Skip to main content

ΣΜΥΡΝΗ ΦΕΒ-ΜΑΙΟΣ 4 ΗΜΕΡΕΣ


4 ΜΕΡΕΣ / 3 ΝΥΧΤΕΣ

ΣΜΥΡΝΗ (3) - ΚΟΡΔΕΛΙΟ – ΠΕΡΓΑΜΟΣ – ΑΙΒΑΛΙ –

ΜΟΣΧΟΝΗΣΙΑ – ΕΦΕΣΟΣ - ΚΟΥΣΑΝΤΑΣΙ


Ημέρα 1η : Αθήνα - Σμύρνη

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για τη κοσμοπολίτικη πρωτεύουσα της Μικράς Ασίας, λίκνο της  Ιωνικής τέχνης με  έντονες επιρροές από αρκετούς πολιτισμούς. Άφιξη στο αεροδρόμιο του Μεντερές και ξεκινάμε τη γνωριμία μας με τη πολύπαθη και θρυλική Σμύρνη. Καθώς οδεύουμε προς το κέντρο της πόλης θα διασχίσουμε τη παραλιακή λεωφόρο όπου θα θαυμάσουμε τις ακτές και το λιμάνι που περιτριγυρίζονται από γραφικές προσόψεις σπιτιών που αποδεικνύουν ότι ο Ελληνισμός έχει περάσει από εδώ και έχει αφήσει ανεξίτηλες τις μνήμες του. Πρώτη μας στάση το Κορδέλιο (Καρσίγιακα), η κεντρική πλατεία με το ρολόι καθώς και η συνοικία του παζαριού Κονάκ. Επόμενος μας σταθμός είναι το νέο λιμάνι των πρώην φραγκομαχαλάδων. Συνέχεια έχει η καρδιά που άνθισε ο Ελληνισμός στη Σμύρνη, το Καράτασι και Μικρός Γιαλός όπου θα έχουμε τη δυνατότητα για ένα περίπατο στα σοκάκια της πόλης. Στη συνέχεια επίσκεψη στο κάστρο της πόλης το Καντιφέ Καλέ, όπου βρίσκεται στο όρος Πάγος χτισμένο τον 4ο π.Χ. αιώνα από τον Λυσίμαχο. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε μια πανοραμική άποψη της πόλης. Τέλος θα επισκεφθούμε την Ελληνιστική-Ρωμαική Αγορά η οποία χτίστηκε την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Μεταφορά στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

Ημέρα 2η : Σμύρνη – Πέργαμος – Αιβαλί 70 χλμ

Πρωινό και σήμερα θα αναχωρήσουμε βόρεια προς το θρυλικό αρχαιολογικό χώρο της Περγάμου. Ξενάγηση στη διάσημη Κόκκινη Βασιλική, μία από τις 7 αρχαιότερες εκκλησίες του κόσμου. Εδώ θα δούμε τη βάση του Βωμού του Δία, το Τέμπλο της Αθηνάς και τα ερείπια του ναού του Διονύσου. Επίσης θα δούμε το Ασκληπιείο αφιερωμένο στο θεό της Υγείας το οποίο και αυτό θεωρείται ένα από τα αρχαιότερα νοσοκομεία του κόσμου. Επόμενη μας στάση είναι το Αιβαλί και τα Μοσχονήσια. Το Αϊβαλί ή αλλιώς Κυδωνιές υπήρξε μαζί με άλλες παρακείμενες πόλεις και χωριά ένα από τα πιο ιστορικά κέντρα του Ελληνισμού στη Μικρά Ασία. Εκεί θα επισκεφθούμε την Εκκλησία των ταξιαρχών. Η πόλη, αποτέλεσε σύμβολο της προσφυγιάς του 1922. Σήμερα είναι ένα αναπτυσσόμενο αστικό κέντρο, το οποίο διατηρεί ακόμα αρκετά από τα ελληνικά του στοιχεία. Χαρακτηριστικός είναι ο ωραίος αιγιαλός στο μυχό του που λεγόταν "Φάληρο", με ωραία λουτρά, καθώς και το προάστιο "Γενιτσαροχώρι" με τους εσωτερικούς λιμένες Αγιά Παρασκευή και Πασά-λιμάνι. Το απόγευμα αναχώρηση για Σμύρνη. Το βράδυ σας προτείνουμε να περπατήσετε τη παραλιακή της πόλης και να ανακαλύψετε τα μυστικά γεύσεων και διασκέδασης αυτής της πόλης. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.

 

Ημέρα 3η : Σμύρνη – Έφεσος – Κιρκιτζέ – Κουσάντασι 40 χλμ

Πρωινό και αναχώρηση νότια της Σμύρνης στην πιο καλοδιατηρημένη αρχαία πολιτεία της Εφέσου, ανάμεσα στα οποία βρίσκεται ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου, ο Ναός της Αρτέμιδος. Θα διαβούμε την οδό των Κουρητών και θα θαυμάσουμε τη βιβλιοθήκη του Κέλσιου, πραγματικό κόσμημα της Αρχαιοελληνικής περιόδου. Μεταξύ άλλων θα δούμε το Πρυτανείο, το Ναό του Δομητιανού, το μνημείο του Μέμμιου και τη κρήνη του Τραϊανού. Στη συνέχεια ακολουθεί επίσκεψη στο σπίτι στο οποίο μεταξύ του 37 μ.Χ. και 45 μ.Χ., ο Απόστολος Ιωάννης έφερε την Παναγιά. Θα βρεθούμε στο μέρος στο οποίο η Παρθένος Μαρία έζησε τα τελευταία χρόνια της ζωής της και ολοκληρώνοντας την επίσκεψή μας θα πάρουμε άγιασμα από τις κρήνες που βρίσκονται στο χώρο. Συνεχίζουμε για το χωριό Κιρκιτζέ, γνωστό κι από το μυθιστόρημα της Διδώς Σωτηρίου «Ματωμένα Χώματα» που χαρακτηρίστηκε ως το βιβλίο της σύγχρονης Μικρασιατικής εξόδου.


Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το Κουσάντασι όπου θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε μια βόλτα στη προβλήτα του λιμανιού και στο κέντρο της πόλης. Στάση για προαιρετικό φαγητό και καφέ στα τοπικά μαγαζιά της πόλης. Μεταξύ άλλων θα επισκεφθούμε το νησί των Περιστεριών, το Καραβάν Σαράι Okuz Mehmet Pasa, τη Παλιά πόλη και το Σκεπαστό της Παζάρι. Αναχώρηση για τη Σμύρνη . Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.

 

Ημέρα 4η : Σμύρνη - Αθήνα

Πρωινό και μεταφορά στο αεροδρόμιο όπου θα πάρουμε τη πτήση επιστροφής για Αθήνα. Άφιξη στην Αθήνα γεμάτοι όμορφες μνήμες ενός ένδοξου παρελθόντος.

ΤΕΛΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Περιλαμβάνονται:

-          Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσεως

-          Διαμονή και διατροφή ως αναφέρονται στον αναλυτικό τιμοκατάλογο

-          Μεταφορές από και προς αεροδρόμια/ξενοδοχεία

-          Περιηγήσεις/ εκδρομές ως αναφέρονται ανωτέρω

-          Έμπειρος ελληνόφωνος αρχηγός συνοδός

-          Τοπικοί ξεναγοί

-          Υπηρεσίες τοπικού αντιπροσώπου

-          Ασφάλεια αστικής ευθύνης

-          Ενημερωτικά έντυπα

 

Δεν Περιλαμβάνονται:

-          Φόροι αεροδρομίου

-          Είσοδοι σε μουσεία / μνημεία

-          Φιλοδωρήματα

-          Ποτά και αναψυκτικά κατά τα συμπεριλαμβανόμενα γεύματα

-          Οτιδήποτε προαιρετικά προτείνετε ή συνιστάται και δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

2ΚΛΙΝΟ

1ΚΛΙΝΟ

ΠΤΗΣΕΙΣ

ΦΟΡΟΙ

22/2 & 15,22/3 & 5,12,19,26/4 & 3,10/5

AKSAN 4*

250

50

PEGASUS

AIRLINES

100

YILDIZHAN 4*SUP

315

100

MOVENPICK 5*

340

120

Οι τιμές είναι υπολογισμένες κατά άτομο σε €