Skip to main content

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΠΟΝΤΟ

 

 Σμύρνη, Τραπεζούντα, Κερασούντα, Σαμσούντα, Αμασεία...

Αναχωρήσεις  13/06, 4, 18 & 25/07, 15/08

8 μέρες αεροπορικώς

ΑΠΟ 699,00 ΤΟ ΑΤΟΜΟ

Ένα γοητευτικό ταξίδι, με έντονους συναισθηματικούς προσανατολισμούς, μια μοναδική ευκαιρία να γνωρίσετε ένα καταπράσινο τόπο με απίστευτη ιστορία, που αφήνει έκπληκτο και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη.

 

Μέρα:
Αθήνα - Σμύρνη - Τραπεζούντα
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος στις 11:00 και πτήση προς Σμύρνη (στις 13:00). Μετά από διαδρομή 45' άφιξη στο αεροδρόμιο Adnan Menderes και στη συνέχεια πτήση για την Τραπεζουντα. (15:15 – 17:00).Μεταφορά στο ξενοδοχείο, δείπνο.
Μέρα:
Τραπεζούντα
Θα απολαύσουμε το πρωινό μας! Αμέσως μετά θα αναχωρήσουμε για τις διαδρομές μας στη Τραπεζούντα. Η μεγάλη παραλιακή λεωφόρος θα μας οδηγήσει στη περιοχή της Δαφνούντας, δίπλα στο λιμάνι. Ξεχωρίζει το κτίριο του 'Φροντιστηρίου της Τραπεζούντας' που μέχρι σήμερα είναι εκπαιδευτικό ίδρυμα. Θα μας εντυπωσιάσει το υπερσύχρονο εμπορικό κέντρο FORUM TRABZON με απίστευτη ποικιλία καταστημάτων και χώρων αναψυχής. Θα περπατήσουμε προς το τέμενος και μαυσωλείο της Γκιούλ Μπαχάρ Χατούν (Gulbahar Camii). Η ανάδειξη των τειχών της πόλης, οι νέες εγκαταστάσεις και τα πάρκα θα μας γοητεύσουν παρουσιάζοντάς μας την εικόνα της Παλαιάς Πόλης. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στη κεντρική αγορά και τους πεζοδρόμους του Ουζούν (Uzun) και του Μάρας. Θα δοκιμάσετε τα φημισμένα στους ντόπιους γλυκίσματα του Κιλίτσογλου (Kilicoglou) και το χαρακτηριστικό ΜΠΕΤΟΝ ΧΑΛΒΑ (!), θα πιείτε το ρόφημα σας, σε ένα από τα καφέ και θα περπατήσετε σε κάθε γωνιά της πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο.
Μέρα:
Τραπεζούντα - Παναγία Σουμελά
Πρωινό και θα ξεκινήσουμε τη διαδρομή μας από την Αγία Σοφία της Τραπεζούντας. Αμέσως μετά πορεία προς το περίφημο όρος Μελά και το θρυλικό Μοναστήρι της Παναγίας. Η απόσταση που θα διανύσουμε είναι εκπληκτική, δίνοντας στον επισκέπτη την εικόνα της φύσης με το φαράγγι, τον ποταμό Πυξίτη, πυκνά δάση, την κωμόπολη σήμερα της Ματσούκας και τέλος τον Εθνικό Δρυμό που συμπεριλαμβάνει το Μοναστήρι. Θα ξεναγηθούμε στο χώρο που πραγματικά, συγκινεί και τον πιο αδιάφορο επισκέπτη. Μετά τη περιήγηση μας, στα κελιά των μοναχών, τους κοινόχρηστους χώρους και αφού θαυμάσουμε τις τοιχογραφίες θα επιστρέψουμε στη Τραπεζούντα, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στο υπερσύγχρονο εμπορικό κέντρο FORUM. Επιστροφή στο ξενοδοχείο αργά το απόγευμα, δείπνο, διανυκτέρευση.
Μέρα:
Τραπεζούντα – Κερασούντα – Κοτυώρα - Φάτσα – Σαμσούντα (346 χλμ.)
