Skip to main content

ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2021 απο 535,00

6 ΗΜΕΡΕΣ  με πτήσεις TURKISH AIRLINES  22-27/12/2021  

                                                                           

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

1η μέρα

Πτήση για Καισάρεια μέσω Κωνσταντινούπολης-Καισάρεια-Άβανος

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και αναχώρηση για Καισάρεια μέσω Κωνσταντινουπόλεως. Άφιξη στην Καισάρεια και μεταφορά στην πρωτεύουσα των περίτεχνων κεραμικών, την Άβανο, δίπλα από τον Άλυ ποταμό. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στην Άβανο. Δείπνο εντός ξενοδοχείου. Διανυκτέρευση.

 

2η μέρα

Άβανος-Μουταλάσκη-Καισάρεια-Άβανος

Πρόγευμα και εν συνεχεία θα μεταβούμε στο προάστιο Μουταλάσκη, πατρίδα του Αγίου Σάββα και γενέτειρα του Ωνάση. Συνεχίζουμε προς το κέντρο της Καισάρειας όπου θα θαυμάσουμε πανοραμικά τα κυριότερα αξιοθέατα της πόλης και ελεύθερος χρόνος στο ιστορικό κέντρο και την παραδοσιακή αγορά όπου μπορείτε να γευτείτε τον περίφημο τοπικό παστουρμά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στην Άβανο . Δείπνο εντός ξενοδοχείου. Διανυκτέρευση.

 

3η μέρα

Κόραμα-Πασάμπαγ-Ζέλβε-Κοιλάδα Ντέβρεντ-Ουτσχισάρ-Άβανος

Πρόγευμα και ξεκινάμε την σημερινή μας ξενάγηση στην γειτονική κοιλάδα του Κοράματος με τις υπόσκαφες εκκλησίες με τα έντονα παλαιοχριστιανικά στοιχεία και τις καλοδιατηρημένες αγιογραφίες που χρονολογούνται από τον 9ο-13ο αιώνα. Θα συνεχίσουμε για την κοιλάδα Πασάμπαγ όπου θα θαυμάσουμε τους ομορφότερους σχηματισμούς της Καππαδοκίας τις οποίες οι ντόπιοι ονομάζουν «Νεραιδοκαμινάδες». Στην συνέχεια θα επισκεφτούμε τον οικισμό της Ζέλβης μια πραγματικά νεκρή πόλη.  Στην συνέχεια αναχωρούμε για την κοιλάδα Ντέβρεντ όπου θα θαυμάσουμε τους ωραιότερους σχηματισμούς της Καππαδοκίας. Θα κάνουμε στάση στον οικισμό Ουτσχισάρ με το κάστρο, τα υπόσκαφα σπίτια και τα εργαστήρια μικρογλυπτικής. Ελεύθερος χρόνος, επιστροφή στην Άβανο όπου θα επισκεφθούμε το μουσείο Κεραμικών και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτα. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας στην Άβανο. Δείπνο εντός ξενοδοχείου. Διανυκτέρευση.

 

4η μέρα

Μαλακοπή-Φαράγγι Περιστρέματος (πανοραμικά)-Καρβάλη-Ορτάχισαρ

ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΒΟΛΤΑ ( ΕΞΟΔΑ ΑΤΟΜΙΚΑ ) ΜΕ ΤΑ ΑΕΡΟΣΤΑΤΑ ΝΩΡΙΣ ΤΟ ΠΡΩΙ .Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την περίφημη υπόγεια Πολιτεία της Μαλακοπής , Ντερίνκουγιου στα τούρκικα που σημαίνει βαθιά πηγή. Λαξευμένη σε πορώδη πέτρα ηφαιστειακής προέλευσης, η οργάνωση της ζωής σε αυτήν την πολιτεία βάθους 80 μέτρων ήταν εκπληκτική. Εξωτερικά θα θαυμάσουμε τον περίλαμπρο ναό της Ελληνικής κοινότητας του οικισμού, την εκκλησία των Αγ. Θεοδώρων.  Στην συνέχεια θα θαυμάσουμε πανοραμικά το φαράγγι του Περιστρέματος, ένα θαύμα της φύσης όπου ήδη από τον 4ο αιώνα είχε ξεκινήσει ο μοναχικός βίος. Το απόγευμα θα επισκεφτούμε τον παλαιό ελληνικό οικισμό της Καρβάλης με τον Ιερό Ναό του Αγ. Γρηγορίου, σήμερα τέμενος, όπου βρίσκεται το  τέμπλο που δώρισε ο Τσάρος Νικόλαος. Ελεύθερος χρόνος στον παλαιό οικισμό. Επιστρέφοντας θα κάνουμε μία στάση στον οικισμό Ορτάχισαρ για να θαυμάσουμε το γραφικό κάστρο του οικισμού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στην Άβανο. Δείπνο εντός ξενοδοχείου. Διανυκτέρευση.

