Skip to main content

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ 28/02!!! ΑΠΟ 349,00

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

5 ΗΜΕΡΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ : 28/02/14 - 04/03/14

1η ΜΕΡΑ : ΑΘΗΝΑ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Αθηνών και πτήση για Κων/λη. Άφιξη στην Κων/λη . Μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

2η ΜΕΡΑ : ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ – ΤΟΠ ΚΑΠΙ - ΜΠΛΕ ΤΖΑΜΙ – ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ - ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟΝ ΒΟΣΠΟΡΟ

         Πρωινό και επίσκεψη-προσκύνημα στον Αγ. Γεώργιο στο Οικουμενικό Πατριαρχείο στο Φανάρι . Συνεχίζουμε με επίσκεψη στα πρώτα Οθωμανικά ανάκτορα του Τοπ Καπί με τους πολύτιμους θησαυρούς, και τα διάσημα διαμάντια του και στο περίφημο Αρχαιολογικό μουσείο, όπου στο Ελληνικό τμήμα του θα εκπλαγείτε με τη θέα της τεράστιας περίφημης σαρκοφάγου του μεγάλου Αλεξάνδρου. Ακολουθεί ξενάγηση στον Βυζαντινό Ιππόδρομο όπου παίχτηκαν αμέτρητα πολιτικά και στρατιωτικά δράματα, τον Αιγυπτιακό Οβελίσκο, τον Τρίποδα των Δελφών, τη Γερμανική Κρήνη και το Μπλέ Τζαμί του Σουλτάνου Αχμέτ. Συνεχίζουμε με επίσκεψη-ξενάγηση στο θαύμα των αιώνων και ένα από τα πιο επιβλητικά μνημεία της Παλαιάς Κωνσταντινούπολης την Αγία Σοφιά. Σύμφωνα με την Ιστορία, ο Μέγας Κωνσταντίνος, έχτισε έναν μικρό ναό, τον μεγάλωσε ο γιός του Κώνστας και εγκαινιάστηκε το 360 μ.Χ. Ο αυτοκράτορας Ιουστινιανός (527-565 μ.Χ.) αποφάσισε να χτίσει στη θέση του νέο, αλλά ασύγκριτα πιο ευρύχωρο και μεγαλοπρεπέστερο ναό. Γι’ αυτό το λόγο ανέθεσε στον μαθηματικό Ανθέμιο τον Τραλλιανό, και τον αρχιτέκτονα Ισίδωρο το Μιλίσιο, τα σχέδια του ναού αφιερωμένο στην <<Του Θεού Σοφία>>. Για την κατασκευή χρησιμοποίησε πράσινα μάρμαρα από την Κάρυστο, Ροδόχροα με λευκές φλέβες από την Φρυγία, ανοιχτόμαυρα με γαλάζιες φλέβες από τον Βόσπορο, κόκκινα με λευκά στίγματα από την Θήβα της Αιγύπτου, και μάρμαρα με διάφορους άλλους χρωματισμούς, πολύτιμες πέτρες. Για το χτίσιμο εργάστηκαν 10.000 εργάτες και τεχνίτες, και το συνολικά κόστος για το χτίσιμο, έφτασε τα 360 εκατομμύρια χρυσές δραχμές.Στην συνέχεια προαιρετική κρουαζιέρα στο Βόσπορο (€ 20 κατ’ άτομο) κατά τη διάρκεια της οποίας θα έχετε την ευκαιρία, ξεκινώντας από την ακτή της Ευρωπαϊκής Κωνσταντινούπολης και επιστρέφοντας από την Ασιατική ακτή, να απολαύσετε τα πιο ωραία ξύλινα yali (παραθαλάσσιες επαύλεις) της Κωνσταντινοπολίτικης ελίτ, τον Πύργο του Γαλατά, την πρώτη και τη δεύτερη κρεμαστή γέφυρα του Βοσπόρου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3η ΜΕΡΑ & 4η ΜΕΡΑ : ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΗΜΕΡΑ

5η ΜΕΡΑ : ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ - ΑΘΗΝΑ

          Πρωινό και αναχώρηση για το αεροδρόμιο και πτήση για Αθήνα.

TIMH   KAT΄ ATOMO

 

ΔΙΚΛΙΝΟ/ ΤΡΙΚΛΙΝΟ   ΔΩΜΑΤΙΟ

349

ΠΑΙΔΙΚΟ ( 2-12 ΕΤΩΝ ) ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ

370 €

MONOKΛΙΝΟ

449

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

  • Αεροπορικά εισιτήριαοικονομικής θέσης
  • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις με πολυτελή πούλμαν όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4* στην Κωνσταντινούπολη με πρωινό μπουφέ
  • Μισή ημέρα ξενάγηση   με τοπικό ελληνόφωνα ξεναγό
  • Ασφάλεια αστικής / επαγγελματικής ευθύνης TOUROPERATOR
  • ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :
  • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων ( 135 € )
  • Είσοδοι σε μουσεία, αξιοθέατα και αρχαιολογικούς χώρους, ποτά, φιλοδωρήματα και ότι αναφέρεται ως προαιρετικό.
  • Aσφάλιση προσωπικού ατυχήματος, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, απώλειες αποσκευών κ.α. ( 10 € )

 

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ :

  1. 1.ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΝΕΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ ή ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΕ ΛΑΤΙΝΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ
  2. 2.Η ανωτέρω ροή τής εκδρομής, ξεναγήσεων, περιηγήσεων ενδέχεται να αλλάξει για την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος χωρίς καμία παράληψη. Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας
  3. Οι προαιρετικές εκδρομές πληρώνονται μόνο στο γραφείο κατά την εξόφληση σας και απαιτείται ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων 25 άτομα
  4. Σε περίπτωση που τα αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης έχουν εξαντληθεί, τότε με την σύμφωνη γνώμη του εκδρομέα και την αντίστοιχη επιβάρυνση, μπορούν να εκδοθούν εισιτήρια ακριβότερης κατηγορίας.