Skip to main content

Καππαδοκία Πάσχα, Άγιο Πνεύμα 2019 από 595.00

ΑΝΑΧ.: 26 Απριλίου , 13 Ιουνίου
5 μέρες

1η μέρα: Αθήνα - Καισάρεια - Μουταλάσκη - Σινασός 
Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση για την Καισάρεια με TurkishAirlines μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη στην Καισάρεια και περιήγηση στην πόλη. Θα μεταβούμε αρχικά στο προάστιο Μουταλάσκη, πατρίδα του Αγίου Σάββα και τόπος καταγωγής της οικογένειας Ωνάση. Συνεχίζουμε προς το κέντρο της Καισάρειας, όπου θα θαυμάσουμε πανοραμικά τα κυριότερα αξιοθέατά της. Χρόνος ελεύθερος στο ιστορικό κέντρο και την παραδοσιακή αγορά, όπου μπορείτε να γευθείτε τον περίφημο τοπικό παστουρμά. Εν συνεχεία θα μεταβούμε στην Σινασό (σήμερα Μουσταφά-πασά/Mustafapaşa), μια από τις άλλοτε ακμάζουσες όμορφες ελληνικές κωμοπόλεις της περιοχής. Μεταξύ των αρχοντικών, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το σπίτι του Ρίζου με τις σπουδαίες οροφογραφίες της και η εκκλησία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, ο πιο καλοδιατηρημένος ναός της περιοχής. Μεταφορά στο ξενοδοχείο. Δείπνο εντός του ξενοδοχείου. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: Σινασός - Κόραμα - Πασάμπαγκ - Άβανος - Ούτσχισαρ - Σινασός 
Πρώτος σταθμός της σημερινής μας ξενάγησης θα είναι στην γειτονική κοιλάδα Κόραμα (Göreme) με τις υπόσκαφες εκκλησίες που έχουν έντονα παλαιοχριστιανικά στοιχεία και καλοδιατηρημένες αγιογραφίες 9ου-13ου αιώνα. Θα συνεχίσουμε για την κοιλάδα Πασάμπαγκ (Paşabağ), όπου θα θαυμάσουμε τους ομορφότερους σχηματισμούς της Καππαδοκίας, τους οποίους οι ντόπιοι ονομάζουν "Νεραϊδοκαμινάδες". Συνεχίζουμε για την πρωτεύουσα των περίτεχνων κεραμικών, την Άβανο, που είναι κτισμένη στις όχθες του Κιζίλ Ιρμάκ (Κόκκινος ποταμός, ο Άλυς των αρχαίων), όπου θα επισκεφθούμε το μουσείο Κεραμικών και θα έχουμε χρόνο ελεύθερο για βόλτα. Στη συνέχεια θα σταματήσουμε στον οικισμό Ουτσχισάρ (Uçhisar) με το κάστρο, τα υπόσκαφα σπίτια και τα εργαστήρια μικρογλυπτικής. Ελεύθερος χρόνος και επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο εντός του ξενοδοχείου. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: Σινασός - Μαλακοπή - Φαράγγι Περιστρέματος - Καρβάλη - Ορτάχισαρ - Σινασός
ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΒΟΛΤΑ ΜΕ ΑΕΡΟΣΤΑΤΑ ΝΩΡΙΣ ΤΟ ΠΡΩΙ.Αναχώρηση για την περίφημη υπόγεια πολιτεία της Μαλακοπής, Ντερίνκουγιου (Derinkuyu) στα τούρκικα, που σημαίνει "βαθιά πηγή". Λαξευμένη σε πορώδη πέτρα ηφαιστειακής προέλευσης, η οργάνωση της ζωής σε αυτήν την βάθους 80 μέτρων υπόγεια πολιτεία ήταν εκπληκτική. Εξωτερικά θα θαυμάσουμε τον περίλαμπρο ναό της Ελληνικής κοινότητας του οικισμού, την εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων. Στη συνέχεια θα απολαύσουμε μια πανοραμική θέα προς το φαράγγι του Περιστρέματος, ένα θαύμα της φύσης, όπου ήδη από τον 4ο αιώνα είχε ξεκινήσει ο μοναχικός βίος. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε τον παλαιό ελληνικό οικισμό της Καρβάλης με τον ιερό ναό του Αγίου Γρηγορίου, σήμερα τέμενος, όπου βρίσκεται το  τέμπλο που δώρισε ο τσάρος Νικόλαος. Ελεύθερος χρόνος και συνεχίζουμε για τον οικισμό Ορτάχισαρ, όπου θα θαυμάσουμε το γραφικό του κάστρο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο εντός ξενοδοχείου. Το βράδυ θα αναχωρήσουμε για μια μοναδική λαξευτή εκκλησία της περιοχής του 12ου αιώνα για να ψάλλουμε όλοι μαζί - χωρίς παρουσία ιερέα - το "Χριστός Ανέστη". Διανυκτέρευση.

