Skip to main content

Αναχώρηση 14/08/2015 Γύρος Πόντου! ΑΠΟ 775,00

"στα βήματα του Οικουμενικού Πατριάρχη"

Αναχώρηση: 14/08/2016

5ΜΕΡΕΣ

1η μέρα: 14/08 ΑΘΗΝΑ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο στις 08:00 και αναχώρηση 10:00 για Κωνσταντινούπολη. Άφιξη στην Πόλη. Μετάβαση στο αεροδρόμιο των εσωτερικών πτήσεων. Αναχώρηση για την πρωτεύουσα του Πόντου την Τραπεζούντα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα περιήγηση και ξενάγηση της Τραπεζούντας. Το βράδυ δείπνο στο ξενοδοχείο.

2η μέρα: 15/08 ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ – ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ – ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ 40 χλμ.
Μετά το πρόγευμα, αναχώρηση για Παναγία Σουμελά. Το ενδιαφέρον σήμερα επικεντρώνεται στο θρυλικό μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά, σύμβολο της Ορθοδοξίας στα βουνά του Πόντου. Άδειο και ερειπωμένο σήμερα, εκπέμπει μια μελαγχολική μεγαλοπρέπεια και καθηλώνει τον επισκέπτη από τη δεσπόζουσα θέση όπου είναι χτισμένο. Λειτουργούσε μέχρι το 1923. Μετά από τόσα χρόνια θα λειτουργήσει, όπου θα παρακολουθήσουμε την Πατριαρχική και Συνοδική Λειτουργία που θα τελέσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. κ. Βαρθολομαίος. Αργά το απόγευμα θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο. Το βράδυ δείπνο στο ξενοδοχείο.

3η μέρα: 16/08 ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ
Μετά το πρόγευμα, περιήγηση και ξενάγηση στην Τραπεζούντα. Θα δούμε το Σπίτι Μέριμνας Ποντίων κυριών, το Ναό του Αγίου Ευγενίου, άλλοτε Πολιούχου της Τραπεζούντας, τον Ναό της Αγίας Σοφίας της Τραπεζούντας, με πλούσιο διάκοσμο και ολοζώντανη αγιογράφηση, ένας πραγματικός θησαυρός βυζαντινής τέχνης. Το αρχοντικό του τραπεζίτη Κωστάκη Θεοφύλακτου, το Σοούκ Σου (Κρυονέρι) της Βίλας Καπαγιαννίδη, σήμερα Ατατούρκ Κιόσκ, κ.α. Το απόγευμα ελεύθερος χρόνος στην αγορά της Τραπεζούντας. Το βράδυ δείπνο.

4η μέρα: 17/08 ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ – ΚΕΡΑΣΟΥΝΤΑ – ΟΡΝΤΟΥ (ΚΟΤΥΩΡΑ) – ΣΑΜΨΟΥΝΤΑ 330 χλμ.
Νωρίς το πρωί, μετά το πρόγευμα, αναχώρηση από το ξενοδοχείο. Πρώτη μας υποδέχεται η Κερασούντα (Giresun) όπου θα δούμε την εκκλησία του Αγ. Νικολάου του Ιασωνίου άκρου που σήμερα είναι Μουσείο. Στάση για καφέ. Συνεχίζοντας την παραλιακή λεωφόρο φθάνουμε στα Κοτύωρα (Ordu). Βλέπουμε την εκκλησία της Υπαπαντής να δεσπόζει στην είσοδο της πόλης, που σήμερα είναι πολιτιστικό κέντρο. Στάση. Στη συνέχεια περνάμε από την Οινόη (Ünye) και το μεσημέρι άφιξη στην Σαμψούντα. Περιήγηση και ξενάγηση της πόλης. Θα επισκεφθούμε την συνοικία της Αγίας Τριάδος, όπου υπήρχαν τα 4 ελληνικά σχολεία (σήμερα απέμειναν μόνο τα δύο), θα δούμε το Τσινέκιο Γυμνάσιο, το Αρρεναγωγείο και αρχοντικά σπίτια Ποντίων. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το βράδυ δείπνο.

5η μέρα: 18/08 ΣΑΜΨΟΥΝΤΑ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΑΘΗΝΑ
Μετά το πρόγευμα, αποχαιρετούμε τον θρυλικό Πόντο με τις καλύτερες εντυπώσεις. Μετάβαση στο αεροδρόμιο και πτήση για Κωνσταντινούπολη. Άφιξη στην Πόλη και η πτήση για Αθήνα.

Τιμή κατ' άτομο: 775€ + 185€ Φόροι αεροδρομίων = 960€    Διαφ. μονοκλίνου: + 260€

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

  • Αεροπορικά εισιτήρια μετ' επιστροφής. (ΑΘΗΝΑ-ΠΟΛΗ-ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ-ΣΑΜΨΟΥΝΤΑ-ΠΟΛΗ-ΑΘΗΝΑ).
  • Φόρους αεροδρομίων, Ελλάδος & Τουρκίας. (Σύνολο 185€ περιλαμβάνεται στην τιμή).
  • 3 διανυκτερεύσεις σε 5* ξενοδοχείο στην Τραπεζούντα. Novotel
  • 1 διανυκτέρευση σε 5 * ξενοδοχειο στην Σαμψούντα. Buyuk Samsun Oteli
  • Όλα τα πρωινά μπουφέ.
  • 4 δείπνα που αναφέρει το πρόγραμμα στα ξενοδοχεία.
  • Μεταφορές από και προς το αεροδρόμια (στο εξωτερικό).
  • Ξεναγήσεις και περιηγήσεις στους αρχαιολογικούς χώρους με πούλμαν.
  • Αρχηγό - Ξεναγό.
  • Ταξιδιωτική ασφάλεια.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

  • Εισόδους στα Μουσεία.
  • Ποτά, αναψυκτικά.
  • Φιλοδωρήματα (10€)