Skip to main content

Κωνσταντινούπολη - Σμύρνη - Κρουαζιέρα στο Αιγαίο! - 8 μέρες, από 599,00!

Το ταξίδι του φετινού καλοκαιριού!

ΚΩΝ/ΛΗ - ΣΜΥΡΝΗ & ΕΙΔΥΛΛΙΑΚΗ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ στο ΑΙΓΑΙΟ
Bodrum - Κως - Ιος - Σαντορίνη
με το LOUIS CRISTAL

8 ημέρες από 599 !!!

Δωρεάν πακέτο ποτών/αναψυκτικών στην κρουαζιέρα!

 

1η Μέρα. Αναχώρηση από το Ελ. Βενιζέλος με πρωινή απ’ ευθείας πτήση για την Κωνσταντινούπολη. Άφιξη, συνάντηση με τον ξεναγό μας, και ξεκινάμε για την πρώτη γνωριμία μας με την «Πόλη». Πρώτη μας στάση θα είναι στην εκκλησία της Ζωοδόχου Πητής (Μπαλουκλί) με τους τάφους των Πατριαρχών και τον ζωντανό θρύλο με τα μισο-τηγανισμένα ψάρια και την άλωση της Πόλης. Συνεχίζοντας, θα επισκεφθούμε τον Βυζαντινό ιππόδρομο, με τον Χάλκινο Τρίποδα των Δελφών, τη στήλη του Κων/νου Πορφυρογέννητου, και τον Οβελίσκο του Θεοδοσίου, και φυσικά το πανέμορφο αρχιτεκτονικό επίτευγμα και σήμερα μουσείο, την εκκλησία της Αγιάς Σοφιάς. Η ημέρα μας θα τελειώσει φτάνοντας στο ξενοδοχείο μας για τακτοποίηση. Για το απόγευμα, σας προτείνουμε μία βόλτα στο Πέραν και στον πασίγνωστο πεζόδρομο της Ιστικλάλ για να γευθείτε ανατολίτικες λιχουδιές και να εξερευνήσετε τα εκατοντάδες μαγαζιά της.

2η Μέρα. Η σημερινή ημέρα είναι ελεύθερη για τις δικές σας εξορμήσεις και περιηγήσεις. Εναλλακτικά σας προτείνουμε να ακολουθήσετε την προαιρετική μας εκδρομή σε σημαντικά αξιοθέατα της «Πόλης». Θα ξεκινήσουμε οδηγώντας στην παλιά πόλη, όπου θα επισκεφθούμε την πραγματικά επιβλητική Βασιλική Δεξαμενή ή όπως επικράτησε να λέγεται «Υδραγωγείο του Ιουστινιανού». Επόμενη στάση μας θα είναι το Μπλέ Τζαμί, και συνεχίζουμε για το Οθωμανικό ανάκτορο των σουλτάνων Τοπ Καπί, που στεγάζει ένα από τα πλουσιότερα μουσεία του κόσμου με ανεκτίμητης αξίας κοσμήματα και συλλογές. Η ημέρα μας θα τελειώσει με επίσκεψη και ελεύθερο χρόνο στο σκεπαστό παζάρι Καπαλί Τσαρσί, με τα 5000 καταστήματα όπου θα βρείτε ανάμεσα στα άλλα πληθώρα από χρυσαφικά, δερμάτινα, και χαλιά.

