Skip to main content

ΠΑΣΧΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ! ΑΠΟ 495,00

Πάσχα ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΣ 18/04

4 ημέρες

1η Μέρα. Αναχώρηση από το Ελ. Βενιζέλος. Άφιξη στην Κωνσταντινούπολη, συνάντηση με τον τοπικό Ελληνόφωνο συνοδό/ξεναγό μας και ξεκινάμε για να γνωρίσουμε την «Πόλη» σε μικρογραφία! Η πρώτη μας στάση θα είναι στο πάρκο Miniaturk, μία μικρογραφία της πόλης σε κλίμακα 1/25. Το πάρκο βρίσκεται σε έκταση 60.000 τμ. στις όχθες του Κεράτιου κόλπου. Θα δούμε τα τζαμιά, τις εκκλησίες, τις συναγωγές, γέφυρες, παλάτια, πύργους, την Αγιά Σοφιά, το Μπλε Τζαμί, το ναό της Άρτεμης, και την γέφυρα του Βοσπόρου. Συνεχίζοντας προς το βάθος του Κεράτιου κόλπου θα ανέβουμε στον διάσιμο λόφο που βρίσκεται το καφέ PierreLotiμε την απέραντη θέα της «Πόλης». Επόμενη στάση μας θα είναι στην Αιγυπτιακή Αγορά (Μισίρ τσαρσί) με τις εκατοντάδες λιχουδιές, βότανα και μπαχαρικά. Αργότερα θα απολαύσουμε το πρώτο μας γεύμα στην «Πόλη» και αμέσως μετά θα επισκεφθούμε το μοναδικό εργοστάσιο ΒΕΦΑ όπου παρασκευάζεται το παραδοσιακό Οθωμανικό ποτό Μπόζα. Η ξενάγησή μας θα τελειώσει με την άφιξή μας στο ξενοδοχείο για τακτοποίηση. Το απόγευμα μπορείτε να μας ακολουθήσετε για μία προαιρετική κρουαζιέρα στα στενά του Βοσπόρου. Το βράδυ, θα περπατήσουμε στην κοντινή εκκλησία της Αγίας Τριάδας για την παρακολούθηση της Λειτουργίας του Επιταφίου.

2η Μέρα. Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στην «Βυζαντινή» Κωνσταντινούπολη. Θα επισκεφθούμε τον Βυζαντινό ιππόδρομο, με τον Χάλκινο Τρίποδα των Δελφών, τη στήλη του Κων/νου Πορφυρογέννητου, και τον Οβελίσκο του Θεοδοσίου, το πανέμορφο αρχιτεκτονικό επίτευγμα και σήμερα μουσείο, την εκκλησία της Αγιάς Σοφιάς, το Μπλέ Τζαμί, και βέβαια το Οθωμανικό ανάκτορο των σουλτάνων Τοπ Καπί, που στεγάζει ένα από τα πλουσιότερα μουσεία του κόσμου με ανεκτίμητης αξίας κοσμήματα και συλλογές. Πριν αφήσουμε την παλαιά «Πόλη», θα επισκεφθούμε την πραγματικά επιβλητική Βασιλική Δεξαμενή ή όπως επικράτησε να λέγεται «Υδραγωγείο του Ιουστινιανού». Συνεχίζουμε την ημέρα μας με μια επίσκεψη και ελεύθερο χρόνο στο σκεπαστό παζάρι Καπαλί Τσαρσί, με τα 5000 καταστήματα όπου θα βρείτε ανάμεσα στα άλλα πληθώρα από χρυσαφικά, δερμάτινα, και χαλιά. Οι επισκέψεις μας θα τελειώσουν με την επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση. Το βράδυ θα μεταφερθούμε με ιδιωτικό καραβάκι στο Οικουμενικό Πατριαρχείο για να παρακολουθήσουμε την Θεία Λειτουργία της Ανάστασης. Θα ακολουθήσει Αναστάσιμο δείπνο πριν επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας.

3η Μέρα. Κυριακή (του Πάσχα) σήμερα, και το πρωινό μας είναι αφιερωμένο στα Ορθόδοξα μοναστήρια της «Πόλης». Πρώτη μας στάση θα είναι το Φανάρι, το Ορθόδοξο Πατριαρχείο. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε την εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής (Μπαλουκλί) με τους τάφους των Πατριαρχών καθώς επίσης και την Παναγία των Βλαχερνών. Τέλος θα δούμε την Μονή της Χώρας με τα υπέροχα ψηφιδωτά. Στην συνέχεια θα κατευθυνθούμε στις όχθες του Βοσπόρου και θα περιηγηθούμε στο πανέμορφο ανάκτορο Ντολμά Μπαχτσέ που αποτελούσε τη θερινή κατοικία των τελευταίων Σουλτάνων. Θα ακολουθήσει Πασχαλινό γεύμα και θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση. Το βράδυ θα διασκεδάσουμε προαιρετικά σε παραδοσιακό νυχτερινό κέντρο με φολκλορικούς ανατολίτικους χορούς.

4η Μέρα. Μετά το πρωινό μας, και έχοντας αφήσει το ξενοδοχείο μας, θα καταλήξουμε στην προβλήτα για να πάρουμε το τοπικό καραβάκι για μια όμορφη μέρα στα Πριγκηπόννησα. Πρώτη μας στάση η Χάλκη με την Θεολογική Σχολή, και συνεχίζουμε για την Πρίγκηππο, το πιο γνωστό από τα 9 νησάκια με πανέμορφα εξοχικά. Εδώ μπορείτε να απολαύσετε μια βόλτα με τα ιππήλατα αμαξάκια. και να καταλήξετε σε ένα από τα γραφικά ταβερνάκια του νησιού για νόστιμα ψαρικά. Αργότερα θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας στην Αθήνα.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

  1. 1.Η σειρά των ξεναγήσεων ενδέχεται να αλλάξει χωρίς όμως να παραληφθεί καμία επίσκεψη

Περιλαμβάνονται:

Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ναυλωμένη πτήση της Aegean

 Μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο

Τρειςδιανυκτερεύσεις με πρωινό.

Δύο γεύματα και Αναστάσιμο δείπνο.

 Τέσσερεις εκδρομές όπως στο πρόγραμμα

 Τοπικός Ελληνόφωνος συνοδός/ξεναγός

 Υπηρεσίες τοπικού αντιπροσώπου

Ασφάλεια επαγγελματικής/αστικής ευθύνης

Δεν περιλαμβάνονται:

Είσοδοι σε χώρους και μουσεία

Φόροι αεροδρομίων € 135

Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό

ΠΤΗΣΕΙΣ

18/4   ATH – SAW      A3 4010 10.05 11.25               

21/4    SAW – ATH      A3 4011 22:0523:20

 


Αν/ση

Ημ.

Ξεν/χείο

Τιμή εκδρομής κατ’ άτομο

Αερ/κή

Δίκ/νο

Μονό

Τρ/νο

Παιδί

18/4

4

TRYP by WYDHAM 4* Sup.

€ 495

€ 615

€ 495

€ 465

A3