Skip to main content

Πανόραμα Ποντιακού πολιτισμού Πάσχα 2014, 739!

 
8 μέρες Κωνσταντινούπολη - Σαφράνπολις - Κασταμονή - Αμάσεια - Σαμψούντα (Αλατσάμ - Σινώπη) - Οινόη - Φάτσα - Κοτυώρα - Κερασούντα - Τραπεζούντα - Σουμελά - Ουζούν Γκιολ - Λίμνη Σάραχο
 
 

 

Πρόγραμμα (8 μέρες)
 
 
Ημέρα 1  Αθήνα - Κωνσταντινούπολη - Σαφράνπολις
 

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση 10:05 για Κωνσταντινούπολη. Άφιξη 11:30 και κατευθυνόμαστε προς Νικομήδεια (Izmit), Κλαυδιούπολη (Bolu). Διαπερνώντας τις περιοχές της Βιθυνίας και της Παφλαγονίας, θα φθάσουμε νωρίς το απόγευμα στην Σαφράνπολη (αρχαία Θεοδωρούπολη). Απογευματινός ρομαντικός περίπατος στον παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς (UNESCO) διατηρητέο οικισμό. Θα δούμε την Ελληνική εκκλησία και το Σχολείο Δείπνο στο ξενοδοχείο. Διαν/ση.

 

Ημέρα 2  Σαφράνπολις - Κασταμονή - Αμάσεια
 

Πρόγευμα και συνέχεια της περιήγησης μας για υπέροχες εικόνες και φωτογραφίες στα καλντερίμια με τα παζάρια των μικροπωλητών και τα αναπαλαιωμένα ελληνικά σπίτια με την ιδιότυπη οθωμανική αρχιτεκτονική του 19ου αιώνα. Γνωριμία με το ναό του Αγίου Στεφάνου, ο οποίος σήμερα λειτουργεί ως τέμενος, το Cinci Han ένα από τα καλύτερα διατηρημένα Χάνια στην κεντρική Τουρκία, το Αρρεναγωγείο και το Παρθεναγωγείο, όπου σήμερα στεγάζονται ένα ξυλουργείο και ένα νοικοκυριό κ.α. Αναχωρούμε για την Κασταμονή, τόπο καταγωγής της αυτοκρατορικής δυναστείας των Κομνηνών. Περιήγηση στο Βυζαντινό κάστρο και το ιστορικό κέντρο με τα λουτρά, το τζαμί, το καραβάν σαράϊ, την οθωμανική αγορά κ.α. Σημερινός προορισμός μας είναι η Αμάσεια, η πρωτεύουσα του Βασιλείου του Μιθριδάτη. Δείπνο στο ξενοδοχείο.

 

Ημέρα 3  Αμάσεια - Σαμψούντα
 

Πρόγευμα και ξενάγηση στην Αμάσεια, στο ιστορικό κάστρο και τα τείχη. Πάνω από τον ποταμό Ίρι, θα δούμε τους λαξεμένους στο βράχο βασιλικούς τάφους και θα απολαύσουμε τον περίπατο στον παραδοσιακό οικισμό. Εδώ παλιά ήταν η συνοικία των Ελλήνων και των Αρμενίων. Χρόνος για γεύμα και κατευθυνόμαστε για την περίφημη Σαμψούντα. Άφιξη και δείπνο στο ξενοδοχείο.

 

Ημέρα 4 Σαμψούντα (Αλατσάμ - Σινώπη)
 

Πρόγευμα και πανοραμική ξενάγηση στην πόλη της Σαμψούντας (αρχαία Αμισσός). Αργότερα, μέσω του Αλατσάμ με τα πολλά διατηρητέα Ελληνικά αρχοντικά, θα κατευθυνθούμε στην πατρίδα του Διογένη τη μυθική Σινώπη. Θα δούμε το άγαλμά του, τα βυζαντινά και Ελληνιστικά τείχη, τα ερείπια του βυζαντινού ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου καθώς και το αρχαιολογικό μουσείο. Επιστροφή στη Σαμψούντα αργά το απόγευμα. Δείπνο στο ξενοδοχείο. Διαν/ση.

 

Ημέρα 5 Σαμψούντα - Οινόη - Φάτσα - Κοτυώρα - Κερασούντα - Τραπεζούντα
 

Μετά το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε για την εξαιρετική διαδρομή στο μεγάλο παραθαλάσσιο δρόμο που ενώνει όλες τις μεγάλες πόλεις που “βρέχονται” από τη Μαύρη Θάλασσα. Μέσω Terme (Θεμίσκυρας που στην αρχαιότητα ήταν η μυθική πρωτεύουσα της χώρας των Αμαζόνων), αρχαίας Οινόης και Φάτσας (αρχαία Φαδισάνη), θα επισκευθούμε τα Κοτύωρα όπου θα θαυμάσουμε τα εναπομείναντα σπουδαία μνημεία, τις γραφικές γειτονιές και το Ναό της Υπαπαντής. Επόμενο σπουδαίο κέντρο Ελληνισμού στη διαδρομή μας θα είναι η Κερασούντα με την εκκλησία του Αγ.Νικολάου και θα καταλήξουμε στην Τραπεζούντα. Δείπνο στο ξενοδοχείο.

 

Ημέρα 6  Τραπεζούντα
 

Πρόγευμα και πλούσια ξενάγηση στην “βασίλισσα του Εύξεινου”. Περνώντας από το Φροντιστήριο, επίσκεψη στην Αγία Σοφία, το κόσμημα της βυζαντινής αρχιτεκτονικής με τις εκπληκτικές αγιογραφίες και ο βυζαντινός ναός του Αγ. Ευγενίου, πολιούχου της πόλης (σήμερα τζαμί). Συνεχίζουμε προς τα προάστια, στις συνοικίες των πλουσίων Ελλήνων όπου βρίσκεται η βίλα Καπαγιαννίδη (εέπαυλη Ataturk σήμερα). Ακολουθεί η Παναγία η Χρυσοκέφαλος, ο βασιλικός ναός της Αυτοκρατορίας της Τραπεζούντας και η ιερά μονή της Παναγίας Θεοσκεπάστου και το Μίθριον όρος από όπου θα έχουμε πανοραμική άποψη της παράλιας αρχαίας ελληνικής και βυζαντινής πόλης. Επιστροφή στο κέντρο για περίπατο στην αγορά. Δείπνο στο ξενοδοχείο.

 

Ημέρα 7  Τραπεζούντα - Παναγία Σουμελά - Ουζούν Γκιολ - Λίμνη Σάραχο
 

Πρόγευμα και επίσκεψη - προσκύνημα σε ένα από τα εντυπωσιακότερα μοναστήρια του ορθόδοξου κόσμου, την Παναγία Σουμελά. Στη συνέχεια, μέσω της παραλιακής διαδρομής των Σουρμένων και του Όφεως, φθάνουμε στις παρυφές των Ποντιακών Άλπεων στο Ελληνόφωνο χωριό του Ουζούν Γκιολ πάνω στη γραφική λίμνη του Σάραχο. Χρόνος για γεύμα σε τοπική ταβέρνα (έξοδα ατομικά) για να γευτούμε την ποντιακή κουζίνα υπό το επιβλητικό Αλπικό τοπίο. Επιστροφή και δείπνο στο ξενοδοχείο.

 

Ημέρα 8  Τραπεζούντα - Κων/πολη - Αθήνα
 

Πρόγευμα και χρόνος ελεύθερος πρίν την αναχώρηση μας για το αεροδρόμιο απ’όπου πτήση 15:30 για Κωνσταντινούπολη και από εκεί για Αθήνα.

 


 
Τιμολογιακή πολιτική :Τιμή κατ΄άτομο με ημιδιατροφή και επιπλέον ΔΩΡΟ το γεύμα της Κυριακής του Πάσχα


Ξενοδοχείο: 4* HOTEL(S) IN TRABZON
 
 16/04/2014 εώς 23/04/2014
Μονόκλινο € 970.00
Δίκλινο € 739.00
3ο παιδί
1-11 ετών
€ 455.00
 
Περιλαμβάνονται
  • Φ.Π.Α.
  • Όλες οι εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Ελληνόφωνος διπλωματούχος ξεναγός
  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Κωνσταντινούπολη / Τραπεζούντα-Κωνσταντινούπολη-Αθήνα με την TURKISH AIRLINES
  • Επτά διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4* με πρωϊνό και δείπνο (ημιδιατροφή) καθημερινά Αναλυτικά: μία (1) δαν/ση στη Σαφράνπολη, μία (1) δαν/ση στη Αμάσεια, δύο (2) δαν/σεις στη Σαμψούντα, τρείς (3) δαν/σεις στην Τραπεζούντα
  • Ασφάλεια Αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική στους εκδρομείς ως 75 ετών
Δεν περιλαμβάνονται
  • Φόροι αεροδρομίων € 155, ποτά στα δείπνα, εισιτήρια εισόδων στα μουσεία - αρχαιολογικών και λοιπών χώρων επισκέψεων, φιλοδωρήματα, προαιρετικές ενέργειες που δεν αναφέρονται στο πρόγραμμα καθώς και το τοπικό πουλμανάκι που πραγματοποιεί τη μεταφορά από και προς το πάρκιν της Παναγίας Σουμελά στον χώρο πλησίον της Μονής.