Skip to main content

Καππαδοκία ΕΟΡΤΕΣ 2015/2016 από 370,00

Σμύρνη-Παμούκαλε-Ικόνιο
7ήμερη αεροπορική εκδρομή

Aναχωρήσεις : Kάθε Δευτέρα από 02/11 έως 06/03
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ           23/12
ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ            30/12
   ΘΕ0ΦΑΝΕΙΑ                04/01

 

Στη γη των θρύλων και των όμορφων αλόγων ...
Ζήστε μοναδικές εμπειρίες ...
Δυνατότητα διαμονής σε ένα από τα παραμυθένια  CAVE HOTELS
Περιπέτεια στις κοιλάδες της Καππαδοκίας με Jeep Safari
Μαγευτείτε από την ιεροτελεστία του χορού των Δερβίσηδων
Πετάξτε με αερόστατο πάνω από τα οροπέδια της Καππαδοκίας

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ – ΣΜΥΡΝΗ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Σμύρνη.  Άφιξη και ακολουθεί πανοραμική περιήγηση της πόλης, στην οποία γεννήθηκε ένα από τα σημαντικότερα είδη του αστικού τραγουδιού, το Ρεμπέτικο, και τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας - μια πολύβουη, ευρωκεντρική μητρόπολη. Θα θαυμάσετε την Αρχαία Αγορά, που χτίστηκε για τον Μέγα Αλέξανδρο, καταστράφηκε από σεισμό το 178 μ.Χ., αλλά ανοικοδομήθηκε αμέσως μετά από τον Ρωμαίο αυτοκράτορα Μάρκο Αυρήλιο, την λεωφόρο του Kordon, έναν θρίαμβο της αστικής ανοικοδόμησης, η οποία φιλοξενεί πληθώρα από μπαρ και εστιατόρια, με τα επικά ηλιοβασιλέματα της, το κάστρο Kadifekale, που σημαίνει «Βελούδινο Φρούριο», με την μαγευτική θέα του που εντυπωσίασε ακόμη και τον Μέγα Αλέξανδρο τον 4ο αιώνα π.Χ.. Θα επισκεφτούμε το λιμάνι (Pasport), το Κορδελιό , την κεντρική πλατεία με το ρολόι, την περιοχή του Αλσαντζακ (Alsancak και τα γραφικά σοκάκια της.Μεταφορά στο ξενοδοχείο,δείπνο και διανυκτέρευση.

2η ημέρα:ΣΜΥΡΝΗ – ΕΦΕΣΟΣ – ΠΑΜΟΥΚΑΛΕ

Πρωινό και αναχώρηση για την καλύτερα διατηρημένη αρχαία πόλη της Μικράς Ασίας, την Έφεσο όπου θα δούμε σπουδαία μνημεία ανάμεσα στα οποία βρίσκεται ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου, ο Ναός της Αρτέμιδος. Συνεχίζουμε για το χωριό Κιρκιντζέ , γνωστό και από το μυθιστόρημα της Διδώς Σωτηρίου «Ματωμένα Χώματα» που χαρακτηρίστηκε ως το βιβλίο της σύγχρονης Μικρασιατικής εξόδου. Βόλτα στο γραφικό χωριό με την μοναδική αρχιτεκτονική και τα παραδοσιακά σπίτια Αμεση αναχώρήση για το Παμούκαλε. Παρά το γεγονός ότι το Παμούκαλε, ή αλλιώς το «φρούριο του βαμβακιού» είναι ένα χωριό που αποτελείται από μόλις τρεις δρόμους, είναι αιωνίως διάσημο για τους ολόλευκους βράχους και τα πλούσια σε μεταλλεύματα νερά του. Συνεχίζουμε για την αρχαία Ιεράπολη, της οποίας οι κάτοικοι ήρθαν εδώ πριν από 2000 χρόνια για να γιατρευτούν στα ιαματικά νερά του Παμούκαλε. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας στο Παμούκαλε.

3η ημέρα: ΠΑΜΟΥΚΑΛΕ – ΙΚΟΝΙΟ

Πρωινό και συνεχίζουμε για την Ιεράπολη του θεού Απόλλωνα, ξενάγηση στην αγορά, στα λουτρά, στη νεκρόπολη και στο αρχαίο Θέατρο.  Θα δούμε επίσης το μαρτύριο του Φιλίππου, ένα ιερό αφιερωμένο στον Απόστολο, ο οποίος μαρτύρησε εκεί την εποχή του Δομιτιανού.Στη συνέχεια θα αρχίσουμε να εισχωρούμε όλο και περισσότερο στην καρδιά της Ανατολίας με προορισμό το Ικόνιο. Θα περάσουμε από τη Σπάρτη Πισιδίας που είναι κτισμένη στους πρόποδες του όρους Ταύρου Η οικονομία στην περιοχή βασίζεται στην παραγωγή ροδόνερου και την ταπητουργία, από την καλλιέργεια των τριανταφυλλιών που φύονται στο εύφορο οροπέδιό της, γι’αυτό και την ονομάζουν και  «πόλη των ρόδων». Στη συνέχεια θα δούμε τις λίμνες Εγιρδίρ με το νησί Πισιδίας και Μπεισεχίρ σε υψόμετρο 940μ.Άφιξη στο Ικόνιο,τακτοποίηση σταο ξενοδοχείο,δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΙΚΟΝΙΟ – ΠΡΟΚΟΠΙ

Πρωινό και επίσκεψη στο μουσείο Mevlana, σπίτι των περιστρεφόμενων Δερβίσηδων και τελευταία κατοικία του παγκοσμίου φήμης μυστικιστή φιλόσοφου Μεβλανά Τζελαλεντίν Ρουμί. Επισκεπτόμαστε το Σουλτάν Χανί, το μεγαλύτερο Καραβάν Σεράϊ του 13ου αιώνα και παίρνοντας το δρόμο των καραβανιών μπαίνουμε στο Άκσαράι (Αρχελαΐδα) και στην περιοχή της Καππαδοκίας. Διασχίζουμε την κοιλάδα του Περιστρέματος - Ιxλάρα (Ihlara) κατεβαίνουμε στον ποταμό Μελεντίζ και κάνουμε περίπατο στο φαράγγι με τις λαξευμένες στους βράχους πρωτοχριστιανικές εκκλησιές. Συνεχίζοντας τη διαδρομή μας πηγαίνουμε στην Καρβάλη με τα πέτρινα σπίτια και επισκεπτόμαστε την εκκλησία που μόνασε στο τέλος της ζωής του ο Γρηγόριος ο Θεολόγος, ο Ναζιανζηνός. Επισκεπτόμαστε στη Μαλακοπή την υπόγεια πόλη και το ναό των Αγίων Θεοδώρων. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας στο Προκόπι,δείπνο,διανυκτέρευση.

5η ημέρα: ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ

Πρωινό και αναχωρούμε για το σημαντικότερο οικισμό της προβυζαντινής περιόδου Άβανο, κτισμένο στις όχθες του ποταμού Άλυ και επισκεπτόμαστε εργαστήριο κεραμικής. Η πόλη φημίζεται για τα κεραμικά της. Συνεχίζουμε με την κοιλάδα Δερβέντ και το όγδοο θαύμα του κόσμου: τις Καμινάδες των Νεράιδων που σχηματίστηκαν από ηφαιστειογενή πετρώματα. Διασχίζουμε τις κοιλάδες Ζέλβη,  Πασαμπάγ και Κόραμα. Επισκεπτόμαστε εκκλησίες με καταπληκτικές αγιογραφίες (τη Σκοτεινή, την Κρυφή, της Παναγίας, των Σανδάλων, της Αγίας Βαρβάρας, του Φιδιού, του Μήλου, των Στεφάνων). Πηγαίνουμε στο Ούστχισάρ, στον «Ακραίο Πύργο», από όπου η θέα σε όλη την περιοχή είναι εκπληκτική. Επιστρέφουμε στο Προκόπι, δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ημέρα: KAΠΠΑΔΟΚΙΑ

Πρωινό και αναχώρηση για την ξακουστή Καισάρεια, γενέτειρα πόλη του Αγίου Βασιλείου, η οποία πήρε το όνομα της το 17 μΧ από τον Ρωμαίο αυτοκράτορα Τιβέριο, προς τιμήν του πατέρα του Καίσαρα Αύγουστου Χετταίοι, Έλληνες, Εβραίοι και Σελτζούκοι, όλοι πέρασαν από εδώ και άφησαν την κληρονομιά τους σε αυτή την ιστορική πόλη που κατοικείται από το 3000 π.Χ.. Θα περιηγηθούμε σε αυτή την εντυπωσιακή πόλη, που εκτός από το πλούσιο παρελθόν της κουβαλάει και ένα πλούσιο παρόν αφού είναι μια από τις σημαντικότερες πόλεις που στηρίζουν και προωθούν την Τουρκική οικονομία, μια από τις "Τίγρεις της Ανατολίας». Θα δούμε τα μνημειώδη, φτιαγμένα από μαύρη ηφαιστειακή πέτρα τείχη του κάστρου της πόλης, που κατασκευάστηκε στις αρχές του 13ου αιώνα, κατά την διάρκεια της βασιλείας του ​​Σελτζούκου σουλτάνου Alaattin Keykubat. Το Gupgupoglu Konagi, μια Οθωμανική έπαυλη του 18ου με όμορφα ξύλινα μπαλκόνια και πόρτες, στην οποίο τώρα στεγάζετε το Εθνογραφικό Μουσείο, αλλά και τον μεντρεσέ Cifte, το Kursunlu τζαμί, το συγκρότημα του Mahperi Hunat Hatun και την σκεπαστή αγορά της πόλης. Χρόνος ελεύθερος για γεύμα (έξοδα εξ ιδίων) αλλά και για περπάτημα στην ιστορική πόλη. Από τη τοπική κουζίνα ξεχωρίζουν το μαντί και ο παστουρμάς ενώ υπάρχουν καταστήματα αφιερωμένα σε αυτά τα αριστουργήματα της γαστρονομίας.Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

7η ημέρα: ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΑΘΗΝΑ

Πολύ νωρίς το πρωι θα κατευθυνθούμε προς την Καισάρεια ,στο αεροδρόμιο της πόλης για την πτήση μας για την Αθήνα με ενδιάμεση στάση στη Κωνσταντινούπολη.

 

ΚΟΣΤΟΣ KAT’ATOMO ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ

ΚΟΣΤΟΣ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ

ΚΟΣΤΟΣΠΑΙΔΙΟΥ
(2-12 ΕΤΩΝ)

370 €

510 €

           340 €

                            

 

H ANAXΩΡΗΣΗ 30/12 ΕΧΕΙ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ 120€ ΤΟ ΑΤΟΜΟ

MONAΔΙΚΗΠΡΟΣΦΟΡΑ!!!!
ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΣΤO ΜΟΝΑΔΙΚO Cappa Villa Cave Hotel & SPA www.cappavilla.com
ΣΤΗΝ ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ ΜΕ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ 70 ΕΥΡΩ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ 3 ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ!!!!!!!!

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Σμύρνη , Καισάρεια – Κωνσταντινούπολη, Κωνσταντινούπολη-Αθήνα με PEGASUSAIRLINES
  • Περιηγήσεις και εκδρομές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* & 5* με πρωινό καθημερινά
  • Ημιδιατροφή (6 κυρίως φαγητά) στο σύνολο της εκδρομής
  • Ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα από ελληνόφωνο ξεναγό
  • Φ.Π.Α. & Ασφάλεια αστική ευθύνης

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Φόροι αεροδρομίων 135€
  • Ποτά κατά την διάρκεια των γευμάτων
  • Φιλοδωρήματα
  • Είσοδοι στους επισκεπτόμενους αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία
  • Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό

Σημειώσεις :

  • Η σειρά των εκδρομών μπορεί να διαφοροποιηθεί χωρίς παραλήψεις.
  • Δυνατότητα παράτασης της διαμονής στη Κωνσταντινούπολη.

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ: 
IZMIR : Blanca 4* www.blancahotel.com   ή παρόμοιο
Pamukkale: Tripolis4«  www.tripolishotel.comήπαρόμοιο
KONYA : Dundar 4*   www.dundarotel.com   ή παρόμοιο
Cappadocia: PERISSIAHOTEL 5* www.perissiahotel.comήπαρόμοιο

                                        

 ΠΤΗΣΕΙΣ ΜΕ PEGASUS AIRLINES

AΘΗΝΑ - ΣΜΥΡΝΗ                         PC 806         13:05 - 13:55
ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ               PC 167         10:20 - 11:40
ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΑΘΗΝΑ                    PC 745          13:40 - 15.20