 

5η μέρα

Τσαβούσιν-Σινασός-Γκόρεμε (οικισμός)-Περιστρεφόμενοι Δερβίσιδες

Μετά το πρόγευμα θα κάνουμε μια στάση στο χωριό Τσαβούσιν γενέτειρα του αυτοκράτορα Νικηφόρου Φωκά όπου θα θαυμάσουμε μια από τις ωραιότερες λαξευτές εκκλησίες της περιοχής. Συνεχίζουμε για την Σινασό μια από τις ομορφότερες κωμοπόλεις των Ελλήνων της περιοχής. Μεταξύ των αρχοντικών, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το σπίτι του Ρίζου με τις σπουδαίες οροφογραφίες και την εκκλησία των Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης τον πιο καλοδιατηρημένο ναό της περιοχής. Εν συνεχεία αναχωρούμε για την υπόσκαφη πόλη του Γκόρεμε φημισμένη για τα υφαντουργία χαλιών της όπου θα έχουμε ελεύθερο απόγευμα. Στην συνέχεια θα παρακολουθήσουμε το μοναδικό θέαμα της τελετής του χορού των περιστρεφόμενων δερβίσηδων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στην Άβανο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

6η μέρα

Προκόπι-Αραβησσός-Κοιλάδα Ρόδων-Αεροδρόμιο Καισάρειας -Πτήση επιστροφής μέσω Κωνσταντινούπολης στην Αθήνα

Πρόγευμα και συνεχίζουμε στην πόλη του Προκοπίου με έντονο παλαιά το  Ελληνικό στοιχείο όπου θα αναρριχηθούμε στον Πέτρινο λόφο όπου θα προσκυνήσουμε τον τόπο όπου εκοιμήθει ο Αγ. Ιωάννης  ο Ρώσος. Συνεχίζουμε με την Αραβησσό όπου θα επισκεφτούμε τον μεγαλοπρεπή ναό του Αγ. Δημητρίου στην παλαιά Ελληνική γειτονιά του οικισμού. Στην συνέχεια θα μεταβούμε  στην κοιλάδα των Ρόδων για να ξεναγηθούμε στον λαξευτό ναό του Αγ. Ιωάννη με τα μοναδικά φρέσκα του 12ου αιώνα. Μεταφορά στο αεροδρόμιο της Καισάρειας για τη πτήση μας για Αθήνα μέσω Κωνσταντινουπόλεως.

                              

Σημειώσεις:

Το πρόγραμμα μπορεί να εκτελεστεί με διαφορετική σειρά χωρίς παραλήψεις εάν κριθεί απαραίτητο για την καλύτερη διεξαγωγή του.

Διαβατήριο ή ταυτότητα νέου τύπου απαραίτητα.

ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΟΥΣ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΩΝ :  

ΠΡΕΠΕΙ ΤΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΣΑΣ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 6 ΜΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ.

  

 

Τιμοκατάλογος

Οι τιμές είναι κατ’ άτομο σε ευρώ      

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΕΚΔΡΟΜΗΣ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

ΠΤΗΣΕΙΣ

ΤΙΜΗ ΑΤΟΜΟΥ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ

ΤΙΜΗ ΑΤΟΜΟΥ ΣΕ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ

ΠΑΙΔΙ

 ΕΩΣ 12 ΕΤΩΝ

ΦΟΡΟΙ

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

 
 

22-27/12/2021

6HM

SUHAN HOTEL AVANOS 5*  

ή παρόμοιο

TURKISH

AIRLINES

535 €

600 €

445 €

185 €

 

ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ

 

   

 

Περιλαμβάνονται :

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσεως ΑΘΗΝΑ-ΚΩΝ/ΠΟΛΗ-ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ & ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ-ΚΩΝ/ΠΟΛΗ-ΑΘΗΝΑ με πτήσεις της Turkish Airlines
  • Κόστος αποσκευής 20 κιλά ανά άτομο.
  • Διαμονή ( 5 διανυκτερεύσεις ) στο HOTEL SUHAN 5* στη Άβανο https://suhankapadokya.com/ ή παρόμοιο
  • Μπουφέ πρόγευμα καθημερινά
  • 05 δείπνα εντός ξενοδοχείου
  • Show με χορό των περιστρεφόμενων Δερβίσηδων
  • Μεταφορές , εκδρομές/ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα με ελληνόφωνο ξεναγό / συνοδό στην Καππαδοκία
  • Ασφάλιση Επαγγελματικής Αστικής Ευθύνης & Ταξιδιωτική Ασφάλιση για τους εκδρομείς έως 75 ετών.

         Η Ασφάλιση για έξοδα καραντίνας λόγω covid-19 ισχύει για εκδρομείς έως 70 ετών.  

Δεν Περιλαμβάνονται :

  • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων ( € 185 ανά άτομο ).
  • Είσοδοι σε μουσεία και στους επισκεπτόμενους αρχαιολογικούς χώρους.
  • Αχθοφορικά και φιλοδωρήματα.
  • Ποτά κατά την διάρκεια των δείπνων
  • Ότι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

 

ΠΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

ΑΠΟ/ΠΡΟΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΠΤΗΣΗΣ

ΠΤΗΣΗ

ΩΡΕΣ ΠΤΗΣΕΩΝ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΠΤΗΣΗΣ

ΑΠΟ/ΠΡΟΣ

ΠΤΗΣΗ

ΩΡΕΣ ΠΤΗΣΕΩΝ

6 ΗΜΕΡΕΣ

22-27/12/21

Αθήνα-Κων/πολη

22/12/2021

ΤΚ 1846

10:05-12:40

22/12/2021

Κων/πολη-Καισάρεια

ΤΚ 2012

14:55-16:05

Καισάρεια-Κων/πολη

27/12/2021

ΤΚ 2013

16:55-18:20

27/12/2021

Κων/πολη-Αθήνα

ΤΚ 1843

19:40-20:05