3η Μέρα. Μετά το πρωινό μας, θα αφήσουμε το ξενοδοχείο μας και θα κατευθυνθούμε στην Αιγυπτιακή Αγορά (Μισίρ Καρσισί) με τις εκατοντάδες λιχουδιές, βότανα, μπαχαρικά και αρώματα της ανατολής. Συνεχίζοντας θα επισκεφθούμε το Φανάρι, το Ορθόδοξο Πατριαρχείο μας. Aργά το πρωί, θα καταλήξουμε στο αεροδρόμιο για την σύντομη απ’ ευθείας πτήση μας στην Σμύρνη. Με την άφιξή μας στην Σμύρνη, θα συναντηθούμε με τον ξεναγό μας, και ξεκινάμε για την περιήγησή μας στην πολύπαθη πόλη. Θα διασχίσουμε την παραλιακή λεωφόρο, το λιμάνι και τις ακτές όπου τα χνάρια του Ελληνισμού είναι ακόμα ζωντανά στις γραφικές προσόψεις των σπιτιών. Συνεχίζουμε για το Καρατάσι, την καρδιά που άνθισε ο Ελληνισμός, και τον μικρό Γιαλό. Θα δούμε επίσης την πλατεία Κονάκ, την συνοικία του παζαριού, και θα κατευθυνθούμε στα βόρεια της πόλης, στο Κορδελιό με την κεντρική πλατεία με το ρολόι. Τελευταίος μας σταθμός θα είναι το κάστρο της πόλης, το Καντιφέ Καλέ που βρίσκεται στο όρος Πάγος με την πανέμορφη πανοραμική θέα στην πόλη. Αργά το απόγευμα, θα καταλήξουμε στο ξενοδοχείο μας για τακτοποίηση.

4η Μέρα. Ημέρα ελεύθερη η σημερινή για τις δικές σας περιηγήσεις ή την βόλτα στο παζάρι της πόλης. Εναλλακτικά, σας προτείνουμε να μας ακολουθήσετε στην προαιρετική μας ολοήμερη εκδρομή στην Έφεσο, και το Σπίτι της Παναγίας. Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για την πόλη της Αρχαίας Εφέσου, ένα από τα μεγαλύτερα υπαίθρια αρχαιολογικά μουσεία στον κόσμο. Διασχίζοντας την Μαγνησιανή Πύλη, θα επισκεφθούμε την Αγορά, το Ωδείο, την βιβλιοθήκη του Κέλσου, την μαρμαρόστρωτη κεντρική οδό των Κουρητών, την Κρίνη του Τραϊανού, τις κατοικίες των Πατρικίων, το Πρυτανείο, το ναό του Αδριανού, και το μεγάλο Θέατρο. Η ημέρα μας συνεχίζεται οδηγώντας στους πρόποδες του βουνού Bulbul (που σημαίνει καναρίνι), στο σημείο που έχει αναγνωρισθεί ως το «Σπίτι της Παρθένου Μαρίας», ο χώρος δηλαδή στον οποίο έζησε τα τελευταία χρόνια της ζωής της φυγαδευμένη από τον Ιωάννη τον Θεολόγο.

5η Μέρα. Μετά το πρωινό μας θα αφήσουμε το ξενοδοχείο μας και θα μεταφερθούμε στο λιμάνι του Τσεσμέ για να επιβιβαστούμε στο πολυτελές κρουαζιερόπλοιο Louis Cristal για μία πανέμορφη ειδυλλιακή κρουαζιέρα στο Αιγαίο. Σαλπάρουμε, και το βραδάκι θα βρεθούμε στην Αλικαρνασσό (Bodrum) όπου θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε την λαμπερή νυχτερινή ζωή του «Σαν Τροπέ» της Τουρκίας!

6η Μέρα. Νωρίς το πρωί θα φθάσουμε στο νησί του Ιπποκράτη, την πανέμορφή Κω. Ολόκληρη η ημέρα μέχρι τις 18.00 το απόγευμα θα είναι στην διάθεσή σας για να εξερευνήσετε το πανέμορφο νησί. Εναλλακτικά μπορείτε να επιλέξετε μία εκδρομή για να γνωρίσετε το Ασκληπιείο, να διασχίσετε τα παραδοσιακά χωριά όπως την Ζιά ή να μεταφερθείτε με καραβάκι στο ηφαιστειογενές νησάκι της Νισύρου.