4η μέρα: Σινασός - Κοιλάδα Ντέβρεντ - Ζέλβε - Τσαβούσιν - Σινασός - Γκόρεμε (οικισμός), Δερβίσιδες - Σινασός
Πρωινή αναχώρηση για την κοιλάδα Ντέβρεντ (Dervent), όπου θα θαυμάσουμε τους ωραιότερους σχηματισμούς της Καππαδοκίας. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τον οικισμό της Ζέλβης, μια πραγματικά "νεκρή πόλη". Στον δρόμο για την Σινασό θα κάνουμε μια στάση στο χωριό Τσαβούσιν, γενέτειρα του αυτοκράτορα Νικηφόρου Φωκά, όπου θα θαυμάσουμε μια από τις ωραιότερες λαξευτές εκκλησίες της περιοχής. Πασχαλινό γεύμα σε τοπικό εστιατόριο στην Σινασό. Μετά το γεύμα αναχωρούμε για την υπόσκαφη πόλη του Γκόρεμε, φημισμένη για τα υφαντουργία χαλιών της, όπου θα έχουμε ελεύθερο απόγευμα. Στη συνέχεια θα παρακολουθήσουμε το μοναδικό θέαμα του χορού των περιστρεφόμενων δερβίσηδων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: Σινασός - Προκόπι - Αραβησσός - Κοιλάδα των Ρόδων - Νεάπολη - Αθήνα
Σήμερα το πρωί θα επισκεφθούμε το Προκόπι (σημερινό Ουργκούπ), μια πόλη με έντονο άλλοτε το  Ελληνικό στοιχείο, όπου θα αναρριχηθούμε στον Πέτρινο λόφο για να προσκυνήσουμε τον τόπο όπου εκοιμήθη ο Άγιος Ιωάννης  ο Ρώσος. Συνεχίζουμε για την Αραβησσό, όπου θα επισκεφθούμε τον μεγαλοπρεπή ναό του Αγίου Δημητρίου στην παλαιά Ελληνική γειτονιά του οικισμού. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στην Κοιλάδα των Ρόδων για να επισκεφθούμε τον λαξευτό ναό του Αγίου Ιωάννη με τις μοναδικές τοιχογραφίες του 12ου αιώνα. Μεταφορά στο αεροδρόμιο της Νεάπολης και πτήση για την Αθήνα μέσω Κωνσταντινούπολης.

Σημειώσεις:

  • Το πρόγραμμα μπορεί να εκτελεστεί με διαφορετική σειρά, χωρίς παραλήψεις, εάν κριθεί απαραίτητο για την καλύτερη διεξαγωγή του
  • Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας
  • Απαιτείται Διαβατήριο ή Ταυτότητα νέου τύπου

ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΟΥΣ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΩΝ: ΤΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 6 ΜΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

ΑΝΑΧ.: 26 Απριλίου , 13 Ιουνίου 5 μέρες

Τιμή κατά άτομο
Δίκλινο                           595
3ο άτομο έως 12 ετών   460
Μονόκλινο                      715
Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων: € 170

Τιμές Αγίου Πνεύματος αναμένονται

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσεως ΑΘΗΝΑ-ΚΩΝ/ΠΟΛΗ-ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ & ΝΕΑΠΟΛΗ-ΚΩΝ/ΠΟΛΗ-ΑΘΗΝΑ με πτήσεις της TurkishAirlines
  • 4 Διανυκτερεύσεις στην ανακαινισμένη ελληνική κατοικία σε στυλ σπηλιάς στην κορυφή του παλιού ελληνικού χωριού MustafapasaUPPERGREEKHOUSE (SpecialCategory)
  • Μπουφέ πρόγευμα καθημερινά
  • 4 δείπνα εντός ξενοδοχείου
  • ΔΩΡΟ: Πασχαλινό γεύμα σε τοπικό εστιατόριο (OldGreekHouseRestaurant) στη Σινασό
  • Xορός περιστρεφόμενων Δερβίσηδων
  • Μεταφορές, εκδρομές, ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα με ελληνόφωνο ξεναγό/συνοδό στην Καππαδοκία
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική για τους εκδρομείς έως 75 ετών

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων
  • Είσοδοι σε μουσεία και επισκεπτόμενους χώρους
  • Αχθοφορικά και φιλοδωρήματα
  • Ποτά κατά τη διάρκεια των γευμάτων/δείπνων
  • Ότι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο