Skip to main content

ΣΜΥΡΝΗ ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ!! ΑΠΟ 310,00

Σ Μ Υ Ρ Ν Η

4 ημέρες αεροπορικώς

Αναχωρήσεις κάθε Παρασκευή

ΑΠΟ 310,00 ΤΟ ΑΤΟΜΟ

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ


1η Ημέρα: ΑΘΗΝΑ - ΣΜΥΡΝΗ - Ξενάγηση

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος. Πτήση στις 13.05 για το αεροδρόμιο “ΜENDERES” της Σμύρνης. ’Αφιξη και ακολουθεί μια πρώτη περιεκτική γνωριμία με την πανέμορφη παραλιακή πόλη, λίκνο της Ιωνικής τέχνης με εντονες επιρροές από αρκετούς πολιτισμούς. Θα επισκεφτούμε το λιμάνι (PΑSPORT), το ΚΟΡΔΕΛΙΟ, την κεντρική πλατεία με το ρολόι, την περιοχή του ΑΛΣΑΝΤΖΑΚ (ALSANCAK) και τα γραφικά σοκάκια της. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, χρόνος ελεύθερος. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η  Ημέρα: ΣΜΥΡΝΗ – (ΕΦΕΣΟΣ-ΚΙΡΚΙΝΤΖΕ)

Μετά το πρόγευμα δυνατότητα προαιρετικής εκδρομή για την καλύτερα διατηρημένη αρχαία πόλη της Μικράς Ασίας, την Έφεσο. Ο άφθονος χρόνος που έχουμε στη διάθεσή μας, μας επιτρέπει τη συστηματική παρατήρηση των σπουδαίων μνημείων ανάμεσα στα οποία βρίσκεται ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου, ο Ναός της Αρτέμιδος. Συνεχίζουμε για το χωριό ΚΙΡΚΙΝΤΖΕ, γνωστό κι από το μυθιστόρημα της Διδώς Σωτηρίου «Ματωμένα Χώματα» που χαρακτηρίστηκε ως το βιβλίο της σύγχρονης Μικρασιατικής εξόδου. Βόλτα στο γραφικό χωριό με την μοναδική αρχιτεκτονική και τα παραδοσιακά σπίτια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.  Δείπνο & διανυκτέρευση.

3η Ημέρα: ΚΟΥΣΑΝΤΑΣΙ - (ΑΙΒΑΛΙ - ΠΕΡΓΑΜΟΣ)

Πρωινό και προαιρετικά αναχώρηση για τις Κυδωνίες (Αιβαλί). Η πόλη, αποτέλεσε σύμβολο της προσφυγιάς του 1922. Σήμερα είναι ένα αναπτυσσόμενο αστικό κέντρο, το οποίο διατηρεί ακόμα αρκετά από τα ελληνικά του στοιχεία. Αποτελεί το εμπορικό κέντρο της περιοχής, μετά το Αδραμύττιο. Πολλοί από τους ηλικιωμένους κατοίκους της πόλης εξακολουθούν να μιλούν Ελληνικά, ενώ πολλά τούρκικα τεμένη είναι πρώην ελληνικές ορθόδοξες εκκλησίες. Στην ξενάγηση μας μεταξύ άλλων θα θαυμάσουμε τον ωραίο αιγιαλό στο μυχό του που λεγόταν "Φάληρο", με ωραία λουτρά, καθώς και το προάστιο "Γενιτσαροχώρι" και οι άλλοτε εσωτερικοί λιμένες Αγιά Παρασκευή και Πασά-λιμάνι. στη συνέχεια αναχώρηση για την Πέργαμο για να θα θαυμάσουμε την Ακρόπολη με τη φημισμένη Βιβλιοθήκη.  Εδώ θα δούμε τη βάση του Βωμού του Δία, το Τέμπλο της Αθηνάς και τα ερείπια του ναού του Διονύσου.  Ακολουθεί ξενάγηση στον χώρο του Ασκληπιείου, ενός από τα κέντρα της αρχαιότητας που δημιουργήθηκε προς τιμήν του θεού της ιατρικής, Ασκληπιού. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο.  Δείπνο & διανυκτέρευση. 

4η Ημέρα: ΣΜΥΡΝΗ – ΑΘΗΝΑ

Μετά το πρόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο της Σμύρνης, όπου θα πάρουμε την πτήση της επιστροφής μας στις 11.25. Άφιξη στις 12.25 στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος.

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ

ΚΟΣΤΟΣ KAT’ATOMO ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ

ΚΟΣΤΟΣ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ

ΚΟΣΤΟΣΠΑΙΔΙΟΥ
(2-12 ΕΤΩΝ)

ΒLANCA 4*

www.blancahotel.com

310 €

395 €

280 €

ANEMON FUAR 4*

www.anemonhotels.com

325 €

425 €

     295 €

SWISSOTEL IZMIR 5*

www.swissotel.com/izmir

415 €

605 €

     385 €

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Σμύρνη-Αθήνα με απευθείας πτήση της PegasusAirlines.
  • Μεταφορές αεροδρόμιο-ξενοδοχείο και ξενοδοχείο-αεροδρόμιο.
  • Ξενάγηση Σμύρνης.
  • Τρείς (3) διαν/σεις σε ξενοδοχείο της επιλογής σας στη Σμύρνη.
  • Πρωινό καθημερινά στο ξενοδοχείο.
  • Δείπνο καθημερινά στα ξενοδοχεία BLANCA και ANEMONFUAR .
  • Ελληνόφωνο ξεναγό για τις αναφερόμενες ξεναγήσεις .
  • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής ευθύνης.

    Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίου 110€
  • Ό,τι αναφέρεται ως προτεινόμενο ή προαιρετικό.
  • Οι είσοδοι στα μουσεία & στους ιστορικούς-αρχαιολογικούς χώρους.
  • Ολοήμερη εκδρομή Αιβαλί – Πέργαμος 75 €
  • Ολοήμερη Έφεσος - Κιρκιντζέ 80 €
  • Ολοήμερη Βουρλά-Αλάτσατα-Τσεσμέ 99 €

 

Σημείωση: Ελάχιστη συμμετοχή για τις προαιρετικές εκδρομές 6 άτομα.