Skip to main content

ΣΜΥΡΝΗ ΠΑΣΧΑ & ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ από 350.00

Έφεσος, Κιρκιντζέ, Βουρλά, Αλάτσατα, Τσεσμές (Παμούκαλε, Ιεράπολη)

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 27Απριλίου    4μέρες
                      30 Απριλίου   5 μέρες

1η μέρα: Αθήνα - Σμύρνη, Ξενάγηση
Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση για Σμύρνη, μία πόλη στην οποία ο πολυπολιτισμικός χαρακτήρας του παρελθόντος της είναι εμφανής  ακόμα και σήμερα. Φθάνοντας, θα ξεκινήσουμε τη γνωριμία μας με το τρίτο μεγαλύτερο λιμάνι της Τουρκίας και τον τόπο όπου γεννήθηκε ένα από τα πιο σημαντικά είδη αστικού τραγουδιού, το Ρεμπέτικο. Θα δούμε το ύψους 58 μέτρων ιστορικό ασανσέρ, που κατασκευάστηκε το 1907 για την εξυπηρέτηση των κατοίκων της Άνω συνοικίας και θα μεταβούμε στην πλατεία του Κονάκ με τον Πύργο του Ρολογιού - σύμβολο της πόλης. Συνεχίζουμε για το πολυτελές Κορδελιό με τον όμορφο εμπορικό πεζόδρομο, τη σύγχρονη "Μπλε Πόλη" (Mavi Sehir) και τον Αγγλικό σιδηροδρομικό σταθμό του Αϊδινίου. Περνώντας από το παλιό Στάδιο του Πανιωνίου στην Πούντα, θα καταλήξουμε στην προκυμαία. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: Σμύρνη - Έφεσος - Κιρκιντζέ - Σμύρνη
Σήμερα θα αναχωρήσουμε για την καλύτερα διατηρημένη πόλη της Μικράς Ασίας, την Έφεσο. Ο άφθονος χρόνος που έχουμε στη διάθεσή μας, μας επιτρέπει τη συστηματική παρατήρηση των σπουδαίων μνημείων, ανάμεσα στα οποία βρίσκεται και ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου, ο ναός της Αρτέμιδος. Επίσκεψη στο σπίτι στο οποίο ο Απόστολος Ιωάννης έφερε την Παναγία, ανάμεσα στα έτη 37 και 45 μ.Χ. Θα βρεθούμε στο μέρος όπου η Παρθένος Μαρία έζησε τα τελευταία χρόνια της ζωής της και ολοκληρώνοντας την επίσκεψή μας, θα πάρουμε αγίασμα από τις κρήνες που βρίσκονται στον χώρο. Συνεχίζουμε για το χωριό Κιρκιντζέ, γνωστό και από το μυθιστόρημα της Διδώς Σωτηρίου "Ματωμένα Χώματα". Βόλτα στο γραφικό χωριό με την μοναδική αρχιτεκτονική και τα παραδοσιακά σπίτια και επιστροφή στη Σμύρνη αργά το απόγευμα. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: Σμύρνη - Παμούκαλε - Ιεράπολη - Σμύρνη (Προαιρετική εκδρομή)
Για τη σημερινή μέρα έχουμε προγραμματίσει μια ημερήσια προαιρετική εκδρομή στο Παμούκαλε, το Φρούριο του Βαμβακιού, όπου τα ιαματικά λουτρά τα οποία βρίσκονται σε ένα κατάλευκο σκηνικό από τρακεντίνη, εύκολα δικαιολογούν το όνομά του. Πρόκειται για ένα από τα θαυμαστά τουριστικά κέντρα της Τουρκίας, μια και λόγω των θεραπευτικών ιδιοτήτων των θερμών πηγών του με τα ασβεστούχα άλατα, ήδη από την αρχαιότητα συνέρρεε εδώ πολύς κόσμος. Θα συνεχίσουμε για την Ιεράπολη του θεού Απόλλωνα, όπου κατά την ξενάγησή μας θα δούμε την αγορά, τα λουτρά, τη νεκρόπολη και το αρχαίο θέατρο. Θα δούμε επίσης "το μαρτύριο του Φιλίππου", ένα ιερό αφιερωμένο στον Απόστολο. ο οποίος μαρτύρησε εκεί την εποχή του Δομητιανού. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: Σμύρνη - Βουρλά - Αλάτσατα - Τσεσμές - Σμύρνη
Σήμερα θα ακολουθήσουμε μια πανέμορφη διαδρομή στα παράλια της Μικράς Ασίας. Θα γνωρίσουμε παλιά ελληνικά χωριά και κωμοπόλεις, όπως τα Βουρλά, με το σπίτι του μεγάλου εθνικού μας ποιητή Γιώργου Σεφέρη, για τα οποία είχε γράψει "Τα Βουρλά ήταν για μένα ο μόνος τόπος που και τώρα ακόμη, μπορώ να ονομάζω πατρίδα, ο τόπος όπου βλάστησαν τα παιδικά μου χρόνια".  Στη συνέχεια θα βρεθούμε στα πανέμορφα Αλάτσατα (σπουδαίο αναπαλαιωμένο οικιστικό παράδειγμα).   Θα μας συγκλονίσει η ανεπανάληπτη φυσιολατρική εικόνα, τα περιβόλια, οι εκπληκτικές παραδοσιακές κατοικίες και η ηρεμία του τοπίου. Θα ολοκληρώσουμε τη διαδρομή μας στον πανέμορφο Τσεσμέ, σπουδαίο λιμάνι με άπειρες επιλογές διατροφής και αγορών. Επιστροφή στη Σμύρνη αργά το απόγευμα. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: Σμύρνη - Αθήνα
Πρωινό ελεύθερο για να επισκεφθείτε το πολύβουο παζάρι της Σμύρνης, το Κεμέραλτι, όπου βρίσκεται η παλιά Οθωμανική γειτονιά της πόλης, με δαιδαλώδη σοκάκια, παλιά οθωμανικά σπίτια και ένα αναστηλωμένο χάνι του 18ου αιώνα. Αξίζει επίσης να περιπλανηθείτε στα γραφικά σοκάκια του Alsancak και να πιείτε το ρόφημά σας σε ένα από τα πολλά καφέ και εστιατόρια που βρίσκονται στην παραλία της Σμύρνης (μία όμορφη ζώνη περιπάτου που εκτείνεται από το Alsancak έως το παλιό τελωνείο, που σήμερα έχει μετατραπεί σε σύγχρονο εμπορικό κέντρο - Konak Pier). Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής.

Σημειώσεις:

  • Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι
  • Στο τετραήμερο πρόγραμμα δεν περιλαμβάνεται η 4η μέρα
  • Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 27 Απριλίου   4μέρες
                      30 Απριλίου   5 μέρες

                                                MOVENPICK 5*                 SWISSOTEL 5*
                                              4 μέρες    5 μέρες           4 μέρες     5 μέρες
Τιμή κατ΄ άτομο
Δίκλινο                                       350         430                 370              450
3ο άτομο έως 12 ετών               255         295                 255              295
Μονόκλινο                                 500          630                520               650
Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων: € 145

Οι παραπάνω τιμές περιλαμβάνουν έκπτωση 50 €/άτομο και ισχύουν για περιορισμένο αριθμό θέσεων

 

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια για ΑΘΗΝΑ-ΣΜΥΡΝΗ-ΑΘΗΝΑ με ELLINAIR
  • Μεταφορές με κλιματιζόμενο τουριστικό λεωφορείο
  • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 5* με πρωινό
  • Τρία (3) δείπνα στο ξενοδοχείο
  • Περιηγήσεις, ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική για τους εκδρομείς έως 75 ετών
  • ΦΠΑ

Δεν Περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων
  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά
  • Είσοδοι σε μουσεία και διάφορα αξιοθέατα
  • Ό,τι αναγράφεται ως προαιρετικό και οτιδήποτε δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα