Skip to main content

ΠΟΝΤΟΣ-ΚΩΝ/ΠΟΛΗ 7ΗΜΕΡΕΣ 21/7 & 25/8 απο 650,00

ΠΟΝΤΟΣ-ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

7ΗΜΕΡΕΣ/6ΝΥΧΤΕΣ

Αναχωρήσεις 21/7 & 25/8

1η ημέρα ΑΘΗΝΑ-ΚΩΝ/ΠΟΛΗ: Συγκέντρωση στο Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος για την πτήση μας, προς την Κων/πολη. Άφιξη στην Κων/πόλη, μεταφορά στην πόλη και αμέσως ξεκινάμε την ξενάγησης μας επισκεπτόμενοι την επιβλητική εκκλησία της Αγίας Σοφίας, το Μπλε Τζαμί του Σουλτάνου Αχμέτ, χτισμένο σε κοντινή απόσταση. Επίσκεψη στον Ιππόδρομο με τον Οβελίσκο του Θεοδοσίου και την Στήλη του Πορφυρογέννητου, και την περίφημη Κιστέρνα-υδραγωγείο του Ιουστινιανού. Γεύμα σε εστιατόριο. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας και τακτοποίηση στα δωμάτιά μας. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΣΑΦΡΑΜΠΟΛΗ:

Νωρίς μετά το πρωινό αναχώρηση για Σαφράμπολη. Καθ’ οδόν θα δούμε τη Κασταμονή, Γέφυρα του Ιουστινιανού στο Aντάπαζαρ και μέσω του μαγευτικού βουνού Mπόλου θα φτάσουμε στην Σαφράμπολη. Ξενάγηση στο Kirankοy, Άγιο Στέφανο, σήμερα Τζαμί και στην Σαφράμπολη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΣΑΦΡΑΜΠΟΛΗ – ΑΜΑΣΕΙΑ:

Πρωινό και συνεχίζουμε προς Αμάσεια. Η διαδρομή μας θα μας δώσει τη δυνατότητα γνωριμίας με γραφικά χωριά και κωμοπόλεις γιά να φθάσουμε στην Αμασεία. Ακολουθεί περιήγηση - γνωριμία στη πρωτεύουσα του Μιθριδάτη, με τα πολύ σπουδαία Μιθριδατικά, Τουρκικά και Οθωμανικά μνημεία και στους λαξευτούς τάφους των Μιθριδατών. Δείπνο και διανυκτέρευση

4η ημέρα: ΑΜΑΣΕΙΑ - ΣΑΜΨΟΥΝΤΑ:

Πρωινό και αναχώρηση για τη Σαμσούντα. Άφιξη, περιήγηση-γνωριμία με την πόλη όπου μεταξύ άλλων θα γνωρίσουμε την πλατεία Ρολογιού και την συνοικία της Αγίας Τριάδας, όπου υπήρχαν 4 ελληνικά σχολεία, το Τσινέκειο Γυμνάσιο, το Αρρεναγωγείο, το Μικτό Νηπιαγωγείο και το Παρθεναγωγείο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

 5η ημέρα: ΣΑΜΨΟΥΝΤΑ – ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ:

Πρωινό και αναχώρηση για τον επόμενο σημαντικό σταθμό μας, την Τραπεζούντα. Μικρές στάσεις στη διαδρομή μας στην Οινόη (Ünye), στα Κοτύωρα (Ordu) όπου θα δούμε το Ναό της Υπαπαντής και το Πολυκάρπιο Παρθεναγωγείο ενώ λίγο αργότερα θα βρεθούμε στην Κερασούντα (Φαρνακία) για να επισκεφθούμε τον Άγιο Νικόλαο, σήμερα Αρχαιολογικό Μουσείο. Άφιξη στην Τραπεζούντα και επίσκεψη στο ναό της Αγίας Σοφίας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

6η ημέρα: ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ – ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ:

Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε την Παναγία Σουμελά. Παραμονή, επίσκεψη, προσκύνημα και επιστροφή στην Τραπεζούντα, με ενδιάμεση στάση στους πρόποδες του όρους Μελά. Συνεχίζουμε τη γνωριμία μας με την πόλη, όπου μεταξύ άλλων θα δούμε, τον Άγιο Ευγένιο, πολιούχο της πόλης, την Αγία Άννα, τη Χρυσοκέφαλο, το φροντιστήριο, τα τείχη και τα θέρετρα Soğuksu. Θα θαυμάσουμε τα παλιά αρχοντικά της πόλης, όπως του τραπεζίτη Θεοφύλακτου Κωστάκη και τις τράπεζες Καπαγιαννίδη και Φωστηρόπουλου. Δείπνο, διανυκτέρευση.

7η ημέρα: ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ -ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ-ΑΘΗΝΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για το αεροδρόμιο για την πτήση μας προς την Αθήνα μέσω Κωνσταντινούπολης.

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Κων/πολη & Τραπεζούντα-Κων/πολη-Αθήνα με την PegasusAirlines

ΑΘΗΝΑ-ΚΩΝ/ΠΟΛΗ    12:15- 13:35

ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ-ΚΩΝ/ΠΟΛΗ     10:05- 11:50

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ-ΑΘΗΝΑ     14:55- 16:35                                                            

  • Μεταφορές-Ξεναγήσεις       με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν σε όλη την διάρκεια της εκδρομής.
  • 1 διανυκτέρευση στην Κων/πολη, σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4* με πρωινό.
  • 1 διανυκτέρευση       στην περιοχή της Σαφράμπολης, σε επιλεγμένο ξενοδοχείο-τύπου παραδοσιακό κονάκι- με πρωινό και δείπνο.
  • 1 διανυκτέρευση       στην περιοχή της Αμάσειας σε 4* ξενοδχείο με πρωινό και δείπνο.
  • 1 διανυκτέρευση       στην Σαμψούντα , σε 4* ξενοδοχείο με πρωινό και δείπνο.
  • 2 διανυκτερεύσεις στην Τραπεζούντα, σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4* με πρωινό και δείπνο.
  • Ξενάγηση από ελληνόφωνο ξεναγό σε όλη την διάρκεια της εκδρομής.
  • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης.

Δεν περιλαμβάνονται

  • Φόρους αεροδρομίου (σημερινή τιμή 65€)
  • Είσοδοι, προαιρετικές εκδρομές, προσωπικά έξοδα, ότι δεν αναφέρεται γραπτώς στα περιλαμβανόμενα.

Σημειώσεις

  • Οι διανυκτερεύσεις στη Σαφράμπολη και στην Αμάσεια μπορούν να πραγματοποιηθούν στην ευρύτερη περιοχή ή και στη Σαμσούντα
  • Απαιτείται ταυτότητα νέου τύπου ή διαβατήριο το οποίο λήγει σε τουλάχιστον 7 μήνες μετά από το ταξίδι.

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ

Αναχωρήσεις 21/7 & 25/8

ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ 650€

ΦΟΡΟΙ 65€

ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ +185€