Skip to main content

Βυζαντινή Κωνσταντινούπολη Χαλκηδόνα, 4 ημέρες 24&26/12, 03/01 απο 365,00

Παλαιότερα, πρωτεύουσα του Βυζαντίου, τώρα απλώς μια ευρωπαϊκή πόλη της Τουρκίας. Ωστόσο τα μνημεία της με κορυφαίο την Αγία Σοφία, διατηρούνται στο πέρασμα των αιώνων και μαρτυρούν την περασμένη δόξα. Αυτή την κοσμοπολίτικη πόλη με την μαγεία του παρελθόντος θα προσπαθήσουμε να σας δείξουμε σ’ ένα ταξίδι στο χρόνο, σ’ έναν τόπο που φαντάζει τόσο οικείος.

 

Ημέρα 1:  Aθήνα - Kωνσταντινούπολη Πρωινή πτήση για την «βασιλεύουσα» Πόλη των πόλεων. Άφιξη και στην απευθείας ξενάγηση που ακολουθεί θα ξεκινήσουμε από τα Τείχη του Ιουστινιανού και θα συνεχίσουμε με το Οικουμενικό Πατριαρχείο στο Φανάρι. Επόμενος σταθμός μας το Μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής Μπαλουκλή, ένας θησαυρός της Ορθοδοξίας. Ακολουθεί επίσκεψη στη Μονή της Χώρας(σήμερα λειτουργεί ως Μουσείο) και τελευταία μας στάση για σήμερα η Παναγία των Βλαχερνών, ναός υψίστης σημασίας για χιλιάδες πιστούς ανά τους αιώνες και ένα από τα σημαντικότερα προσκυνήματα της Παναγίας. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και απόγευμα ελεύθερο.

Ημέρα 2:  Κωνσταντινούπολη Η σημερινή μας ολοήμερη ξενάγηση είναι επικεντρωμένη στα σημαντικότερα αξιοθέατα της Πόλης, που βρίσκονται συγκεντρωμένα στην περιοχή του Σουλτάν Αχμέτ. Θα διαπιστώσετε και μόνοι σας ότι το ενδιαφέρον τραβάει ή απαράμιλλη σε λαμπρότητα και αρχιτεκτονική της Αγία Σοφίας, εκκλησία παλαιότερα – τζαμί στην συνέχεια - μουσείο πλέον στις μέρες μας. Ακολουθεί το παλάτι Τοπκαπί Σαράι που φιλοξενεί τα υπέροχα κοσμήματα και άλλα εκθέματα των Οσμανλίδων Σουλτάνων, το περίφημο Μπλε Τζαμί του Αχμέτ του 3ου που χτίστηκε με στόχο να επισκιάσει την μεγαλοπρέπεια της Αγιά Σοφιάς, και o ιστορικό Ιππόδρομος όπου έλαβε μέρος η Στάση του Νίκα με τον Οβελίσκο του Θεοδοσίου και την Στήλη του Πορφυρογέννητου. Μετά το τέλος της ξενάγησης μπορείτε να επισκεφθείτε το Βασιλικό Υδραγωγείο που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση.

Ημέρα 3:  Kωνσταντινούπολη Ελεύθερη μέρα. Προτείνουμε ολοήμερη προαιρετική εκδρομή στα περίφημα Πριγκηπόνησα, τον τόπο που εξορίζονταν οι Βυζαντινοί πρίγκιπες και στα μετέπειτα χρόνια διατηρούσε τις εξοχικές της κατοικίες η ελίτ της Πόλης. Πρώτη στάση η Χάλκη με την περίφημη Θεολογική Σχολή στην κορυφή του λόφου της Ελπίδας. Δεύτερη στάση η νήσος Πρίγκηπος, όπου όσοι επιθυμείτε μπορείτε προαιρετικά να κάνετε τον γύρο του νησιού με τις γραφικές άμαξες. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο.

Ημέρα 4:  Κωνσταντινούπολη (Χαλκηδόνα) - Αθήνα Πρωινή ξενάγηση στο εντυπωσιακό Ντολμαμπαχτσέ με τις μεγαλοπρεπείς αίθουσες. Στην συνέχεια θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε το άλλο πρόσωπο της Πόλης, το Ασιατικό. Διασχίζοντας την γέφυρα του Βοσπόρου θα κάνουμε μία στάση στο Νακκάστεπε από όπου θα απολαύσουμε την πανοραμική θέα της πόλης και στην συνέχεια θα κατευθυνθούμε στην Χαλκηδόνα, το σημερινό Καντίκιοι. Από τα ωραιότερα προάστια της Κωνσταντινούπολης στέκει στα ασιατικά παράλια του Βοσπόρου ακριβώς απέναντι της και περιμένει να μας αποκαλύψει το ελληνικό παρελθόν της. Τελευταία μας στάση θα είναι στον πολυσύχναστο μοντέρνο δρόμο της "Βαγδάτης", έναν από τους ακριβότερους δρόμους της πόλης, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτα και καφέ. Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας στην Αθήνα.

Το ταξίδι περιλαμβάνει:
  • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Τurkish Airlines
  • Διαμονή: Επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* & 4* sup.στο Τακσίμ
  • Διατροφή: Πρωινό καθημερινά. Εορταστικό δείπνο για τα βράδια 24 & 31/12
  • Μεταφορές
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Ξεναγήσεις και εκδρομές: 3 ολοήμερες ελληνόφωνες ξεναγήσεις
  • Αντιπρόσωπο/Συνοδό: Ελληνόφωνος τοπικός αντιπρόσωπος
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες
  • Εκπτώσεις/προσφορές: Travel Bonus €50,00 ανά άτομο για το επόμενο ταξίδι σας.
Πτήσεις

Αθήνα - Κωνσταντινούπολη 10.05 -11.30
Κωνσταντινούπολη - Αθήνα 19.15- 20.40

Η ροή των ξεναγήσεων μπορεί να αλλάξει χωρίς να παραλειφθεί τίποτα.
 
Απαραίτητα
  • Απαραίτητο το διαβατήριο σας ή ταυτότητα νέου τύπου

Αναχωρήσεις & Τιμές

Δίκλ.
415
Μονό
495
Φόροι
130

 

Αναχώρηση:
Τε 24/12/2014

Διαμονή: 4* Riva

 

 

Δίκλ.
445
Μονό
545
Φόροι
130

 

Αναχώρηση:
Τε 24/12/2014

Διαμονή: 4* sup. Κonak

 

 

Δίκλ.
395
Μονό
485
Φόροι
130

 

Αναχώρηση:
Πα 26/12/2014

Διαμονή: 4* Riva

 

 

Δίκλ.
425
Μονό
525
Φόροι
130

 

Αναχώρηση:
Πα 26/12/2014

Διαμονή: 4* sup. Konak

 

 

 

Δίκλ.
365
Μονό
455
Φόροι
130

 

Αναχώρηση:
Σά 03/01/2015

Διαμονή: 4* sup. Konak