7η Μέρα. Νωρίς το πρωί θα φθάσουμε στην Ίο, το πανέμορφο κυκλαδίτικο νησί με τις 33 παραλίες. Εκμεταλλευτείτε το χρόνο σας να γνωρίσετε την πόλη ή ακολουθήστε μία εκδρομή στον πρωτοκυκλαδικό οικισμό του Σκάρκου, την παραλία Μαγγανάρι, τη Χώρα και τον τάφο του Ομήρου στον όρμο Πλακωτό. Το μεσημέρι σαλπάρουμε και πάλι για να βρεθούμε νωρίς το απόγευμα στην μαγευτική Σαντορίνη. Εκμεταλλευτείτε το χρόνο σας ανεβαίνοντας στα Φηρά με το τελεφερίκ ή γιατί όχι με ένα γαϊδουράκι, εξερευνήστε τα πολύχρωμα σοκάκια, θαυμάστε τα «υπόσκαπτα», και ατενίστε την ομορφότερη θέα του Αιγαίου με το ηφαίστειο. Εναλλακτικά ακολουθείστε μία εκδρομή στις ανασκαφές του Ακρωτηρίου, ή την Οία με το μοναδικό ηλιοβασίλεμά της.

8η Μέρα. Το μοναδικό ταξίδι μας τελειώνει σήμερα καθώς θα φθάσουμε το νωρίς το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά όπου θα αποβιβασθούμε μετά το πρωινό μας.


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Η σειρά των ξεναγήσεων στην Κωνσταντινούπολη και την Σμύρνη ενδέχεται να αλλάξει χωρίς όμως να παραλειφθεί καμία επίσκεψη.

 

Τιμές κατ' άτομο:

Αναχωρήσεις

Καμπίνα

2κλινο

1κλινο

3κλινο

Παιδί

25/7, 22/8

Εσωτερική (IC)

€ 599

€ 899

€ 579

€ 380

Εξωτερική (XB)

€ 679

€ 990

€ 639

€ 380

1/8, 15/8

Εσωτερική (IC)

€ 639

€ 920

€ 619

€ 400

Εξωτερική (XB)

€ 699

€ 1010

€ 659

€ 400

 

 Τα ξενοδοχεία μας
Στην Κωνσταντινούπολη    Golden Age 4*
Στην Σμύρνη    Sc Inn Boutique 4*

 

ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ (στις τιμές προαιρετικών περιλαμβάνονται και οι είσοδοι)

 

Προαγορά από την Αθήνα

Αγορά τοπικά στην Τουρκία

Προαιρετική εκδρομή στην Κων/λη (2η μέρα)

€ 55

€ 65

Προαιρετική εκδρομή στην Έφεσο (4η μέρα)

€ 75

€ 85

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΠΡΟΑΓΟΡΑ και των 2 ΕΚΔΡΟΜΩΝ

€ 120

Ν/Α

 

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ΤΚ Αθήνα – Κων/λη και Κων/λη - Σμύρνη
  • Μεταφορές από και προς τα αεροδρόμια
  • Δύο διανυκτερεύσεις στην Κων/λη με πρωινό σε ξενοδοχείο 4*
  • Δύο διανυκτερεύσεις στην Σμύρνη σε ξενοδοχείο 4* με ημιδιατροφή.
  • Ξεναγήσεις περιηγήσεις όπως στο πρόγραμμα
  • Τοπικός Ελληνόφωνος συνοδός/ξεναγός
  • Η κρουαζιέρα σε εσωτερική (IC) ή εξωτερική (XB) με το πολυτελές Louis Cristal με πλήρη διατροφή
  • Πακέτο ποτών/αναψυκτικών καθημερινά για όλη τη διάρκεια της κρουαζιέρας
  • Υπηρεσίες τοπικού αντιπροσώπου
  • Ασφάλεια επαγγελματικής/αστικής ευθύνης

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Γεύματα πέρα των αναφερομένων στα συμπεριλαμβανόμενα
  • Είσοδοι σε χώρους και μουσεία
  • Φόροι αεροδρομίων και λιμενικά τέλη € 220
  • Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό