Skip to main content

ΣΜΥΡΝΗ - ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ Ιούλιος-Οκτώβριος 2015 από 590,00

Αναχωρήσεις:
Ιούλιος : 15/7 , 29/7
    Αύγουστος : 5/8 , 12/8 , 19/8 , 26/8
Σεπτέμβριος : 9/9 , 23/9
Οκτώβριος : 28/10

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ

 Με διαμονή στα επιλεγμένα ξενοδοχεία 

  •   Hotel Dedeman 5* stars στην Νεαπολη με ημιδιατροφη
  •   Hotel Anemon Afyon 4* stars στο Αφιον με ημιδιατροφη
  •   Hotel Richmond  4* stars hotel στην Ιεραπολη με ημιδιατροφη
  •   Hotel SC IN  4* stars special boutique hotel στην Σμυρνη με ημιδιατροφη


1 ΗΜΕΡΑ
ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΓΚΥΡΑ ΜΕΣΩ ΣΜΥΡΝΗΣ–ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΑΓΚΥΡΑΣ–ΝΕΑΠΟΛΗ- ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και αναχώρηση για Άγκυρα μέσω Σμύρνης . Άφιξη, σύντομη πανοραμική περιήγηση της μοντέρνας πρωτεύουσας της Τουρκίας και αναχώρηση για την Νεάπολη.  Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

2 ΗΜΕΡΑ ΚΟΡΑΜΑ- ΠΑΣΑΜΠΑΓ- ΑΒΑΝΟΣ – ΑΡΑΒΗΣΣΟΣ- ΠΡΟΚΟΠΙ - ( ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΒΟΛΤΑ ΜΕ ΤΑ ΑΕΡΟΣΤΑΤΑ)

ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΒΟΛΤΑ ΜΕ ΤΑ ΑΕΡΟΣΤΑΤΑ ΝΩΡΙΣ ΤΟ ΠΡΩΙ . Πρόγευμα ξεκινάμε την σημερινή μας ξενάγηση στην γειτονική κοιλάδα του Κοράματος με τις υπόσκαφες εκκλησίες με τα έντονα παλαιοχριστιανικά στοιχεία και τις καλοδιατηρημένες αγιογραφίες που χρονολογούνται από τον 9ο-13ο αιώνα. Στην συνέχεια θα κάνουμε μια στάση στην κοιλάδα Πασάμπαγ όπου θα θαυμάσουμε τους ομορφότερους σχηματισμούς της Καππαδοκίας όπου οι ντόπιοι τις ονομάζουν Νεραιδοκαμινάδες. Αμέσως μετά θα φτάσουμε στην πρωτεύουσα των περίτεχνων κεραμικών, την Άβανο, δίπλα από τον Άλυ ποταμό, όπου θα επισκεφθούμε το μουσείο Κεραμικών και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτα. Το απόγευμα θα μεταφερθούμε στην Αραβισσό για να επισκευθούμε την λαξευτή εκκλησία του Αγ. Ιωάννου με τα υπέροχα φρέσκα που χρονολογούνται απο τον 12ο αιώνα Εν συνεχεία θα ξεναγηθούμε στην πόλη του Προκοπίου με έντονο παλαιά το  Ελληνικό στοιχείο όπου θα αναρριχηθούμε στον Πέτρινο λόφο όπου θα προσκυνήσουμε τον τόπο όπου εκοιμήθει ο Αγ. Ιωάννης  ο Ρώσσος. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο & Διανυκτέρευση.

 

3 ΗΜΕΡΑ ΜΑΛΑΚΟΠΗ – ΦΑΡΑΓΓΙ ΠΕΡΙΣΤΡΕΜΑΤΟΣ – ΚΑΡΒΑΛΗ –ΧΟΡΟΣ ΠΕΡΙΣΤΡΕΦΟΜΕΝΩΝ ΔΕΡΒΙΣΗΔΩΝ

Πρωινό και αναχώρηση για την περίφημη υπόγεια Πολιτεία της Μαλακοπής, Ντερίνκουγιου στα τούρκικα που σημαίνει βαθιά πηγή. Λαξευμένη σε πορώδη πέτρα ηφαιστειακής προέλευσης, η οργάνωση της ζωής σε αυτήν την πολιτεία βάθους 80 μέτρων ήταν εκπληκτική. Εξωτερικά θα θαυμάσουμε τον περίλαμπρο ναό της Ελληνικής κοινότητας του οικισμού, την εκκλησία των Αγ. Θεοδώρων.  Στην συνέχεια θα θαυμάσουμε πανοραμικά το φαράγγι του Περιστρέματος, ένα θαύμα της φύσης όπου ήδη από τον 4ο αιώνα είχε ξεκινήσει ο μοναχικός βίος. Το απόγευμα θα επισκεφτούμε τον παλαιό ελληνικό οικισμό της Καρβάλης με τον Ιερό Ναό του Αγ. Γρηγορίου, σήμερα τέμενος, όπου βρίσκεται το  τέμπλο που δώρισε ο Τσάρος Νικόλαος. Ελεύθερος χρόνος στον παλαιό  οικισμό & επιστροφή στην Νεάπολη όπου θα παρακολουθήσετε το θέαμα της τελετής του χορού των δερβίσηδων Επιστροφή στο ξενοδοχείο . Δείπνο & Διανυκτέρευση.

 

4 ΗΜΕΡΑ ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ- ΟΥΤΣΧΙΣΑΡ- ΣΙΝΑΣΟΣ

Πρόγευμα και αναχώρηση για την πόλη  της Καισάρειας όπου θα εντυπωσιαστούμε από την  υπερσύγχρονη όψη και την καθαριότητα της  μεγαλούπολης. Θα κάνουμε στάση στην κεντρική πλατεία, δίπλα από το κάστρο που έκτισε τον 6ο αιώνα ο Ιουστινιανός. Θα έχουμε αρκετό ελεύθερο χρόνο για να γνωρίσουμε την παραδοσιακή τοπική αγορά και τα ντόπια εδέσματα. Στην συνέχεια θα κάνουμε στάση στον οικισμό Ουτσχισάρ με το κάστρο, τα υπόσκαφα σπίτια και τα εργαστήρια μικρογλυπτικής. Το απόγευμα θα επισκεφτούμε την Σινασό, μια από τις ομορφότερες κωμοπόλεις των Ελλήνων της περιοχής. Μεταξύ των αρχοντικών, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το σπίτι του Ρίζου με τις σπουδαίες οροφογραφίες  και από τους ναούς, ο  πιο καλοδιατηρημένος η εκκλησία των Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης. Ελεύθερος χρόνος, επιστροφή στο ξενοδοχείο & δείπνο. Το βράδυ σας προτείνουμε βραδινό κέντρο με παραδοσιακούς χορούς και χανουμάκια. Διανυκτέρευση.

 

5 ΗΜΕΡΑ ΝΕΑΠΟΛΗ – ΙΚΟΝΙΟ – ΑΦΙΟΝ

Πρωινό και αναχώρηση για το Ικόνιο, μια πόλη με έντονο το μουσουλμανικό στοιχείο και Σελτζούκικα κυρίως μνημεία, παρόλο που έχει υπερσύγχρονη όψη και φουτουριστικές υποδομές. Περιήγηση στον Τεκκέ του Μεβλανά, ιδρυτή του τάγματος των περιστρεφόμενων δερβίσιδων, σήμερα μουσείο Ισλαμικής Τέχνης που θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα του είδους του. Αφού διασχίσουμε ένα τμήμα της κεντρικής Τουρκίας με τις εκπληκτικές εναλλαγές των τοπίων, άφιξη στο Αφιόν.

Άφιξη στο ξενοδοχείο στο Αφιον. Δείπνο & Διανυκτέρευση.

 

6 ΗΜΕΡΑ ΑΦΙΟΝ – ΙΕΡΑΠΟΛΗΞΕΝΑΓΗΣΗ   

Πρωινό και αναχώρηση για το γνωστό για τα ιαματικά του νερά Παμούκαλε, την αρχαία Ιεράπολη, μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Στην πλαγιά του βράχου, δίπλα από τα καλοδιατηρημένα αρχαία ερείπια της Ιεράπολης , βρίσκονται υπέροχες φυσικές πισίνες και όλη περιοχή είναι κατάλευκη σαν βαμβάκι και αυτό οφείλεται στα ασβεστούχα νερά των πηγών. Ξενάγηση στα αξιοθέατα, μεταφορά στο ξενοδοχείο με τα σπά. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

7 ΗΜΕΡΑ ΙΕΡΑΠΟΛΗ – ΑΦΡΟΔΙΣΙΑΔΑ – ΑΙΔΙΝΙΟ – ΣΜΥΡΝΗ

Πρωινό και αναχώρηση με τελικό προορισμό μας την Σμύρνη .  Η σημερινή μας ημέρα θα ξεκινήσει με επίσκεψη στην Αφροδισιάδα με την περίφημη σχολή γλυπτικής της αρχαιότητας.  Θα συνεχίσουμε με στάση στο Αιδίνιο όπου θα επισκεφτούμε το αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης και μέσω  Βουρλών απ΄όπου καταγόταν ο μεγάλος Έλληνας ποιητής Σεφέρης θα καταλήξουμε στην μαρτυρική πρωτεύουσα του Ελληνισμού της Ιωνίας την Σμύρνη.  Με την άφιξη θα έχουμε την περιήγηση της πόλης  όπου θα δούμε τα παλαιά αρχοντικά, την προκυμαία, την κεντρική πλατεία με το Ρολόι και το Διοικητήριο, το κάστρο Καντιφέκαλε, το συγκρότημα με τα πάρκα .Μεταφορά στο ξενοδοχείο . Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

8 ΗΜΕΡΑ ΣΜΥΡΝΗ- ΕΦΕΣΟΣ – ΚΟΥΣΑΝΤΑΣΙ – ΚΙΡΚΙΝΤΖΕ - ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ

Πρόγευμα και αναχώρηση για την καλύτερα διατηρημένη πόλη της Μικράς Ασίας, την Έφεσο, μια από τις λαμπρότερες πόλεις του αρχαίου κόσμου, όπου θα δούμε την αρχαία αγορά, το ωδείο, τις στοές, την μαρμάρινη οδό, ναούς, την βιβλιοθήκη του Κέλσου,  το μεγάλο θέατρο, κ.α.  Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το κοσμοπολίτικο Κουσάντασι, που βρίσκεται απέναντι από την Σάμο, ένα από τα πιο τουριστικά θέρετρα της Τουρκίας. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτα και ψώνια και για όσους θέλουν να γευματίσουν. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στο χωριό Κιρκιτζέ πατρίδα της συγγραφέως Διδως Σωτηρίου. Το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο της Σμύρνης  για την πτήση της επιστροφής μας στην Αθήνα .

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ

Σημειώσεις :
  •          Το πρόγραμμα μπορεί να εκτελεστεί με διαφορετική σειρά χωρίς παραλήψεις εάν κριθεί απαραίτητο για την καλύτερη διεξαγωγή του .
  •          Διαβατήριο ή ταυτότητα νέου τύπου απαραίτητα.

ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΟΥΣ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΩΝ :   ΠΡΕΠΕΙ ΤΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΣΑΣ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 6 ΜΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ. 

Περιλαμβάνονται :
  •                    Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσεως με πτήσεις Pegasus airlines
  •                    Διαμονή (3 διανυκτερεύσεις ) στο επιλεγμένα ξενοδοχείο Dedeman  5* (Νεάπολη ) ή παρόμοιο
  •                    Διαμονή (1 διανυκτέρευση ) στο επιλεγμένα ξενοδοχείο Anemon Afyon 4*  (Αφιον) ή παρόμοιο
  •                    Διαμονή (1 διανυκτέρευση ) στο επιλεγμένα ξενοδοχείο Richmond 4*  ( Ιεράπολη ) ή παρόμοιο
  •                    Διαμονή (2 διανυκτερεύσεις  ) στο επιλεγμένα ξενοδοχείο Sc In 4*  special boutique (Σμύρνη) ή παρόμοιο
  •                    Μπουφέ πρόγευμα καθημερινά
  •                    07 δείπνα στα ξενοδοχεία όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα ( ποτά δεν περιλαμβάνονται )
  •                    Show με περιστρεφόμενους Δερβίσηδες
  •                    Μεταφορές , εκδρομές/ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα με ελληνόφωνο ξεναγό / συνοδό  
  •                    Ασφάλιση Επαγγελματικής Αστικής Ευθύνης & Ταξιδιωτική Ασφάλιση έως 75 ετών.
Δεν Περιλαμβάνονται :
  •   Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων. 
  •  Είσοδοι σε μουσεία και στους επισκεπτόμενους αρχαιολογικούς χώρους. 
  • Αχθοφορικά και φιλοδωρήματα.
  • Ότι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

 

Π Τ Η Σ Ε Ι Σ

 Αεροπορική Εταιρία

Πτήση

Δρομολόγιο

Ώρα αναχώρησης

Ώρα άφιξης

PEGASUS AIRLINES

PC 806

ΑΘΗΝΑ-ΣΜΥΡΝΗ

12:45

13:35

PC 2132

ΣΜΥΡΝΗ- ΑΓΚΥΡΑ

14:45

16:00

PC 805

ΣΜΥΡΝΗ -ΑΘΗΝΑ

11:05

12:05