Skip to main content

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΗΣΑ 22/03!! ΑΠΟ 455,00

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΗΣΑ

22-25 Μαρτίου ΄14

4 μέρες

Παλαιότερα, πρωτεύουσα του Βυζαντίου, τώρα απλώς μια ευρωπαϊκή πόλη της Τουρκίας. Ωστόσο τα μνημεία της με κορυφαίο την Αγία Σοφία, διατηρούνται στο πέρασμα των αιώνων και μαρτυρούν την περασμένη δόξα. Αυτή την κοσμοπολίτικη πόλη με την μαγεία του παρελθόντος θα προσπαθήσουμε να σας δείξουμε σ’ ένα ταξίδι στο χρόνο, σ’ έναν τόπο που φαντάζει τόσο οικείος.

1η μέρα : Αθήνα - Κωνσταντινούπολη. Πρωινή πτήση για την «βασιλεύουσα» Πόλη των πόλεων. Άφιξη και απευθείας ξενάγηση, στην περιοχή Σουλτάν Αχμέτ με την απαράμιλλη σε λαμπρότητα και αρχιτεκτονική εκκλησία-μουσείο της Αγία Σοφίας, και το Βασιλικό Υδραγωγείο του Ιουστινιανού, το Τοπκαπί Σαράι με τα υπέροχα κοσμήματα και άλλα εκθέματα των Οσμανλίδων Σουλτάνων, το περίφημο Μπλε Τζαμί του Αχμέτ του 3ου, τον ιστορικό Ιππόδρομο με τον Οβελίσκο του Θεοδοσίου όπου έλαβε μέρος η Στάση του Νίκα, και την σκεπαστή αγορά Καπαλί Τσαρσί με τα 5.000 καταστήματα. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και απόγευμα ελεύθερο.

2η μέρα : Κωνσταντινούπολη. Η σημερινή μας ξενάγηση θα ξεκινήσει με την Μονή της Χώρας  με τα υπέροχα ψηφιδωτά που διατηρούνται στο πέρασμα των αιώνων. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε το Οικουμενικό Πατριαρχείο στο Φανάρι, τη Ζωοδόχο πηγή Μπαλουκλή και την Παναγία των Βλαχερνών. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και για το απόγευμα σας προτείνουμε προαιρετική κρουαζιέρα κατά μήκος του Βοσπόρου θαυμάζοντας της επαύλεις κατά μήκος της ακτής, μέχρι το ύψος της κρεμαστής γέφυρας που ενώνει Ασιατική / Ευρωπαϊκή πλευρά.

3η μέρα: Κωνσταντινούπολη- Πριγκηπόνησα. Ολοήμερη εκδρομή στα περίφημα Πριγκηπόνησα, τον τόπο που εξορίζονταν οι Βυζαντινοί πρίγκιπες και στα μετέπειτα χρόνια διατηρούσε τις εξοχικές της κατοικίες η ελίτ της Πόλης. Πρώτη στάση η Χάλκη με την περίφημη Θεολογική Σχολή στην κορυφή του λόφου της Ελπίδας. Δεύτερη στάση η νήσος Πρίγκηπος, όπου όσοι επιθυμείτε μπορείτε προαιρετικά να κάνετε τον γύρο του νησιού με τις γραφικές άμαξες. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο.

4η μέρα : Κωνσταντινούπολη . Το πρωινό είναι στην διάθεση σας . Επισκεφθείτε χώρους του προσωπικού σας ενδιαφέροντος και κάνετε τις αγορές σας μιας και η Πόλη φημίζεται για χαλιά, κιλίμια, κεχριμπάρι, ασημικά, μπαχαρικά και τον μπακλαβά του Γκελίογλου. Το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής.

Σημείωση :   Η ροή των ξεναγήσεων μπορεί να αλλάξει χωρίς να παραλειφθεί τίποτα .

 σας προσφέρει

  • Απευθείας πτήσεις με Τurkish Airlines
  • 3 νύχτες σε επιλεγμέν ξενοδοχεί 4* & 4*sup.,στο Τακσίμ.
  • Πρωινό καθημερινά
  • Μεταφορές από/προς το αεροδρόμιο
  • 3 ολοήμερες ελληνόφωνες ξεναγήσεις
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Ελληνόφωνος τοπικός αντιπρόσωπος
  • Δεν περιλαμβάνονται
  • Είσοδοι σε μουσεία/αξιοθέατα (45€ περίπου)
  • Ποτά / φιλοδωρήματα / αχθοφορικά
  • Ότι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο.

 

Τιμή :

HotelRiva 4*

Το άτομο σε δίκλινο / τρίκλινο : 455 €

Μονόκλινο                                      : 585 €

HotelGrandOztanik 4* sup

Το άτομο σε δίκλινο / τρίκλινο : 515 €

Μονόκλινο                                    : 685 €

Φόροι αεροδρομίων                    : 135 €     

       

ΠΤΗΣΕΙΣ :

22/03 Αθήνα- Κωνσταντινούπολη TK 1846 10.05 -11.30

25/03 Κωνσταντινούπολη-Αθήνα   TK 1843 19.15- 20.40

 

Ταξιδιωτικά έγγραφα

Διαβατήριο ή ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες