υπηρεσιών & εξασφαλισμένες αναχωρήσεις.

Ωφεληθείτε έτσι έως και 500το ζευγάρι από τις κανονικές τιμές της περιόδου.

Η προσφορά ισχύει για περιορισμένο αριθμό θέσεων που μπορεί και να εξαντληθούν

και πριν από την παραπάνω ημερομηνία.

Ξενοδοχείο 4*

Τιμή κατ’άτομο

Hotel Paradise 4* Sup

Τιμή κατ’άτομο

Sun Island 4* Sup

Τιμή κατ’άτομο

1750. € σε δίκλινο

+ 780 το μονόκλινο

1.850 € σε δίκλινο

+ 830 € το μονόκλινο

1.920 € σε δίκλινο

+ 810 € το μονόκλινο

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

  • Υποχρεωτικό Εορταστικό δείπνα
    24/12 στις Μαλδίβες + 90 € και 31/12 στη Σρι Λάνκα + … € (αναμένεται)
  • Στο ξενοδοχείο Sun Island περιλαμβάνεται η αεροπορική μεταφορά από και προς το Μάλε
  • Ο Έλληνας αρχηγός σας συνοδεύει κατά την παραμονή σας στη Σρι Λάνκα και όχι στις Μαλδίβες

*** Η έκπτωση έχει συνυπολογιστεί στις αναγραφόμενες τιμές

Σημείωση

*** Τα εορταστικά δείπνα δεν παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον , πρόκειται συνήθως για ένα λίγο πιο πλούσιο δείπνο από το κανονικό και πολλές φορές συνοδεύεται από μουσική. Αποτελούν στην ουσία ένα τέχνασμα των ξενοδοχείων για έξτρα εισόδημα και δυστυχώς δεν μπορούμε να το αποφύγουμε.

 

 

 

 

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης
  • Ξενοδοχεία τα καλύτερα ξενοδοχεία Amaya στη Σρι Λάνκα 4* sup. Στο Κολόμπο ξενοδοχείο 5* το Hilton. Στις Μαλδίβες ξενοδοχείο επιλογής σας
  • Ημιδιατροφή στην Σρι Λάνκα και στις Μαλδίβες
  • Ξεναγήσεις, επισκέψεις στα αξιοθέατα, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Θέαμα με τοπικούς χορούς στην Κάντυ
  • Σαφάρι με jeep σε πάρκο της Σρι Λάνκα
  • Εκδρομή στις φυτίες τσαγιού και στη Νουβάρα Ελίγια
  • Είσοδοι στα αξιοθέατα που αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Έλληνας Αρχηγός (μπορεί να σας παραλάβει από τη Σρι Λάνκα)
  • Τοπικός αγγλόφωνος ξεναγός
  • Ταξιδιωτική ασφάλεια
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός – βιβλίο

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Περίπου 570 ευρώ που αναλύονται : Φόροι Αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα , αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων
  • Βίζα Σρι Λάνκα 25 Δολάρια Αμερικής (Εκδίδεται και πληρώνεται κατά την είσοδό σας στη χώρα). Σε περίπτωση που μετά τις Μαλδίβες χρειαστεί να ξαναμπείτε στη χώρα τότε ζητήστε Doubly entry visa κατά την πρώτη είσοδό σας στη χώρα.