Μετά το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε για μια εξαιρετική διαδρομή στο μεγάλο παραθαλάσσιο δρόμο που ενώνει όλες τις μεγάλες πόλεις που "βρέχονται" από τη Μαύρη Θάλασσα. Θα επισκεφθούμε δυο σπουδαία σημεία – κέντρα ελληνισμού την Κερασούντα και τα Κοτυώρα και όπου θα θαυμάσουμε τα εναπομείναντα σπουδαία μνημεία, τις γραφικές γειτονιές και τις εκκλησιές του Αγ. Νικόλαου και το Ναό της Υπαπαντής, αντίστοιχα. Αμέσως μετά προσπερνώντας την πόλη Φάτσα, την αρχαία Οινόη και τα Θεμισκυρά. Άφιξη αργά το απόγευμα στη περίφημη Σαμσούντα. Δείπνο, διανυκτέρευση.
Μέρα:
Σαμσούντα – Αμασεία – Σαμσούντα (130 χλμ.)
Πρωινό και θα ξεκινήσουμε την ημερήσια εκδρομή μας στην πανέμορφη και γραφικότατη πόλη της Αμάσειας. Ακριβώς απέναντι στη βόρεια όχθη του Ίρη ποταμού, υψώνονται οι βασιλικοί λαξευμένοι τάφοι των Μιθριδατών, το ιστορικό κάστρο και τα τείχη της πόλης. Σε αυτό το βόρειο τμήμα της πόλης ήταν η συνοικία των Ελλήνων και των Αρμενίων της Αμάσειας. Αργά το απόγευμα επιστροφή στη Σαμσούντα. Δείπνο.
Μέρα:
Σαμσούντα – Σμύρνη
Μετά το πρωινό πανοραμική ξενάγηση της Σαμσούντας θα δούμε την συνοικία της Αγ. Τριάδας και τις παλαιές οικίες των εύπορων έμπορων της εποχής. Το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση προς Σμύρνη. (17:15-18:15). Άφιξη, μεταφορά στο ξενοδοχείο. Δείπνο
Μέρα:
Σμύρνη (ξενάγηση πόλης)
Μετά το πρωινό μας μια πρώτη γνωριμία με τη θρυλική πόλη. Θα κινηθούμε προς την ευρύτερη παραλιακή ζώνη από τα βόρεια προς τα ανατολικά με μέτωπο τη παραλιακή γραμμή της μεγαλούπολης. Η διαδρομή μας θα ξεκινήσει από το Κορδελιό και τη "Σκάλα του Παπά" (σήμερα περιοχή Κarsiyaka) θα προσπεράσουμε το νέο λιμάνι και θα ολοκληρώσουμε τη πορεία μας στο Καράτασι και Μικρό Γιαλό, ένα πλήθος αναμνήσεων, μια ιστορική αναδρομή και μια εικόνα που θα μας γοητεύσει. Ελεύθερος χρόνος στην παραδοσιακή αγορά της Σμύρνης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο.
Μέρα: 
Σμύρνη – Αθήνα
Πρωινό και αναχώρηση προς το αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής στην Αθήνα.
Τιμή κατ' άτομο με πούλμαν με ημιδιατροφή
Αναχωρήσεις 30 Μαΐου, 13 Ιουνίου, 4, 18 & 25 Ιουλίου, 15 Αυγούστου, 8 μέρες
Δίκλινο699
Μονόκλινο910
Περιλαμβάνονται:
Αεροπορικά εισιτήρια με την Pegasus airlines Αθήνα / Σμύρνη – Τραπεζούντα – Σαμσούντα -Σμύρνη / Αθήνα.
Επτά διανυκτερεύσεις με πρωινό και δείπνο καθημερινά 
Αναλυτικά: • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στη Τραπεζούντα σε ξενοδοχείο 4* • Δυο (2) διανυκτερεύσεις στην Σαμσούντα σε ξενοδοχείο 4* • Δυο (2) διανυκτερεύσεις στη Σμύρνη σε ξενοδοχείο 4*
Όλες οι εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
Ελληνόφωνος διπλωματούχος ξεναγός
Ασφάλεια Αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική για τους εκδρομείς έως 75 ετών
ΦΠΑ
Δεν περιλαμβάνονται:
Φόροι αεροδρομίων € 95
Ποτά στα δείπνα
Εισιτήρια εισόδου στα μουσεία – αρχαιολογικούς χώρους σύμφωνα με το πρόγραμμα
Φιλοδωρήματα
Προαιρετικές ενέργειες που δεν αναφέρονται στο πρόγραμ