Skip to main content

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ Πάσχα 2020 από 475,00

4ημ. 

Αναχώρηση 17 Απριλίου ‘20

1η ΜΕΡΑ (Μ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ) : ΑΘΗΝΑ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΧΑΛΚΗ – ΠΡΙΓΚΙΠΟΣ (παρακολούθηση  περιφοράς  επιταφίου)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος. Πτήση  για Κωνσταντινούπολη. Άφιξη και θα κάνουμε μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Χρόνος ελεύθερος στη περιοχή του Πέρα και στο πεζόδρομο της Istiklal. Στη συνέχεια θα έχουμε γεύμα με θαλασσινά και νηστίσιμα και θα μεταφερθούμε στο ξενοδοχείο μας για τακτοποίηση στα δωμάτια και σύντομη ξεκούραση. Στις 15.30 μεταφορά στο λιμάνι από το οποίο θα πάρουμε το πλοίο για τη Χάλκη, το Πριγκιπονήσι όπου βρίσκεται η Ι.Μ. Της Αγίας Τριάδος και η περίφημη Θεολογική Σχολή. Μετάβαση με παϊτόνια (αμαξάκια με δύο άλογα). Ακολούθως, θα επιβιβαστούμε πάλι στο πλοίο, για να μεταβούμε στην αρχοντική Πρίγκιπο θα  συμμετάσχουμε   στη περιφορά του Επιταφίου στα καλντερίμια του νησιού. Αναχώρηση με το πλοίο για Κωνσταντινούπολη. Διανυκτέρευση.

2η ΜΕΡΑ (Μ.ΣΑΒΒΑΤΟ) : ΚΩΝ/ΠΟΛΗ (ξενάγηση στη Βασιλίδα των Πόλεων )

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για ολοήμερη ξενάγηση στα βυζαντινά και οθωμανικά μνημεία της παλιάς πόλης: στο σύμβολο της δόξας του Βυζαντίου, την Αγιά-Σοφιά, τον Βυζαντινό Ιππόδρομο, τη Βασιλική Κιστέρνα, το Μπλε Τζαμί και το σουλτανικό ανάκτορο Τοπ Καπί. Ελεύθερος χρόνος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ Ανάσταση στη Μονή Παμεγίστων  Ταξιαρχών (Ο ιερός Ναός των Παμμεγίστων Ταξιαρχών είναι ο μεγαλύτερος Ναός του Μεγάλου Ρέυματος με ρίζες που φτάνουν ως τα χρόνια του Μεγάλου Κωνσταντίνου. Ανακαινίσθηκε το 1677, κάηκε και επισκευάσθηκε πάλι το 1796 και το 1799. Η εκκλησία καταστράφηκε και πάλι από τους σεισμούς του 1894 και στη σημερινή της μορφή κτίστηκε το διάστημα 1896-1899. Τελευταίες επισκευές έγιναν στα πρόσφατα χρόνια και τα θυρανοίξια του ναού έγιναν κατά τον εορτασμό της εκατονταετηρίδας του από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο. Το παρεκκλήσι του αγιάσματος της Αγίας Παρασκευής που βρίσκεται στον αυλόγυρο των Ταξιαρχών, βρισκόταν απέναντι από τον Ιερό Ναό και μεταφέρθηκε αργότερα το 1799, στον αύλιο χώρο του ναού). Ακολούθως, επιβίβαση στο πούλμαν και μετάβαση στο εστιατόριο Maria'nin Bahcesi της Μαρίας Εκμετσίογλου, για να απολαύσουμε το αναστάσιμο δείπνο που θα ετοιμάσει ειδικά για μας η γνωστή μαγείρισσα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

3η ΜΕΡΑ (ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ) : ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ – ΒΛΑΧΕΡΝΕΣ – ΜΠΑΛΟΥΚΛΙ – ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ – Προαιρετική ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟ ΒΟΣΠΟΡΟ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Μετάβαση στο Οικουμενικό Πατριαρχείο στο Φανάρι, την εκκλησία της Παναγίας των Βλαχερνών, όπου εψάλη για πρώτη φορά ο Ακάθιστος Ύμνος, στην Ι.Μ. της Ζωοδόχου Πηγής στο Μπαλουκλί, η οποία συνδέεται με τους θρύλους για τα μισοτηγανισμένα ψάρια και την άλωση της Πόλης, και τέλος στην περίφημη Μονή της Χώρας με τα θαυμάσια ψηφιδωτά, αριστουργήματα της εποχής της «Αναγέννησης των Παλαιολόγων». Το μεσημέρι θα έχουμε Πασχαλινό γεύμα σε γνωστό τοπικό εστιατόριο στη περιοχή του Πατριαρχείου. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει προαιρετική κρουαζιέρα με ξενάγηση στο θρυλικό στενό του Βοσπόρου, στη διάρκεια της οποίας θα θαυμάσουμε τη φυσική ομορφιά και τα μνημεία της ευρωπαϊκής και ασιατικής ακτής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.Διανυκτέρευση.

4η ΜΕΡΑ (ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ) : ΚΑΠΑΛΙ ΤΣΑΡΣΙ – ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΗ  ΑΓΟΡΑ - ΑΘΗΝΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση με τις αποσκευές μας για το Καπαλί Τσαρσί, το Μεγάλο Παζάρι, μία από τις μεγαλύτερες και πιο διάσημες σκεπαστές αγορές στον κόσμο, με εκατομμύρια εμπορεύματα, σε περίπου 5.000 καταστήματα. Το φάσμα των προϊόντων στο Παζάρι είναι εξαιρετικά μεγάλο (κοσμήματα, αντίκες, δερμάτινα, υφάσματα, χαλιά, τουριστικά αναμνηστικά, κεραμικά, προϊόντα ξύλου κλπ.).
Ελεύθερος χρόνος για ψώνια, Ακολούθως μετάβαση στη φημισμένη αγορά των μπαχαρικών, την Αιγυπτιακή αγορά, στο λιμάνι του Εμίνονου. Στους πάγκους της θα ανακαλύψετε τους καλύτερους θησαυρούς της τουρκικής γαστρονομίας, μπαχαρικά, βότανα, τσάι, ξηρούς καρπούς, καφέδες, ελιές, λουκούμια και αιθέρια έλαια. Μεταφορά στο αεροδρόμιο. Πτήση επιστροφής στην Αθήνα.

                                                            EARLY BOOKING

  • Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο              475 €                            525€              
  • Τιμή σε μονόκλινο                            600 €                            650€              
  • Φόροι αεροδρομίων                        150 €                            150€                               

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με Turkish Airlines με βαλίτσα 20 κιλα και χειραποσκευή 8 κιλά
  • Μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο
  • Μεταφορά για την Αναστάσιμη Ακολουθία στο Ιερό Ναό Παμεγίστων Ταξιαρχών
  • Αρχηγός ξεναγός.
  • 3 διανυκτερεύσεις με πρωινό μπουφέ στο ξενοδοχείο Occidental Pera 4*
  • Δωρεάν χρήση της εσωτερικής πισίνας , Turkish bath , Σάουνα & Χαμάμ
  • Πασχαλινό γεύμα με ψητό αρνί σε τοπικό εστιατόριο
  • Εισιτήρια πλοιαρίου για τα Πριγκηπόνησα
  • Εκδρομές όπως στο πρόγραμμα
  • Τοπικός Ελληνόφωνος συνοδός/ξεναγός 
  • 1 γεύμα με Θαλασσινά και νηστίσιμα σε τοπικό εστιατόριο
  • Αναστάσιμο δείπνο με μαγειρίτσα  στο εστιατόριο Maria'nin Bahcesi της Μαρίας Εκμετσίογλου

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Είσοδοι στα μουσεία
  • Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο
  • Τα ιππήλατα αμαξάκια
  • Φόροι αεροδρομίων 150 €

ΠΤΗΣΕΙΣ TURKISH AIRLINES

  • 17 Απριλίου ΑΘΗΝΑ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ 05.50 – 07.10
  • 20 Απριλίου ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΑΘΗΝΑ 19.10 – 20.45

Αναστάσιμο  Μενού

Ξεκινάμε παραδοσιακά με  Μαγειρίτσα , Μεζεδάκια ,  Μελιτζανοσαλάτα Πολίτικη , Κολοκυθοταραμά Ντολμαδάκια μερακλήδικα , Τσερκέζ Ταβουκ (Ανατολίτικος μεζές) Σαλάτα του βοσκού  (παραδοσιακή συνταγή)

Ζεστοί Μεζέδες Μπουρεκάκια με τυρί και αρωματικά μπαχάρια, Παστουρμαδόπιτα , Πατάτες τηγανητές 

Κυρίως Κατσικάκι  ψημένο στο φούρνο 6 ώρες με ιτς πιλάφ

Επιδόρπιο Κανταίφι της Μαριας και φρούτα